Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Life without body (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=207704)

Lechista 07-03-2009 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *Carlsberg (Post 2487245)
Nie nabijam postów - przedstawiam swoje zdanie na forum, i oczekuje sensownej dyskusji na poziomie...

Ja nikogo nie dyskryminuje - stwierdzam fakt dla mnie oczywisty.

Nie bądzmy przesadni - bo równie dobrze mogę powiedzieć że mówienie o bogu/że bóg istnieje dyskryminuje moją "religię" - a właściwie jej całkowity brak.

Dowody na istnienie boga? - żadne
Dowody na nieistnienie boga? - chociażby to że wymyślił go człowiek, dla władzy i hajsu.
Ludzie boją się śmierci - cała religia opiera się na tym, że życie na ziemi to "wstęp" do życia wiecznego, nie potrafią dopuścić do siebie myśli że poprostu zdechną i pójdą do piachu.
Kiedyś nie rozumieli czemu pola dają różne ilości...czegośtam, więc zrzucali to na boga, było słabo - składali ofiary, modlili się coby było lepiej - było dobrze - składali ofiary w podzięce..teraz to ma troszkę inny wymiar, ale sam system podobny.

No ale nie odbiegajmy od tematu....

Chcesz wszczynać koleją kłótnię? Nie zauważyłeś, że skoro ty dasz argument na nie istnienie Boga to ktoś ci da silniejszy na istnienie?? Nie ma sensu taka kłótnia bo zaraz dam ci dowód na istnienie a ty powiedsz, że to nie dowód i powstanie kolejne 10 stron kłótni o Religii
Zauważ, że jeśli twoim zdaniem Bóg nie istnieje to właśnie dzięki wieże Polaków żyjesz teraz w wolnym kraju bo to dzięki WIERZE, KSIĘŻOM, BISKUPOM i całemu KOŚCIOŁOWI Polacy nie stracili wiary w wygraną i to WIARA pomogła im przetrwać chwile kryzysu i tego argumentu nie podważysz bo to poprostu historia :>

*Carlsberg 07-03-2009 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2488625)
Chcesz wszczynać koleją kłótnię? Nie zauważyłeś, że skoro ty dasz argument na nie istnienie Boga to ktoś ci da silniejszy na istnienie?? Nie ma sensu taka kłótnia bo zaraz dam ci dowód na istnienie a ty powiedsz, że to nie dowód i powstanie kolejne 10 stron kłótni o Religii
Zauważ, że jeśli twoim zdaniem Bóg nie istnieje to właśnie dzięki wieże Polaków żyjesz teraz w wolnym kraju bo to dzięki WIERZE, KSIĘŻOM, BISKUPOM i całemu KOŚCIOŁOWI Polacy nie stracili wiary w wygraną i to WIARA pomogła im przetrwać chwile kryzysu i tego argumentu nie podważysz bo to poprostu historia :>

Nie da - bo nie istnieje.
Daj jakikolwiek dowód - odepre go, sensownie, zapewniam.
(Wszelakie "bo istniejemy" przemilcze, z idiotami staram się nie rozmawiać)

To że dzięki wierze żyjemy w "wolnym" kraju nijak nie potwierdza istnienia boga.

btw - wierze się pisze.

Vasudanin 07-03-2009 18:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2488625)

Co ma wiara w zwyciestwo do wiary w Boga?

Michoss 07-03-2009 18:45

@Lechista
Zauważ, że dzięki komunistom, nie jesteś teraz Niemcem.
Nie ma czegoś takiego jak 'silniejszy argument' w sporze bóg jest/boga nie ma. Choćby dla tego, że szanowny KK co chwile zmienia zdanie i przyjmuje poglądy, za które wcześniej wypędzał, oskarżał i zabijał.

PS. jak już będziesz w chrześcijańskim niebie, pozdrów ode mnie Von Jungingena i krzyżaków. Ja w piekle pogawędzę z ich ofiarami.

Lechista 07-03-2009 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2488641)
Co ma wiara w zwyciestwo do wiary w Boga?

To nie była wiara w zwycięstwo tylko wiara w Boga...
nie chce się kłócić bo to nie ma sensu.

Vasudanin 07-03-2009 19:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2488696)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista
Polacy nie stracili wiary w wygraną i to WIARA pomogła im przetrwać chwile kryzysu

Ehe... :D

*Carlsberg 07-03-2009 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2488696)
nie chce się kłócić bo to nie ma sensu.

co ma WIARA w boga do ISTNIENIA boga?

Arashel 07-03-2009 21:04

Co ma pier*olenie o Bogu do pier*olenia o kundlu bez ciała?
Skończcie ten flejmłar...
Michoss ma rację. Nie znajdziecie silniejszego dowodu na to że on jest/że go nie ma...

Rocket Slayer 07-03-2009 21:38

Cytuj:

Co ma pier*olenie o Bogu do pier*olenia o kundlu bez ciała?
Skończcie ten flejmłar...
Michoss ma rację. Nie znajdziecie silniejszego dowodu na to że on jest/że go nie ma...
Ma to pewien związek z tym, aczkolwiek powinien być do tej dyskusji osobny temat. Z resztą już sobie go wyobrażam...

Chciałbym przytoczyć pewien argument, lecz nie chcę "offtopić". Aż świerzbi by poznać waszą opinię :/

@czcionkaktórejużywasz
Z ciekawości spytam - jaki jest w tym cel? Utrudnić komuś czytanie? Wyróżnić się?

Bananowy_Korniszon 07-03-2009 22:21

Ateiści nie mają wielu naprawdę wartościowych dowodów na to, że Boga/życia po śmierci nie ma, a teiści nie mają wielu naprawdę wartościowych dowodów na to, że Bóg/życie po śmierci jest.
Przeciwnicy testów na zwierzętach nie mają wielu wartościowych dowodów na to, że zwierzęta mają uczucia, a zwolennicy testów na zwierzętach nie mają wielu wartościowych dowodów na to, że zwierzęta nie mają uczuć.
Proste?
Te dyskusje nie mają sensu.
A człowiek nie powinien być panem życia i śmierci. Jest na to za głupi.

Rase 07-03-2009 22:36

@Top
Niestety testy na zwierzętach są potrzebne by zbadać różnego rodzaju leki.
Ludzie niestety są zbyt tchórzliwi by samemu na samym sobie testować.
morał z tego taki
"Gdzie człowiek nie może tam zwierze pośle."

@offtop
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *Carlsberg
przedstawiam swoje zdanie na forum, i oczekuje sensownej dyskusji na poziomie...

Cytuj:

Nie podoba się to wyjdź, panie "chce-być-fajny-pisząc-jak-debil"
Poziom...
Co Ci przeszkadza w jaki sposób on wyraża swoje zdanie? Odpierdol się od niego i od tego w jaki sposób pisze. Nie widzisz ,ahh masz problem, ale na szczęście ludzkość stworzyła takie magiczne coś zwane okularami. Bardziej wydaje mi się że Ty chcesz być fajny. Wiesz istnieje takie coś jak prywatne wiadomości.

Ulrikk 07-03-2009 23:30

Cytuj:

Przeciwnicy testów na zwierzętach nie mają wielu wartościowych dowodów na to, że zwierzęta mają uczucia
Kup sobie psa.
@Arashel
nom zgadzam siem hehe też jestem fajny hehe
...

Michoss 07-03-2009 23:53

Cytuj:

A człowiek nie powinien być panem życia i śmierci. Jest na to za głupi.
Prawda

Cytuj:

Niestety testy na zwierzętach są potrzebne by zbadać różnego rodzaju leki.
Niestety, nie wszystkie leki i tym podobne działają identycznie na ludzi i na zwierzęta. Już ktoś podawał w tym temacie...

semilunaris 08-03-2009 00:10

Do wypowiedzi Michossa dodam, że jest jeszcze głębsza różnica. Nie tylko 'inaczej się przyjmuje' u ludzi i zwierząt, ale u samych ras ludzkich. Podając wszystkim rasom opium zauważymy, że: biała będzie uspokojona, żółta wpadnie w szał, czarna straci część zdolności motorycznych. To tak w ramach ciekawostki.

Dr.Unknown 08-03-2009 00:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 2488987)

Prawda

Niestety, nie wszystkie leki i tym podobne działają identycznie na ludzi i na zwierzęta. Już ktoś podawał w tym temacie...

TEN tekst akurat jest trudny do czytania. Gratulację, właśnie dołączasz do grona idiotów, którzy nie potrafią czytać czcionki nieco mniejszej od standardowej, a w dodatku muszą z tego powodu robić głupie uwagi.

Michoss 08-03-2009 00:38

Patrz, nie mam najmniejszego problemu w czytaniu ani takiej, ani takiej czcionki. Irytuje mnie jednak jak ludzie w celu 'ufajnienia' się i 'bycia oryginalnym' przeprawiają w taki sposób posty.

*Carlsberg 08-03-2009 00:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rase (Post 2488899)
Poziom...
Co Ci przeszkadza w jaki sposób on wyraża swoje zdanie? Odpierdol się od niego i od tego w jaki sposób pisze. Nie widzisz ,ahh masz problem, ale na szczęście ludzkość stworzyła takie magiczne coś zwane okularami. Bardziej wydaje mi się że Ty chcesz być fajny. Wiesz istnieje takie coś jak prywatne wiadomości.

Po jaki ch*j się odzywa jak mu temat nie pasuje?
Po jaki ch*j używa jakiejś ku*** małej czcionki?

Jak zwykle, ktoś wypowie się ponad poziom forum

Cytuj:

Chciałbym przytoczyć pewien argument, lecz nie chcę "offtopić". Aż świerzbi by poznać waszą opinię :/
Kaman, kaman, nawet na pw możesz.

Cytuj:

Ateiści nie mają wielu naprawdę wartościowych dowodów na to, że Boga/życia po śmierci nie ma
Odeprę każdy twój argument na istnienie boga.
Standartowo idiotyzmy w stylu "bo istniejemy" przemilcze.

Dr.Unknown 08-03-2009 00:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *Carlsberg (Post 2489035)
Po jaki ch*j się odzywa jak mu temat nie pasuje?
Po jaki ch*j używa jakiejś ku*** małej czcionki?

Chyba żeby oglądać Twoje rage'owe reakcje i zanosić się śmiechem. Ot, taki bardzo subtelny trolling.
Osobiście domyślam się, że to zmysł estetyki, z którego sam nie korzystam, bo wyróżnianie się na forum powoduje właśnie takie dziwne zachowania. A tu wszystko ładnie - różniące się kolorem i wielkością tytuły od mniejszej treści. Myślę, że bardziej denerwuje Cię sam użytkownik, bo wątpię, żeby komuś przeszkadzało, w aż takim stopniu, drobne odchodzenie od normy.

Kashek 08-03-2009 01:27

Może skończcie flametop i wróćmy do tematu?

Lechista 08-03-2009 11:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2488710)
Ehe... :D

Nie rozumiesz czegoś. Wiara w Boga łączy się z wiarą w zwycięstwo. Ta Wiara właśnie w Boga nie pozwoliła im się poddać nie pozwoliła im przestać wierzyć w to, że jeszcze będą wolni i wywalczą sobie wolność

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:09.