Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Problem z rodzina Zenho (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=53518)

Taube 16-11-2005 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dolor
Nie znasz mojej taktyki na nich wiec lepiej się nie odzywaj bo ich w tej chwili nikt nie pokona zbrojnie.

:D
dziecko drogie, wybacz, że nie wyczuwasz w tym tekście ironii
a więc byś zrozumiał przesłanie odezwę się jeszcze raz, gdyż milczeć mi nie wypada

problemy z rodziną Zenho są, jednak głównie dana osoba ma z nimi problem wtedy, gdy na takiego trafi vis a vi i gdy już ten postawił sobie za cel ukatrupienie maluczkiego
to jest jeden z największych problemów – tyrania przy głoszeniu swej ‘boskiej’ potęgi na serwerze
jeśli już ktoś potrzebuje pomocy, to z reguły tylko wtedy, gdy już się na niego taki osobnik rzuci – a w takich przypadkach nie jesteś w stanie mu jej udzielić

mówisz, że mam się nie odzywać, bo nie zamierzasz zbrojnie wystąpić, jako, że nikt ich nie pokona teraz..
nikt ich i ‘wtedy’ nie mógł pokonać, choć próbowali
a właśnie pomoc największa jest w tym – by po prostu dana osoba przeżyła, nie po jej kilnięciu, gdy straci część swego ekwipunku i część doświadczenia wyrabianego przez kilka dni
więc sam zamilcz w krytyce innych, bądź wyjaśnij swą genialną taktykę!

a z rodziną Zenho jest spokój? nikogo nie biją? nikogo nie biją całą familią, lecz ich widzimisię jest personalne i może trafić na kogokolwiek, kogo ujrzą w swym okienku
a ile osób o tym wszem i wobec rozgłasza to już inna sprawa, niektórzy z tego nie robią wielkich afer na skalę światka, by zadośćuczynić wyrządzonej im krzywdzie, bądź dodać nowe dane do prowadzonych przez kogoś statystyk

d.Taube

Markizek 16-11-2005 21:37

Br?....

Sądzac po twoich przeżyciach to może masz sposób :D :D :D :D

Tanin Hawking 17-11-2005 08:23

Hehe już widze te "sposoby" na zenho xD
btw: akurat jest war na Silverze Just Revenge vs Blood Bringers :)

Deady Just Revenge :

Vladzenho
Nov 08 2005, 03:20:25 CET Killed at Level 120 by Aikauzenho and by Lerickzenho

Keytlinzenha
Nov 10 2005, 02:41:39 CET Killed at Level 41 by Aikauzenho

Skin Skarpa
Nov 14 2005, 15:54:37 CET Killed at Level 63 by Obbimzenho

Wakkazenho
Nov 16 2005, 05:04:27 CET Killed at Level 63 by Aikauzenho

Mary Tripp
Nov 16 2005, 19:16:05 CET Killed at Level 80 by Lerickzenho

Total deaths: 5

Deady Blood Bringers :

Magnus Verus
Nov 09 2005, 17:47:46 CET Killed at Level 73 by Xisdezenho and by Doroteiazenho

Cassius Verus
Nov 12 2005, 19:36:57 CET Killed at Level 61 by Mary Tripp

Ryrel
Nov 12 2005, 23:34:41 CET Killed at Level 64 by Xisdezenho

Duffzenho
Nov 12 2005, 23:51:49 CET Killed at Level 130 by Hunkzenho

Ashtonzenho
Nov 13 2005, 15:10:08 CET Killed at Level 63 by Xisdezenho
Total Deaths : 5

Dorotaizenho ma bana za unjustified player killing :evul:

Markizek 17-11-2005 18:31

Super...

Niezwrócilem na to uwagi ale widzialem jak już sie tłukli:),ale czy wy myślicie że zenho opuszcza silvere???

Tanin Hawking 17-11-2005 18:51

Opuszcza jak dostana mass hacka , tak jak na Julerze :p
Albo powolutku sami sie tymi wojnami wykoncza, są banowani pokolei
i ich PvP suxx na maxa :<
Tylko że nadal ich postacie mają troche ownerow 8o

Dolor 17-11-2005 18:53

Rodzinka zenho nie da się tak łatwo wywalić z silvery jak z pandoria jeśli chodzi o mój sposób. Nie ujawnie swojego sposobu gdyż wtedy moja taktyka mogła by się niesprawdzić.
A odnośnie tego lub tej który, która mnie tak krytykuje wiedz że nie gram w Tibie pierwszy raz bo grałem na wielu servach i wiem troszeczke na temat taktyk. A pozatym podejżewam że rodzinka zenho dzieli konta. Zamieżam wysłać list do Cipsoftu z proźbą o sprawdzenie tego.

ps: dzisiaj długo gadałem z rekinem i uzgodniliśmy pare spraw niestety nie powiem nic wiecej.

Tanin Hawking 17-11-2005 19:30

@up
Noto żeś ameryke odkrył , kazdy kto gra na Silverze wie ,że dzielą konta :<

rekin lord vader 17-11-2005 19:33

sposób dolora moze przynies efekt ;) , bral on udzial w wielu wojnach(ale nie teraz czas na wojny :p )i sie zna na zeczy
miejmy nadzieje- ze z czasem silvera oczysci sie od zenho :evul:
ale cieszy mnie jedno- rodzinka sie poklucila i sie wybijaja!!!Dodajac do tego sposób dolera i mozemy pomyslec o walce B)

Taube 17-11-2005 20:37

Cytuj:

Nie ujawnię swojego sposobu, gdyż wtedy moja taktyka mogłaby się nie (oddzielnie) sprawdzić. A odnośnie tego lub tej, który/która mnie tak krytykuje - wiedz, że nie gram w Tibie pierwszy raz, bo grałem na wielu servach i wiem troszeczkę na temat taktyk.
wyobraź sobie, że nie jestem jedyną, która to robi, ale miło jest widzieć, gdy ktoś zgłębia więcej dziedzin wiedzy niż tibijskie taktyki :) więc nie spędzaj w niej całego swego dzieciństwa i okresu dorastania
Cytuj:

A poza (oddzielnie) tym podejrzewam, że rodzinka zenho dzieli konta. Zamierzam wysłać list do Cipsoftu z prośbą o sprawdzenie tego.
może podać znów linka do pewnego topicu o banach za dzielenie kont?
skoro masz takie wielkie doświadczenie, to czemu nadal przypuszczasz coś, co jest powszechnie wiadome i za co dostają co jakiś czas bany o tibijskiej władzy?

wybacz, że poprawiam ortografię, ale nie mogę patrzeć na prośbę przez ‘ź’ oraz podejrzenia i zamiary przez ‘ż’ i nie tłumacz się (jeśli masz zamiar) dys-czymś, gdyż matura przed tobą ;)

@rekin
życzę powodzenia :) choć ja pewnie będę marnotrawić czas na trochę inne rzeczy niż Tibia
rzeczy – przez ‘rz’ :P a kłótnia przez ‘ó’ – tak na przyszłość

d.Taube

Markizek 17-11-2005 21:45

Dyslektyk to ja :baby: :baby: :D . Takty,taktyka i jeszcze raz taktyka........
jedna z wielu taktyk jest olanie silvery, ale jestem z nią związany i tego nie zrobię bo mam dużo kumpli okolo 60 lev na fortera arcania i calmera, ale ja wole SILVERE!!!i tak kiedyś zenho przestana grac na tym servie bo coś sie znowu stanie i sie przeniosą(miejmy nadzieję).:):):)

I pozdro dla Taube (jestes jedną z nielicznych, normalnych,madrych osób wypowiadajacych sie na tym forum). :cup:

Dolor 18-11-2005 06:30

Jedno co chcem dodać.
Jeśli chodzi o sprawe dzielenia kont przez rodzinke zenho. Nie ma pewnosci że dzielą konta jest tylko przypuszczenie dlatego lepiej jest wysłać list w którym jest prośba o sprawdzenie czy to jest prawda czy też nie. A pozatym narazie zenho się tłuką między sobą. To jest szansa na spokojne poexpienie i poskillowanie wiec czeba brać się do roboty ;)

Taube 18-11-2005 10:36

Dolor Dolor....
nadal nie rozumiesz?
to przeczytaj tego posta i sprawdź datę jego napisania:
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=118
tam jest tak ładnie zacytowany fragment przesłania zawarty wcześniej na ich kontach, że go aż ponownie zacytuję:
"Banished: until Jul 22 2005, 20:41:09 CET because of account sharing"

ale możesz wysłać swój list.. tylko postaraj się go dobrze sformułować i nie zrobić w nim wpadek słownych
choć jak ktoś powie 24/7 to każdy gracz na silverze od razu wie o kogo chodzi, a przecież organizm ludzki nie jest w stanie przez 3 miesiące siedzieć non stop bez spania, jedzenia i picia przy komputerze (a takie są ich rekordy dojścia do 100lvl'a)
to nie są przypuszczenia

d.Taube

rekin lord vader 19-11-2005 15:13

heh-dlugo cos nie piszecie :p

Don'Krys 20-11-2005 13:39

Sam gram na Silverze i jestem sd-maker Aikauzenho (hehe) i nie jest tak źle. Wystarczy mieć dobre plecy czyli pogadac, pomagać, sprzedawac runy i w końcu ten ktoś sam ci bedzie pomagał, ochraniał. Nie mieszam sie w sprawy brazylijczyków tylko cały czas siedze na foldzie i nabijam lvl i mlvl. Jednak muszę potwierdzić, że większość zenho nie jest genialna....

Markizek 20-11-2005 23:34

Nie ździw sie jak pewnego dnia zginiesz od swoich własnych SDków :p :p

Dawergo 21-11-2005 14:07

:)

Zenha zaczeły się niedawno tłuc tak zażarcie że obeny naj lvl na silverze (Duffzenho 130LvL) wylapal deda od HUNKZENHO podejrzewam jednak że była to akcja zbiorowa

Dawergo 21-11-2005 14:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Don'Krys
Sam gram na Silverze i jestem sd-maker Aikauzenho (hehe) i nie jest tak źle. Wystarczy mieć dobre plecy czyli pogadac, pomagać, sprzedawac runy i w końcu ten ktoś sam ci bedzie pomagał, ochraniał. Nie mieszam sie w sprawy brazylijczyków tylko cały czas siedze na foldzie i nabijam lvl i mlvl. Jednak muszę potwierdzić, że większość zenho nie jest genialna....

Sam opylałem zenhom (Aikauzenho) HMM i wiesz co się po chwili stało?? Przywalił mi z HMM (zaraz po tym do depo wlazłem) zapytałem dlaczego mi przysolił a on powiedział że mu się nudzi i chce kogoś zabić :) Także nie radze opylać runy (chyba że uh) zenom a już na pewno SD bo cię nagle zaskoczy i piękny napis
"You are dead." (Nie zawsze tak bywa ale często) I nie radze iść z jakimś zenho na hunta albo jak cię poprosi żebyś wziął SD i poszedł za nim wtedy dostanież już na 100% deda a on darmowe SD. B) :)

Markizek 21-11-2005 22:27

Dawergo, masz racje, ale mozesz nie nabijac postów tylko pisac to w jednym??(chyba, że za 15 min naszla cię wena twórcza:):))

Dolor 22-11-2005 06:38

Narazie niech się tłuką miedzysobą. Przynajmniej jest czas na spokojne skillowanie i expienie.

Don'Krys 22-11-2005 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dawergo
Sam opylałem zenhom (Aikauzenho) HMM i wiesz co się po chwili stało?? Przywalił mi z HMM (zaraz po tym do depo wlazłem) zapytałem dlaczego mi przysolił a on powiedział że mu się nudzi i chce kogoś zabić :) Także nie radze opylać runy (chyba że uh) zenom a już na pewno SD bo cię nagle zaskoczy i piękny napis
"You are dead." (Nie zawsze tak bywa ale często) I nie radze iść z jakimś zenho na hunta albo jak cię poprosi żebyś wziął SD i poszedł za nim wtedy dostanież już na 100% deda a on darmowe SD. B) :)

Nie jestem tylko Sd-makerem jego, ale też KUMPLEM.....Gadamy se często, nawet opowiada mi co tam u niego w Brazylii słychać :). A sprzedałem mu już troche tych BP i jakoś nie wyglądało na to aby miał mnie walnąć. Nie sprzedaje mu ich po jakiejś obniżonej cenie tylko po 5k, bo sam chciał tyle dawać no i znam parę jego drobnych tajemnic ;) . A jak jestem na foldzie to się pyta czy Yetiego tam nigdzie nie ma.

deathclow 22-11-2005 18:07

Ja też gram na Silverze.....

deathclow 23-11-2005 14:04

Ja kiedyś próbowałem sprzedac bp of uh, Skin Skarpa(brat Oxygena) powiedzial ze kupi za 220gp i bedzie mnie protektorował :) ,no to mu sprzedałem. Następnego dnia ide do niego, mówiąc że jaki tam koles mnie zabił ale on mnie olał X( , niedawałem za wygraną i cały czas mu krakałem nad łbem :) . A on mnie potraktował z HMM X( . Ale sie na niego wk.....em.

Niektórzy zenho są spoko(żadkość) , znałem takich 2 ;) ,ale oni przestali grać bo jakis Polak ich huntował X( ,za to że są zenho...
My ich huntujemy i oni nas(kilka set x więcej).

deathclow 23-11-2005 14:06

Zenho przyjaciele i wrogowie raczej to drugie

Ja kiedyś próbowałem sprzedac bp of uh, Skin Skarpa(brat Oxygena) powiedzial ze kupi za 220gp i bedzie mnie protektorował :) ,no to mu sprzedałem. Następnego dnia ide do niego, mówiąc że jaki tam koles mnie zabił ale on mnie olał X( , niedawałem za wygraną i cały czas mu krakałem nad łbem :) . A on mnie potraktował z HMM X( . Ale sie na niego wk.....em.

Niektórzy zenho są spoko(żadkość) , znałem takich 2 ;) ,ale oni przestali grać bo jakis Polak ich huntował X( ,za to że są zenho...
My ich huntujemy i oni nas(kilka set x więcej).

Ps.Jak moge usunąc swojego posta, bo wysłałem 2x)

0rb 23-11-2005 14:12

Rotfl

Oj rekin, rekin :]
Zaczac trzeba od tego ze to niejest jedna wielka kochajaca sie "rodzinka" , tylko to sa takie dorostki do nickow, wiekszosc z tych zenho to zwykli gracze chcacy wywolac respekt do swojej osoby przez wlasnie ten dorostek.
Po 2 trzeba pamietac ze hightlvlowi zenho od dawna stworzyli 2 obozy, i tocza ze oba regularne bitwy!!
Na czele 1 z nich , (ze 2 miesiace temu :P) stal/stoi Oxygen, po 2 stronie stal/stoi Folkzenho!
Jeszcze we wrzesniu, jak gralem regularnie (obecnie na emeryturze) mozna bylo wylukac statsy smierci na tibia.com, zabijali sie oni nawzajem, wiec niezgodze sie z tym ze oni sa "rodzinka"

Ale zgadzam sie z tym ze w glowach nic niemaja..... baranie lby, widac ze z BR -.- ale mniejsza... Wg mnie powinno sie poprostu unikac wszelkich kontaktow zbrojnych (nawet z noobem 7 lvl RS ktory wola kill me!) we wiekszych miastach, bo np taki Hunkzenho bardzo dobrze to wykorzysta i powie ze to byl jego kolega i ze masz mu oddas loot, swoj loot a na koniec cie zabije bo przez 15 min do depo wejsc niemozna :/

Auikizenho ( czy jakos taq) wydaje mi sie najbardziej dyplomowanym z tych neandertalczykow, zna nawet angielski!! O wydaje mi sie spoko ( sprzedal mi Faxe :) ).

Finalizujac uwazam ze poprostu lepjej nieuzywac broni przeciwko ludziom we wiekszych miastach !!! Zwlaszcza Venore i Thais bo to sa miasta gdzie przesiaduja obecne 2 obozy.

Dolor 23-11-2005 14:23

A wiec tak Orb ma racje.
Narazie lepiej dac sobie spokuj z nimi. Najlepiej omijac ich szerokim lukiem.
Ale jak mowil mi na vip Orb to oni sa dosc chamscy bo niepozwalaja nabic wyzszych skilli niz oni maja. Ja mam to gdzies narazie nie mam zamiaru przewyzszac ich w skillach.
Narazie przydalo by sie zeby powstala jakas jedna POLSKA guildia ktora by zrzeszala polakow. Lecz nie ujawniala sie z tym ze jest POLSKA guildia.
Przyjmowala by polakow od 30 lub 35 lvl.
Ehhh rozmazylem sie :)

Markizek 23-11-2005 14:29

Własnie...

Macie rację ale sytorzenie takiej gildi to jest niemożliwe podaj mi nicki kolesi pow.
30 lev :p :p

Jestem dys........ więc mnie nie wincie za blędy;p

Dolor 23-11-2005 14:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Markizek
Macie rację ale sytorzenie takiej gildi to jest niemożliwe podaj mi nicki kolesi pow.
30 lev :p :p

Jestem dys........ więc mnie nie wincie za blędy;p

Ok:
Ligus - czyli ja :D
Moradin Miedziobrody
Rekin Lord Vader
Alyreherie Salkeverd
Flaikub
Zuleq
Kilver Achin

Jest jezszce wielu takich z 30lvl+
ale ja na vip mam tylko tylu jeśli chodzi o 30lvl+
Ale jest tez dobry gracz polak moj kumpel.

Than Neff - ma dobry mlvl

Markizek 23-11-2005 19:16

Ale dużo, a "BR" ponad 30 lev -.-'

Gówno im zrobimy

Dolor 24-11-2005 07:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Markizek
Ale dużo, a "BR" ponad 30 lev -.-'

Gówno im zrobimy

Polaków z 30lvl+ jest dużo na tym servie tylko zle ja tylko tylu znam i zobacz sobiena staty jakie sa najlebsze skille u polakow tylko sie nie przeraz.
A pozatym mowia ze br to narud pogodzony a to jest go**o prawda wzajemnie sie huntuja i robia sobie ciagle na zlosc.
Najwazniejsze co jest to zjednoczyc najlebszych polakow i poprostu byc neutralnymi do czasy az rodzinka zenho sie wyniszczy.
Wyniszczy sie i to jest pewne. :evul:
Aha mozna rowniez zapewnic jak cos ze my jestesmy neutralna guildia.
:D

Aha za jakis czas walne wieksza liste polakow z 30lvl+ z silvery :D:D

Markizek 24-11-2005 16:15

Ok... Wiesz mam mała prośbe naród sie pisze przez "ó" anie przez "u". i najlepszych przez "p" a nie przez "b" :evul:

Wyniszcza?????
Spoko poczekam,jak bys mógł to daj tą liste, nie przerazilem się. :D :D :baby:

Dolor 24-11-2005 18:24

Oj Markizek sam robisz bledy a mnie poprawiasz :D
A wiec tak liste przygotuje w najblizszym czasie ale potrzebuje pomocy. ;)

Duban 26-11-2005 23:54

lol fajnie macie ja mam spokuj idzie mi good i szkoda ze was u mnie nie ma spoko ziomy pozdro dla wszystkich polakow

poreda 27-11-2005 09:46

Zenho to jacys kompoholicy, caly dzien kazdy zenho 100lev+ jest online.
Kiedys kumplowalem sie z vladzenho (obecnie 120lev), normalnie rozmawialismy, on mi pomagal, pozyczal kase, gdy nagle gdy do niego napisalem nie odpisal, nie odpisuje juz od 2 miesiecy, a od jego kumpla Hunk-a, ze prawdziwy vlad sprzedal chara...
Gdy sie dluzej porozmawia z zenhami to sa spoko ziomki, a co zabicia ich to narazie nie mamy szans bo najwyzszy lev polaka na silverce to... 72 a zenho to.. 130

Taube 27-11-2005 11:22

tak.. jak się porozmawia
ale to chyba zależne jest od tego, kto akurat gra tą postacią :] gdyż należy brać pod uwagę jakieś 3-4 osoby, więc można raz na jedną raz na inną trafić
:evul:

poza tym, większość osób - czyli prawie wszystkie ;) które mają z nimi problemy nie mają jak z nimi pogadać, gdyż muszą uciekać, a jak by chciały nawet pogadać w tym czasie - to się dowiedzą jedynie, że obiekt ich prześladowań posiadł boską moc.. lol...
hunk hunk.. nie pamiętam już, czy nie był to czasem jeden z największych pk w famili :P, ale tak to jest jak się opuściło Tibię i to chyba na dobre ;)

d.Taube

Markizek 27-11-2005 15:45

Masz racje Hunk jest po*******ony i jest jednym z najwiekszych pk na silverze, ale mnie jeszcze nie zabil JESZCZE!;P;P

0rb 30-11-2005 13:13

Mozecie tak sobie wyliczac kto jest po***** a kto nie :]
Jednak prawo jest po naszej stronie, w ostatnim czasie kolejni hightlevele zenho dostali bana.... tymrazem zwyciezcami saaaa..... werble......
OXYGENZ i DOROTZENHO (czy jakos tak) obydwaj po ok 110 lvl :]
Ostatnio sporo zenho( i ich dziwnych kolegow) dostaje bana... ci delikwenci dostali za PKowanie.
Przypominam ze utrapieniem silvery nie sa wszyscy zenho tylko gildia JUST REVANGE <- oni sa sprawcami zla na tym swiecie.
Jednak gildia Blood Bringers wlasnie rozprawia sie z nimi :], dlugo niepotrzymaja!

Raijin 30-11-2005 14:42

Jak dla mnie "zło" jest pojęciem względnym, ponieważ wg. mnie gdyby polacy żądzili jakimś serverem to nie jestem pewien czy bylibyśmy lepsi niż zenho... Ale właściwie po co gdybać, jak narazie zenho żądzą i są debilami więc w sumie ok :] a tak btw nie wiem jak sie pisze "żądzić" :D

Rethfing on Aldora 30-11-2005 16:04

Przydałby się wam mądry high lvl, taki jakiego my mamy na Aldorze, mianowicie Eli Stormstriker. Zaprowadza porządek i na Aldorze jest spokój. Większość Power Abuserów "wyginęła". Jednak trzyma się gildia Chosen Ones, na których każdy się skarży, że są PA i/lub PK. Niestety nikt nic na to nie poradzi, ponieważ liderem CO jest Nemtor, a jak niewielu wiadomo Eli ma w commencie "Nothing will set me and Nemtor appart", co oznacza "Nic nie odwróci mnie przeciwko Nemtorowi"...

Markizek 03-12-2005 23:32

Co ty wiesz o silverze grasz na aldorze i jestes madry ciekawe co by bylo jak bys gral na silverze

Narkoman 05-12-2005 19:04

Markizek gdyby on gral na silverze to by gral ale nie gra.

Zenha maja wbite na nas i taka jest prawda. Gowno im zrobimy. Chyba, ze chca sie zmierzyc RL :P

Raijin, zgadzam sie. Gdyby polacy gdzies mieli taka przewage, jak zenha na silvera, to watpie czy by ten server wygladal chociaz tak jak gdy oni rzadza. Moim zdaniem nasi rodacy jeszcze mniej umieja zyc razem niz oni. Co jestem w Carlin to widze jak po sobie jada polacy. Low lvl stoi w depo i sie kozaczy, bo mozna mu tam gowno zrobic :/ Ciagle (no moze nie ciagle) tylko leca kur**. Raz mi sie zdazylo ze jeden gostek wyzwal mnie w realnym zyciu aby sie zmiwerzyc, bo w grze mial nizszy lvl. Jak dla mnie to jest chore :(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:09.