![]() |
Cytuj:
|
Ludzie leczcie się! Wiezienia to dłuższe wakacje? Żarcie za darmo?
Zajebiscie, raz albo 2 razy dziennie moge wyjść na powietrze, jak jestem chuderlak to codziennie dostaje manto, a jak jestem koks to napier#@@ się z kumplami, zajebiste życie!! Nie ma kobiet bo po co one komu?! Kobiety są dla mięczaków, ja jestem na wakacjach! DO żarcie mam codziennie to samo, jakąś fasole bądź ryż i mięso gówniane bez przypraw, a w bibliotece mam 10 książek które przeczytałem 1 roku i przed kolejne 20 lat będą sobie powtarzał, albo najlepiej nauczę się ich na pamięć, przecież mam wakacje. Chociaż nie książki są dla mięczaków, wole sie po napier#@ z kumplami których poznałem w pierd@@. Fajnie tak przed 20 lat codziennie sie lac z kumplami. Mam 2 rodzaje ubrań, do spania i do pracy, śpie za kratkami, zajebiste Wakacje! |
przestańcie pieprzyć, jakby w więzieniu było tak kolorowo, to by ich nie stosowano jako kary >.>
|
Cytuj:
|
Cytuj:
= więzienia w usa/ niektóre w polsce. A można by tych sku*****i trzymać w 20 w klitce gdzieś pod ziemią, a z więzien zrobić noclegownie dla bezdomnych..., bądz co bądz często porządnych ludzi. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Poza tym doprowadziło by podziału ludzi na normalnych nie siedzących i "skur******w". |
Psychicznie chorzy stają sie roślinkami w szpitalach psychiatrycznych.
|
Cytuj:
Postaw się w sytuacji rodziców których 7 letnia córka została zgwałcona i zamordowana, jakie pierwsze słowo przychodzi Ci na myśl? Bo mi właśnie sk... Cytuj:
Przecież nie chodzi mi tu o jakiś drobnych włamywaczy czy coś, niemniej i tym zdeka mniejszy komfort w więzieniu by się przydał. Więzienie powinno być karą - i odstraszać ludzi od łamania prawa. Cytuj:
|
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Wolałbym być tym biednym który śpi pod mostem, ale jest wolny(jedzenie i ciepłe miejsce do spania zawsze się znajdzie) niż zamkniętym za kratami |
Cytuj:
Co do TV i internetu. Jesli chodzi o net to nie jestem pewien, ale wiem, ze TV ma już sporo polskich więzień. O amerykańskich nawet nie wspominam. Cytuj:
|
Cytuj:
To nie ja wysyłam złych ludzi na wieczność do piekła po śmierci ;< @DOWN Dziwne, jakoś ludzie w więzieniach wyglądają na zdrowszych i czystszych niż bezdomni. |
Cytuj:
Ze zbierania samych puszek i oddawanie butelek można sobie uzbierać na szybki kubek, albo na chleb, a ciepłych miejsca są organizowane dla bezdomnych, zawsze można pójść spać na peron, np. W Gdańsku Głównym |
A ile tych puszek jest? Wystarczy dla wszystkich bezdomnych? Poza tym było ostatnio albo w wiadomościach, albo w gazecie, że stawki za złom, puszki itp spaaaadnie na łeb na szyje. O ile już to się nie stało. Wiec nie wiem czyto tak kolorowo.
Hmm..U mnie w okolicy jest peron, mały i nie ma szyb.. Tam to musi być ciepło. Zresztą.. Jestem bardzo ciekaw czy podobałoby Ci się, że na peronie siedzi w okoł Ciebie parunastu bezdomnych, śmierdzących: ) Może to i okrutne,ale ja mam dość jeżdżenia tramwajami w smrodzie. ZWŁASZCZA w zime kiedy okna są zablokowane. |
Ci, którzy śpią pod mostem NAJCZĘŚCIEJ sami do takiego stanu rzeczy doprowadzili nadużywaniem alkoholu.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
A więzienie? No rzeczywiście... Super sprawa! Siedzieć kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt lat w tym samym miejscu. Codziennie wstawać o tej samej godzinie. Mieć styczność z tymi samymi ludźmi... Taka rutyna przecież potrafiłaby niejednego człowieka doprowadzić do szału (przynajmniej mnie), a Wy tu mówicie o 'wakacjach'. @down ??? O.o |
Cytuj:
|
Cytuj:
Oraz to, że jeśli pobijesz kogoś broniąc siebie / kogoś dostajesz wyrok za pobicie.../ telepiesz się po sądach przez 10 lat. I podobne. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:27. |