Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Palladyn z Mieczem (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=28479)

Thanatos 29-10-2005 22:56

Wypraszam sobie

No wielkie sorry Panie Vil - nie wiem jaką profesją grasz ale na 90% to nie jest sorc - na takim eq jak moje (czyli cienkie bo nie będę wydawał fortuny skoro z zaleceń nie muszę) 1 soldek może mnie hitnąć nawet za 25-28hp (przeciętnie za 12) więc jak walcze z 3 to MUSZE łazić żeby kontaktowo biły mnie max 2 a i wtedy obrywam ZA DUZO zeby zabić 3 z axa :/ a UH był PO zabiciu 3 - miałem reda I NIE URZYŁEM ANI RUN ANI MANA SHIELDA!! Więc jak nie wiesz jak sorc jest słaby w takiej walce to sie nie wypowiadaj!

Elite Mati 30-10-2005 03:06

Ja jak trenilem sheldnig moim palem to ze swordem asz wkoncu mialem 37 sworda ale to jest wogule nie oplacalne bo robilem to bardzo dlugo...

.:Marta:. 30-10-2005 07:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khazar
rzadko pisze na forum, wole czytac, ale jak widze takie kretynizmy jak ludzie pisza to zdarza mi sie napisac.

wy ludzie nei wiecie o czym mowicie (ci co mowia ze trening sworda u palla to strata czasu). popatrzcie na taka sytuacje. macie sobie palka 100 lvl, zalozmy ze 92/75. idziecie na anni i nie wiecie co wziac bo wszystko badziewie dla palladyna jest. bierzecie s axe. zaczynacie trening axe. robicie gdzies tak 65 skila i patrzcie teraz. bije was jakis knight, ktory na bank jest od was szybszy. wiec wy zakladacie tarcze, s axe, full def, stajecie w miejscu i ***iecie go z sd. knight jest wielce zdziwiony bo cos was slabo trafia, a wy go niezle jedziecie z runek. taka sytuacja zdarzyla sie naprawde (no podobna, jak pewien knight wielce sie zdziwil kiedy podszedl do niego palek i zaczal go ***ac za 70 bo bil z gsa). podczas treningu do skila 65 w axe podtrenujecie sobie shielda. idac na jakiegos hunta dalej lapiecie za kusze i strzelacie sobie normalnie, jak macie duzo cierpliwosci robicie 100 disata i dalej wracacie do axe. w ten sposob macie cos na wzor slabszego knighta z 15mlvl, strzelajacego z sd i majacego sporego defa. nie jest to calkiem nietrafiony pomysl, wrecz przeciwnie. ci ludzie ktorzy od razu wygwizdali tego kolesia poprostu nie do konca to przemysleli. narazie malo prawdopodobne zeby ten koles doszedl do sova, ale trzeba myslec przyszlosciowo :P a tak wogole to jak sie jest na axe to na skilu 65-70 z bronia 50 w 1 lapie mozna dcalkiem dobrze i szybko (i za darmo, nie tracac boltow) poexpic, jak nei ma sie kasy na amunicje badz runki.

jestem tego samego zdania co kolega wyzej(cytat) moj kolega pall 47 ktory juz nie gra (hail dedzik) tez trenowal sworda i co z tego ze dlugo trenuje ale ma z tego naprawde duze korzysci a bodajmy kamil wyszedl z rooka nie ma za duzo hajsu zeby sobie odrazu kupic tone spir to przeciez tez kosztuje a wszystkie ciala potworkow sa puste bo ludzie tez zbieraja spiry X(

Więc moim zdaniem nie zrobil zle trenujac sworda bo dzieki temu ma lepszy shielding co jest potrzebne potem i kase na dalsze spiry jesli trenuje z potworkami ;)

Vil 30-10-2005 20:16

-robimy sobie te 65-70 axe ( nie znam nikogo kto by tego doczekal, zdaje sie ze jest jeden koles na antice ale z oczywistych wzgledow nie da sie tego sprawdzic ), tracac czas ktory moznaby spozytkowac na mocny boost dla naszego palka, robiac hybryde ktora faktycznie niczemu nie sluzy
-knight jest wielce zdziwiony, bo mu palek robi tyle, co duza mucha.. Rownie dobrze sorc moglby go bic z hmm..
-palek nawalajacy po 70 srednio z gsa to chyba tylko w nieuzbrojonego rsa ( moim rycem nie jestem w stanie walic tyle w ludzi a mam niezle skille )
-po kilku miesiacach treningu mamy stforka, ktory bez bardzo silnej broni ( sca .. ) nie bedzie w stanie wydajnie expic nawet na guardach, melee dmg w pvp bedzie zalosny, cos tam robi z sd ale jak to zwykle u palka bywa jest to symboliczny dmg, blokuje tak samo jak normalny pal, znacznie nizszy dist i lev niz konkurencja ( konsekwencja zmarnowanych miesiecy )
-shielding nie liczy sie gdy uzywamy kuszy ( 0 obrony ).

finito.

ViteQ 31-10-2005 18:05

Ja też jestem paladynem i wale z miecza. :D Dlatego, że nawinął sie jakis typo, co sprzedawał serpent sworda za 500gp i kupiłem. A potem z qmplami mamy zakładać gildie i ja bede blokerem.

Loron 31-10-2005 21:41

eee tam pierdoły

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword
Na 40 lvl będziesz tłukł orci, minotaury i rotwormy, no może jeszcze dwarfy B)

Ja tam nie wiem, czy na 40 lvlu. Ja moim palkiem z 26 swordem i broad swordem tłukłem mino i orki, a czasami szalałem z wild warriorami:] i musze przyznać, że jak waliłem po 30 w wild warriora (3 deady zaliczyłem na nich, szczególnie jak po kilka ich było:D), to miałem radochę z gry. Jak na 12 lvlu przerzuciłem się na dist, to gra stała się monotonna. Co jest fajnego w uciekaniu przed cyckiem albo guardem? :confused: Nic. A ile radości daje ww ubity broad swordem, a potem z radości jeszcze cała rodzinka bearów? Dużo. :D :D

Moim zdaniem takie używanie broni białej przez palka to ciekawe rozwiązanie, jeżeli znudziło ci się granie twoim 100+ lvlem i ubijanie w kółko demonów w poszukiwaniu MPA :p. Przy tym można sobie poszaleć, nie mówię, że od razu trzeba sie przyłożyć do tego, ale jakby po prostu wziąć i rozerwać się przez te długie nadchodzące zimowe wieczory :)

Claymor 04-11-2005 05:24

A tak wracając do pierwszych stron. Gdzie ktoś napisał, że pall na 70/90 byłby super. To taki train palla od 10 do 70 w mieczu czy obojętnie jakim 'malee' trwałby około 11269 godzin. Ale co to jest dla wytrwałego gracza. :p

-dodane-
+ Przeliczając to na doby, wychodzi, bagatela! 470 takich 24 godzinnych eskapad na traina xD
+ W tym samym czasie broń dystansową jesteśmy w stanie wyszkolić do: ok. 125.5!
Co daje nam hity z bolców ok. 200, zaś z p-bolców ok. 300-350.

No i teraz, co się bardziej opłaca? -.- PALL TO PALL

pijany rolnik 04-11-2005 06:14

Jak byłem newbie to wybrałem palka i wogle niewiedziałem co to pal. nikt mi w Tibii niepomagał więc miałem palka i walilem ze sworda i miałem go 34 :) na 22 level :)

Vil 04-11-2005 08:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Claymor
A tak wracając do pierwszych stron. Gdzie ktoś napisał, że pall na 70/90 byłby super. To taki train palla od 10 do 70 w mieczu czy obojętnie jakim 'malee' trwałby około 11269 godzin. Ale co to jest dla wytrwałego gracza. :p

-dodane-
+ Przeliczając to na doby, wychodzi, bagatela! 470 takich 24 godzinnych eskapad na traina xD
+ W tym samym czasie broń dystansową jesteśmy w stanie wyszkolić do: ok. 125.5!
Co daje nam hity z bolców ok. 200, zaś z p-bolców ok. 300-350.

No i teraz, co się bardziej opłaca? -.- PALL TO PALL

dokladnie.

bad19 04-11-2005 11:19

siema ja sadze ze paladyn na cluby,axy lub miecze jest dobry slabijej wali ale ma exure gran i exure vite wiec moze sie szybciej leczyc ja mam palka na 16 lvl 8 mlvl 29 club 31 distans (bo kiedys uzywalem luku)i jest fajnie robie hmm i je sprzedaje wiec kase mam a walenie z luku jest nieoplatne bo strzaly sie szybko konczom jak chcecie pogadac to muj nr gg 5445116 d hammer i hity po 50 wale soldom

pijany rolnik 04-11-2005 14:45

Być paladynem i używać clubu czy innych broni jest dobre do czasu. Wbijesz 40 level i załóżmy będziesz expił na dragach, i nagle mówisz jak ja mam expic?? z powiedzmy 30 - 40 skillem cluba ? ^.- Walenie z clubu czy jakiejś innej broni palkiem jest fajne jak sie ma poniżej 30 lv. Póżniej niema już jak grać :)

Vil 04-11-2005 14:53

Melee moza byc co najwyzej "fajne". Przydatne nie bedzie nigdy..

A bajki o waleniu po 50 soldom na skillach ~30/30 to postaw na polce kolo Harry'ego Pottera..

Noro 04-11-2005 16:47

Kamil-to jest tylko i wyłącznie twój wybór.:)(możesz się sugerowac innymi ale nie musisz)

Jeśli chcesz się poświęcic to trenuj sword fighting palem.Byc może dojdziesz do czegoś wielkiego.Jest to monotonne i bardzo uciążliwe ale może przynieśc powodzenie. :)

Thanatos 06-11-2005 23:03

50 soldowi?

No cóż jak pisałem sorcem 20/25 z k-axa solda ubiję i hity po 40 sie zdarzają... mój best hit to 49 w rota i 48 w dwarfa więc na skillach 30/30 50 w solda może wejść :P

Viereoni's 07-11-2005 05:32

shelding sie zawsze trenuje do 50 i sie zostawia bo wtedy juz sie nie przyda.Ale rób jak chesz

Simsung 07-11-2005 12:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thanatos
w solda może wejść :P

Wchodzisz w soldy ?? :)
a co do tematu, myśle że to bardzo głupi pomysł, jedeynym powidem mogłoby być tylko zbieranie spear, kasy na spear i tyle :)
Ktoś napisał: PALL TO PALL
A więc: PALL TO PALL !!!

Turtle Sikornik 07-11-2005 14:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szymon ziom
Jak se chcesz walic swordem to se knighta zrób!!! Pal jest stworzony do dysta a ty chcesz to zmienć!!!

Tylko nooby tak robią. jak nie chcesz byc zjechany, to usuń ten temat!! X(

Wrzuć na luz. Może on nie wiedział a pozatym to nawet niezły pomysł. Będzie Oryginalny jak tak zrobi.I moim zdaniem nie jest nOOb'em* bo to tylko gra i to tylko pytanie było a wszyscy robią z tego aferę. Eh nie komentujcie tego proszę. To temat o skill'ach a nie o mnie i o moim zdaniu

*nOOb: Człowiek który nie umie się zachować, kradnie, Podmienia teksty bardzo często i czasami naumyślnie(nie chodzi mi o to że tak dla szpanu), i wiele wiele innych.

Turtle Sikornik 07-11-2005 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword
LOL. Nie wiem teraz czy jesteś newbie czy noob. Pytanie pasuje do newbie ale te rasistowskie teksty są typowo noobskie. Nie używaj ich i nie rób z siebie jełopa, dobrze radzę.

Co do sworda dla paladyna- totalny shit. Na 40 lvl będziesz tłukł orci, minotaury i rotwormy, no może jeszcze dwarfy B)

Nie przejmuj się tym ale rasizm to raczej jest jak komuś się nie podoba inny kolor skóry. Co, ja nie lubię niemców i powiesz że jestem rasistą?

Goox 10-11-2005 22:34

ja poprostu nierozumiem niekotrych...
"pall to pall" no co ty?! nie wiedzialem! a tak serio:
co zlego jest w melle palka? fakt potrenujesz 3-6 miesiacy ale masz uber postac!
"chcesz walic mieczem zrob sobie knighta" LITOSCI ! ale on chce grac palkiem miec sdki czary exure vite rozumiecie? jeszcze nie? jezeli mu sie chce niech robi polecam. NIGDZIE NIE JEST NAPISANE ZE PALLEK MUSI BIC NA DYSTANS. jesli to nie ma sensu co mowie to- powiedzcie rookstayerom ze rook to turtorial... glupie to takie z was spoleczenstwo ze zabic i zakopac pozdro! : )

Vil 11-11-2005 08:09

Potrenuje 6 miesiecy i bedzie miec cos na ksztalt jednomiesiecznego knighta z mniejsza iloscia hp i slabiutkimi sdkami. Robienie palka na melee jest pozbawione jakiegokolwiek ( powtarzam: JAKIEGOKOLWIEK ) sensu. To nie Diablo2, w ktorym w 2-3 dni mozna zrobic kompletnego chara.

Rownie dobrze mozna powiedziec zeby dotrenic sorcem ~35 melee, wziac w lape sca i tez sie bedzie dobrze expic... na dwarfach..

Goox 11-11-2005 11:15

no to potrenuje rok i bedzie mial sens! 70 melle i 100~ shielda
bedzie to postac shooter- i bloker w jednym
exura vituje sie i sdkuje

paw3 11-11-2005 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
Potrenuje 6 miesiecy i bedzie miec cos na ksztalt jednomiesiecznego knighta z mniejsza iloscia hp i slabiutkimi sdkami. Robienie palka na melee jest pozbawione jakiegokolwiek ( powtarzam: JAKIEGOKOLWIEK ) sensu. To nie Diablo2, w ktorym w 2-3 dni mozna zrobic kompletnego chara.

Rownie dobrze mozna powiedziec zeby dotrenic sorcem ~35 melee, wziac w lape sca i tez sie bedzie dobrze expic... na dwarfach..

Dlaczego pozbawione sensu? Zrobienie skili melee na poziomie 50 nie jest wcale takie trudne, a przy takich skilach można juz zadawać całkiem sensowne obrażenia np. z war hammera (przynajmniej na tyle aby w miare sprawnie expic). Do tego przy okazji treningu wskoczy przyzwoity mlvl, dzięki czemu na wyższych levelach bedzie w miare opłacalne wspomaganie się podczas expienia runami. Oczywiście taki Palek będzie sporo słabszy niż Palek prowadzony w tradycyjny sposób, ale to jeszcze nie oznacza że jest to bez sensu. Gra takim palkiem mogłaby być nawet ciekawa, taki magiczny rycerz. :)

Vil 11-11-2005 19:42

no ba..

Z 70 melee nie bardzo jest sens wybierac sie na guardy. Z 50 melee nie bardzo jest sens wybierac sie na soldki. Mlvl i tak nie przekroczy 20-22 ( bo nie ), wiec dla sily czarow jest to bez roznicy. Wspomaganie sie podczas expienia runami to idiotyzm, ze wzgledu na to na czym bedziesz expic ( patrz wyzej ).

Chcecie koniecznie skomplikowac sobie gre ? Grajcie sobie knightem opartym na discie. Ma duzo hp, duzy udzwig boltow i "wcale tak wolno" nie awansuje w discie, a ze skillem 40 moze z kuszy zadawac calkiem sensowne obrazenia...

Bez jaj.

Goox 12-11-2005 09:58

70 melle- cyclopolis, czasem mozna podczas expa wpasc na kilka behemotow z sdkami :)

Texterus 12-11-2005 10:47

Ja tam popieram Kamila, według mnie jest to dobry pomysł bo jak już bedziesz miał skille 50/70 pallem to wymiatasz a wiesz czemu bo możesz blokować dużo potworków a poza tym walisz z sd. Ogladałem filmik z hunta na Grolamie pall shield 76 + tarcza (chyba) demon shield blokował Grolama i walił go z sd Grolam padł bardzo szybko, w ten oto sposób mogłby solować najsilniejsz estworki a uhów nie musi używac bo ma exure vite.:cup:

Drazharm 20-11-2005 00:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez U$er
Może sie zdziwicie ale ja moim pallem mam juz 55/53 w clubach (dluzej od knighta ale zawsze cos) i dzieki temu jestesm "magiem bitewnym" i trenowanie pallem broni typu axe, sword jest dobrym pomyslem a patrzac na wasze posty widac ze wogole sie nie znacie -.-

to o czym mowisz ma sens jak masz lvl 150 i walisz sd po 300 :)

Vil 20-11-2005 11:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Texterus
Ja tam popieram Kamila, według mnie jest to dobry pomysł bo jak już bedziesz miał skille 50/70 pallem to wymiatasz a wiesz czemu bo możesz blokować dużo potworków a poza tym walisz z sd. Ogladałem filmik z hunta na Grolamie pall shield 76 + tarcza (chyba) demon shield blokował Grolama i walił go z sd Grolam padł bardzo szybko, w ten oto sposób mogłby solować najsilniejsz estworki a uhów nie musi używac bo ma exure vite.

To samo mozna robic ze skillami 10/70.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Goox
70 melle- cyclopolis, czasem mozna podczas expa wpasc na kilka behemotow z sdkami

Bylem w cyclo moim knightem 72/72. Nie zwracalo sie za uhy, expo srednie ( znam znacznie lepsze miejscowki ). Roznica polega na tym, ze zrobienie takiego knighta zajmuje miesiac, a zrobienie takiego palka przynajmniej 3-4 razy tyle.
Policz sobie ile bp sd pojdzie ci na "kilka behemotow".

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:39.