Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Yeti istnieje :D (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=20456)

Transparent Ghost 25-12-2004 21:42

Wygląda że Yeti nie ma ustalonego respawnu i pojawia się na kontynencie Tibi co jakiś czas pojedyńczo a potem znika na pare dni i tak w kółko.

Jugo-ten_prawdziwy 25-12-2004 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mindslayer
... jednak jest powolny co z łatwością wykorzystają palladyni :P Polecam go osobom którzy szukają nowych doznań uważajcie na siebie :P

A patrzałeś na lvle tych 2 osób z JPG? Nie ? to są lvl 8 i lvl 12 i obaj zgineli przez Yeti, więc niesądze żeby byl wolny.

Ponury 25-12-2004 21:49

no co ty ? ;d

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voltar
Napis "Yeti" i pasek życia jest, tyle, że nie nad nim tylko jest napisany jakby na nim, trzeba sie przyjrzec.

Niema napisu "yeti" nad yeti na pierwszym obrazku tylko jest w okienku battle nawet lupe podlozylem :P, a na 2 obrazku coś jakby widać ten napis ale nie zabardzo wienc nie jestem przekonany i to mi sie dziwne wydaje :)

gumisiek 25-12-2004 22:06

gdzie?

a gdzie są yeti? odpowiedz :p

Ponury 25-12-2004 22:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gumisiek
a gdzie są yeti? odpowiedz :p

Yeti jest na foldzie jak puścisz przez win-ampa piosenke "dzieci yeti"<disco polo xDDDD> :D :P :D

Jerkov Thundersword 26-12-2004 00:44

Musze go zniszczyć!!!

Musze go zniszczyć! Musze, musze, musze!!!! Szykuje już mojego najcika! Zobaczymy za jakiś czas panie yeti!! Tylko dostane 20 level i skille odpwiednie!!! :berserk:

Jerkov Thundersword 26-12-2004 00:53

Deathslicer, ya?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Momus
skoro wytropiliśmy już Yeti-ego to powstaje nowa zgadka, a mianowicie "a Deathslicer "
-co to jest?(wiem jak to wygląda bo był na scerenie z test serwera)
-gdzie to jest?
-czy też tak żadko się materializuje jak yeti?
-a jeżeli tak to gdzie???

To jest jedna z pułapek w grobowcu Faraonów w queście z rozbitym hełmem... Helmet of Ancients czy jakoś tak...

BadDuck 26-12-2004 01:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword
Musze go zniszczyć! Musze, musze, musze!!!! Szykuje już mojego najcika! Zobaczymy za jakiś czas panie yeti!! Tylko dostane 20 level i skille odpwiednie!!! :berserk:

Napisz lepiej z kim pojdziesz bo watpie zebys poszedl tam sam na 20 lvl i watpie ze wogole go znajdziesz B) Narazie Yeti mozesz sobie pooglodac po lewej stornie od napisow a pod main nickiem :D

Momus 26-12-2004 10:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword
To jest jedna z pułapek w grobowcu Faraonów w queście z rozbitym hełmem... Helmet of Ancients czy jakoś tak...

to jest potwor...a Deadslicer...jak chcesz go zobaczyc to polecam ss-ki naszych forumowiczow ;) w temacie o test serwerze (tym z grafikami)

Mój avatar to właśnie ukochany "a Deadslicer"
więc prosze spojrzeć z lekka w lewą strone pod moim nickiem...

Jackiew 26-12-2004 13:30

nie wiesz jakie lvl'e mieli ci gracze ?:P
Nie no slyszalem juz wiele o Yetim, ale kto mi powie co to jest Elf druid.
Bo na tibia.de dużo graczy o nim wspominało, i mówili że przebywa on w elf village, a ja ją całą przeszukałem i co...? i nic!

Xadam 26-12-2004 16:14

Ja zwiedziłem całą Foldę kratka po kratce... i nie znalazłem Yeti. Jest więc pewne, że nie ma on stałego i ustalonego spawnu.

Co do Deathslicerów...

Deathslicer - chodzący nóż, nie da się go zabić. Widziałem go w akcji jak prawie zabił palka 116 lvl, a później zabił rycka 100lvl (2 deathslicery). Knightmare przywołał parę na teście to było można sobie pooglądać.

Magicthrower, Flamethrower - Filary w pokojach z faraonami które rzucaja magią/ogniem/metalowymi gwiazdkami. Nie da się ich zabić (no bo jak utłuc słup :p)

Momus 26-12-2004 20:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xadam
Ja zwiedziłem całą Foldę kratka po kratce... i nie znalazłem Yeti. Jest więc pewne, że nie ma on stałego i ustalonego spawnu.

Co do Deathslicerów...

Deathslicer - chodzący nóż, nie da się go zabić. Widziałem go w akcji jak prawie zabił palka 116 lvl, a później zabił rycka 100lvl (2 deathslicery). Knightmare przywołał parę na teście to było można sobie pooglądać.

Magicthrower, Flamethrower - Filary w pokojach z faraonami które rzucaja magią/ogniem/metalowymi gwiazdkami. Nie da się ich zabić (no bo jak utłuc słup :p)

to mnie zmartwiłeś :( a miałem takie piękne noworoczne postanowienie..."Utłuke tego Deadslicera choćbym miał Premium account wykupić". No i masz ci babo placek...z tego co mówisz go się nie da zniszczyć...

No ale jakby się kurde logicznie zastanowić to po cholere on ma pasek życia? Bo ma...Na jakimś ss-ku widziałem...

Walu 26-12-2004 20:16

A ja widzialem yeti na foldzie i zacząłem zdupcać lol

Był na foldzie bardzo głęboko w podziemiach poszliśmy a ziomkami i go zobaczyliśmy ale było nas 3 low lev i sie baliśmy fraga ale był jak tu przed kompem siedze
._________________________________________________ ________________

Bartekcracovia
Knight--->9 lev--->danubia :crusader: --->1 mlv--->skillexx/xx--->p0ozdro dla Animo palladyn Lander wolf i Datop[id druidek--->miasto thais

Ponury 26-12-2004 21:29

lol

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walu
Był na foldzie bardzo głęboko w podziemiach poszliśmy a ziomkami i go zobaczyliśmy ale było nas 3 low lev i sie baliśmy fraga ale był jak tu przed kompem siedze
._________________________________________________ ________________

Bartekcracovia
Knight--->9 lev--->danubia :crusader: --->1 mlv--->skillexx/xx--->p0ozdro dla Animo palladyn Lander wolf i Datop[id druidek--->miasto thais

o co ci biega z tym "ale bylo nas 3 low lev i sie baliśmy fraga<??:P??> ale był jak tu przed kompem siedze __________<:P niewiem oco ci z tym biega? :P>

a tak w ogóle to po kiego wała szłeś na same dno foldy z jakimis ziomkami<ciekawe jakie lvl :D> jak niezrobiłes screena :D. i ciekawe czemu muwisz ze bardzo głeboko w podziemiach skoro folda ma tylko 3 piętra głebokości?<rozumiem gdybybyło -6 :D [troche przesadziłem :P]>
I patrzyłem status zabicia na dan00bi i niema nic z yeti wienc nie do końca ci wierze. :] (a może ja ci w ogule nie wierze ? :P)

Momus 27-12-2004 10:04

Z tymi fragami to mu o deada chyba chodzi...widzialem juz kilka ss-ków z Yeti ale wszystkie miały miejsce na powierzchni foldy...jeżeli to jest prawda to Yeti materializuje się na całej foldzie łącznie z podziemiami...
poczekamy zobaczymy...

Brave Stomach 27-12-2004 12:20

hehe

ja sie kłóce z tym ze folda ma 3 piętra! widziałem jak mój brat grał to schodzil coraz nizej i bylo jeszcze jedno zejscie (myśle ze z 5 ma). Zszedł tam i była ścieżka nie wiem gdzie prowadząca, do okoła była lawa, a dalej Fire Elementale które zabiły mojego brata :\ ( laga miał) Pewnie jest dalej coś ciekawego....

Meitsall 27-12-2004 12:31

Moze Yeti jako jedyny potwor schodzi do jaskin i wychodzi na powierzchnei...

Ponury 27-12-2004 12:36

mała głebokość lecz duża szerokość

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brave Stomach
ja sie kłóce z tym ze folda ma 3 piętra! widziałem jak mój brat grał to schodzil coraz nizej i bylo jeszcze jedno zejscie (myśle ze z 5 ma). Zszedł tam i była ścieżka nie wiem gdzie prowadząca, do okoła była lawa, a dalej Fire Elementale które zabiły mojego brata :\ ( laga miał) Pewnie jest dalej coś ciekawego....

tam gdzie ta dookoła lawa i fire elementalki to właśnie jest 3 piętro głebokości :) . To tylko sie wydaje że to jakieś strasznie głebokie ale wcale niejest głęboka bo folda ma bardzo szerokie tunele a tylko 3 piętra głębokości:D

Ponury 27-12-2004 12:52

;d

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Meitsall
Moze Yeti jako jedyny potwor schodzi do jaskin i wychodzi na powierzchnei...

Raczej nie bo by musiał nim jakiś game majster sterować :D

Meitsall 27-12-2004 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ponury
Raczej nie bo by musiał nim jakiś game majster sterować :D

Kto wie....

blackregis 27-12-2004 21:58

Master * :D

Pozostaje nam tylko czekac na więcej wiadomości o Yetim. Dzisiaj jakiś głupek krzyczał na senji, że widział Yeti, przyszedłem, ale zobaczyłem tylko krew a nastepnie killed by frost troll xD

kiciek 27-12-2004 22:03

ja yetiego nie widzialem ale widzialem jak zabil mojego kumpla ja mialem 15 lvl (wiem ze nie zawysoki) a moj kumpel 14 i se tak idziemy a ja tu patrze on sie wylogowal to ja mu na gg pisze czemu poszedles i powracam do tibi po chwili widze Cialo mojego kumpla szypko zabralem bp i uciekam i w tym momencie slysze tan odglos otrzymanej wiadomosci na gg patrze a to wiadoosc od kumpla "yeti mnie je...l" ale yetiego niegdzie nie widzialem :( musial chyba kogos znalesc i pobiedz za nim :P mialem farta :)

Merys 27-12-2004 23:21

Gdzie one som !!??!!??!!

Wszyscy tylko gadajom ze som nowe mosters i te Yeti ale powiedzcie gdzie one som do jasnej... Wszyscy by chcieli solowac nowe potsworki a nie tylko ogladac ss'y :]

Lord Slash 27-12-2004 23:34

@Brave Stomach
Możliwe, że ma więcej pięter ale prawdodobnie można się do nich dostać tylko za pomoca kilofu. Co do tej lawy - 3 poziom Foldy jest podzielony na 2 częsci.
W jednej FE, a w drugiej królestwo minosów(coś jak Kreta - mają nawet labirynt :) ) z kilkoma skorpionami i beho.

@topic
Yeti to bardzo dziwne zjawisko. Ostatnio postanowiłem zabić Yeti (Elysia) i spędziłem na Foldzie około 2 dni gry ( co w moim przypadku równa się około 35h gry). Yeti nie znalazłem, pomimo tego, że qmpel został przez niego zabity. Wiadomość o jego śmierci dostałem w 5 minut po tym jak to się stało - poszedłem od razu na Foldę , a w tym czasie Yeti zniknął(nie minęło więcej niż 15 minut od śmierci qmpla). Przeszukałem bardzo dokładnie wyspę i ani śladu po człowieku śniegu. Po tym wszystkim dowiedziałem się, że qmpel stał na Foldzie jakiś czas i robił runy(AFK). Moim zdaniem CIPowie wstawili do gry taki skrypt:
----------------

{kod programu }

if ( ktoś_stoi_afk = true ) {
pobierz_nick_afkera();
przywolaj_yeti();
zabij_afkera(nick);
sprawdz_czy_nikt_cie_nie_widzial();
if (ktos_cie_widzial = true) {
pobierz_nick_widza();
zabij_widza(widz);
}
else
bierz_nogi_za_pas();
zniknij();
}
else

{ kod programu }
----------------

:D :D :D

PS. Programiści i niektórzy (L)userzy będą wiedzieć o co chodzi. ;)

<=KaLeCiQ=> 27-12-2004 23:48

ok to yeti jest tylko robi sie co jakis czas i tyle i przetanice gadac jakies poj**** hitoryjki o pietrach i innych bzdurach to dzial o yeti a nie najglupsze hitorie swiata.... :evul:

<=KaLeCiQ=> 27-12-2004 23:51

i niech kazdy kto go widzi niech robi ss potrzebujemy wiecej info o nim a ja teraz palkiem pujde na folde moze bede mial szczescie :lucznik: ...

Arkanom 28-12-2004 00:23

Pokaz screena!!!!!!!!!

PokaZ screena z tym deadslicerem!!!!!!!!!!

Gtyk 28-12-2004 02:22

Yeti

Heh... niektore elementy wprowadzone przez ten Update to chyba najlepsze posunieci Cipsoftu od stworzenia tibii... :P Tylu tajemnic jak teraz jeszcze nie bylo ;)

Najpierw Faraonowie... kto to, co to, czemu tak a nie inaczej....
Teraz Yeti <chyba najlepszy element update ;)> Wszyscy wiedza ze takie cos istnieje, sa na to dowody... ale tego wszystkiego jest bardzo malo i nawet nie do konca wiadomo czy sa prawdziwe... tu ktos slyszal, tu ktos zginal ale sam tego nie widzial, tu ktos niby widzial..... ale dowodow, poza 4 ss brak :D Nikt nie wie gdzie, kiedy, co daje itd...

Brawo dla CipSoftu za TAKIEGO Yeti ;) Brawo ze nie jest to kolejny Cyc, Drag czy demon, o ktorych kazdy wie wszystko.... Bo o Yeti nie mozna nigdy do konca niczego byc pewnym ;)

Meitsall 28-12-2004 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <=KaLeCiQ=>
ok to yeti jest tylko robi sie co jakis czas i tyle i przetanice gadac jakies poj**** hitoryjki o pietrach i innych bzdurach to dzial o yeti a nie najglupsze hitorie swiata.... :evul:

Masz rozwolnienie czy jak ?? Weź się odwal bo sam nie znasz do końca prawdy, i nie wiesz czy ja czy ty masz racje....A pozatym kto ci na zamowienie bedzie SSy robil.
Edit: A może ty jako wybraniec masz udostępnione kody zrodlowe Tibii ? X(

Ponury 28-12-2004 13:36

ja bym zrobil z mego kumpla low lvlka przynete :D i by stal nieruchomo i mnie zawola jak jakis mutant yeti atakuje to ja go ciach ciach i ss'ki i zdech :P (albo film przy okazji:P)

Mindslayer 31-12-2004 10:25

moge wam powiedziec ze yeti wyrzuca sniazki :D i wali z czegos takiego jak Energy Wave tylko powietrzne zadaje tym po 300 w góre jak mi wiadomo
umieszczem link do filmu wyprawy pewnej ekipy na yeti hunt :P

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=21121

Ponury 31-12-2004 12:39

Najdziwniejsze jest w tym filmiku że tam są 2 yeti :)
Może to rodzinka?:P

andrzej_15_nh 31-12-2004 15:34

hehe dajnie ale...

spox fajnie ze jest YETI ale gdzie ono wystepuje :) ,i czy moglibyscie powiedziec po ile on bije i jaki kto mial najwiekszy miał hit na nim z miecza :evul:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:15.