Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Ulubiony Film (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7667)

ReD* 25-07-2004 20:34

Ulubiony Film

Pytanie w temacie.
Ja uwielbiam całą sage STAR WARS
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI :evil:

Ulrek 25-07-2004 22:24

Świetnie, mógłbyś jeszcze podać dlaczego?

Sądzę również, że taki temat się przewinął przez forum (bodajże Top 6: ulubione filmy, czy jakoś tak), ale że było to dawno temu i od tego czasu zdążyło się "namnożyć" :) kilku nowych userów, a także moje poglądy nieco się zmieniły to pozwolę sobie napisać post w tym temacie (tym bardziej że licznik usunięto :) ).

Mianowicie moim ulubionym filmem jest... no nie zgadniecie... Terminator :D (patrz: awatar). Myślę, że Terminator 2: Dzień Sądu był najlepszą częścią serii, ponieważ cały ten bajzel związany z efektami specjalnymi był odpowiednio zbalansowany z treścią filmu. A dlaczego Terminator jako seria?
Po pierwsze: Motyw przewodni jest po prostu genialny. Nigdy przedtem nie słyszałem żadnej dobrej muzyczki, w której nie ma słów. ("techno?" jak mógłby ktoś powiedzieć, moja odpowiedź brzmi "a wy*****alać mi z tym!").
Po drugie: Fabuła, jest jednocześnie absurdalna, ale także głęboka i fascynująca. W każdej części bohaterowie nie walczą tak naprawdę z maszyną, ale z przeznaczeniem, którego i tak nie udaje im się uniknąć: w jedynce T-800 zostaje zlikwidowany, a ojciec Johna ginie, w dwójce T-1000 zostaje zlikwidowany, a T-800 zostaje zniszczony z własnej woli, w trójce bohaterowie przeżywają spotkanie z T-X ale są świadkami zniszczenia świata.
Po trzecie: film jest z gatunku sci-fi, którego to uwielbiam, a także jest oparty na motywie komputerów, które też uwielbiam :).

ReD* 26-07-2004 01:36

Ponieważ uwielbiam filmy z gatunku Przygodowy/Sci-Fi.
Kiedy obejrzałem pierwszy raz Episode 5: Empire Strikes Back byłem pod ogromnym wrażeniem panującego tam klimatu. Nieustannej walki toczonej pomiedzy :miecz: jasna i :berserk: ciemną stroną mocy...
Spodobały mi się też efekty specjalne a w szczególności
pojedynki na miecze świetlne i tak zakochałem się w SADZE opowiadającej o walce dobra ze złem. Ta miłość trwa do dziś, teraz oczekuje z niecierpliwością na Episode III: Revenge of the Sith.

Pfk@ 26-07-2004 10:24

Najlepszy film jaki powstał wegług mnie to "Szeregowiec Ryan" Steven'a Spielberg'a. Ten film jest tak niesamowity w każdym celu, dokładnie odwzorowane zachowania, myśli i odczucia żołnierzy podczas wojny, stres i duma. Geniusz reżysera i aktorów.

Dan the Automator 26-07-2004 15:47

Requiem dla snu - co tu dużo mówić - każdy kto widział ten film, wie czemu jest wielki... Dół murowany ;/

Renihali 26-07-2004 16:16

Pet Semetary

Dlaczego akurat Pet Semetary ?

Dlatego, że uwielbiam horrorki w tym stylu.
Dużo się tam dzieje i idzie się w czuć. Jeśli ktoś się boji horrorów to tego filmu nie polecam. 8)

Litawor 26-07-2004 19:43

Zgadzam się, że "Szeregowiec Ryan" i "Requiem dla snu" to bardzo dobre filmy. Jeśli mówimy o "Szeregowcu...", to przypomina mi się jeszcze "Cienka czerwona linia". Za genialny film uważam też "Matrix", ale tylko pierwszą część. Niestety, w ogóle nie znam wielu dobrych filmów, choć z pewnością oglądałem jeszcze kilka takich, choć nie pamiętam już tytułów.

kagan 19-02-2005 20:15

Odświeżam temat bo może coś ciekawego ktoś tu napisze... może znacie jakiś warty obejrzenia film? (tylko prosze, nie zewględu na efekty spejalne, 100 zabitych na minute itp.)

Moje ulubione to:

1) Życie jest piękne - pare osób pewno to widziało... warto obejrzeć, ale i tak wielu powie że to badziew i gdzie tu piękno w obozie śmierci...

2) Efekt motyla - lubie go za bardzo prostą i wartościową myśl... a i dotego fajnie nakręcony

3) Amelia - optymistyczna komedia... ale też warto obejrzeć, jak macie kiepski humor to ten film powinien pomóc :P

Ewentualnie jeszcze "Tożsamość" jest dobra...

p.l 19-02-2005 20:20

"Piękny umysł", "Buntownik z wyboru" - filmy które najbardziej mnie poruszyły i zmusiły do refleksji, szczególnie chyba Buntownik.

hoomik 19-02-2005 20:26

Cytuj:

1) Życie jest piękne - pare osób pewno to widziało... warto obejrzeć, ale i tak wielu powie że to badziew i gdzie tu piękno w obozie śmierci...
wiec tych "wielu" to bedzie... ach, nie powiem juz co, i tak cenzura jest :p No ale mi film bardzo sie podoba, chyba najlepszy film Benigniego... niebanalna fabuła, świetna - i co najważniejsze przekonująca - gra aktorów... jak ktoś nie widział, to imo powinien jak najszybciej nadrobić. Poza tym już chyba gdzieś był temat o ulubionych filmach...

kagan 19-02-2005 20:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik
wiec tych "wielu" to bedzie... ach, nie powiem juz co, i tak cenzura jest :p No ale mi film bardzo sie podoba, chyba najlepszy film Benigniego... niebanalna fabuła, świetna - i co najważniejsze przekonująca - gra aktorów... jak ktoś nie widział, to imo powinien jak najszybciej nadrobić. Poza tym już chyba gdzieś był temat o ulubionych filmach...

1) Mówie na własnym przykładzie... wiele osób które widziały ten film mówi o nim bez żadnego namysły

2) Był, ale chyba nie ważny w którym napisze?

$corcerer 19-02-2005 20:37

Zgromadzenie (The Gathering)

Świetny film, który ukazuje wady "stania z boku" - tutaj pozdro dla Pewnych Osób :>

kagan 19-02-2005 21:18

$corcerer ciekawe o kim myślałeś... ta...

Zgromadzenie film fajny ale co do tego stania z boku... ukazywać ukazuje ale jednak jest zbyt jednostroony (według mnie). Było coś w stylu

"Nic nie zrobiłam, nie zapłakałam, nie pomogłam"

tyle że rozpoznanie które sprawa jest warta działania jest trudne... dlatego jak dlamnie, z tymi wadami to ostrożnie :P

Jeszcze mi się przypomniał "Upadek" , na to też warto iść... chyba każdy wie o czym to jest?

Louner 19-02-2005 21:29

"Excalibur"

Ktoś w końcu powiedział prawdę o królu Arturze i jego rycerzach, a nie jakieś cukierkowe historyjki :)

NORMALY OBYWATEL RP 19-02-2005 21:38

Ja uwielbiam komedie wiec:

Chyba wsystkie na 1 miejscu:
Asteriks i Obeliks:Misja Kleopatra,Sex is Zero (zarąbista!!)tylko ze zboczona:P),Eurotrip(czy jakos tak juz dawno ogladalem),Seksmisja,Nie lubie poniedzialku.

Wszystkie te filmy doceniam za zarabisty humor:P

A z innych filmow to podobaly mi sie 2 i 3 czesc wladcy pierscieni, blade:wieczny lowca i... hymm jak mi sie przypomni to dopisze:P

Yazon Zigrin 19-02-2005 21:50

No więc:
Władca Piescieni, Saga Star Wars, Jackass the Movie, Ali G In da house, Matrix... chyba wszystko

Xeltix 19-02-2005 21:57

Ojciec Chrzestny genialny film w wykonaniu wszystkich aktorów

Tomciog 19-02-2005 22:03

Władca Pierścieni: Powrót Króla
A dlaczego?
Bo I love in it :P

Nightwalker 19-02-2005 22:29

Nie wiem, czy "Show" jest moim ulubionym filem, ale wiem jedno ->Bardzo mądry film

she_devil 19-02-2005 22:47

A ja khym... najbardziej lubię eee....Terminatora trzy bunt maszyn ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:54.