Cytuj:
A skąd wiesz, że dokładnie tak jest, Panie nochal?
|
Ok więc nikt tego nie wie. Jestem zmuszony zejść na kompromis, bo równie dobrze mogę napisać "A Pan wie? Panie prorok?"
Cytuj:
Czy myślisz, że takie podobne próby nie mogłyby zostać wykorzystane teraz lub później, np w jakichś badaniach genetycznych (dość ogólne pojęcie) czy w jakikolwiek inny sposób? Mogłyby zostać wykorzystane i w dobry (nie, nie chodzi mi wyłącznie o 'nabijanie głowy w słoik', tylko do badań z podobnym zastosowaniem, jako niewielka (?) ilość danych, która się do czegoś przyczyniła?
|
Ja tu oszaleje...WYNIKI BADAŃ to sprawa drugoplanowa! Tu chodzi o "PRZEDMIOT" TESTÓW. Niewątpliwie badania na zwierzętach sie przyczyniły. Jednak ich przyczynianie jest znikome.
By zobrazować Ci na czym polega różnica:
Kot może umrzeć od kwasu cytrynowego - człowiek nie.
Królik może przyjąć ponad 500% większą śmiertelną dawkę cyjanku niż człowiek, i nie umrzeć (oczywiście wprost proporcjonalnie do masy ciała)
Takich przykładów jest sporo, poproś to napisze jeszcze kilka. (Nie, to nie miał być sarkazm)
Cytuj:
To kolejny efekt staczania się ludzkości, albo człowieczeństwa - nazywanie Afryki bagnem, a ludzi tam żyjących mało wartościowymi. Nadludzie i podludzie - Nietzsche, jeżeli się nie mylę...
|
Kolejny raz mi coś wmawiasz, czego nie napisałem. Czy ja nazwałem ich mało wartościowymi? Ja tylko powiedziałem, że gdyby władze chciały, to mogłyby tak zrobić. A poza tym co, afryka to nie bagno? To może jedź i tam pożyj jak taki mądry jesteś? Mówię od razu: JA TAM NAWET NIE BYŁEM!
Fakt, z tym cośem zajeba*em faila. ;D
Cytuj:
jedno z drugim się łączy w wyraźny sposób.
|
Rly? A ja zaprzeczyłem?
Cytuj:
Nie szalej, tylko myśl trzeźwo - jedno z drugim się łączy w wyraźny sposób. Tymbardziej, poprzednia wypowiedź chyba powinna nieco wyjaśnić.
|
Ta, zmieniając niewinne zwierze na zabójce (!)według(!) Ciebie jesteśmy gorsi moralnie, jednak nasze wyniki się polepszają. Więc twój pogląd brzmi tak: "Bandziory nie powinni cierpieć, bo to ludzie, zamiast tego niech cierpią niewinne istoty, które nie są sie wstanie nawet obronić." Super, ja wzbudzam w Tobie obrzydzenie bo stwierdzam fakt, a Ty jesteś zatwardziałym gatunkowistą. A jeżeli jeszcze się nie domyśliłeś, to nie chodzi mi o całą Afrykę, lecz np. o Niger. (300 dolców na rok zarabia tam przeciętny CIĘŻKO PRACUJĄCY Kowalski)