![]() |
Cytuj:
|
JaKa JAzDa, Gs-a powinni dac do Need For Speeda, Berserkera do mortal kombat...jush nie mowie o innych, wszystko zrobilo sie trudniejsze, grafa fajniejsza, ale wsumie to te potworki motywuja nas do brania sie do pracy, moze wreszcie zaczniemy wspolpracowac jak np. br i swe bo jezeli tak, to my bedziemy liderami, ogolnie fajnie ze byl update...ale my tesh cos mosimy dac -powera =D
|
ten update jest beznadziejny. Potworki można powiedzieć, że żadne. Są słabe, nudne, beznadziejny loot, nowych przedmiotów jest mało, cyce o wiele mocnie walą (a ja używam clubów, więc czuje mocno ich ciosy), a najgorsze, że mam ogromne lagi. Od update nic innego nie robie tylko trenuje, chociaż trening z takimi lagami tez trudny =///
|
teraz...
teraz mecze sie z waspem a wczesniej bilem 1/2 ciosami ;/
|
Ten update nie przypadł mi do gustu. Szczerze mówiąc, a właściwie pisząc to spodziewałem się czegoś innego. Czuje niesmak... Sprawa Giant Spiderów: Nie jest z nimi tak źle, na 57 lvl (w tej chwili) + BoH nie mam z nimi większych problemów. Może to przyczyni się do poprawy sytuacji z lurowaniem (vide GSy pod Dwarf Bridge albo Venore). Potwory zostały "ulepszone" - niektóre są za silne. Dodanie zerkowi "utani hur" nie było dobrym pomysłem. Gdy poszedłem na Necro myślałem, że na klate wezme 2 spokojnie. Przeliczyłem się - skończyło sie na jednym (na dodatek SD musiałem użyć).
Jeżeli chodzi o Ankrahmun, to tutaj jest kiepsko (według mojej opinii oczywiście). Zabicie człowieka w tym mieście jest trudne - chodzenie po piramidach sux. Nowe potwory: Scarab fajnie wygląda, ale to wszystko co moge napisać na +. Ancient Scarab jest w porządku. Trochę za słabo bija (100-200 to troche za mało). Djiny - tutaj jest ok. Byle kto nie przyjdzie ich zabić. Specjalnie nie wspominam o potworach larva, cobra, hyena, gdyż wzbudzają jedynie politowanie ;) Na plus zasługują także miejsca Dragony/ Dragon Lordy. Wspaniałe miejsce dla palków (50+ lvl / 80+ dist). DL solo - coś wspaniałego ;) W kwesti nowej grafiki są argumenty dodatnie i ujemne. Drzewka, lampy uliczne itd. ładnie wyglądaja. Skopana została sprawa z diamentami, które mają dawny wygląd (notabene inne rzeczy podobnego typu zostały zmienione). Sprawa spamowania: Gdy napiszemy jakieś informacje na kanale Trade, to nie potrzebnie czekamy 2 min. Jedna minuta w zupełności wystarczyłaby. Dalej... pisząc pod rząd kilka razy zostajemy "zablokowani". "You are muted for xx seconds" - klapa. Są sytuacje, w których musimy użyć kilka razy tych samych wypowiedzi (kto gra na Antice w Ab'dendriel i widzi sytuacje gdy ktoś blokuje depot, ten wie o co chodzi...;)) Reszte spraw pozostawiam bez komentarza. Podsumowując, update nie jest tym "czymś", na co czekałem kilka miesięcy. Myślę, że następna wersja będzie wzbogacona o naprawdę dobre rzeczy. Cóż, nic nie poradzimy... Pozostaje nam tylko dalej cieszyć się grą :) PS. Taka jest moja opinia. Jeden się zgodzi, drugi nie. Myślę, że obiektywnie przedstawiłem detale nowego update'u. |
Kurde zalozylem temat a tu juz 44posty z odpowiedziami :D
Nie myslalem ze taki popularny bedzie :PPP A tak jak do tematu to mi sie nie podoba bo jestem pallkiem na 40lvlu i juz nie moge moich kochanych gsow bic :( Zerkow duzo nie bilem ale tez casem se chodzilem na nie :) OGOLEM ODDALEM SWOJ GLOS NA RMF FM? :P (na NIE) |
Wydaję mi się, że wszyscy nie mogliśmy się doczekać nowego update, gdyż mówiono tylko o nowym mieście, expowiskach, potworach - i to było super! Okazało się jednak, że nasze "stare" potwory są zupełnie inne... Większość z nich jest o wiele mocniejszych co każe nam zmienić niektóre nasze dotychczasowe przyzwyczajenia. Podsumowywując - jeśli CipSoft nie zmieniłby zachowania i mocy starych potworów (przynajmniej nie tak drastycznie) oceniłbym nowy update na 5+ (skala szkolna), a tak osobiście uważam update za średnio udany i wydaje mi się , że gdybym miał wybór to nie chciałbym tego update nawet ceną nowego miasta...
Ps. Pozdrawiam |
re: Dwik
Nie jestem ani masochistą ani Knightem :P. re: Piwo Nie widzisz w tym nic dobrego? Hm.. a ja widze :). Taki k armor na Securze byl wart przed updatem 6-8k mam nadzieje ze teraz bedzie to conajmniej 15k bo za 6k to mi sie go nawet nie chciało sprzedawac :P. Niestety (a moze i stety) nie mam 100 lvl a mam zaledwie 52 lvl i jestem druidem. Niby czemu expienie ma być monotonne? A jak ludzie na 25 lvlu chodzili caly czas na GSy to nie bylo monotonne? Nikt im nie mówi, że mają bić tylko i wyłącznie jednego rodzaju potworów :) jest ich przecież wiele rodzajów dzięki którym można sobie urozmaicić expienie. No ale jeśli ktoś myślał ze skoro już ma ten 25 lvl to bedzie (że tak powiem) niezwyciężony to zapewne dla niego jest to update do bani. Takim osobą mogę powiedzieć tylko jedno: Life is brutal. Jak już wspomniałem update jest zajefajny :). Najbardziej podoba mi się: mute (no spamm please :)), 2 minuty czekania na trade channel (jeśli ktoś chce coś kupić a nie chce zaśmiecać Tradu tym że sprzedaje dwarven shield :P to nie powinien narzekać) no i oczywiście sprzedawanie loota co pozwoliło skrócić czas potrzebny na to by go sprzedać do marnych paru minut :). To jak narazie wszystko. Dziękuje i do zobaczenia. P.S. Po poprzednim updatcie ludzie też narzekali, że sobie bombami GSa nie blokną i jakoś sobie z tym poradzili :). |
Mnie osobiście podobają się nowe rzeczy wprowadzone w updacie. Zmiany wyglądu przedmiotów też się czepiał nie będę (może z wyjątkiem kamieni szlachetnych).
Co do gs'a to uważam, że popełniono poważny błąd. Bestia była łatwa do ubicia dla palla nie dlatego, że była wolna ale dlatego, że atak na odległość trucizną był bardzo słaby. Wystarczyło go wzmocnić. Teraz gs jest zabójczy dla każdego oprócz postaci wysokopoziomowych. Jeśli ktoś uważa, że to dobrze bo nie będą już lurowane to jest w błędzie. Dzisiaj widziałem jak dwóch knightów na 55 lvlu rozwalało gs'a pod dwarf bridge. Jedyna różnica w lurowaniu gs'ów jest taka, żę lurować je będą nie gracze na ~20 lvlu tylko na ~50. I będzie więcej trupów. Wyjściem z tej sytuacji byłoby odgrodzenie poh'u od reszty kontynentu jakimś wałem. A jeśli chodzi o osłabienie palladynów to jest ono zbyt duże ponieważ pall może walczyć z wieloma potworami tylko tam gdzie ma pole manewru. Nie może, tak jak knight, wskoczyć do dziury pełnej cyklopów lub mino (dwarf) guard'ów. |
Byłem w cafe i sie zalogowalem. Na pierwszy rzut oka update jest nawet ok:) Ale niestety w domu tibia nie dziala mi juz od dobrych paru miesiecy... i nie jest to wina portów ani admina.. nie wiem dlaczego..
|
Jestem Na NIE
z powodu zmiany GS'ów |
...
Oj panie panie... ;)
Narzekacie jak banda dzieciakow z powodu podwyzki cen orenzady. Gra stala sie o wiele ciekawsza wedlug skromnej osoby jaka jestem ja :p O tak nowe Gs'y r0x. W koncu nie beda sie po PoH platac low lvl sorce i palle. Sam jestem knightem ale doceniam starania cip w celu polepszenia mozliwosci expienia wyzszym lvl. Oczywiscie nizsze lvl moga chodzic na GS'y ale teraz potrzebny im jest bloker co tez jest pozytywne. W koncu troszke wspoldzialania. Zreszta jakby nie spojrzec GS byl chyba jednym z 2 potworów na ktorych palkowie mogli trzepac expa jak zdziczeli ( no coz panowie zycie , do kopalni won :)) co zreszta powodowalo ze "kusznicy" byli strasznie bogatymi i szybko espiacymi postaciami. Trzeba bylo to jakos zrownowazyc i sie udalo do pewnego stopnia za co chwala CIP. Smoki teraz tez czesciej wavy puszczaja co tez utrudnia expienie na nich samotnym palkom (uuu potrzeba blokera ;)) Zmiany na pwno wyszly na dobre ale lole zawsze beda narzekac , ze sie posulo. Bylo za latwo jest ciezej :) Przywyknijcie ludzie i zacznijcie w koncu grac , aa nie sie uzalac nad biednymi pajaczkami co sa teraz Szybkie i Wsciekle :D |
Ja nie płacze. I tak nie mam tibi wiec expowanie mi nie przeszkadza w zaden sposob :) . Powiedzialem ze jest ładnie , poniewaz mowilem o grafice ktorą poprawili. Jutro moze pujde do kumpla z paccem i zwiedze nowe miejsca:)
|
Cytuj:
Po drugie: to bezsens żeby większość postaci musiała zbijać się w grupy, bo inaczej z Venore strach wyjść. Teraz będą wyłazić tylko magowie z rycerzami: rycek blokuje gs'a, a mag go wykańcza z SD. Pall jest na straconej pozycji. Po trzecie: te teksty o szybkim expieniu palladynów to piszą ludzie, którzy na poh'u nie byli. Przez większość czasu paru wysokopoziomowych palladynów wybija wszystko co się rusza i daje więcej niż 100 expa, a pod światynią stoi około 5-6, którzy nie mają nic do roboty. Widział ktoś może statystki zgonów ostatnio? Wczoraj padło z łap gs'ów 55 osób. Dla porównania przed updatem w ciągu tygodnia ginęło około 150. Z palla postanowino chyba zrobić drugiago rycerza. Jedynym sposobem obrony przed gs'em jest teraz full def z najlepszą tarczą i walenie z HMM/SD (oczywiście nie należy zapomnieć o plecaku UH'ów). |
szczery mam byc to wam powiem: TAMTE FORUM BYLO LEPSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Berebu jak najbardziej szanuję Twoje zdanie, ale hciałbym się dowiedzieć co było lepszego w starym forum i co nie podoba Ci się w tym???
Pozdrawiam |
Nowy up jest bardzo fajny. Mysle ze Tez bardzo pozyteczny. Niemoge sie doczekac pacc zeby pujsc w nowe zakamarki:P
|
Ja nie mam zarzutów do update'a. Myśle, że dobrze jest pare nowych potworków.
|
Co do wyglądu forum... jestem tutaj od roku i uwazam ze... ten up jest bardzo ładny, forum stało się bardziej klimatyczne, chociaz tamta grafika bardziej pasowała do prostoty grafiki tibi. :)
|
Re. Stern
Cytuj:
Re. Po drugie :) Jak to nie ma sesnu? Zaprzeczas tibijskiemu klimatowi huntów. Pal nie jest wcale na straconej pozycji hunt na GSy zrobil sie taki jak hunt na DLe dla przykladu. Re. Po trzecie :) Uwierz mi misiu bylem na POH. Nie chodzilo mi zreszta (wystarczylo sie wczytac) o sam POH mowilem o fakcie ze GSy byly dobrym materialem na szybki i tani exp , tak samo jak zreszta wspomniane jako ten drugi potwor smoki. A oba gatunki nie tylko na POH dostepne. ;) Re. Statystyki. A czy to zle? Zawsze sie tak dzieje jak jest nowy update i trzeba samemu odkrywac wszystko. Re. Pal=Ryc Wcale nie misiu. Chodzilo tylko o zrownowazenie predkosci expienia miedzy tymi dwoma postaciami. Nie masz lvl? Nie idz na GS'a bez blokera :p |
Update...
Jak pojawiły się pierwsze pogłoski o update prawie wszyscy się podniecali. Teraz kiedy update nastąpił, wielu jest zawiedzionych... no cóż są + i -.
Mi osobiście update się podobał (ładna grafika, fajne nowe monsterki, no i nowe miasto - do którego i tak nie wejdę bo nie mam PACC :( ) Jedyna rzecz, która jest beznadziejna (to tak jak już ktoś wspomniał powyzej) niepotrzebne ruszanie monsterów (miejmy nadzieje, że przy następnum updacie wrócimy do starej formu potworów). Nie rozumiem co Cipowie chcieli nam pokazać poprzez podniesienie umiejętności potworów? Teraz słabsi gracze mogą stracić wiele exp-a... Wiecie co mam na myśli ;) |
Według mnie nikt na nowym update nie stracił. Będę bronił swojego stanowiska do końca. Jak słabsi gracze stracili? Teraz przynajmniej każdy wie gdzie ma do jakiego lvl expić. :) A gra sama w sobie stała się bardziej wymagająca( beholder byl kiedyś darmowym bardzo dobrym expem , a teraz już nie jest i bardzo dobrze:))
|
Nowy update bardzo mi sie podoba i dobrze ze np. Gs biega 2 razy szybciej bo wczesniej ganialem palladynem na pohu chociaz sam mialem lvl 30 to wkurzalo mnie jak biegaly inne 30 lvle a teraz high lvlowce maja chociaz spokoj bo wszyscy boja sie gsow ^^
|
Gs jest najbardziej zabójczy nie na poh'u tylko na drodze z Venore. Ginie tam wiele osób, nie tylko palladyni. Czy uważacie, że jest to w porządku?
Proponuję zatanowić się dlaczego palladyn został nazwany palladynem, a nie knightem II. Przyczyna jest prosta: palladyn atakuje na odległość więc zmuszenie go do walki wręcz jest głupotą. Co do występowania gs'w w innych miejscach to nie znam palladyna, który na 30 lvlu wskoczy do dziury z 2-3 gs'ami. Tylko na poh'u można (było) spokojnie uciekać przed bestiami. |
@Stern
Nadal uważam , że przyspieszenie GSów pozytywnie wpłynęło na grę. W końcu te kilkaset expa piechotą nie chodzi i trzeba zapolować na nie z blokerem(jeśli się ma niższy lvl) , a co do lurowania... nie jest już ono takie łatwe i bardzo dobrze.
|
Gram teraz i nie mogę wyjść z Venore (a razem ze mną kilkanaście osób) bo koło mostu jest zlurowany gs. Na drodze leży pełno zwłok. Głównie magów i druidów ~11 lvl, którzy wyruszyli z miasta na expa. Czy myślicie, że oni są zadowoleni z update'u?
Wcześniej sam bym go wykończył, a tak musimy czekać na kogoś, kto da radę to zrobić. Ludzie tracą podwójnie: - exp bo zginęli, - czas, który normalnie wykorzystaliby na trening lub expienie. re: Yavalion Szli do jaskini trolli lub rotów. Zgadzam się z tym, że i tak nie przeżyliby spotkania z gs'em. Chodzi jednk o to, że teraz gs'y lurowane są znacznie częściej niż wcześniej. Jeden z druidów zginąl tam dwa razy w czasie kilkunastu minut. W tym czasie przechodziło tam kilku palladynów, którzy wcześniej daliby radę pająkowi (teraz byli tylko pokarmem). W dodatku dochodzi teraz do takich sytuacji: gość na ~80 lvlu luruje gs'a i "zostawia" go na drodze, po pewnym czasie wraca, zabija go i zbiera przedmioty z ciał postaci (na 30-40 lvl'u noszą często ciekawe rzeczy). Wcześniej nie dochodziło do takich sytuacji właśnie dlatego, że gs był łatwy do ubicia przez palla, a pozostali mogli przed nim uciec. Nie twierdzę, że wzmocnienie potworów było złym pomysłem. Zły jest tylko sposób w jaki tego dokonano, nie zastanawiając sie zupełnie nad skutkami. P.S. Chciałbym podziękować osobie, która przyznała mi pierwszy punkt reputacji :] Wielkie DZIĘKI!!! |
Ja myslalem, ze po tym update to wszystko sie zmieni na lepsze, a tu wrecz przeciwnie, jedynie grafika jest nieco lepsza, ale potforki sa "lepszone" w sile - beznadzieja :(
Pozdrówki |
sry ale nie bede czytal all postwo (restart serwa sie konczy:P) Ja zaznaczylem tak..bo nie zauwazylem odpowiedzi ze to najlepsza rzecz w tibii czy jakos tak....jakbym to spostrzegl wczesniej to bym zaznaczyl...ale zaznaczylem za szybko bo restart serwa mnie goni :P Podobaja mi sie zarown ostworki w nowym miescie, nowe miasto, jak rowniez wzmocnienie sily potworow. Fakt faktem zrobili ten update raczej po to zeby zmusisc facow do kupienia paca...np nawet rycerzy...czazar chalange moze uratowac tylki naszych kumpli. Grafa moim zdaniem lepsza..ale bije troche w o czy..a z Pomnikami w kazo przesadzili...troche ich za duzo :P Palek zostal pozbawiony troche swojej mocy, knight dostal duzego doladowania...biorac pod uwage ze rycerz zabierany byl na kilka typow potworkow..teraz bedzie to znacznie wieksza liczba:) Ogolnie Dla tego update daje DUZY +
|
...
Cytuj:
|
Mi sie ten up-date bardzo bodoba w kocu cip-team wyrowanl szanse bo pallkowie miali za latwo w 2 dni pallkiem zrobilem skill 64/54 a po 5 dniach maielm 18lv i 66/54 tylko 3lv ,to jakis jeden dzien i bym mugl na gs-ki smigac za co 900 expa jaka inna profesja moze tak szybko robic takiego expa?I z gs wypadaly dobre rzeczy czyli pallek mial i kase i expa dlatego jestem za up-date tera sznase za wyrownane GS-wali utai hur ^^ i orc berserker tez i jest git dlamnie jest tylko 1 minus w up-date ze bh wysysa mane bh zawsze byl dos grozny dal sorcow ale tela jest anwet nieoplacalny bo se runek nie mozna robic:P
(no troszke sie rozpisalem mam nadizej ze nie namieszalem zbytnio....) |
Potwory silne ze hej.Na co teraz do holery chodzic??Na dwarfy i roty?? :)
|
CZłowieku wiesz co było na isarze po updacie?Q**** gs mnie zabił/fu** musze znaleźć nową miejscówe do expa.Mi sie ogólnie podobają kamyki i nowe potwory.Ale z tą siła z starych to lipa
|
Jestem za a nawet przeciw
minusy:
- mocniejsze potworki (mam problemy z hunterkiem :() -jest w wiekszosci dla pacc'a plusy: +grafika sie polepszyla +szybsze sprzedawanie loota +moze za 2 lata nowe przedmioty do nas (free acc) dojda :P Zawsze powtazam: "Co nas nie zabije to nas wzmocni" :) wiec jeszcze nie zginelem (farciaz ze mnie :P) i dlatego mi sie podoba :] |
upek
Ogólnie nie mam zastrzeżeń do nowego update ale chociaż cobry mogłyby być dla facców a gsy chociaż odrobinę wolniejsze :p
|
Fajny jest nowy update:D
Mam pacca i dzięki nowemu miastu i jego okolic zyskałem nowe expowiska.
Są nowe ciekawe potwory a gs jest wymagający bardziej co stawia poprzeczkę wyżej:D :miecz: . Nowe itemy itp.. Update jest ok :) |
Uwazam ze nowy update jest na poziomie.. wszyscy maja racje ze potworki sa troche przesadni silne ale tak moze byc... lecz neistety darashia ktora jest zmieniona wyglada OKROPNIE X( co to wogule jest!?!? wyglada jak jedno wielkie gó...o :((
|
Według mnie tego update by mogło nie byc bo dla faccow to tylko daje wyglad i to ze jest ktos drutem czy sorciem to moze sobie przywołac scaraba,larwe itp.Ale takto to jest jeden wielki minus bo nie które potwory są lepsze =/. Co z tego ze drzewa ladniej wygladaj jak teraz na gs-a trzeba miec 40 + level bohy itp :(
|
No tym razem to przesadzili.....
Przesada !!! poprzedni update był zbedny, ale ten to juz jest bez krzty sensu
Potwory na których jak do tad mozna bylo spokojnie expic bez zmartwienia o zycie staja sie <bardzo> silne i walka z nimi siega mazen. Nowe grafiki OK. Stare byly czasami lipne, ale oby zmiany nie byly zaduze. nowe miasto i nowe potwory na premium landzie sa dostepne dla "wybrancow", ktozy moga tam sie dostac. X( Watpie zebym kiedykolwiek kupil sobie PAcc i mial watpliwa przyjemnasc odladania bodactw nowego miasta. Opinie moge zmienic jezeli ktos mnie do tego przekona. Jestem otwarty na propozycje. |
Fajnie, że nowa grafika. Fajnie, że nowe tereny (i tak z tego nie mogę skorzystać). Fajnie, że nowe potworki. Fajnie, że nowe itemki. ALE PO CHOLERE ONI ULEPSZALI STARE POTWORY! NIE MOGLI ICH ZOSTAWĆ W SPOKOJU? Ide se na takie Amazonki w dzien po up date z dwoma uhami bo mi sie konczyły a tu co? Amka mi hity po 20 jedzie! Byłem poporstu ws szoku! mogli chociaż uprzedzić bo o mało co nie zginąłem przez to... Po z grafą Up date SUXX
|
Sluchajcie! Mialem przerwe przez prawie caly Lipec w "spielaniu" w tibie, wlaczam dzis gierke, loguje sie i co? o malo bym z fotela nie zlecial :)
GRAFA normalnie SUPER i nowe miasto i ogole itemki nowe i potworki! Tibia sie ciagle rozwija i oby tak dalej ale... jest tez ta druga strona medalu :( Jak ja kochalem boc Beholderki! tera to juz nie przyjemnosc a stres... Wlaze se do Bh kolo KazZ a tu NIESPODZIANKA! Btw. ale tu sie pozmienialo uhuhuu... i w ogole jaka reputacja... MOJ USMYSL TEGO NIE OGARNIA :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:45. |