![]() |
Cytuj:
I miałeś wtedy... 8 lat? Topic: Kolega przyszedł, pokazał, ściągnąłem, i zacząłem grać. Miałem wtedy mnóstwo wolnego czasu i żadnej lepszej gry, więc grałem i grałem.. Na szczęście skończyłem. |
Eh...
6 lat temu na informatyce.... Qmpel odpalil tibie i zaczol lazic po roku, wszyscy "omg co za shit, hahahaa" za 3 dni wszyscy juz grali ;) Tak zaczelo sie moje maniactwo. Naszczescie od 3 lat juz nie jestem "w tibi" tak sobie gram dla jaj ;) |
pardon double post :o
|
Cytuj:
Wszyscy tak mówią :> topic 4 klasa (?) lekcja informatyki przychodzą "starszacy" i odpalają tibię...my ich wyśmiewamy, że taka żałosna "grafa" (joł?) etc. 5 klasa tylko ja z chłopców nie gram w tibie nagle odpalają na informatyce, ja czytam poradnik z tibia.pl odpalam i w ciągu 2 miechów wbijam 14 lvl!!! no i myślałem że to gra anatomiczna bo kilka dni wczensije mialem w szkole jezykowej lekcje o ciaławieku... |
Cytuj:
ps: Swoim pierwszym charem miech wychodzilem na maina :D |
Cos kolo 2 lat temu, na informatyce koledzy gadali i grali w Tibie.. Ja zajrzalem, i sie dziwie.. Co to za okienko? jakies hasla? OMG, co oni robią?!
tydzien pozniej, znow.. Juz widzialem jak chodzą w podziemiach.. Sie pytam "a tutaj inni tez graja? " :P Potem nie wytrzymalem, za kilka tygodni chyba juz gralem (probowalem). Na poczatku pytam sie facia, jak kase zbierac. on na to, ze z potworow. a ja mowie, ze do bani, bez sensu.. Gosciu pomogl mi poznac Tibie, a potem palant chcial mnie nabrac na "kopiowanie" itemow ;( Przez te 2 lata mialem tyle postaci i profesji, ze najwyzszym lvlem bylem palkiem. 16 lvl. Skille 3x/2x sworda ;P Teraz juz lepiej.. Koledzy mnie motywowali.. Ale nowa grafa mnie odrzuca ;/ |
Początki były trudne...
"Tibia? Jaka kość?" No koledzy się zachwycali Tibią niezmiernie, ale nie chcieli mi powiedzieć skąd to wziąść. Wiedziałem tyle tylko, ze to gra. Więc sam wpisałem w necie www.tibia.pl (zawsze jak szukam jakiejś gry to wpisuję www.nazwa_gry.pl, a jak nie wyjdzie to szukam w Googlach). Znalazłem stronę -> Download i się gra. Na początku mi się nie podobało (grafa blee), ale wciąga i zabija nudę. Aktualnie nie gram, bo mi się znudziło, ale chyba znowu powrócę. |
30 Grudnia 2003 - kuzyn przyjechał do mnie na sylwestra. Siadł przy komputerze, i powiedział: "Jest jakaś fajna gra on-line, coś ala Ultima, tylko masz 4 profesje, kumpel mówi, że lipa z logowaniem, bo 2 godziny po restarcie server już się trudno dostać". Znaleliśmy strone tibia.com, zrobiliśmy konto...i zaczeliśmy czytać Manuala etc. Zanim zaczęliśmy grać 2 godziny badaliśmy strone [Pomimo mojej wielkiej ciekawości do gry, musiałem się powstrzymać, bo kuzyn 2 lata starszy, i jak się sprzeciwie, to będzie battle =) ]
Wkoncu stworzyliśmy postać. 1 próba logowania? Pudło, 2 Pudło.....2 godziny puźniej, bo wpadnięciu na ambitny pomysł kopiowania i wklejania hasła, udało się nam zalogować. Zobaczyłem gre, klepłem się w czoło, wstałem i poszedłem pograć w kosza na osiedle. Wróciłem, kuzyn dalej siedział, miał 5 lvl. Następnego dnia, gdy kuzyn spał, zrobiłem swoje konto, a cuż, moze mi się spodoba? - pomyślałem, i zacząłem grać... |
Cytuj:
@topic kumpel mi pokazał i, tak o to w ten sposob zaczałem grac |
U mnie to tak bylo... Kiedys pojechalem do kolegi na drugi konec Warszawy no i sobie siedzimy on cos tam w necie patrz ja tez cos tam oglondam i on wlanacz nagle Tibie. Wchodzi i patrze jak na ratach chodzi zbiera jakies zólte koleczka :] I sie zapytalem co i jak zeby grac, on mi wytlumaczyl. Pojechalem do Domu, brat mi pomogl z tibia zalogowac itp. Wybralem na pałe jakis serv :)
Wchodze ucieszony ze sobie pogram i wyskakuje mi okienku ze musze czekac i jest ilus playersow, jezeli dobrze pamietam bylo ze 250. Wreszcie sie doczekalem wchodze i patrze ale GOWNO, nic nie umialem zrobic. Wylonczylem i gralem w cos innego. Kilka tygodni pozniej znow zalogowalem sie i zaczolem grac. Tak sie zaczela moja przygoda z Tibia. :P |
Cytuj:
A coto za problem? My w zime z qmplami sciagamy kurtki i gramy w sniegu w gale ;) |
Cytuj:
|
U mnie było tak... 4 klasa Tibia??? o so chosi??,koledzy mi wytłumaczyli i ... gra do dupy. 5 klasa jednak gram ale tak do 10 lv i mnie schackowali :( przestalem. 6 klasa ludzik i tak gram do dzisiaj 8o
|
Gdy pierwszy raz usłyszałem (dosłownie usłyszałem) słowo tibia, to już wiedziałem czym to się je, bo gadałem o tym wcześniej z kumplem na gg. A gdy pierwszy raz dowiedziałem sie o Tibii... Ej, a co to jest?
|
hmm a u mnie bylo tak.... zaczeło sie od tego ze grałem z kumplem z rl (HAIL WIPIG):p w soldata... jego kumple dowiedzieli sie o grze TIBIA na początek on zaczoł grać, koło tygodnia puzniej zaczoł mnie wkrencać w tą gre...nie przypadła mi do gustu ale po dwóch dniach gry wciągneła mnie...kolega zrobil mi "ściąge" z np. "hi","sell rat" etc... a puźniej sie rozkrenciło..:)
sry za błędy ortograficzne... jak jakies są...:( |
u mnie było tak
Rok temu siedziałem na forum gothica i patrze jakiś użytkownik ma wpisane "graj w tibię naprawde warto" Ja zaciekawiony wpisuje TIBIA do przeglądarki i ogladam. Mówie ale fajna gra tylko skąd ściągnąć :P i w końcu przypadkowo natrafiłem na poradnik jak założyć postać. Założyłem ściągnołem grę i loguje się. Spodobalo mi sie tylko nic nie umiałem. Wchodziłlem do podziemii i już nie wracałem nie wiedziałem jak się leczyć i ginąłem i tak w kólko póki jakiś ziomek nie wytłumaczył mi. Potem nabrałem sie na free pacc i koniec :P Potem załozyłem nowego emaila i konto(dobrze zrobiłem) bo nie wiedziałem że na jednym koncie można mieć nieskończenie wiele postaci i tak grałem na nowym koncie już nie gram 3 miesiące :D |
było to w ciepły wakacyjny dzień poszłem se do kawiarenki internetowej żeby se pograć z kumplami w medala lub canterka i załuważyłem jak pare gosci gra se w tibie moje pierwsze wraszenie (Co to jest) popatrzyłem jak se grają i z podabało mi się poszłem do domu i z ciekawosci sprawdziłem w słowniku od angola co znaczy tibia ale miałem breche jak sie dowiedziałem że ktos nazwał tą wspaniałą gre (piszczel).:)
|
Ja kiedys poszedlem se z Qmplami pograc do kafei w W3, Cs'a albo w Cod'a :) i patrze jacys kolesie pykali... ja patrze nazwa tibia buhehe przyszedlem do domku wpisalem w google tibia i zaczelo przeszedlem rooka dzieki poradnika to bykla okolo 2 lata temu,9 lv ^^ zabili mnie :[ dowiedzialem sie ze moj kumpel z mojej klasy tez gra no to wbilem sie wtedy na elysie :) gram z kumplem na informie przysli ziomale z klasy i mowia co za gowno!! shit itd.. po tygodniu wszyscy juz na mainie :)... teraz polowa z naszej paki gra na hiberni w tym ja ^.-
|
to tak :
starszy kuzyn przychodzi i wlancza se kompa wchodzi na jaka stronke (tibia.com) i scioga tibie - po sciognieciu loguje sie na swojego chara (wtedy 70+ knight) !! kuzyn wrecz zmusza mnie do gry mimo moich protestow robi mi konto ,nie wiem jak znalazlem sie na przed klawiatura z odciskiem pionchy na policzku :D Dobra gram na rooku - wbijam 2 lvl - podnieta - wbijam 6lvl - padam na orcu spearmanie - ide znalesc orca - znachodze go i mowie mu ze jak nie odda worka to muj brat go zabije - padam jeszcze raz - proboje napisac na priv ale cos sie nie da - wylogowuje sie - dzwonie do kuzyna - a ten gnije sobie ze mnie i mowi ze orc spearmen to potwor :D 6lvl wbilem expiac w jednych cave na ratach ! |
Oooo, to bylo dawno temu.
zobaczylem, jak kolega gra, a ze bardzo lubilem rpg t sie zapytalem o tytuł :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:47. |