Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ten co wie
(Post 1549007)
Właśnie strasznie , na tyle, żeby zareagować np. tym tematem.
|
Pieprzysz. Może się to komuś podobać lub nie, ale straszne spamy to, co innego.
Cytuj:
Nikt też nie ucierpi, jeśli wielokrotność pana Y przemilczy to co powiedział jeden polonista.(Bo właśnie o tym jest ten temat, o "wielokrotnościach pana Y", a nie o tym, żeby karać osobę która kulturalnie zwróciła innej, że ta zrobiła małą gafę)
|
Odpowiem cytatem:
Cytuj:
Na prawdę nie wiem tak na prawdę, o czym my tu dyskutujemy. Sam nigdy nie widziałem tematu, w którym pięć postów pod rząd miałoby w treści "Kup se słownik". Może to ty jesteś po prostu, przewrażliwiony?
|
W pierwszym poście nic nie jest napisane, o tym żeby ten temat był o "wielokrotności Pana Y". Jest po prostu mowa o zwracaniu uwagi na błąd w innym poście.
Cytuj:
A myślisz, że osoba, która specjalnie i na siłę robi błędy, żeby wywołać spam, czy ktoś pokroju Monsword zawstydzi się po tym, kiedy kilka osób pojedzie po nim, jakimś trendy ostatnio tekstem ze słowem "słownik" w roli głównej?
|
Mi nie chodzi o zajmowanie się idiotami (strata czasu).
Cytuj:
Ale właśnie chodzi o to, że nie wszyscy przejmują się ortografią i nie pomoże takiej osobie ani delikatnie zareagowanie, o tym w jaki sposób pisze, ani obrzucenie go mięsem.
|
Jak ktoś chce kogoś poprawić to jest jego wola, i musi liczyć się z tym, że większość kładzie lachę na jego/jej starania.
Cytuj:
Edukacja, czy leczenie nie należy do nas.
|
Na pewno nie do mnie (ja nie lubię zwracać komuś uwagi nt. jego błędów). Co nie znaczy, że nie chciałbym mieć tej satysfakcji, że dzięki mnie ktoś zrozumie swój błąd.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Żyłka
(Post 1549168)
Czy ty w ogóle czytałeś mojego posta? Jeśli tak, to skąd zrodził się w twojej głowie pomysł, żeby zadać pytanie "nie sądzisz?"?
|
Sądzę, że jest to pytanie z lekka retoryczne.
Cytuj:
Może dlatego, że to trzeba zauważyć, a nie usłyszeć?
|
Masz jeszcze jakieś głupio-mądre odzywki? Zachowaj je dla innych.
Cytuj:
Lepiej żeby ten post wcale nie znalazł się na forum.
|
Tiaa... A w ogóle najlepiej by było gdyby wszyscy potrafili pisać po polsku.
Dzięki za konstruktywną krytykę.
Cytuj:
Skoro moją ideę uważasz za niesłuszną, to niestety jestem zmuszony poinformować cię o błędach jakie popełniasz, gdyż wyraz "naprawdę", według zasad języka polskiego, należy pisać łącznie. O bezmyślnym powtórzeniu już nie wspominając...
|
Oto cudowny przykład jak Thero dowiedział się, że "na prawdę" piszemy łącznie. Dzięki, nie zapomnę ;) (ach! Dziękuję Ci Tibia.pl!).
Btw. Nie uważam twojej idei za "niesłuszną" etc. Ona jest po prostu głupia i bez szans na realizację.
Cytuj:
Jak zapewne zdążyłeś zauważyć, znalazłem w tym temacie kilku ludzi, którzy mają na tę sprawę punkt widzenia podobny do mojego, więc nie jestem odosobniony.
|
Pozdro dla Monsworda.
@Żyłka
Jeżeli twoja krytyka ma się sprowadzać do takich postów jak ten przeze mnie zacytowany (ilość argmuentów odwrotnie proporcjonalna do nienawiści wobec dystkutanta :'P) to nie będzie mi się chciało poświęcać czasu na odpowiadanie nań.