Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-02-2009, 18:12   #1
Ametystowec
Użytkownik Forum

Ametystowec's Avatar

Data dołączenia: 28 03 2006
Lokacja: Ustka

Stan: Niegrający
Domyślny Life without body

Szukałem - nie znalazłem, chodź przyznam, że moje poszukiwania ograniczyły się do pięciu haseł.
Kwestia poruszana na tym forum już kilkakrotnie.

http://www.youtube.com/watch?v=rSrIkUXwsNk

Celem tego tematu nie jest pokazanie tego filmu, lecz zadanie pytania: "Dlaczego niewinne zwierze, a nie jakiś zbrodniarz"

Moja opinia jest taka, że zamiast testu na zwierzętach dlaczego nie podstawić skazanych na dożywocie/śmierć bandziorów, którzy nie robią nic, tylko o*******ają się za kratami a czasem nam szkodzą w ten czy inny sposób(np. Bractwo Aryjskie) i doją naszą kasę. Co tam, że układ krwionośny zwierzęcia jest inny, że reakcje na różne chemikalia są inne...a chuj tam, okaleczymy, zobaczymy co się stanie a później zabijemy...a co tam, szkoda się fatygować niech umrze z głodu...przecież powiemy "The power of science!" i wszystko usprawiedliwione. Rzecz w tym, że to bezcelowe, ten film sądząc po jakości ma już trochę lat, a ile istnień zostało uratowanych dzięki temu zabiegowi? Chyba żadne, bo byłoby o tym głośno.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Czy wolelibyście zamiast psiej głowy zobaczyć ludzką (oczywiście człowiek byłby zbrodniarzem/chorym na x chorób menelem, który tylko bierze naszą kasę i nie robi nic tylko chleje)?

Ostatnio edytowany przez Ametystowec - 26-02-2009 o 21:44. Powód: Dyslektycy na forum
Ametystowec jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-02-2009, 18:20   #2
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Czy wolelibyście zamiast psiej głowy zobaczyć ludzką (oczywiście człowiek byłby zbrodniarzem/chorym na x chorób menelem, który tylko bierze naszą kasę i nie robi nic tylko chleje)?
Nie, nie chcielibyśmy.

Filozofia typowa dla 13 latka z brakiem poszanowania dla życia drugiego człowieka. (tak tak, wiem - to mordercy, wandale i w ogóle nie mają prawa żyć, /care)
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2009, 18:40   #3
Ametystowec
Użytkownik Forum

Ametystowec's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryba Pokaż post
Filozofia typowa dla 13 latka z brakiem poszanowania dla życia drugiego człowieka. (tak tak, wiem - to mordercy, wandale i w ogóle nie mają prawa żyć, /care)
Ja w tym widzę same praktyczne plusy:

- Sprawiedliwa kara dla tych, co sobie zasłużyli
- WIARYGODNE wyniki takich testów

Do tego multum "reakcji łańcuchowych" w gospodarce. Mniej zbirów = więcej miejsca w więzieniach = brak zapotrzebowania na budowy kolejnych = więcej kasy na zakłady pracy/NFZ/[...]

Ostatnio edytowany przez Ametystowec - 26-02-2009 o 21:48.
stary 26-02-2009, 18:54   #4
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Dobra Spider, dawaj, nasz ustrój jest do dupy!

Tak na serio. Kim jesteś, by decydować o ludzkim życiu i śmierci? Kim jest ten, który wyda wyrok śmierci? Te zwierzęta są specjalnie hodowane po to, by umrzeć.

Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 26-02-2009 o 18:59.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2009, 18:55   #5
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

zglos sie na testera
Exodus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2009, 19:04   #6
AzuranskiRookstayerXL
Użytkownik Forum

AzuranskiRookstayerXL's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2007

Profesja: Rookstayer
Świat: Azura
AzuranskiRookstayerXL ma numer GG 10162346
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ametystowec Pokaż post
Ja w tym widzę same praktyczne plusy:

- Mniej menelstwa, bo żule biorą się do roboty
- Sprawiedliwa kara dla tych, co sobie zasłużyli
- WIARYGODNE wyniki takich testów

Do tego multum "reakcji łańcuchowych" w gospodarce. Mniej meneli = więcej pracowników, którzy nie biorą zasiłków za free = więcej płaconego podatku = więcej kasy na nowe zakłady pracy/NFZ/[...]
Czy też, mniej zbirów = więcej miejsca w więzieniach = brak zapotrzebowania na budowy kolejnych = więcej kasy na zakłady pracy/NFZ/[...]

I ty naprawde w to wierzysz?
Po kolei.

"- Mniej menelstwa, bo żule biorą się do roboty"
Jaaasne. Po prostu będą się ukrywać po melinach. A jak ktoś już jest żulem, to żulem pozostanie, choćby się skichał.

"- Sprawiedliwa kara dla tych, co sobie zasłużyli"

Sprawiedliwa kara? Już sprawiedliwsza byłaby śmierć. "Żyć" bez ciała nie da się. Bo przecież życiem nie nazwie się samego mentalnego bycia. By żyć, trzeba czegoś więcej niż kłębka nieracjonalnych myśli. Nawet śmierć po długotrwałych torturach jest od tego lepsza. A poza tym...

"- WIARYGODNE wyniki takich testów"
Ja PO PROSTU nie wierzę, że można żyć z samą tylko głową i paroma słoiczkami. Jak wyobrażasz sobie pompowanie krwi w takim stopniu, w jakim robi to serce, jak system immunologiczny może być sztuczny? Nie mówiąc już o tym, że myśli takiego człowieka musiałyby być prawie znikome, przecież już mózg nie odbiera ani jednego sygnału.

"niej meneli = więcej pracowników, którzy nie biorą zasiłków za free = więcej płaconego podatku = więcej kasy na nowe zakłady pracy/NFZ/"

No i tu strzeliłem ROTFLa. Wyobrażasz sobie, że jak nagle zniknie całe bezrobocie, to będzie się wspaniale żyło? Bezrobocie będzie ZAWSZE, powtarzam ZAWSZE. Chociażby dlatego, że gdy wszyscy ludzie będą pracować, to miejsc pracy po prostu nie starczy.

"Czy też, mniej zbirów = więcej miejsca w więzieniach = brak zapotrzebowania na budowy kolejnych = więcej kasy na zakłady pracy/NFZ/"

ROTFL cd. Pomijam idiotyzm samej idei "mniej przestępców=więcej zakładów pracy/NFZ". A myślisz, że jak te wszystkie główki, byłyby już podłączone, to nie zajmowały by miejsca? Poza tym, aby utrzymać "życie", to te maszynerie by musiałyby być cholernie duże. Ergo:więcej tak zyjących ludzi-więcej budowanych "magazynów"-mniej kasy na zakłady pracy/NFZ
AzuranskiRookstayerXL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2009, 19:05   #7
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
Tak na serio. Kim jesteś, by decydować o ludzkim życiu i śmierci? Kim jest ten, który wyda wyrok śmierci? Te zwierzęta są specjalnie hodowane po to, by umrzeć.
A co to za różnica, czy to życie człowieka czy psa ? Dlaczego nie możemy na tych samych zasadach wyhodować człowieka ?
stary 26-02-2009, 19:28   #8
Xevez
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 11 2008
Lokacja: Silesia Inferior

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Xevezq
Profesja: Elite Knight
Świat: Pacera
Poziom: 174
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AzuranskiRookstayerXL Pokaż post

"- WIARYGODNE wyniki takich testów"
Ja PO PROSTU nie wierzę, że można żyć z samą tylko głową i paroma słoiczkami. Jak wyobrażasz sobie pompowanie krwi w takim stopniu, w jakim robi to serce, jak system immunologiczny może być sztuczny? Nie mówiąc już o tym, że myśli takiego człowieka musiałyby być prawie znikome, przecież już mózg nie odbiera ani jednego sygnału.
ale pompowanie nie musi być w takim stopniu, jak u człowieka. u człowieka krew pompowana jest do granic całego ciała, tutaj byłaby tylko do granic głowy.
gdyby mózg nie odbierał ani jednego sygnału, to ten pies nawet by nie drgnął...
Xevez jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2009, 19:42   #9
AzuranskiRookstayerXL
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xevez Pokaż post
gdyby mózg nie odbierał ani jednego sygnału, to ten pies nawet by nie drgnął...
Nie odbiera sygnału Z CIAŁA, sam je może wysyłać, ale nie dochodziłyby do celu. Tak jak u osoby sparaliżowanej.
stary 26-02-2009, 19:46   #10
Glon Elriel
Użytkownik Forum

Glon Elriel's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2005

Imię: Dys
Gildia: -
Świat: -
Poziom: -
Skille: -
Poziom mag.: -
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ametystowec Pokaż post
Szukałem - nie znalazłem, chodź przyznam, że moje poszukiwania ograniczyły się do pięciu haseł.
Kwestia poruszana na tym forum już kilkakrotnie.

http://www.youtube.com/watch?v=rSrIkUXwsNk

Celem tego tematu nie jest pokazanie tego filmu, lecz zadanie pytania: "Dlaczego niewinne zwierze, a nie jakiś zbrodniarz"

Moja opinia jest taka, że zamiast testu na zwierzętach dlaczego nie pozbierać tego całego menelstwa z ulicy i skazanych na dożywocie/śmierć bandziorów, którzy nie robią nic, tylko o*******ają się za kratami a czasem nam szkodzą w ten czy inny sposób(np. Bractwo Aryjskie) i doją naszą kasę. Co tam, że układ krwionośny zwierzęcia jest inny, że reakcje na różne chemikalia są inne...a chuj tam, okaleczymy, zobaczymy co się stanie a później zabijemy...a co tam, szkoda się fatygować niech umrze z głodu...przecież powiemy "The power of science!" i wszystko usprawiedliwione. Rzecz w tym, że to bezcelowe, ten film sądząc po jakości ma już trochę lat, a ile istnień zostało uratowanych dzięki temu zabiegowi? Chyba żadne, bo byłoby o tym głośno.

Gdybyś ty miał ojca lub znajomego etc w wiezieniu to zapewne twoje zdanie było by inne o 360 stopni.

Pozdro DO wiezienia

Glon Elriel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2009, 19:51   #11
Xevez
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 11 2008
Lokacja: Silesia Inferior

Imię: Xevezq
Świat: Pacera
Poziom: 174
Skille: 96/90
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AzuranskiRookstayerXL Pokaż post
Nie odbiera sygnału Z CIAŁA, sam je może wysyłać, ale nie dochodziłyby do celu. Tak jak u osoby sparaliżowanej.
źle się wyraziłem;d chodziło mi o to, że by nie drgnął po tym, jak go po nosie czymś tam posmyrali. skoro to czuł, to jednak jakieś sygnały jest w stanie odbierać.
Xevez jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2009, 20:02   #12
Gonzo
Dinozaur

Gonzo's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2003

Domyślny

Przykre. :/
Gonzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2009, 20:04   #13
Gierubesoen
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 01 2009
Lokacja: Wrocław

Świat: Iridia
Domyślny

Nasrane w bani. Na co to komu taki eksperyment?
Gierubesoen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2009, 20:10   #14
AzuranskiRookstayerXL
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xevez Pokaż post
źle się wyraziłem;d chodziło mi o to, że by nie drgnął po tym, jak go po nosie czymś tam posmyrali. skoro to czuł, to jednak jakieś sygnały jest w stanie odbierać.
Też się źle wyraziłem ;d mi za to chodziło o to, że nie odbiera sygnałów z tej części ciała, której już nie ma, a mózg wciąż myśli, że tam coś jest.
stary 26-02-2009, 20:12   #15
Ametystowec
Użytkownik Forum

Ametystowec's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Jaaasne. Po prostu będą się ukrywać po melinach. A jak ktoś już jest żulem, to żulem pozostanie, choćby się skichał.
Tutaj rzuce jeden tytuł: "Wałbrzych moje miasto - arystokrazja białego kamienia"

Cytuj:
Sprawiedliwa kara? Już sprawiedliwsza byłaby śmierć. "Żyć" bez ciała nie da się. Bo przecież życiem nie nazwie się samego mentalnego bycia. By żyć, trzeba czegoś więcej niż kłębka nieracjonalnych myśli. Nawet śmierć po długotrwałych torturach jest od tego lepsza. A poza tym...
OMG, nie rozumiesz tutaj nie chodzi o to, by podtrzymywać ich przy życiu, tylko o to, by "na nich prowadzić wiwisekcje"

Cytuj:
Nie chodzi o konkretnie ten zabieg co na filmiku! Może to być równie dobrze testowanie nowych lekarstw.

Cytuj:
No i tu strzeliłem ROTFLa. Wyobrażasz sobie, że jak nagle zniknie całe bezrobocie, to będzie się wspaniale żyło? Bezrobocie będzie ZAWSZE, powtarzam ZAWSZE. Chociażby dlatego, że gdy wszyscy ludzie będą pracować, to miejsc pracy po prostu nie starczy.
Czy ja napisałem, że wszystko zostanie załatane w 100%? Że stanie się to od razu? Będzie na pewno LEPIEJ, a jeśli nie, to przynajmniej czyściej na ulicach

Cytuj:
ROTFL cd. Pomijam idiotyzm samej idei "mniej przestępców=więcej zakładów pracy/NFZ". A myślisz, że jak te wszystkie główki, byłyby już podłączone, to nie zajmowały by miejsca? Poza tym, aby utrzymać "życie", to te maszynerie by musiałyby być cholernie duże. Ergo:więcej tak zyjących ludzi-więcej budowanych "magazynów"-mniej kasy na zakłady pracy/NFZ
Na to już odpowiedziałem

Edit:
@Glon
Mój ojciec pracuje w więzieniu jako klawisz. Byłem tam (w więzieniu) nieraz i po samej twarzy widać, że ci ludzie nie są bez winy. OCZYWIŚCIE są wypadki, że ktoś ląduje w pierdlu przez przypadek albo go wkręcili i ja tego nie neguje. Jednak uważam, że ktoś kto zostaje skazany na dożywocie/śmierć zamiast darmowego spanka i jedzonka przed egzekucją może się jeszcze do czegoś przydać i to nie będzie zamiatanie ulic, takie coś może uratować tysiące ludzkich istnień :>

Ostatnio edytowany przez Ametystowec - 26-02-2009 o 20:25.
stary 26-02-2009, 20:13   #16
LukibossKomboss
Użytkownik forum

LukibossKomboss's Avatar

Data dołączenia: 21 02 2009

Domyślny

Nie mam nic do tych kolesi byli po prostu ciekawi , ale zastanawia mnie jedno co to da że będzie można życ samą głową? Po co to sprawdzali?
Bo nie sądzę że chcąc wychodowac psa (a raczej psią głowę) zdolną do życia..
LukibossKomboss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2009, 20:21   #17
Rocket Slayer
Użytkownik Forum

Rocket Slayer's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Mikołów, niedaleko zamtuzu :)

Imię: Majk
Świat: Secura
Poziom: 146
Rocket Slayer ma numer GG 9457986 Send a message via Skype™ to Rocket Slayer
Domyślny

No i będziesz więziony przez te X lat, mając tylko główkę. Co ci to da? Nawet samobójstwa nie będziesz mógł popełnić. Czysta tortura... gdzie jest w tym człowieczeństwo? Czy ten stan nie byłby podobny do roślinki?

Boże, co się to porobiło...

Cytuj:
Kim jesteś, by decydować o ludzkim życiu i śmierci?

Podoba Ci się ta pszczyla? Może chcesz jej wystawić 10 na fotce.pl?
Rocket Slayer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2009, 20:23   #18
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Domyślny

Nie ma co gadac. I tak każdy wie, że taki projekt nigdy by nie przeszedł :|. A autorowi tematu polecam zgłosic się na ochotnika.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2009, 20:24   #19
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer Pokaż post
Cytuj:
Kim jesteś, by decydować o ludzkim życiu i śmierci?
Człowiekiem. I to chyba wystarczy.
stary 26-02-2009, 20:24   #20
Rase
Użytkownik Forum

Rase's Avatar

Data dołączenia: 22 02 2008

Domyślny

Widać że eksperyment z lat 50-60.
Za kogo Ty się masz że chcesz wymierzać kare innym?
A co Ty zrobiłeś by zapobiec temu? Jest 1000 innych rozwiązań co zrobić z Takimi ludźmi typu "menele". Na przykład zaoferować jakąś pomoc wyjścia z nałogu i praca w jakiejś fabryce w zamian za wyżywienie i dach nad głową. Fakt ci którzy siedzą z nimi jest problem. Wiesz ile eksperymentów jest robionych poza Twoją wiedza? Ile do tego wykorzystują zwierząt ew. ludzi? Chcesz by Polska była drugim Auschwitz z tymi pseudo lekarzami z pseudo eksperymentami tylko legalnie?
@Autor
Stawiam na 12-13 latka z poczuciem wyższości i misją zbawienia świata od "tych gorszych"

Tez nie dokonca to rozumiem :/
Chcesz aby Twoje życie się zmieniło? Poproś już dziś użytkownika Rase o zaproszenie na Lockerz.com

Ostatnio edytowany przez Rase - 26-02-2009 o 20:26.
Rase jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania