Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Trening czy expowanie??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2379)

Kowalski 30-01-2004 19:07

Ja sie wypowiem co do knighta wedlug mnie obie rzeczy sa bardzo wazne ale wiadomo ze przy expie rosna ci tez skile powoli ale rosna wiec exp jest wazniejszy moze o 10% niz skile ale wazniejszy :D Pozatym rosnie ci zycie a kazdy punkt hp jest cenny :D

Monk-ey 04-02-2004 14:24

Skile to podstawa...

Skile to podstawa... masz dobre skile to wbijasz się na jakies dobre potworki i nabijasz ten lvl tylko musisz to robic z rozsądkiem bo wiadomo masz mniej zycia niz jakiś tam wyzszy lvl.... to moje zdanie i tak robie... :D

Woyo_1989 05-02-2004 19:58

Moim zdaniem pallek i knight powinni trenowac od rzau jak beda na mainie a mag i druid powinni expowac i w miedzy czasie robic runki przyjemne z pozytecznym :D

Mistrz Czarnego Miecza 05-02-2004 20:03

Ja na takie coś stawiam :

Knight - Train od początku ( mam knighta na 8 lvl ze skillami 41/41 i bardzo sie ciesze :) )

Palladynek - to samo co wyżej

Mag i druid - Druid expowanie do 11 i dalej trenujesz mlvl a magiem odpoczątku ... (drudiem na 11 bo wtedy można robić uhy :) ) ale ofcorse ćwiczyć w tym czasie mlvl !!!

Tak ja zawsze robiłem i wychodziłem na swoje (czyli na dobre ;) ) .

P.S. Bo bym zapomniał :P, Skille dlamnie owiele ważniejsze bo można mieć giga lvl i skille takie jak druid i nic prawie niezabijesz z takimi skillami!!! (mówie tera o palkach i knightach), a można mieć lvl 8 a mieć skille lepsze niż niejeden knight lub pall na 30 lvl lub nawet na 60 i możesz zabić se knightem na solo draga :D na 8 lvl :D :D :D !!! (ale to wymaga dużo trenningu). To wszystko co chciałem powiedzieć :) .

Gewof 05-02-2004 20:31

Cytuj:

a można mieć lvl 8 a mieć skille lepsze niż niejeden knight lub pall na 30 lvl lub nawet na 60 i możesz zabić se knightem na solo draga na 8 lvl
Jezeli zabijesz draga na 8lvl to jestes mastach, bo na 8 lvl nie ma realnej szansy przezycia jego combo, nawet nie zdazyl bys sie uh'nac :P wiec pomysl zanim cos napiszesz( moze na 8lvl isc na demona z dobrymi skillami 8o )

Moim zdaniem i skillem/mlvl i lvl sa wazne i trzeba rownomiernie wszystko podnoscic i bedzie looz :))

Palik from Mordor 06-02-2004 22:55

Moim skromnym zdaniem najpierw skille , a potem lev... jak masz dobry lev to lepiej walisz np. palek ze skillami 50/30 na lvl 23 wali lepiej niz palek ze skilami 50/30 na 12 lvlku

Lord Muminek 09-02-2004 21:51

Mhmm...

Jeżeli masz 8 lvl i skille po 50/50 mając przy tym jakąś dobrą broń i zaatakuje Cie wtedy jakiś PK na wyzszym lvl'u ale z mniejszymi skillami to kolo jest ugotowany :D

Lecz jeżeli masz wysoki lvl to nie musisz się bać PK-ów bo zobaczą że masz wysoki lvl i zaczną kogos na niższym zabijać

Sam jednak jestem za skillowaniem od 8 lvl'a bo wtedy masz lepszą jazde na stforkach :D

UwE_007 09-02-2004 22:15

ja uwazam ze skille sa wazniejsze od lvl
ale co nie znaczy ze o lvl teraz nie trzeba dbac
trzeba miec mniejwiecej skille dopasowane do lvl a nawet nieco ponad to

maszlesz 26-02-2004 10:58

Zawsze gram sorkami więc się wypowiem na temat sorków.

Do 20 lvl'u exp bo mlvl i tak nic nie zmienia. Czary stają się coraz silniejsze dopiero od 20 lvl'u i 20 mlvl'u. A jak expujesz to zwiększa ci się ilość dostępnej many, hp i cap'a. Więc jako sorc stajesz się silniejszy tylko i wyłącznie expując. Do czasu kiedy zdobędziesz 20 lvl, na pewno też zdobędziesz 20 mlvl. I od tej chwili warto inwestować w mlvl. Dopiero od tej pory siła twoich czarów rośnie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:27.