|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 09 2003
![]() |
![]() Świetnie, mógłbyś jeszcze podać dlaczego?
Sądzę również, że taki temat się przewinął przez forum (bodajże Top 6: ulubione filmy, czy jakoś tak), ale że było to dawno temu i od tego czasu zdążyło się "namnożyć" ![]() ![]() Mianowicie moim ulubionym filmem jest... no nie zgadniecie... Terminator ![]() Po pierwsze: Motyw przewodni jest po prostu genialny. Nigdy przedtem nie słyszałem żadnej dobrej muzyczki, w której nie ma słów. ("techno?" jak mógłby ktoś powiedzieć, moja odpowiedź brzmi "a wy*****alać mi z tym!"). Po drugie: Fabuła, jest jednocześnie absurdalna, ale także głęboka i fascynująca. W każdej części bohaterowie nie walczą tak naprawdę z maszyną, ale z przeznaczeniem, którego i tak nie udaje im się uniknąć: w jedynce T-800 zostaje zlikwidowany, a ojciec Johna ginie, w dwójce T-1000 zostaje zlikwidowany, a T-800 zostaje zniszczony z własnej woli, w trójce bohaterowie przeżywają spotkanie z T-X ale są świadkami zniszczenia świata. Po trzecie: film jest z gatunku sci-fi, którego to uwielbiam, a także jest oparty na motywie komputerów, które też uwielbiam ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 07 2004
|
![]() Ponieważ uwielbiam filmy z gatunku Przygodowy/Sci-Fi.
Kiedy obejrzałem pierwszy raz Episode 5: Empire Strikes Back byłem pod ogromnym wrażeniem panującego tam klimatu. Nieustannej walki toczonej pomiedzy ![]() ![]() Spodobały mi się też efekty specjalne a w szczególności pojedynki na miecze świetlne i tak zakochałem się w SADZE opowiadającej o walce dobra ze złem. Ta miłość trwa do dziś, teraz oczekuje z niecierpliwością na Episode III: Revenge of the Sith. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 03 2004
![]() |
![]() Najlepszy film jaki powstał wegług mnie to "Szeregowiec Ryan" Steven'a Spielberg'a. Ten film jest tak niesamowity w każdym celu, dokładnie odwzorowane zachowania, myśli i odczucia żołnierzy podczas wojny, stres i duma. Geniusz reżysera i aktorów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Requiem dla snu - co tu dużo mówić - każdy kto widział ten film, wie czemu jest wielki... Dół murowany ;/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2004
|
![]() Dlaczego akurat Pet Semetary ?
Dlatego, że uwielbiam horrorki w tym stylu. Dużo się tam dzieje i idzie się w czuć. Jeśli ktoś się boji horrorów to tego filmu nie polecam. 8) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Zgadzam się, że "Szeregowiec Ryan" i "Requiem dla snu" to bardzo dobre filmy. Jeśli mówimy o "Szeregowcu...", to przypomina mi się jeszcze "Cienka czerwona linia". Za genialny film uważam też "Matrix", ale tylko pierwszą część. Niestety, w ogóle nie znam wielu dobrych filmów, choć z pewnością oglądałem jeszcze kilka takich, choć nie pamiętam już tytułów.
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2003
|
![]() Odświeżam temat bo może coś ciekawego ktoś tu napisze... może znacie jakiś warty obejrzenia film? (tylko prosze, nie zewględu na efekty spejalne, 100 zabitych na minute itp.)
Moje ulubione to: 1) Życie jest piękne - pare osób pewno to widziało... warto obejrzeć, ale i tak wielu powie że to badziew i gdzie tu piękno w obozie śmierci... 2) Efekt motyla - lubie go za bardzo prostą i wartościową myśl... a i dotego fajnie nakręcony 3) Amelia - optymistyczna komedia... ale też warto obejrzeć, jak macie kiepski humor to ten film powinien pomóc ![]() Ewentualnie jeszcze "Tożsamość" jest dobra... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() "Piękny umysł", "Buntownik z wyboru" - filmy które najbardziej mnie poruszyły i zmusiły do refleksji, szczególnie chyba Buntownik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
2) Był, ale chyba nie ważny w którym napisze? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nieobecny.
|
![]() Zgromadzenie (The Gathering)
Świetny film, który ukazuje wady "stania z boku" - tutaj pozdro dla Pewnych Osób :> |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() $corcerer ciekawe o kim myślałeś... ta...
Zgromadzenie film fajny ale co do tego stania z boku... ukazywać ukazuje ale jednak jest zbyt jednostroony (według mnie). Było coś w stylu "Nic nie zrobiłam, nie zapłakałam, nie pomogłam" tyle że rozpoznanie które sprawa jest warta działania jest trudne... dlatego jak dlamnie, z tymi wadami to ostrożnie ![]() Jeszcze mi się przypomniał "Upadek" , na to też warto iść... chyba każdy wie o czym to jest? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2005
Lokacja: Tam, gdzie ludzie widują smoki...
Stan: Niegrający
![]() |
![]() "Excalibur"
Ktoś w końcu powiedział prawdę o królu Arturze i jego rycerzach, a nie jakieś cukierkowe historyjki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2004
|
![]() Ja uwielbiam komedie wiec:
Chyba wsystkie na 1 miejscu: Asteriks i Obeliks:Misja Kleopatra,Sex is Zero (zarąbista!!)tylko ze zboczona ![]() Wszystkie te filmy doceniam za zarabisty humor ![]() A z innych filmow to podobaly mi sie 2 i 3 czesc wladcy pierscieni, blade:wieczny lowca i... hymm jak mi sie przypomni to dopisze ![]() Ostatnio edytowany przez NORMALY OBYWATEL RP - 20-02-2005 o 08:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() No więc:
Władca Piescieni, Saga Star Wars, Jackass the Movie, Ali G In da house, Matrix... chyba wszystko |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Gliwice
![]() |
![]() Ojciec Chrzestny genialny film w wykonaniu wszystkich aktorów
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 08 2004
Lokacja: Ab'Dendriel/Lunara Strona mocy: Ciemna xD Liczba postów: Cóś tam ich jest
![]() |
![]() Władca Pierścieni: Powrót Króla
A dlaczego? Bo I love in it ![]()
Oficjalna strona ZSRR (związku zamodzielnych rombniętych rolników) Ostatnio edytowany przez Tomciog - 19-02-2005 o 22:04. Powód: literówka |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Nie wiem, czy "Show" jest moim ulubionym filem, ale wiem jedno ->Bardzo mądry film
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() A ja khym... najbardziej lubię eee....Terminatora trzy bunt maszyn ;]
|
![]() |