Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Blogi > Teh Blooog

Notki

A co to jest Blog?
Oceń

Times - Nagie Fakty

Napisane 09-01-2008 00:02 przez Quezacoatl
Aktualizowano 09-01-2008 00:04 przez Quezacoatl
Wczorajsze obrady sejmu nie tylko nie rozwiązały spraw dyskusyjnych, ale również przysporzyły obecnej kadencji rządu więcej nowych wyzwań niż rozwiązań.

[SIZE="4"]Pierwsza gafa Premiera[/SIZE]
Ustalony został budżet państwa, początkowo ogłoszony przez Premiera Korka jako jeden miliard koron, co wzbudziło przerażenie opinii publicznej. Na szczęście okazało się, że dane te są błędne, a sam Premier w oficjalnym sprostowaniu, że chodziło mu o dziesięć miliardów koron (10.000.000.000 K) co uspokoiło opinię publiczną. Z ankiety ludności wynika, że 87% ankietowanych wolałaby, aby pan Premier nie popełniał więcej literówek.

[SIZE="4"]Przetasowania kadry rządzącej[/SIZE]
Dowiedzieliśmy się również o nagłej zmianie kadry rządzącej, większość posłów i ministrów została odwołana w trybie natychmiastowym, a na ich miejsca weszli inni, jak twierdzi Premier, bardziej obowiązkowi. Z oficjalnych oświadczeń wynika, że powodem tych nagłych zmian było niedopełnienie przez rządzących pewnych koniecznych formalności. Pojawiają się podejrzenia, iż ma to podłoże polityczne, a formalności były jedynie pretekstem aby pozbyć się wrogów politycznych lub ludzi niewygodnych.

[SIZE="4"]Oryginalność "na siłę"?[/SIZE]
Minister Finansów ogłosił szczegóły dotyczące waluty. Swoim przemówieniem, wywołał jednak pewne poruszenie, okazało się bowiem, iż niektórym rządzącym nie przypadł do gustu pomysł wprowadzenia nominałów 90K, 9K, 90p i 9p. W swojej wypowiedzi Minister Kultury stwierdza: "[I]Nie mówię, że oryginalność jest zła, ale ta jest w moim odczuciu robiona na siłę.[/I]". Marszałek Sejmu zaproponował Ministrowi Finansów ponowne przemyślenie sprawy, zostanie ona poruszona na następnych obradach.

[SIZE="4"]To z kim ja pracuję?[/SIZE]
W czasie obrad głos zabrał również poseł Colo, zarzucając Ministrowi Administracji Forum niekompetencję oraz brak postępów w pracy."[I]Owszem, jest grupa techniczna i konstytucyjna ale jakoś ani jednej ani drugiej w pracy nie widać, teraz gogar musi świecić oczami co do niektórych spraw.[/I]". Jak długo trzeba będzie czekać na jakiekolwiek postępy w tej sprawie, nie wiadomo. Będziemy państwa informować na bieżąco.

Zawsze niezależna opinia.
Q.U.
Komentarzy 5

Komentarze

stary
Gogar's Avatar
Według mnie Colo nie zarzucał mi niekompetencji i braku postępów, tylko krytykował całą grupę techniczną, za którą muszę świecić oczami, bo nie raczy się ze mną skontaktować.
Napisane 09-01-2008 00:11 przez Gogar Gogar jest offline
stary
To były moje słowa przekazane przez colo'a bo ja musiałem obrady opuścić. Nie chodziło o potępienie gogara tylko o to że ludzie z którymi przyszło mu pracować są tak zgrani że ich nie widać a gogar pracuje sam nad wszystkim.
Co do ogrinalności to niewarto tego komentować. Karma dla kota - 2.81 - wiesz jak sie facetki wkurzają jak muszą w drobniakach 9 gr wydawać? xd
Budżet - premier pewnie się bał strzelić 10mld na start (no bo skąd tyle? z torunia?) i dlatego wyszedł nieśmiale od 1mld.
Napisane 09-01-2008 08:54 przez Voon Voon jest offline
stary
Colo_2006's Avatar
eh Gogar jakbym mógł jakoś pomoc przy forum to napisz
Napisane 09-01-2008 10:14 przez Colo_2006 Colo_2006 jest offline
stary
Nikast Shynix's Avatar
[B]Oryginalność "na siłę"? [/B]c.d.
Minister Finansów zaproponował, aby wszelkie propozycje wysyłać na jego służbowy e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]. Do tej pory jego skrzynka pocztowa świeci pustkami.
Napisane 09-01-2008 10:16 przez Nikast Shynix Nikast Shynix jest offline
stary
Marcin24's Avatar
Hmm... Times, chętnie bym cię zatrudnił w gazecie.
Napisane 09-01-2008 12:10 przez Marcin24 Marcin24 jest offline

Ostatnie wpisy bloga Quezacoatl

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:20.