|
Notki |
tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. Tutaj możesz wyrazić swoją opinię na temat strony, wskazać błąd i zasugerować czego brakuje. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica
Stan: Niegrający
|
![]() Zauważyłem, że sporą część tego forum dotknęła moda na piętnowanie każdego, nawet najmniejszego, błędu ortograficznego. Na początku to ignorowałem, lecz widząc pojawiające się z czasem coraz większe fale postów o treści "weź słownik do ręki" lub podobnych w tematach, których autor nie popełnił aż tak wielu błędów podczas ich redagowania, nie mogłem się powstrzymać przed stworzeniem tego tematu. Mam szczerą nadzieję, że taki stan rzeczy utrzyma się tu jak najkrócej, a posty zawierające w sobie treść na kształt tej zacytowanej przeze mnie powyżej będą suwerennie kasowane i/lub karane punktami karnymi. Czekam na opinie z waszej strony.
Ostatnio edytowany przez Żyłka - 03-03-2008 o 19:53. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 11 2004
|
![]() Nie powiem, że to wytykanie błędów czasem mnie bardziej denerwuje, niż sam delikwent robiący byki w co 4 słowie. Przez co również uważam, że powinno się ich karać punktami - eee - karnymi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 29 06 2007
Lokacja: Galana
Stan: Aktywny Gracz
Imię: LoL
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 37
Skille: 22
Poziom mag.: 45
|
![]() Wiesz co, mnie bardziej krew zalewa jak widzę osoby, które piszą np. żeczywiscie, muj, kture, ,,lubię robić coś w tibi" (a nie w Tibii). I wiesz co, jeżeli autor tego posta chce przekazać nam jakieś bardzo ważne wiadomości, to zupełnie do mnie to nie trafia, widząc na jakim jest poziomie...Tak jest na wszystkich forach, nie tylko tutaj i mój przypadek nie jest odosobniony
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Nikt tutaj nie usprawiedliwia tych delikwentów od błędów - oni są po prostu debilami. Ale pięciu użytkowników piszących po rząd coś w stylu "kup se słownik" są dla mnie po prostu skończonymi lamerami.
Down Wierz mi, że im nie jest potrzebny żaden taki motywujący tekst, bo dalej będą pisać tak samo, dopóki nie podrosną trochę i nie przybędzie im trochę szarych komórek. A ci "wytykacze" swoimi tekstami nie chcą nikomu pomóc, tylko co najwyżej pokazać jacy są cool i pr0. Cytuj:
![]() Ale to nie brak wiedzy, tylko głupota. Ostatnio edytowany przez Glacial - 10-07-2007 o 17:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2006
Lokacja: Zaświaty
|
![]() Po co kupować słownik i wydawać pieniądze? W internecie masz pełno dobrych słowników, z których korzysta się o wiele szybciej, niż szukając normalnie w książce. Sam podczas pisania czegoś korzystam z nich. Tych "pięciu użytkowników" popieram całkowicie. Niech piszą swój tekst jak najczęściej tym debilom, żeby wreszcie ze słowników korzystali. Bądżmy w końcu wykształconym narodem, szanujmy język.
Później jest tak, że głowa państwa zwraca się do papieża: "Papieżu" ![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Fakt, głupotę należy tępić. Tylko problem tkwi w tym, że niektórzy mylą pojęcia. Głupotą nie jest popełnienie niewielu błędów ortograficznych czy jakichkolwiek innych błędów językowych w poście, który, nie zważając na te kilka pomyłek, jest napisany mądrze, sensownie i na temat. Pominąłem jeszcze ludzi, którzy pisząc w temacie będącym marną prowokacją z masą błędów celowo zaimplementowanych przez autora, nie dostrzegają jak bardzo pierwszy post przesączony był ironią i poprawiają błąd za błędem mając nadzieję, że dzięki temu będą mieli zapewniony przyszły tytuł profesora polonistyki.
Ostatnio edytowany przez Żyłka - 03-03-2008 o 19:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Czytam te wszystkie posty i bym se chętnie linkzory do takich topików obejrzał. Wytykanie widziałem, ale raczej tylko wtedy, kiedy się należało, chociaż pewnie są wyjątki, ale wątpie aby na aż tak wielką skalę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2007
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sensei of Ako
Profesja: Paladin
Świat: Nerana
Poziom: 61
Skille: 85/71
Poziom mag.: 15
|
![]() rybko, dla mnie dopieprzanie się, o to, ze ktoś najpierw postawił spacje, a potem przecinek, a nie odwrotnie, jest... n/c
Mnie bardziej irytują osoby, które poprawią kogoś [a raczej pojadą po nim] a sami zrobią błąd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Osoba z wielka iloscia bledow (jak wiemy - mylic sie jest rzecza ludzka, wiec do pewnej granicy sa one dopuszczalne) moze dostac pkt karne, natomiast ktoras z kolei osoba piszaca TYLKO "robisz bledy" moze zostac nagrodzona pktami za trolling.
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 06 2007
Lokacja: Ziemia/Polska/Bydgoszcz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Galana
|
![]() mnie to naprawde wkuża jak ludzie trują o ortografii (mam dyslekcje ) i niepamientam kiedy ostatni raz napisałem coś dobrze ;] a jak chcą widzieć tylko dobrą ortografie to niech pomogom bel;efrce kujonów w sprawdzaniu dyktand bo to nie jest forum "Tibiortograficznej" tylko tibi w której każdy pisze tak jak chce lub umie a nie jego najwększym staraniem jest niepopełnienie żadnego błędu ortograficznego
![]() ![]()
(\_/) (O.o) (> <) To jest króliczek. Skopiuj go do swojej sygnaturki aby pomóc mu w zawładnieciu światem!!! 100% tego forum to ludzie. Jeżeli nie należysz do tych 0 % nie wklejaj tego podpisu. Powybijam ci wszystkie oczy kijem, a jak zabraknie ci oczu dokleje ci nowe kropelką. A mój kij przewędruje twoją źrenice w akompaniamencie krzyku "This is Sparta"!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Re.Up
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Thero - 13-07-2007 o 18:10. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
|
![]() Spamowaniem można nazwać pisanie postów jedynie w celu wytknięcia drobnej pomyłki przedmówcy tudzież autora tematu. Z reguły w Internecie panuje zasada, według której osoba popełniająca aż zanadto błędów stara się stworzyć wokół siebie szum, prowokując swoją pisownią. Posty, których autor stara się tylko i wyłącznie poprawić takiego właśnie prowokatora, nie dostrzegając umyślności działania we wszystkich niepoprawnie napisanych przez niego wyrazach, śmiało można określić spamem. Natomiast osoby, które błędy w pisowni popełniają sporadycznie, nie wymagają natychmiastowej reakcji forumowych polonistów. W takim razie, gdzie leży sens poprawiania?
Ostatnio edytowany przez Żyłka - 03-03-2008 o 19:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Na prawdę nie wiem tak na prawdę, o czym my tu dyskutujemy. Sam nigdy nie widziałem tematu, w którym pięć postów pod rząd miałoby w treści "Kup se słownik". Może to ty jesteś po prostu, przewrażliwiony? |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2006
Lokacja: Tutaj
Imię: Harcoral Zarthun
Świat: Iridia
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Pisze sie "dysleksja" a nie "dyslekcja". Grunt to znajomosc wlasnej choroby, na ktora niby sie cierpi.
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
aha i jeśli o błędy chodzi u mojego poprzednika to są małe braki polskich znaków ale dużo osób tak pisze |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Właśnie strasznie , na tyle, żeby zareagować np. tym tematem.
Cytuj:
Cytuj:
Ja Cię oczywiście rozumiem, bo mi na pewno będzie wstyd, jeśli ktoś znajdzie kiedyś w moim poście jakiegoś byka. Ale właśnie chodzi o to, że nie wszyscy przejmują się ortografią i nie pomoże takiej osobie ani delikatnie zareagowanie, o tym w jaki sposób pisze, ani obrzucenie go mięsem. Edukacja, czy leczenie nie należy do nas (jeśli dysortografię można w ogóle wyleczyc, nie mówiąc o firefoxie2, czy wordzie). Ostatnio edytowany przez Glacial - 14-07-2007 o 14:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Żyłka - 15-07-2007 o 18:50. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() ówarzam rzę tibia jest fajnom grom . Morzna poznaci dórzo ciekawyh ludź a pży okazi sie rozerwaci. jest W niei dórzo elementuf RPG jak na pżykład morzliwosici zmiany uzbrojęńa.
Macie wytykanie błędów w powyższym tekście powinno zapobiedz nudzie Miłego wytykania błędów |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Duerroz, jesteś tak głupi, że nawet nie potrafisz zbudować zdania z błędami, które sprawiałoby wrażenie wiarygodnego...
|
![]() |
![]() |