Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Furora (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=191)
-   -   Historia Furory (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127463)

Hellraiser 04-05-2007 18:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hellsir (Post 1407550)
@Hellraiser
Hmm a może ty grałeś na tym Rahimie ;>? - Nie pamiętam już dokładnie całej pierwszej 50-tki. Ale on był jednym z top lvli na początku Furory :).

Jedziemy dalej podpowiem że byłem 1 Elderem na serwerze. No to już konkretna podpowiedż.

Cytuj:

PS. Przeczytaj pw.

Zaraz ci jeszcze coś napisze, bo pierw zlookałem priva, póżniej tutaj.

Cytuj:

Co do stronki to właśnie zajrzałem na przeglądarce i zauważyłem, że jeszcze jej nie usuneli z servera hah xD. Pamiętam jak mi zależało na zrobieniu jej i jak zbierałem informacje :). To było coś, nie to co teraz :(.

Ona nie jest lipna, fajna nawet bardzo tylko szkoda że nie aktywna :(

Forc 04-05-2007 18:18

@Hellsir

Ty grałeś na Raafulu - swojego czasu jednym z największych PA Furory...? ;-)

Nieźle...

Hellraiser 04-05-2007 18:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Forc (Post 1408211)
@Hellsir

Nieźle...

Please, please nie ta zabawa to moje name macie rozkodować :P:P

0lik 04-05-2007 18:32

Z tego co wiem to fazest nie stracil ochoty do gr tylko poprostu sprzedal postac :P

ja mialem na furorze 2 chary, gralem od poczaktu
szymiel 29rp
i elvril da'mort 45 ms :P zaraz poszukam jakis skrinow fajnych

Hellraiser ty to raaf?
pamietasz jeszcze mnie i klotbasa D:?

0lik 04-05-2007 18:51

50m lev (najwiekszy mialem 54 na 45 levelu :P bylo top 25 :))

http://img504.imageshack.us/img504/7...agicznyio8.jpg

tu zaraz po updacie letnim co wporwadzili port hope

http://img69.imageshack.us/img69/8932/34234mlpahi8.jpg

dreverik i jego exori test /niepamietam jaki lev mial wtedy/

http://img453.imageshack.us/img453/3...oritestzv8.jpg

ef quest xd

http://img504.imageshack.us/img504/3161/questelfnk5.jpg

Hellsir 04-05-2007 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Forc (Post 1408211)
@Hellsir

Nieźle...

Nie nie grałem na nim, jeśli o mnie chodzi. Ale to był mój dobry kolega. Niestety miał hacka.

@Hellraiser
Pochlebiasz mi mówiąc, że jest dobra. Miło mi, że komuś nadal sie podoba ;). Niestety nie miałem później czasu jej prowadzić. Poza tym wtedy dużo sie działo i zaczynała sie wojna, ze Spoxsterem. Ja byłem retired i nie było już możliwości ciągnąć tego dalej. W sumie teraz mógłbym coś tam poprawić dopisać, więcej informacji itp, ale nie mam zamiaru gadać z ludźmi z Vision, którzy myślą ze są pr0 na Furorze. I uważają każdego za "nic".

Jeszcze co do mojej strony, to nie zależało mi na szacie graficznej, tylko na umieszczeniu tam jak największej ilości informacji. :)

@Elvril Da'mort
Hyhy kumplowałem sie z tobą moją pierwszą postacią na Furorze :D. Miło znów cię widzieć. Przestałem szybko grać, więc raczej mnie nie pamiętasz :(.

Smerfu 04-05-2007 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hellraiser (Post 1408179)
Jedziemy dalej podpowiem że byłem 1 Elderem na serwerze. No to już konkretna podpowiedż.

Hmm nie pamietam name ale 1 elderem na serwie byl typ ktory wczesniej gral na Morganie EK o nicku Jajoo, zrobil lvl 20+ i wrocil na Morgane, potem bylem ja i jeszcze jeden typ ktory dosc szybko expil do 50+ i klocilismy sie o domek nad Thais, chyba Greenshore Villa;) . Dokladnie nie pamietam czemu przestal grac ale chyba zlapal hunta jak byla wojna bo stana po stronie Mestora.

Ahcum lewap 04-05-2007 21:08

Te opowiadanie o dziejach histrorii furorry troche poprzekrecane.
A co do Sunblade to zalozyl je modorek (dark modor z morgany). Kiedy gilda sie rozpadala zostal0 12-14 osob wzielem lidera ja (muhhi). Do wojny z duskines doszlo wtedy kiedy blody rose poprosilo nas o pomoc (rousen,spaw i ktos chyba tam jeszcze byl niepamietam) Wpadlismy na most dvarw. Poszlo pare sd ale wtedy to byla mala sila ofensywna i duski uciekli bez strat. Za 2 h byla open battle i bezzesnowne bieganie po carlin.
cyt.
""""kilka chwil później Blood Rose i Sunblade było masakrowane przez
Duskiness i ostatecznie przegrali bitwę, a także wojnę"""

Straty po stronie blody byly duze i gilda sie rozpadla zaraz w tym samym dniu. Z Sunblade padlem tylko ja to chyba byl 35 lev:) od combo sd ,frag byl dla rahima caspari. Nikt wtedy niepadl wiecej z Sunblade. A gilda Sunblade dostala payament 200k :) gdzy jak sie okazala w po stronie pzreciwnej byl inasi "bracia z morgany".
Potem ze wzgledu na neta nic nieexpilem ale duzo gadalem z ludzmi i obserwowalem co sie dzieje wiec zawsze moge cos opowiedziec:P.
Po jakims czasie zaczelem grac Caltusem, gilda Sunbalde sie rozwijala. Ludzie w Sunblade byli w pzrewadze sympatyczni i uczyni ...milo ich wspominam.
Pozdrowienia od emeryta dla wszystkich ludzi z furory:)

Hellraiser 04-05-2007 23:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smerfu (Post 1408603)
Hmm nie pamietam name ale 1 elderem na serwie byl typ ktory wczesniej gral na Morganie EK o nicku Jajoo, zrobil lvl 20+ i wrocil na Morgane, potem bylem ja i jeszcze jeden typ ktory dosc szybko expil do 50+ i klocilismy sie o domek nad Thais, chyba Greenshore Villa;) . Dokladnie nie pamietam czemu przestal grac ale chyba zlapal hunta jak byla wojna bo stana po stronie Mestora.

Jajoo zrobił przedemną 20 lvl, ale ja zakupiłem promocje i naprawde byłem 1ym elderem :P

2 Tip - Miałem pierwszą chate na Darashii, byłem 2 druidem na mainie. :P

0lik 05-05-2007 01:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hellsir (Post 1408493)
Nie nie grałem na nim, jeśli o mnie chodzi. Ale to był mój dobry kolega. Niestety miał hacka.

@Hellraiser
Pochlebiasz mi mówiąc, że jest dobra. Miło mi, że komuś nadal sie podoba ;). Niestety nie miałem później czasu jej prowadzić. Poza tym wtedy dużo sie działo i zaczynała sie wojna, ze Spoxsterem. Ja byłem retired i nie było już możliwości ciągnąć tego dalej. W sumie teraz mógłbym coś tam poprawić dopisać, więcej informacji itp, ale nie mam zamiaru gadać z ludźmi z Vision, którzy myślą ze są pr0 na Furorze. I uważają każdego za "nic".

Jeszcze co do mojej strony, to nie zależało mi na szacie graficznej, tylko na umieszczeniu tam jak największej ilości informacji. :)

@Elvril Da'mort
Hyhy kumplowałem sie z tobą moją pierwszą postacią na Furorze :D. Miło znów cię widzieć. Przestałem szybko grać, więc raczej mnie nie pamiętasz :(.

z tego co ja pamietam to jednym z wiekszych druidow byl Klos, zle szybko przestal grac, a potem najwiekszy byl valest i on zlocil mpa jako 1 z fudo shae i jeszcze kims

hell~~ napisz nick

Hellraiser 05-05-2007 02:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 0lik (Post 1409391)
hell~~ napisz nick

Który Hell? ;>

@~
Więc ciągle nie znacie mojego name :(

wrogonastawiony 05-05-2007 10:25

Napisz juz im ten nick bo sie tylko smietnik robi ;]

Velo 05-05-2007 16:03

da ktos link do tej strony o furorze?

Hellsir 05-05-2007 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Velo (Post 1410755)
da ktos link do tej strony o furorze?

Napisz mi na priv, bo nie chce dawać linków do stron. Jeśli dziś nie odpowiem to jutro dostaniesz ten link, bo jestem wstawiony. Poza tym ta strona ma już z rok minimum. Więc nie ma aktualnych wydarzeń na niej.

PS. Ja jestem autorem tej strony ;p.

Hellraiser 06-05-2007 00:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wrogonastawiony (Post 1409653)
Napisz juz im ten nick bo sie tylko smietnik robi ;]

Czemu?, przecież nie karzę im pisać tylko posty o moim nicku, moga pisać np, coś w tym stylu,..

@Topic
Pamiętacie pierwszą setkę na serwerze?

@Hellraiser
Twój nick to,..

Jeszcze pobawimy się troche,..

Żeby nie przynudzać,..

Kto z terażniejszej ekipy Dussków i Vision gra od początku?

Wiem, na pewno że Qel, Taifun, James, a reszte dopiszcie żeby było co pisać ;>

Trzelpoludek 06-05-2007 01:23

Ja wiem kim jest Hellraiser to nic innego jak Hellhound ;] Taki piesek na PoI...

Hellraiser 06-05-2007 01:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trzelpoludek (Post 1412581)
Ja wiem kim jest Hellraiser to nic innego jak Hellhound ;] Taki piesek na PoI...

Bisko, blisko, ale ja tylko zwiedzam Hell~, nie przebywam tam długo, i nie jestem jego władcą,..

Btw, "Moje Topyky pliz"

Mistrzunio_II 06-05-2007 11:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hellraiser (Post 1412355)

Żeby nie przynudzać,..

Kto z terażniejszej ekipy Dussków i Vision gra od początku?

Wiem, na pewno że Qel, Taifun, James, a reszte dopiszcie żeby było co pisać ;>

Yeebak ? Teraz Yeetro

0lik 06-05-2007 11:47

ja ktos chce to moge hostnac filmik z tego battle dusk vs blood rose czy jak to sie tam nazywalo bo mam to na hdd

od poczatku serva (mniej wiecej) z dusk sa:
Taifun Devilry. Czipsu. Fenix'Gru. Charonsi. Dalus On Sunss(tylko on mial chyba kilka charow) Has'ek (chyba) Kolek el'Baq (chyba), Magiq. Spaaw. Yubov ale moge sie mylic :P bo ja gralem na furo ponad 1,5 roku temu

a z vision to:
Imargam (zaczol grac jak ci z dusk mieli gdzies 50-60 levele chyba), Kerston, qel, sendrius, Draverik ,Haasky , Thellionn, Foxy Darow (z tych co widze to tyle pamietam)
katrila zaczela duzo pozniej i pamietam ze pg ostre jebala na poczatku :P

jeszce byla taka ekipa avano czy cos takiego, ale ich wywalili tam bylo pare wiekszych levlei na poczatkach serva:
laaco, Rousen i tam jeszcze ktos

ten Yiubh i Odin wiem ze grali mniej wiecej od poczatku, ale czy od samego to nie wiem :P

Hellsir 06-05-2007 12:34

@0lik

Jeśli możesz to wrzuć na host te wojnę, obejrzałbym sobie stare dobre czasy ;p.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:15.