Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   Allied Assault (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=57039)

Norah 30-11-2005 14:59

@up:
Oni byli w bunkrze i wchodzili na góre to chyba proste nie?...

Avager 30-11-2005 15:00

troche to zawiłe i niezbyt przejżyste i chaotyczne, no ale wkońcu takie są wojny.... no cóż, fajne etc etc.

Mentos 30-11-2005 15:30

Pomysł jes niezły, niestety, jak często wykonanie nawala...
Barykady (te X na plaży) i MG-42 wykoanne tragicznie... a żołnierze Wehrmachtu tragicznie przedstawieni... no ale coż... "Ma przestrzeloną wątrobę. Jesteś najlepszym medykiem, więc sobie poradzisz" rulez xD

Aha, oni drut kolczasty nie rozwalili dynamitem... tylko torpedą.

sebcio 30-11-2005 15:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mentos
Pomysł jes niezły, niestety, jak często wykonanie nawala...
Barykady (te X na plaży) i MG-42 wykoanne tragicznie... a żołnierze Wehrmachtu tragicznie przedstawieni... no ale coż... "Ma przestrzeloną wątrobę. Jesteś najlepszym medykiem, więc sobie poradzisz" rulez xD

Aha, oni drut kolczasty nie rozwalili dynamitem... tylko torpedą.

Ee e, to byla rurka kogostam. :P

2x down:
Wlasnie. :)

Baradax 30-11-2005 15:58

FAJNE! xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Tylko, tego z tym MG nie zrozumialem, nib nie mogli przejsc, a tu nagle sobie przechodza :D

Ps. Czemu twoj feake ma tyle komentow a moj nic? =(

Swir 30-11-2005 16:03

@ 2 x up
Oni uzyli rury bangalora/banglora - wiem bo ciagle pykam w MoH:AA... szczególnie przez neta... a PA to syf... AA/Spearhead bylo gitne... Breakthroght takie sobie...

Frezer 30-11-2005 16:10

Gz

POPROSTU MUWIE XDXDXDXDXD GZGZGZGZGZGZGZ 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o POPROSTU JEST PIĘKNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ignatius Fireblade 30-11-2005 16:22

-Bow to me! -Norah said, pointing his finger at the fake.
-My masta- Ignatius hailed in the light of it's glory.

To wszystko wyjaśnia :) A kto nie rozumie, to ma problem :evul:

Norah 30-11-2005 17:59

Wiem, że oni to rozwalili rurami banglora *czy jakoś tak*, ale ja nie chciałem all kopiować z MOH:AA'y albo z Pvt. Ryana... Troszkę pozmieniałem sobie chyba wolno nie? :P

NCrash 30-11-2005 18:25

No... II czesc mi sie podobala ale nie tak jak pierwsza :D
Fajniutkie... :) Tylko ten axis jest do d*** :(

Mentos 30-11-2005 19:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sebcio
Ee e, to byla rurka kogostam.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Norah
oni to rozwalili rurami banglora

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Swir
Oni uzyli rury bangalora/banglora

A niby co to jest? Drewniany kij? xD
Albo ta "rura banglora" to była całkowicie torpeda, albo oni ją (torpedę) do tego wsadzili. Nie jestem do końca pewien, ale... Discovery ma wielką moc XD

Ignatius Fireblade 30-11-2005 19:30

Z tego, co pamiętam rurą Bangalora zwano takie coś, co pozwalało przemieścić ładunek wybuchowy za zasieki. Przykład? Popatrzcie, np. w grze, co robi żołnierz jej używający-> najpierw wkłada coś do środka (ładunek wybuchowy) a następnie przerzuca na drugą stronę(po czym tamta wybucha, robiąc sporą wyrwę). Reszta to kwestia logiki :P :]

pavelek 30-11-2005 19:34

Taki inny tan fake...
Dlatego właśnie mi się spodobał.
9/10 trochę zakręcona fabuła;p

Mentos 30-11-2005 19:53

Ignatius Fireblade:
Nie ładunek wybochowy, tylko torpedę (jakąś z czasów I wojny światowej). Discovery nie może się mylić ;)

Jakiś mały offtop się zrobił... wszystko przez rurę Banglora xD

Ignatius Fireblade 30-11-2005 19:59

A torpeda to nie ładunek wybuchowy? ;) Jak zwał, tak zwał, ale skoro to Discovery, to sie nie miotam :] Ale niedobra ta rura, taki offtop :D Evul Bangalor...:evul:

Norah 30-11-2005 20:17

Przestańcie już do ****y nędzy... Komentujcie Fake, a nie jak to było naprawde plx.

Walekifa 30-11-2005 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ignatius Fireblade
Z tego, co pamiętam rurą Bangalora zwano takie coś, co pozwalało przemieścić ładunek wybuchowy za zasieki. Przykład? Popatrzcie, np. w grze, co robi żołnierz jej używający-> najpierw wkłada coś do środka (ładunek wybuchowy) a następnie przerzuca na drugą stronę(po czym tamta wybucha, robiąc sporą wyrwę). Reszta to kwestia logiki :P :]

Tak,
one słuzyły do wysadzania bunkrów,fortyfikacji.
Dokłądnie niewiem jak to działało,ale świta mi że łądunek był na początku,a odpalało się je pseudo-zapalnikiem z przodu.

Kwaso 30-11-2005 20:23

Omaha Beach...Nie zawiele o tym wiem bo raczej malo mnie interesują wojny
współczesne xD
Co do fake mnie sie podoba. Ładne odzielone tereny (pustynia i trawa)
,outfity i klimat :P
Nie podoba mi sie jednak pare rzeczy. Jak wczensiej wspomniane ,,X'' (1 część)
, ta siatka ...zwyczajna kreska w paintcie i to ze strzaleniem. Bron skierowana ku górze a strzela w prawo ?? o.O
Ale ogulnie spox :)
Ocena: 8/10
Pozdr0

Norah 30-11-2005 20:25

Boshe... Czy ktoś czyta moje posty? KOMENTOWAĆ FAKE, A NIE OFFTOPY STRZELAĆ Dziękuje za uwagę.

Ignatius Fireblade 30-11-2005 20:27

@Norah
O co ty sie tak w****iasz, człowieku? Ja już wyraziłem swoje zdanie, jeśli chodzi o ocenę twojej pracy, a teraz przeszliśmy do następnego etapu-> dyskusji. A to oznacza, że temat żyje, ludzie go oglądają, doceniają i chcą o nim porozmawiać. Na tym też powinno ci zależeć. A nie, such formuła:
Fake-ocena-thx-fake-ocena-thx-itd...

Norah 30-11-2005 20:34

@Ignatius:
Eh... Ale zależy mi też żeby ludzie oceniali Fake bo satysfakcja-żadna z kłótni co to była rura Banglora, a np. ocena uświadamia ci co jest źle co trzeba poprawić etc.

Ignatius Fireblade 30-11-2005 20:38

@Norah
Uwierz mi, rozumie cie, offtopy są niefajne, gdy zaczynają przeważać nad sensownymi postami. Po prostu lubie i szanuje cie jako twórce, więc jakoś tak automatycznie wpadam w role "sumienia"...wybacz, jeśli cie uraziłem.

Norah 30-11-2005 22:12

Okej nic się nie stało.

Walekifa 30-11-2005 23:47

Właśnie,to jest forum.NA fora wchodzi się by podyskótwać z ludźmi na określony temat.A nikt nie będzie zakładał osobnego tematu na temat jakiś rórek :D

I skoro już dobrze trafiliśmy,to czemu nie możemy spobie pogadać?Zrób następną część to pokomentójemy :P

Jerkov Thundersword 01-12-2005 01:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Norah
Posłuchajcie!TO JEST MÓJ FAKE I JA USTALAM KIEDY TO SIĘ DZIEJE ETC.!I nie czepiajcie się takich pierdół typu "kiedy to było" bo w końcu to mój Fake nie?... Oceniać plx0r.

Właśnie to robimy a skoro to twój fake i uważasz że możesz wymyślić każdą datę, nie możesz używać wydarzeń które wydarzyły się naprawdę. Jeżeli robisz fake na podstawie faktów historycznych, musisz używać miejsc, dat i wydarzeń jakie zawiera historia. Skoro ustalasz kiedy to się dzieje nie możesz ustalic wydarzenia, które działo się w innym czasie, bo to sprzeczne z historią, understood? -.^

A jeżeli chesz zbudować własną historię wystarczy zmienić lub zniekształcić nazwy.

Crowal 01-12-2005 08:18

Stawiaj ich przynajmniej bokiem, bo durnie wygląda to strzelanie... Acha, powinieneś dorobić to, jak Bar ucieka; bo w pierwszej chwili myślałem że wybuchł razem z ładunkami... :P Do reszty nie mam żastrzeżeń.
8.75/10

Nandakke 01-12-2005 14:56

Omg

Zaje***ty Fake zrob dalej ocena 100/100 :D :D :D :D :D :D :D
Czekam na dalsze losy :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

predalien 01-12-2005 17:33

Coś nie podoba mi się za bardzo, ale że II wojna światowa to git.
Ocena:
Fabuła: 9/10
Wykonanie: 4/10 ( za mało akcji a dokładniej ludzi ,te Mg słabo ci wyszły i te osłony też nie za bardzo ci wyszły nie pamiętam jak się nazywają))
Ogólnie: 6,5/10

Markizek 01-12-2005 19:44

Tak...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 0rb
Ogolnie jest wporzo ale sie przypluje do pewnego askeptu....
Moze uznacie ze sie czepiam ale takie fejki so troche lekcewarzace....
Niezapominajcie ze tamci zolnieze walczyli i gieneli m.inn. za nas.....
Moze widzieliscie Szeregowca Ryana, albo Kompanie braci....
Ja do takich tematow podchodze zupelnie inaczej, moglibyscie oddac im troche szacunkq....

To nie jest powod do podniety...
BTW. Polacy brali udzial na plazy JUNO , wbila tam 2 brygada(dywizja?) pancerda gen. Maczka

Tak finalizujac, zastanowcie sie czy moralnym jest robienie takich fejkow.... :confused:

Ja sie nie podniecam tym, lecz jesli sie coś robi to trzeba coś zrobic do konca, a z ta dywizja to mi sie pomylilo ale brygadą czy dywizją i tak dowodzi general
tylko ma jeden mniej i adrugi wiecej gwziazdek :D :D :D a to ze brali udzial na plaży JUNO to napisalem to a filmy widzialem wszystkie i fakt ,czy robic trzeba takie fake??
Bo wiekszoć ludzi podchodzi do tego ze "ja bym tam wyszedl postrzelali zabil i wygral" , ale coz tam gineli ludzie za nas a nie zeby zabic tylko uwolnic swiat od tyrani (o cholera jak na wypracowanie na historie;p;p)

Markizek 01-12-2005 19:49

[quote=sebcio]Ee e, to byla rurka kogostam. :P

2x down:
Wlasnie. :)[/QUOT

Rura Bangalora, moze sie pomylilem o literke hehe taka dluga rurka wypchana materialem wubuchowym:):) Torpeda buahahahahahaha haha posikalem sie haha :p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:27.