Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-07-2006, 19:11   #1
Teravista
Użytkownik Forum

Teravista's Avatar

Data dołączenia: 02 07 2005
Lokacja: Na południu

Profesja: Knight
Świat: Refugia
Domyślny Guard + FE = Exp?

Hey mam takie pytanie czy to bedzie opłacalne..a mianowicie jak wiadomo FE(Fire Elemental) może zadać duże kombo więc można byłoby go użyć na expieniu na guardach(dwarf oczywiscie) bo szybko by padały..ja na 30 lvlu z dobrym eq byłbym wstanie na chwile zablokowac 2 guardy i ewentualnie któregoś dobić w razie potrzeby..exp byłby podobny w stosunku do expienia z monkiem bo w tych wypadkach exp 50%/50%.Proszę nie mówić ze to debilny pomysł bo może to troche szalone ale trzeba życiu dodać troche pikanteri

PS: gram na serwerze non-pvp bo to jest wazne

Teravista jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-07-2006, 19:19   #2
Nebulas
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 06 2006
Lokacja: Białystok

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Nebula
Nebulas ma numer GG 4260981
Domyślny

Ja gram Master Sorciem - Wywołuje Orc Leadera zakładam Magic Shield i biorę dwa dwarfy na siebie. Może niezbyt opłacalne ale mi to nie przeszkadza.
Nebulas jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-07-2006, 19:25   #3
Nyksus
Użytkownik Forum

Nyksus's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
Nyksus ma numer GG 9762142
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Teravista
Hey mam takie pytanie czy to bedzie opłacalne..a mianowicie jak wiadomo FE(Fire Elemental) może zadać duże kombo więc można byłoby go użyć na expieniu na guardach(dwarf oczywiscie) bo szybko by padały..ja na 30 lvlu z dobrym eq byłbym wstanie na chwile zablokowac 2 guardy i ewentualnie któregoś dobić w razie potrzeby..exp byłby podobny w stosunku do expienia z monkiem bo w tych wypadkach exp 50%/50%.Proszę nie mówić ze to debilny pomysł bo może to troche szalone ale trzeba życiu dodać troche pikanteri

PS: gram na serwerze non-pvp bo to jest wazne
Jak grasz na NoN PvP to nie widzę przeszkód. FE nie będzie ci robić hitów, ale wątpie by było to opłacalne, gdyż dwarf guard może walnąć 2 - 4 razy w FE i poszła kupa many...nie lepiej z monkami...?
stary 08-07-2006, 19:53   #4
Teravista
Użytkownik Forum

Teravista's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nyksus
Jak grasz na NoN PvP to nie widzę przeszkód. FE nie będzie ci robić hitów, ale wątpie by było to opłacalne, gdyż dwarf guard może walnąć 2 - 4 razy w FE i poszła kupa many...nie lepiej z monkami...?
Po 1 to to że ja ciagle bym był z przodu więc fe duzo hitów by nie dostał ale z tego co wiem to on (FE) jak atakuje kogos to ucieka(tak mi się wydaje)gorzej jak guard od tyłu przyjdzie ale wkoncu druid bede na 30 lvlu wiec nie bede bał sie go uhać.A co do monka to ja nie chce z nim iśc bo go ciagle trzeba "pchać" do przodu bo za blokera robi (wiem bo miałem 28 druta):/ a jak bede pierwszy pruł do przodu to wszystko szybciej bedzie wygladac.

stary 08-07-2006, 20:01   #5
Karrith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 10 2004
Lokacja: Jaworzno

Profesja: Rookstayer
Domyślny

FE podbiega do przeciwnika, w dodatku ma BARDZO slabego defa wiec padnie po chwili. poza tym guardy w ciebie bedzie walil po 50-100 wiec zanim fe ubije guardy(moze przez kilka tur nie walic wogole z magii, czasami tak sie zdarza) pojdzie ci duzo many na leczenie.
bardziej polecalbym jak juz co fire devile poniewaz one nie podbiegaja, a poza tym najczesciej szybsze comba wala.
stary 09-07-2006, 07:28   #6
S'hAr'K
Guest

Domyślny

Fajny pomysl ;P Ale lepiej z fire devilami | Stracisz duzo many na leczenie
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2006, 10:36   #7
Nyksus
Użytkownik Forum

Nyksus's Avatar

Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
Nyksus ma numer GG 9762142
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Teravista
Po 1 to to że ja ciagle bym był z przodu więc fe duzo hitów by nie dostał ale z tego co wiem to on (FE) jak atakuje kogos to ucieka(tak mi się wydaje)gorzej jak guard od tyłu przyjdzie ale wkoncu druid bede na 30 lvlu wiec nie bede bał sie go uhać.A co do monka to ja nie chce z nim iśc bo go ciagle trzeba "pchać" do przodu bo za blokera robi (wiem bo miałem 28 druta):/ a jak bede pierwszy pruł do przodu to wszystko szybciej bedzie wygladac.
Jak będziesz pruć do przodu i one będą walić w guardy a ty będziesz służyć za blokera to chyba też hity dostaniesz...? Nie wiem, może sie myle, ale czy od swoich własnych summonów (FE,FD) dostaje sie hity?
stary 09-07-2006, 10:51   #8
Li-Bi
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 07 2006

Domyślny

tylko na swiatach pvp-enforced sie dostaje hity od wlasnych summonow
Li-Bi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2006, 10:53   #9
Plajer
Użytkownik Forum

Plajer's Avatar

Data dołączenia: 16 04 2006
Lokacja: Susz

Stan: Na emeryturze
Imię: swift
Profesja: Master Sorcerer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nyksus
Jak będziesz pruć do przodu i one będą walić w guardy a ty będziesz służyć za blokera to chyba też hity dostaniesz...? Nie wiem, może sie myle, ale czy od swoich własnych summonów (FE,FD) dostaje sie hity?
serwer Non PVP
stary 09-07-2006, 12:18   #10
jastr
Użytkownik Forum

jastr's Avatar

Data dołączenia: 18 02 2005
Lokacja: Ełk

Imię: Jastr
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 8
Skille: :)
jastr ma numer GG 4019279
Domyślny

eee tylko na pvp enforced chyba nie na zwykłym pvp również dostajesz hity od summona . Raz wybrałem się na withe i postanowiłem sobie f devila zsummonować efekt był taki że f devil do red hp mnie zjechał tymi swoimi f ballami. Jak napisali wyżej fe podchodzi do przeciwnika pomimo że atakuje z dystansu. Przy 2-3 guardach efekt będzie taki że albo ty będziesz musiał gfb użyć/uhać/ihać summona albo on padnie. Pokombinuj z summonami sobie ale i tak nic leprzego od monka nie wykombinujesz. Chyba że będzie baaardzo szybki resp wtedy możesz pokusić się o jakąś kombinacje np monk +fe albo monk +f devil. Powodzenia
jastr jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2006, 13:58   #11
Teravista
Użytkownik Forum

Teravista's Avatar

Domyślny

@Ileś tam UP
tylko na non-pvp nie dostaje hitow od mojego summona a na reszcie niestety dostaje.

Są pozytywne i negatywne komentarze ale ja jeszcze nad tym pomyśle dzięki wszytskim za wyrażenie swojej opinii.

stary 09-07-2006, 19:30   #12
Li-Bi
Użytkownik forum

Domyślny

ja gram na pvp od dawien dawna i jeszcze nigdy nie dostalem hita od swojego summona
stary 09-07-2006, 19:35   #13
Glacial
Użytkownik Forum

Glacial's Avatar

Data dołączenia: 25 11 2004

Domyślny

Jesli juz z jakims summonem chcesz koniecznie isc na guardy to nie z fire devilem/fe tylko monkiem. Ale osobiście uważam, ze szkoda expa. Ja expie z samą laską vulcanic rod i sobie daje rady na średnio-hardkorowych spawnach. Oczywiście co najmniej 1bp manaskow wymagany
Glacial jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-07-2006, 19:43   #14
Li-Bi
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Jesli juz z jakims summonem chcesz koniecznie isc na guardy to nie z fire devilem/fe tylko monkiem.
Nie oplaca sie isc z summonem na guardy. Lepiej samemu z sd/gfb bic.
Cytuj:
Oczywiście co najmniej 1bp manaskow wymagany
Najlepiej to bic z sd/gfb, wtedy w ogole mana nie schodzi i samym jedzeniem sobie mlvl tylko trenimy.
stary 09-07-2006, 19:57   #15
Angel of Death
Użytkownik Forum

Angel of Death's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: Szczecin

Stan: Na Emeryturze
Imię: ---
Poziom: 62
Skille: 84/70
Poziom mag.: 15
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Li-Bi
ja gram na pvp od dawien dawna i jeszcze nigdy nie dostalem hita od swojego summona
Omg bo tu chodzi o to jak potwór wali gfb/explo i ty też dostaniesz -.-
stary 09-07-2006, 20:04   #16
Li-Bi
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Angel of Death
Omg bo tu chodzi o to jak potwór wali gfb/explo i ty też dostaniesz -.-
no wlasnie na zwyklym pvp sie nie dostaje, jedynie na pvp-enforced
stary 09-07-2006, 20:06   #17
Teravista
Użytkownik Forum

Teravista's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Nie oplaca sie isc z summonem na guardy. Lepiej samemu z sd/gfb bic.

Najlepiej to bic z sd/gfb, wtedy w ogole mana nie schodzi i samym jedzeniem sobie mlvl tylko trenimy.
HAHAHAHA SD NA GUARDY....MEGA WASTE....weź ty byś chyba raty z sd bił :/ a gfb to tylko jak większa grupa a ty tak mowisz jakbym mial marnowac gfb na jednego guarda.Zastanów sie co mówisz CHOPIE.

stary 09-07-2006, 20:10   #18
Li-Bi
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
HAHAHAHA SD NA GUARDY....MEGA WASTE
Koszty sd zwracaja sie z samej kasy z guardow i nie trzeba nawet zadnych itemkow zbierac.
Cytuj:
weź ty byś chyba raty z sd bił :/
Na raty nie chodze ale jak spotkam rata po drodze do lepszego expowiska to tez go walne z sd bo innych run raczej nie nosze (no czasami gfb jak ide na duzy sajgon)
Cytuj:
a gfb to tylko jak większa grupa a ty tak mowisz jakbym mial marnowac gfb na jednego guarda.
Normalnie sie bije guardy z sd, a gfb tylko w sytuacji kiedy jest wiecej niz 3 guardy naraz.
Cytuj:
Zastanów sie co mówisz CHOPIE
Jesli ja zle mowie to co dopiero ty.
stary 09-07-2006, 20:13   #19
Teravista
Użytkownik Forum

Teravista's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Koszty sd zwracaja sie z samej kasy z guardow i nie trzeba nawet zadnych itemkow zbierac.
Policz sobie na jednego guarda potrzebujesz 1 sd (jak dobrze wejdzie hit) 1 sd kosztuje ok 300gp(6000gp za bp / 20 = 300gp)wiec jak wypadnie ci 300gp z guarda to dawaj screena to dam ci co tylko zechcesz.

stary 09-07-2006, 20:15   #20
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Ignorujcie posty niejakiego Li-Bi - kolejny prowokujący wszystkich kretyn. Żeby było jasne - na pvp i epvp nasz własny summon może nas zranić fieldami/czarami obszarowymi, na nonpvp nie ma takiej możliwości.
@topic
Idź i spróbuj. Jeśli wiesz co i jak to dasz rade. Z tym, że FE lubią robić psikusy i nie bić z explo/gfb przez kilka rund. Z tym, że jak już walnie to mocno xD
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania