![]() |
Ulubiony Film
Pytanie w temacie.
Ja uwielbiam całą sage STAR WARS NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI :evil: |
Świetnie, mógłbyś jeszcze podać dlaczego?
Sądzę również, że taki temat się przewinął przez forum (bodajże Top 6: ulubione filmy, czy jakoś tak), ale że było to dawno temu i od tego czasu zdążyło się "namnożyć" :) kilku nowych userów, a także moje poglądy nieco się zmieniły to pozwolę sobie napisać post w tym temacie (tym bardziej że licznik usunięto :) ). Mianowicie moim ulubionym filmem jest... no nie zgadniecie... Terminator :D (patrz: awatar). Myślę, że Terminator 2: Dzień Sądu był najlepszą częścią serii, ponieważ cały ten bajzel związany z efektami specjalnymi był odpowiednio zbalansowany z treścią filmu. A dlaczego Terminator jako seria? Po pierwsze: Motyw przewodni jest po prostu genialny. Nigdy przedtem nie słyszałem żadnej dobrej muzyczki, w której nie ma słów. ("techno?" jak mógłby ktoś powiedzieć, moja odpowiedź brzmi "a wy*****alać mi z tym!"). Po drugie: Fabuła, jest jednocześnie absurdalna, ale także głęboka i fascynująca. W każdej części bohaterowie nie walczą tak naprawdę z maszyną, ale z przeznaczeniem, którego i tak nie udaje im się uniknąć: w jedynce T-800 zostaje zlikwidowany, a ojciec Johna ginie, w dwójce T-1000 zostaje zlikwidowany, a T-800 zostaje zniszczony z własnej woli, w trójce bohaterowie przeżywają spotkanie z T-X ale są świadkami zniszczenia świata. Po trzecie: film jest z gatunku sci-fi, którego to uwielbiam, a także jest oparty na motywie komputerów, które też uwielbiam :). |
Ponieważ uwielbiam filmy z gatunku Przygodowy/Sci-Fi.
Kiedy obejrzałem pierwszy raz Episode 5: Empire Strikes Back byłem pod ogromnym wrażeniem panującego tam klimatu. Nieustannej walki toczonej pomiedzy :miecz: jasna i :berserk: ciemną stroną mocy... Spodobały mi się też efekty specjalne a w szczególności pojedynki na miecze świetlne i tak zakochałem się w SADZE opowiadającej o walce dobra ze złem. Ta miłość trwa do dziś, teraz oczekuje z niecierpliwością na Episode III: Revenge of the Sith. |
Najlepszy film jaki powstał wegług mnie to "Szeregowiec Ryan" Steven'a Spielberg'a. Ten film jest tak niesamowity w każdym celu, dokładnie odwzorowane zachowania, myśli i odczucia żołnierzy podczas wojny, stres i duma. Geniusz reżysera i aktorów.
|
Requiem dla snu - co tu dużo mówić - każdy kto widział ten film, wie czemu jest wielki... Dół murowany ;/
|
Pet Semetary
Dlaczego akurat Pet Semetary ?
Dlatego, że uwielbiam horrorki w tym stylu. Dużo się tam dzieje i idzie się w czuć. Jeśli ktoś się boji horrorów to tego filmu nie polecam. 8) |
Zgadzam się, że "Szeregowiec Ryan" i "Requiem dla snu" to bardzo dobre filmy. Jeśli mówimy o "Szeregowcu...", to przypomina mi się jeszcze "Cienka czerwona linia". Za genialny film uważam też "Matrix", ale tylko pierwszą część. Niestety, w ogóle nie znam wielu dobrych filmów, choć z pewnością oglądałem jeszcze kilka takich, choć nie pamiętam już tytułów.
|
Odświeżam temat bo może coś ciekawego ktoś tu napisze... może znacie jakiś warty obejrzenia film? (tylko prosze, nie zewględu na efekty spejalne, 100 zabitych na minute itp.)
Moje ulubione to: 1) Życie jest piękne - pare osób pewno to widziało... warto obejrzeć, ale i tak wielu powie że to badziew i gdzie tu piękno w obozie śmierci... 2) Efekt motyla - lubie go za bardzo prostą i wartościową myśl... a i dotego fajnie nakręcony 3) Amelia - optymistyczna komedia... ale też warto obejrzeć, jak macie kiepski humor to ten film powinien pomóc :P Ewentualnie jeszcze "Tożsamość" jest dobra... |
"Piękny umysł", "Buntownik z wyboru" - filmy które najbardziej mnie poruszyły i zmusiły do refleksji, szczególnie chyba Buntownik.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
2) Był, ale chyba nie ważny w którym napisze? |
Zgromadzenie (The Gathering)
Świetny film, który ukazuje wady "stania z boku" - tutaj pozdro dla Pewnych Osób :> |
$corcerer ciekawe o kim myślałeś... ta...
Zgromadzenie film fajny ale co do tego stania z boku... ukazywać ukazuje ale jednak jest zbyt jednostroony (według mnie). Było coś w stylu "Nic nie zrobiłam, nie zapłakałam, nie pomogłam" tyle że rozpoznanie które sprawa jest warta działania jest trudne... dlatego jak dlamnie, z tymi wadami to ostrożnie :P Jeszcze mi się przypomniał "Upadek" , na to też warto iść... chyba każdy wie o czym to jest? |
"Excalibur"
Ktoś w końcu powiedział prawdę o królu Arturze i jego rycerzach, a nie jakieś cukierkowe historyjki :) |
Ja uwielbiam komedie wiec:
Chyba wsystkie na 1 miejscu: Asteriks i Obeliks:Misja Kleopatra,Sex is Zero (zarąbista!!)tylko ze zboczona:P),Eurotrip(czy jakos tak juz dawno ogladalem),Seksmisja,Nie lubie poniedzialku. Wszystkie te filmy doceniam za zarabisty humor:P A z innych filmow to podobaly mi sie 2 i 3 czesc wladcy pierscieni, blade:wieczny lowca i... hymm jak mi sie przypomni to dopisze:P |
No więc:
Władca Piescieni, Saga Star Wars, Jackass the Movie, Ali G In da house, Matrix... chyba wszystko |
Ojciec Chrzestny genialny film w wykonaniu wszystkich aktorów
|
Władca Pierścieni: Powrót Króla
A dlaczego? Bo I love in it :P |
Nie wiem, czy "Show" jest moim ulubionym filem, ale wiem jedno ->Bardzo mądry film
|
A ja khym... najbardziej lubię eee....Terminatora trzy bunt maszyn ;]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:54. |