Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Ulubiony Film (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7667)

Oxygane 19-02-2005 23:05

Trylogia Wladcy Pierścieni

Dlaczego?

Każdy aktor w filmie jest dobrany idealnie, gra aktorska stoi na wysokim poziomie, efekty specjalnie dopracowane i co najważniejsze magia filmu uchwycona w najdrobniejszych szczegółach stwarza niepowtarzalny klimat.

Tak w mega skrócie, ale ten film ma poprostu to "coś" dzięki czemu chce się do niego wracać.

Angel_Deserve_To_Die 19-02-2005 23:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NORMALY OBYWATEL RP
Ja uwielbiam komedie wiec:

Chyba wsystkie na 1 miejscu:
Asteriks i Obeliks:Misja Kleopatra,Sex is Zero (zarąbista!!)tylko ze zboczona:P),Europa Trial(czy jakos tak juz dawno ogladalem),Seksmisja,Nie lubie poniedzialku.

Najbardziej śmieszy mnie film "Nowe szaty króla". Tytuł drugiej komedii brzmi "Eurotrip"(wyrąbisty humor): ) Jak i "American Pie Wedding". Za efekty specjalne podziwiam "Immortal", "Underworld", za wciągającą fabułę "Aniołowie Apokalipsy", "Punisher" oraz "Boondock Saints".To by było na tyle: P

Slajt 19-02-2005 23:40

Eeeeee
Łzy słońca ? Hmm, a możee, tak wiem już ! To będzie Blejdzik jedyneczka ! Dobre efekty, gra aktorów i wiaderko adrenaliny !

Ulrek 20-02-2005 01:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nightwalker
Nie wiem, czy "Show" jest moim ulubionym filem, ale wiem jedno ->Bardzo mądry film

"Show" faktycznie daje dużo do myślenia. Tekst Czarka o autorytetach jest po prostu cudowny. Po jego obejrzeniu miałem przez kilka dni jakieś paranoje - czy w TV wszystko jest kłamstwem? (lub pie...lonym sku...syństwem, jak kto woli :P ). A "Truman Show" widzieliście?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez she_devil
A ja khym... najbardziej lubię eee....Terminatora trzy bunt maszyn ;]

Terminator 3 to cios zadany poniżej pasa całemu światku Terminatora. Ten film nie ma już takiego polotu, takiej fabuły jak poprzednie części (a w szczególności jak część druga). T-3 spieprzyli tak samo jak spieprzyli Matrixa 2 - zrobili bezsensowną rozpierduchę z dialogami, które na siłę starają się być mądre i nic z tego dobrego nie wychodzi. Jedyny tekst jaki mnie poruszył w T-3 to monolog Connora pod koniec, gdy już widzimy jak atomówki niszczą Ziemię.

Magus 20-02-2005 08:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez $corcerer
Zgromadzenie (The Gathering)
Świetny film, który ukazuje wady "stania z boku" - tutaj pozdro dla Pewnych Osób :>

Pff, imho jest to mocno przereklamowana szmira i ogolne badziewie :P. Kwestia gustu.
@Topic
1. Seria "Indiana Jones", Stevena Spielberga - Doskonała mieszanina akcji i przygody w doborowej obsadzie (Harison Ford rulez).
2. "Nieśmiertelny" - Świetny pomysł na fabułę, super obsada (Lambert i Connery tez rulez), no i te szkockie klimaty (braveheart tez spoko - Gibsona średnio lubie ale za to Sophie Marceau rulez :D).
3. "Święci z Bostonu" - co tu duzo gadac, kto oglądał ten wie dlaczego, a kto nie - to niech żałuje. Genialny film.

sesaj 20-02-2005 09:07

"Efekt motyla", po skonczeniu ogladania tego filmu jeszcze z 5 min siedzialem i patrzylem sie glupio na monitor.

Film warty zachodu...

PiXik 20-02-2005 10:28

Mam dużo takich ulubionych filmów ale podam jak najmniej:
Requiem For A Dream
Golden Eye-najlepszy James Bond
Chłopaki nie płaczą<<< no i te następne w reżyserii Olafa
Ojciec Chrzestny-cudo film :)
blade,mortal combat, i wiele innych

Tana 20-02-2005 10:29

Hm... sporo tego u mnie będzie. Ogranicze się do tych, które mogłabym oglądać nonstop ;)
Forest Gump
Pulp Fiction
Pojutrze
Ostatni Smok
seria Czarna Żmija
seria Monthego Pythona
Kontakt
K-Pax
Piąty Element
Między niebem a ziemią

Do tego trzeba dołożyć pełno filmów katastroficznych, psychologicznych, opartych na dzielach Philipa K. Dicka i bajki Disneya ;)

Wilczy 20-02-2005 10:32

Kompania Braci i Cienka Czerwona Linia :D:D:D

Po prostu je lubie :D:D:D

Aureliunkunfun (DruiD) 20-02-2005 10:45

Predator (tylko pierwsza czesc druga jest do bani) - kazdy wie kosmita z kosmosu robi masakre w dzungli wyrywe czaszki i kregoslupy :D konkret
a tak btw. w predatorze chyba Arnold Schwarzenegger (nie wiem jak sie to pisze) dostaje najbardziej wycisk ze wszystkich filmow (oczywiscie z tych z nim) :D
PS. pred ale w masce jest w moim avatarze :D (ale w masce bez maski wyglada troche dziwnie :D )

EDIT: a i jakbym mogl zapomniec na drugie miejsca stawiam X-MEN :D

Sharphis de'Moon 20-02-2005 11:02

Najbardziej podobały mi się filmy:
Amelia
Życie jest piękne
Forest Gump
Truman Show
K-Pax
Piraci z Karaibów

Mniej trochę mi się podobały Star Warsy i Matrix, ale tylko pierwszy, ten 2 i 3 to totalny badizew.
Wiele osób tutaj mowiło ze Władca Pierścieni, mi się zadna część nie podobała, książka była zdecydowanie lepsza.
Jeśli przypomne sobie jakiś film zeedytuje posta.

Narka 20-02-2005 11:08

Mi najbardziej podobały sie wszystkie częsci Władcy pierścieni i Star Wars

VanZiga 20-02-2005 11:15

Final Fantasy 7:Advent Children

hoomik 20-02-2005 13:14

tak prawde mowiac to ja tu chyba jeszcze nie napisalem swoich typow...

Pierwsze miejsce bezapelacyjnie trafia do... Fight Club. Swietna fabula, swietni aktorzy, swietna muzyka... kto nie ogladal, niech zaluje. Troche nizej plasuja sie (kolejnosc przypadkowa):
- Piraci z Karaibów - Johny Depp zagrał naprawdę świetnie, długo się dziwiłem kiedy się dowiedziałem, że Oskara za tą role nie dostał...
- Efekt motyla
- Requiem dla snu
- Cała seria Terminatorów
- Cała seria Nieśmiertelnych
- Blade (pierwszy)
- Wszystkie filmy z Tomem Hanksem :) (no, macie kilka tytułów: Forest Gump, Zielona mila, The Ladykillers, Cast Away, Terminal)

Gesundheit 20-02-2005 16:30

No to ja was all zaskocze :D

Seksmisja-Bardzo dobrzy aktorzy pozatym fajny film taka komedia w latach 80 chyba..

RedLight-Fajny program dla dorosłych :D

The Lord of the ring (1.2.3 część) moim skromnym zdaniem lepsze od harrego pottera nie mąci w głowie dzieciakom a jescze uczy (średniowiecze,wymowe,broń itp)

Terminator (tylko 1.2 część) 3 jest do DUUUPY!!

Król Lew (1.2) chyba nie musze mówić co to jest za film :) ahh aż mi się płakać chce nad tą fabułą, itp :) (3 część jest starsznie c***.ooowa..)

K-ostry 20-02-2005 16:34

Moim ulubionym filmem a zarazem komedią jest dwuczęściowy francuski film "Goście Goście".

Ing 22-02-2005 04:30

@Van:
Final Fantasy: Advent Children... *.* Poluję na ten film od baardzo dawna. Mógłbyś mi powiedzieć, jak udało Ci się go dostać, ew. podać url albo torrenta? Baaardzo mi zależy ^^

Asenion 22-02-2005 21:58

Ja uwielbiam wszystkie horrory i te które do tej pory oglądałem trzymały poziom :)

L..i..S..e..K 22-02-2005 22:49

"Stan Obleżenia"
Świetny film z moimi ulubionymi aktorami. Troszkę przygnebjajaca atmosfera wokół tego filmu przypomina tragedie WTC, której chyba wszyscy mają cały czas w pamięci.

Shinjix 22-02-2005 23:25

Zdecydowanie najlepsze:
Lord of the Rings: the two towers- walka o Helmowy Jar
Lord of the Rings: powrót Króla-cały fil jest spoko

Uwielbiam także anime:
Neon genesis evangelion,
Akira,
Blood the last vampire,
Samurai Deeper Kyo,

Reszta extra filmów:
Shrek 1 i 2- extra po prostu....
The Ring(krą)-extra horror
House an hunted hill(nowa wersja)-jeszcze bardziej fajny horror...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:51.