Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   [translator][Zajżyj] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=90981)

..::QRAS::.. 22-08-2006 21:47

Jak bys byl tak mily to mogl bys podac nazwe tego translatora?

Stożek 22-08-2006 21:58

Angielskiego ucze sie tylko po to aby rozumiec i odpowiadac-gramatya mnie nie interesuje, ale to co tu widze to przerasta wszelkie granice. Tlumaczenie TEKSTU jest banalne, wystarczy wybadac o co chodzilo autorowi i pomyslec jak to powiedziec po polsku a nie wyrywac kazde slowo z osobne bo bendziemy rozumiec wszystko jak nasz komputer(baw sie w piszczelu... orc niebezpieczny w duze numery... etc). Uzywajcie sobie takiego gowna a jak ktos sie was zapatya "hou ar ju?" to wasza odpowiedz bendzi "aj gud!".

Vil 22-08-2006 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Inter Slayer (Post 948599)
Aby nauczyć się o spotkaniach graczy Piszczela, którzy mogą mieć miejsce blisko ty, biorą spojrzenie wstrona konwencji albo odwiedź naszegopoparty fansites!

lepsze niz Bash.org ! Przykleic !

I nie zapominajcie: niedźwiedzie są twarde, by łomotać!

Oerta 22-08-2006 22:09

Baw się w piszczelu....
To tłumaczy wszystko.

Vanhelsen 23-08-2006 00:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Inter Slayer (Post 949025)
Matkus
ja uczę się angielskiego i co rok dostaje z niego 6 na koniec roku ale pomyśl czy nie łatwiej i szybciej byłoby włączyć translator i poprawić błedy niż szukać w słówniku słów nie wiadomo ile i nie każdy słownik może mieć odpowiednie tłumaczenie do tekstu ostatnio miałem do czynienia z angielskim magazynem samochodowym który mój wujek z kanady ten magazyn przywiózł i szukałem znaczenie słowa w słowniku i go nie było, a jak wujka się spytałem to mi odpowiedział, więć jak uważasz żę takie tematy są nie potrzebne to po prostu je zamknij

Bo słownik nie ma wszystkich wyrazów, chyba, że masz 24 tomowe cacko co waży +/- 120kg...
Prędzej przetłumaczę tekst na sucho ze słownikiem (choc by slowniki.onet.pl) niż ty poprawisz składnię tego co wypluje ci translator...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Inter Slayer (Post 948999)
powiedz mi kolego czy transklator grał w tibie i wie że to nazwa własna on tłumaczy do słownie lecz czasami robi błedy ale można się domyślić oco chodzi, a programu używam bo to zaoszczędza czasu :)
dziękuje Dodo
mogę tłumaczyć kśiążki ponieważ mam dużo wolnego czasu tylko w rok szkolny książki będe mół tłumaczyć w pt sob i niedziele ale tak do końca wakacji to ciągłe mogę tłumaczyć bo mi się nudzi :]

Mam dziwne wrażenie, że wypowiedz Doba była przesiąknieta lekką nutką ironi ;) :confused:

Inter Slayer 23-08-2006 15:20

odswieżam temat

Yoh Asakura 23-08-2006 15:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Inter Slayer (Post 950167)
odswieżam temat

Po co ? Przecież ten translator jest taki sam jak każdy inny.
Btw:
Nie lepiej poczekać aż w google toolbarze znajdzie się w tłumaczu j. polski ?

druidek12 23-08-2006 15:58

on chyba tłumaczy przez http://translatica.pwn.pl Tam też można strony całe tłumaczyć.

Bujak 23-08-2006 16:37

hHeh pan wyzej (ten z tym zdjeciem tego co jest druidem i wali z rozdzki) mnie wyprzedzil ;]
Wlasnie chcialem napisac tu ta strone bo nie moglem patrzec na to jak tworca tematu sie podnieca tym go**em XD

^^ PoZdrawiaM ^^

Inter Slayer 23-08-2006 19:15

pomyliliśćie się ja przez to nie tłumacze ;p
czy nikt niema zapotrzebowania na przetłumaczenie wwww

Vanhelsen 23-08-2006 19:26

Może i mają, ale nie przez taki syf, jakim jest translator...

De'sH 23-08-2006 19:30

@Inter Slayer
jak czytam twoje posty to mam wrazenie ze piszesz je po angielsku i tlumaczysz przez ten translator.

@Topic
Slownik w lape i sie uczyc a nie uzywac jakis beznadzejnych translatorow ; /.

Iron 24-08-2006 08:25

Pewnie używa http://www.ling.pl/content.php4?name=tlumacz
Powiedz mi co to za sztuka skopiować teskt z jakieś strony wklepać do programu i mieć przetłumaczone? Tłumacząc samemu jakiś tekst, strone poznajemy nowe słownictwo doskonalimy się z angielskiego no i przynajmniej mamy tą satysfakcje ze daną strone samemu się przetłumaczyło.

Wald_Kerius 24-08-2006 10:59

Do autora
A może w końcu przedstawisz nam ten cudowny translator? Same wklepywanie tłumaczeń i zachwalanie jaki ten program jest cudowny nic mi nie daje. Sam bym chciał go przetestować, tylko nie znam nazwy. Widzę, że już wywalili ten tekst z "propozycji poradników". Skoro chciałeś zrobić z tego poradnik to musisz opisać program którym tłumaczysz. Rozumiesz co mówie?

Weel 24-08-2006 11:18

Ech...ten program jest teraz podajże w Komputer Świecie więc niema się czym podniecać :p Ale przydatna rzecz :]

Pirate Cutthroats 24-08-2006 13:26

MAMA: PRZESTAń GRAć w ten piszczel!!!!
SYN: nie moge musze "wy uderzacie toporem potwora na obronie" (chodzi oskilowanie)
MAMA: wtf

translatory są złe

Atin Cler 25-08-2006 16:58

chcesz cos przetlomaczyc to przetlumacz mi to: Confirmar dirección de correo:

Gadziu 25-08-2006 17:50

co tu dużo mówić - baw się w piszczelu! xD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:28.