Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-01-2004, 22:29   #1
kurimu
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 01 2004

Domyślny Trening czy expowanie???

Od niedawna wiekszosc osob na forum kloci sie co jest wazniejsze: wysoki lvl czy wysokie skille. Prosze wiec was byscie sami sie wypowiedzieli na ten temat.
kurimu jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-01-2004, 00:11   #2
Ulrek
Użytkownik Forum

Ulrek's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003

Ulrek ma numer GG 2872951
Domyślny

napiszę krótko: jedno i drugie (chociaż skille są nieco ważniejsze od levela)
stary 21-01-2004, 00:19   #3
Kosior
Użytkownik Forum

Kosior's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Chodzież

Stan: Na emeryturze
Imię: Kosior
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Secura
Poziom: 64
Kosior ma numer GG 1489427
Domyślny

Trening jest najważniejszy niezaleznie od tego kim jestes każdą profesja trzeba trenować żeby byc dobrym!!!
stary 21-01-2004, 08:25   #4
gaper
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 01 2004

Domyślny

Dla mnie liczy sie przedewszystkim trening u rycerza i palladyna, a u maga i druida lvl magi
Jeżeli ma się już wypracowane to do perfekcji można zacząc nabijać lvl.
( nie chodzi mi o ostre trenowanie od 8 lvl, ja nie gram na serverze pvp, dlatego trening jest wymagający)
gaper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-01-2004, 12:12   #5
Fingerout
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 08 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Kosior
Trening jest najważniejszy niezaleznie od tego kim jestes każdą profesja trzeba trenować żeby byc dobrym!!!

co do maga/druida nie byl bym taki pewien ale dla knighta i palla do podstawa...

-------------------------------------------------------------
Fingerout (73 master sorc - Danubia)
Fingerout jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-01-2004, 12:19   #6
Dejvo
Guest

Domyślny

Oczywiście dwie rzeczy idą ze sobą w parze i napewno w jakiś sposób sa zależne od siebie, jednak myślę, że to levele ma większe znaczenie...

dajmy przykład
Knight 10lvl skille:60/60 Wali Giant Swordem
Knight 50lvl skille:60/60 Wali Giant Swordem

Jak uważacie, który walnie mocniej? Oczywiście ten na 50 lvl - im wyższy level tym bardziej i lepiej możesz czerpać ze swoich skilli - jest tak napewno.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 21-01-2004, 12:37   #7
Magus
eX Moderator

Magus's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest

Stan: Na Emeryturze
Magus ma numer GG 2279467
Domyślny

Cytuj:
Od niedawna wiekszosc osob na forum kloci sie co jest wazniejsze:
A teraz reszta kloci w kolejnym temacie, wiec prosze nie komentowac. ODDAWAJCIE GLOSY TYLKO W SONDZIE.
Niepotrzebne posty bede usuwal. Z tego typu topicow robi sie zawsze expowisko dla nabijaczy, bo jeden napisze "taaak, lvl rox", "skile rulez, lvl sux".
4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
Magus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-01-2004, 13:14   #8
MatKus
http://tibiaspy.com

MatKus's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy

Stan: Na Emeryturze
Imię: Matkus
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Adres Jabbera do MatKus
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Dejvo
dajmy przykład

Jak uważacie, który walnie mocniej? Oczywiście ten na 50 lvl - im wyższy level tym bardziej i lepiej możesz czerpać ze swoich skilli - jest tak napewno.
Aleś przykład wymyślił. No to przykład z tej samej beczki
Knight 50lvl sworda 60 wali GS
Knight 50lvl sworda 10 wali GS
który mocniej walnie? widzisz skille ważniejsze

ale spróbujmy porównać to bardziej sensownie
2 gości grało tyle samo. jeden więcej trenował, drugi expił.
i teraz mamy
Knight lvl 20 skille 75/70
Knight lvl 45 skille 55/50
obaj mają GS
Który mocniej będzie bił? ten z niższym lvl.
Ale jest jeszcze drugi element. Ten z niższym lvl ma świetne skille jak na swój poziom, ale ma mało HP, dzięki czemu też nei pójdzie na wszystko, a także ludzie nie mają do niego respektu (przynajmniej nieznajomi).

Dlatego moim zdaniem trening jest bardzo ważny, ale i o expie nie można zapominać. Trzeba jakąś równowagę utrzymywać. W ankiecie zaznaczam "skille", ale nei dla tego, żebym chciał non stop trenować, ale dla tego, żeby zaznaczyć, że też są ważne.
stary 24-01-2004, 11:50   #9
behi
Użytkownik Forum

behi's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Wrocław- West Coast

Imię: BURNIASTY
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Selena
Poziom: 102
behi ma numer GG Parampampam
Domyślny

Jak dla mnie to na samym poczatku trzeba jak najwiecej expowac np do 15lvl.Potem dopiero ostry trening i znowu expowanie.Wedlug mnie jak ma sie dosc wysoki lvl to wtedy trzeba sie bardziej interesowac skilami nie lvl.Wiec jestem pewien ze skile sa wazniejsze...

Postaw się ludziom notorycznie puszczającym smuty i kwasy! Powiedz BURN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
behi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-01-2004, 13:43   #10
prometeusz
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 01 2004

prometeusz ma numer GG 6171206
Domyślny

Dla mnie od poczatku gry w Tibie najważniejsze bylo nabijanie lvl i tak sobie nabijalem ale mialem slabutkie skille wiec namówili mnie koledzy zebym zaczął trenowac bo bede mial wysoki lvl a slabe skile to se niczego nie zabije oprocz tam rotworma czy minotaura
i od tygodnia trenuje i skile ciagle rosna i teraz dla mnie licza sie przedewszystkim skille

Bo trening to sukcesu Klucz

Giecek
44lvl elite Knight Secura
prometeusz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2004, 19:47   #11
czarna
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 01 2004

czarna ma numer GG 1307001
Domyślny

To teraz poslochajcie mnie!
Co do treningu to co z tego ze masz duze skille jezeli masz niski lvl, poniewaz przychodzi jakis PK i zabija ciebie i masz conajmniej o 1 skill w kazdym w dol.
A jesli masz wysoki lvl i niskie skille to pk bedzie mial cykora czy ciebie zabic czy nie, a wtedy mozesz sobie trenowac skille spokojnie. Owszem na poczatku mozesz sobie zrobic skille okolo 60 ale nie odrazu na 8 lvlu!
wiem bo sama na 15 lvlu mialam skille 67/66 i co z tego wyszlo teraz mam skille 65/64 bo przychodza pk i cie zabijaja jak masz maly lvl chyba ze masz mocne nerwy bo ja jak mnie zabili dwa razy tak sie zdenerwowalam ze malo co z siebie nie wyszlam!! DLATEGO MOWIE WAM SKILLE SA WAZNE ALE LVL WAZNIEJSZY!!!
czarna jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2004, 20:33   #12
Bloody_Izual
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 09 2003

Bloody_Izual ma numer GG 6608391
Domyślny

To zależy,bo naprzykład jeżeli ganiają cię pk to lepiej dobić ten 20 lvi robić skile.Chociaż ja moim knightem pierw trenowałem do skili 55/50 i potem expiłem.Lepiej mieć w miare dobry level i skile chociaż jak masz niski level to możesz zaskoczyć pk.U magów skile to już nie(czytaj.NIE TRzEBA MIEĆ wysokich skili) problem ale mag lv się liczy.
Bloody_Izual jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-01-2004, 20:56   #13
Temi
Użytkownik Forum

Temi's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2003
Lokacja: Białystok

Domyślny

Knighci zdecydowanie trening + expowanie

Paldek moze tylko expowac!!!

(trening wtedy gdy sa duze lagi or kicki)

BTW zadawane obrazenia zaleza nie tylo od skilla ale w pewnym stopniu od lvl (u palladyna na 100% sprawdzone)

pozatym powiedzmy ze mam paldkiem lvl 80 a skilla tylko 86/44 zaden knight ani inny char nawet na lvl do okolo 90 nie sa mnie w stanie zabic w pojedynke poniewaz zawsze zdaze uciec do pz

a knighcika na powiedzmy 40 lvl ze skilami nawet 90/90 rozwale bo mam wiencej cap i wiencej moge uniesc runkow co wiencej taki knight nie udezy mnie nawet 1 raz bo jest duzzzzo wolniejszy odemnie
stary 25-01-2004, 22:52   #14
mali
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 01 2004
Lokacja: Słubice

mali ma numer GG 4158204
Domyślny

HMM...Ja popieram Czarna.A to czemu??Bo sam wiem jak to jest Trenowalem sobie z wlasnie z czarna byly kicki i nas kiklo;/I w tedy zabil nas Palladyn na 11lv I skile nam spadly o 1.Morze i sa wysokie skile ale co z tego podejdzie jakis sorc na 20lv i z sd po 80hp bedzie walil i masz deda bo masz malo hp a jak juz masz 30lv a skile 60/60 to nie zabije cie byle kto bo sie bedzie bal Tera mam skile 67/66 na 18lv i mam zamiar zrobic 30+lv i dopiero w tedy zrobic skile 75+ bp tak to sie nie oplaca na 15lv skile 70/70 to juz przesada.Mówie wam zróbcie se np:15lv i skile 55 potem 20lv i skile 60 a na koniec gdy juz bedzie kolo 30lv zacznijcie mass trening do skili 75+Bo robilem tak jak wy i tak mnie zabil 11 paladyn a bil mnie naprawde krótko
mali jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-01-2004, 07:02   #15
Verhettin
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 01 2004

Verhettin ma numer GG 5420729
Domyślny

MYsle ,ze ostry trening od 8 lvl powinien sie przydac
jezeli bedziesz cwiczyc i nabijesz spox skille to wtedy lecisz na potwory i napewno szybciej i latwiej bedzie ci sie expowac
Verhettin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-01-2004, 09:32   #16
nawigator
Użytkownik Forum

nawigator's Avatar

Data dołączenia: 05 10 2003
Lokacja: Swinoujscie :)

Imię: XXX
Profesja: Elite Knight
Świat: Nova
Poziom: 73
Skille: 103/102
Poziom mag.: 8
Wyślij wiadomość przez ICQ do nawigator nawigator ma numer GG Ni podam :p nawigator ma login Tlenu Oddech xD
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez matkus
Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Dejvo
dajmy przykład

Aleś przykład wymyślił. No to przykład z tej samej beczki
Knight 50lvl sworda 60 wali GS
Knight 50lvl sworda 10 wali GS
który mocniej walnie? widzisz skille ważniejsze

ale spróbujmy porównać to bardziej sensownie
2 gości grało tyle samo. jeden więcej trenował, drugi expił.
i teraz mamy
Knight lvl 20 skille 75/70
Knight lvl 45 skille 55/50
obaj mają GS
Który mocniej będzie bił? ten z niższym lvl.
Ale jest jeszcze drugi element. Ten z niższym lvl ma świetne skille jak na swój poziom, ale ma mało HP, dzięki czemu też nei pójdzie na wszystko, a także ludzie nie mają do niego respektu (przynajmniej nieznajomi).

Dlatego moim zdaniem trening jest bardzo ważny, ale i o expie nie można zapominać. Trzeba jakąś równowagę utrzymywać. W ankiecie zaznaczam "skille", ale nei dla tego, żebym chciał non stop trenować, ale dla tego, żeby zaznaczyć, że też są ważne.
Otóz nie ja na levelu 27 ze skillem 82/78 rozwalilem na duelu 46 knighta ze skillami 73/69 ja walilem GSem a on FSem dostal w tylek fakt ze zuzylem cala mane na exurki i on byl na redzie a ja na yellow ale jeszcze 3 lev wyzej i rozwalil bym bez problemu jeszcze penie mial bym zielone hp

Co do Dejva :
Beda walili tak samo level nie ma nic do gadania róznica jest to ze 50 lev idze na Smoka a 10 lev na Beholdera
ale gdy masz juz dobre skille zawsze level nabijesz o wiele szybciej.
Mój sposób 27 lev dobicie skilli z 82/78 na 90/90 (bede próbowal wyrównac sworda z shieldem)
potem huntowanie do lev 50 i skille do 100+ chce przegonic Baldore który ma najwyzsze skille na novej 102(sword)/101

Aha mam jeszcze jedna ciekawsotke a w sumie 2:
Gdy trenujesz trenuj caly tydzien gdyz nie zdaje to sprawdzianu trening 2 godziny 6 godzin hunt skille ida o wiele wolniej
Zawsze gdy po trenowaniu idzesz na hunt idz na slabsze potforki które zabijasz jednym uderzeniem tylu Ghoule i czekaj az bedziesz je zabijal je naprawde pare razy pod zad jednym uderzeniem.
Niedawno mialem sytuacje ze nie zrobilem tak i poszedlem na smkoa i przy skillu 82 walilem go po 60 przez jakis czas

23:00 You advanced in sword fighting. (103)
19:33 You advanced in shielding. (102) !!!!
12:59 You advanced to magic level 8.

Myslisz ze wiesz co to jest zycie ? -.-' Spróbuj tego...
http://www.gangstawar.com/index.php?act=speclink&speclink=f6pm690047
nawigator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2004, 21:27   #17
Night Moon
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 11 2003

Domyślny

jeśli jesteś paladynem lub knightem:

1) trening
2) expowanie
8)
Night Moon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2004, 21:32   #18
Gewof
Rybzor to moja dzifka

Gewof's Avatar

Data dołączenia: 08 01 2004
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Moim zdaniem najlepej jest na 8 lvl zrobic troche skilli tak do rycek 50/50, palek 50/35+ wyexpowanie do 30 lvl w tym czsie skille same bede skakaly i na 30 lvl zaczac ostro trenowac do skilli ktore beda nam odpwiadac. ) Czemu dopiero na 30 lvl, poniewaz mozna czuc sie bezpieczniej i expowiska takie jak molts itp. sa juz dla nas dostepne
stary 30-01-2004, 18:07   #19
wutalidi
Użytkownik forum

Data dołączenia: 16 11 2003

Domyślny

A ja wam powiem tyle:
Mam palka 10 lvl skille skromne 50/40 i porostu niechce misię podnsoić tych spearów więc zaczynam chodzić do amazon camp tam niedośc że wyrabiam sobie skille to jeszcze zaj... szybko expie no i tak zrobiłem 25 lvl zkille mi się zrobiły 59/47 potrenowałem do skilli 70/55 no i teraz mój kolega z klasy (blocker) zrobił dokładnia tak samo jak ja (tylko nie na amazon camp tylko an foldzie) i ma skille 60/74 i spokojnie chodzimy na dragony przy czym na jednego zużywa on góra 2 uhy (zdarza się że nieużywa żadnego) teraz mamy 35lvle skille ja 87/63 on oś około 85 shielda i chodzimy na lordziki idragonki i cieszymy się z naszej gry. I myślę żę postać prowadziłem jeszcze lepiej niż prawidłowo.

------
Edit by Gremlin
Udowodnie ci czemu gadasz glupoty i czemu dostajesz upomnienie:
1. 10 lvl i 50 distance to musiales niezle trenowac, chodzac i expiac na full defense do distance 50 zdobedziesz paladynem ok 13-18 lvl
2. Bloker ma jedne z najdziwniejszych skilli w tibi (shielding wyzszy niz bron), pozatym juz nawet nie mowie ze ze skillami ~70 nie ma co bic na Foldzie.
3. Przy skillach prawie 90 by bys w czolowce na prawie kazdym serwerze (jakos nie kojarze twojej skromnej osoby).
4. Na 35 lvl 1 rycerz + 1 paladyn maja bardzo nikle szanse zabic DL

Puki mi nie udowodnisz ze sie myle:
Upomnienie +1
wutalidi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2004, 18:12   #20
Norticus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 09 2003

Norticus ma numer GG 1538796
Domyślny

Moim zdaniem skille sa wazniejsze od wysokiego lvl. chociaz gdy ma sie wysoki lvl to pk nie atakuje ale jak masz duze skille to jak zaatakuje pk to mazna go zabic i zabrac sprzetu troche. Ale najlepiej miec to i to wysokie.
Norticus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania