![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2006
Lokacja: Ustka
Stan: Niegrający
|
![]() Szukałem - nie znalazłem, chodź przyznam, że moje poszukiwania ograniczyły się do pięciu haseł.
Kwestia poruszana na tym forum już kilkakrotnie. http://www.youtube.com/watch?v=rSrIkUXwsNk Celem tego tematu nie jest pokazanie tego filmu, lecz zadanie pytania: "Dlaczego niewinne zwierze, a nie jakiś zbrodniarz" Moja opinia jest taka, że zamiast testu na zwierzętach dlaczego nie podstawić skazanych na dożywocie/śmierć bandziorów, którzy nie robią nic, tylko o*******ają się za kratami a czasem nam szkodzą w ten czy inny sposób(np. Bractwo Aryjskie) i doją naszą kasę. Co tam, że układ krwionośny zwierzęcia jest inny, że reakcje na różne chemikalia są inne...a chuj tam, okaleczymy, zobaczymy co się stanie a później zabijemy...a co tam, szkoda się fatygować niech umrze z głodu...przecież powiemy "The power of science!" i wszystko usprawiedliwione. Rzecz w tym, że to bezcelowe, ten film sądząc po jakości ma już trochę lat, a ile istnień zostało uratowanych dzięki temu zabiegowi? Chyba żadne, bo byłoby o tym głośno. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Czy wolelibyście zamiast psiej głowy zobaczyć ludzką (oczywiście człowiek byłby zbrodniarzem/chorym na x chorób menelem, który tylko bierze naszą kasę i nie robi nic tylko chleje)? Ostatnio edytowany przez Ametystowec - 26-02-2009 o 21:44. Powód: Dyslektycy na forum |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Cytuj:
Filozofia typowa dla 13 latka z brakiem poszanowania dla życia drugiego człowieka. (tak tak, wiem - to mordercy, wandale i w ogóle nie mają prawa żyć, /care) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
- Sprawiedliwa kara dla tych, co sobie zasłużyli - WIARYGODNE wyniki takich testów Do tego multum "reakcji łańcuchowych" w gospodarce. Mniej zbirów = więcej miejsca w więzieniach = brak zapotrzebowania na budowy kolejnych = więcej kasy na zakłady pracy/NFZ/[...] Ostatnio edytowany przez Ametystowec - 26-02-2009 o 21:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Dobra Spider, dawaj, nasz ustrój jest do dupy!
Tak na serio. Kim jesteś, by decydować o ludzkim życiu i śmierci? Kim jest ten, który wyda wyrok śmierci? Te zwierzęta są specjalnie hodowane po to, by umrzeć. Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 26-02-2009 o 18:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
Stan: Na Emeryturze
|
![]() zglos sie na testera
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2007
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rook Balanced
Świat: Azura
![]() |
![]() Cytuj:
I ty naprawde w to wierzysz? Po kolei. "- Mniej menelstwa, bo żule biorą się do roboty" Jaaasne. Po prostu będą się ukrywać po melinach. A jak ktoś już jest żulem, to żulem pozostanie, choćby się skichał. "- Sprawiedliwa kara dla tych, co sobie zasłużyli" Sprawiedliwa kara? Już sprawiedliwsza byłaby śmierć. "Żyć" bez ciała nie da się. Bo przecież życiem nie nazwie się samego mentalnego bycia. By żyć, trzeba czegoś więcej niż kłębka nieracjonalnych myśli. Nawet śmierć po długotrwałych torturach jest od tego lepsza. A poza tym... "- WIARYGODNE wyniki takich testów" Ja PO PROSTU nie wierzę, że można żyć z samą tylko głową i paroma słoiczkami. Jak wyobrażasz sobie pompowanie krwi w takim stopniu, w jakim robi to serce, jak system immunologiczny może być sztuczny? Nie mówiąc już o tym, że myśli takiego człowieka musiałyby być prawie znikome, przecież już mózg nie odbiera ani jednego sygnału. "niej meneli = więcej pracowników, którzy nie biorą zasiłków za free = więcej płaconego podatku = więcej kasy na nowe zakłady pracy/NFZ/" No i tu strzeliłem ROTFLa. Wyobrażasz sobie, że jak nagle zniknie całe bezrobocie, to będzie się wspaniale żyło? Bezrobocie będzie ZAWSZE, powtarzam ZAWSZE. Chociażby dlatego, że gdy wszyscy ludzie będą pracować, to miejsc pracy po prostu nie starczy. "Czy też, mniej zbirów = więcej miejsca w więzieniach = brak zapotrzebowania na budowy kolejnych = więcej kasy na zakłady pracy/NFZ/" ROTFL cd. Pomijam idiotyzm samej idei "mniej przestępców=więcej zakładów pracy/NFZ". A myślisz, że jak te wszystkie główki, byłyby już podłączone, to nie zajmowały by miejsca? Poza tym, aby utrzymać "życie", to te maszynerie by musiałyby być cholernie duże. Ergo:więcej tak zyjących ludzi-więcej budowanych "magazynów"-mniej kasy na zakłady pracy/NFZ ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() A co to za różnica, czy to życie człowieka czy psa ? Dlaczego nie możemy na tych samych zasadach wyhodować człowieka ?
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 11 2008
Lokacja: Silesia Inferior
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Elite Knight
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 174
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
gdyby mózg nie odbierał ani jednego sygnału, to ten pies nawet by nie drgnął... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Pozdro DO wiezienia |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 11 2008
Lokacja: Silesia Inferior
Imię: Xevezq
Gildia: Polish Nobility
Świat: Pacera
Poziom: 174
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
|
![]() źle się wyraziłem;d chodziło mi o to, że by nie drgnął po tym, jak go po nosie czymś tam posmyrali. skoro to czuł, to jednak jakieś sygnały jest w stanie odbierać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Dinozaur
Data dołączenia: 27 08 2003
|
![]() Przykre. :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Też się źle wyraziłem ;d mi za to chodziło o to, że nie odbiera sygnałów z tej części ciała, której już nie ma, a mózg wciąż myśli, że tam coś jest.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Edit: @Glon Mój ojciec pracuje w więzieniu jako klawisz. Byłem tam (w więzieniu) nieraz i po samej twarzy widać, że ci ludzie nie są bez winy. OCZYWIŚCIE są wypadki, że ktoś ląduje w pierdlu przez przypadek albo go wkręcili i ja tego nie neguje. Jednak uważam, że ktoś kto zostaje skazany na dożywocie/śmierć zamiast darmowego spanka i jedzonka przed egzekucją może się jeszcze do czegoś przydać i to nie będzie zamiatanie ulic, takie coś może uratować tysiące ludzkich istnień :> Ostatnio edytowany przez Ametystowec - 26-02-2009 o 20:25. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 02 2009
|
![]() Nie mam nic do tych kolesi byli po prostu ciekawi , ale zastanawia mnie jedno co to da że będzie można życ samą głową? Po co to sprawdzali?
Bo nie sądzę że chcąc wychodowac psa (a raczej psią głowę) zdolną do życia.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)
Imię: Majk
Gildia: Great Heroes of Secura
Świat: Secura
Poziom: 146
|
![]() No i będziesz więziony przez te X lat, mając tylko główkę. Co ci to da? Nawet samobójstwa nie będziesz mógł popełnić. Czysta tortura... gdzie jest w tym człowieczeństwo? Czy ten stan nie byłby podobny do roślinki?
Boże, co się to porobiło... Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com
|
![]() Nie ma co gadac. I tak każdy wie, że taki projekt nigdy by nie przeszedł :|. A autorowi tematu polecam zgłosic się na ochotnika.
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() Człowiekiem. I to chyba wystarczy.
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2008
|
![]() Widać że eksperyment z lat 50-60.
Za kogo Ty się masz że chcesz wymierzać kare innym? A co Ty zrobiłeś by zapobiec temu? Jest 1000 innych rozwiązań co zrobić z Takimi ludźmi typu "menele". Na przykład zaoferować jakąś pomoc wyjścia z nałogu i praca w jakiejś fabryce w zamian za wyżywienie i dach nad głową. Fakt ci którzy siedzą z nimi jest problem. Wiesz ile eksperymentów jest robionych poza Twoją wiedza? Ile do tego wykorzystują zwierząt ew. ludzi? Chcesz by Polska była drugim Auschwitz z tymi pseudo lekarzami z pseudo eksperymentami tylko legalnie? @Autor Stawiam na 12-13 latka z poczuciem wyższości i misją zbawienia świata od "tych gorszych"
![]() Tez nie dokonca to rozumiem :/ Chcesz aby Twoje życie się zmieniło? Poproś już dziś użytkownika Rase o zaproszenie na Lockerz.com Ostatnio edytowany przez Rase - 26-02-2009 o 20:26. |
![]() |
![]() |