Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Nowe servery na 10 urodziny? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=110055)

Soul's 07-01-2007 18:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1178816)
2. Epvp na pewno nie powstaną - powstały dwa i to był błąd.

sam jestes blad ....

a swiaty non pvp (wszystkie) po poludniu maja juz kolejki wiec nie pier***

Słodki 07-01-2007 18:08

ehh ludzie ... ale z was de.... nkrzyczycie nowe swiaty ... powstana a za 3 miechy znowu bedzie krzyk - nowe swiaty - jak sie nie umie grac to kazdy powod jest dobry... a bo tu jest PA, a bo tu sie nie wybije a to a tamto .... zagraj na jakims starszym swiecie i sie wybij a nie jecz ze chce nowy swiat ktory i tak pozucisz po pierwszym deadzie.

Olorion. 07-01-2007 18:13

im nowsze swiaty tym wiecej no lajfow tam gra, ktore po prostu chca 'nim zawladnac'

Xetasi 08-01-2007 01:24

jeśli wyjdą to non-pvp bo tylko tam sa kolejki 150+++++

XIII 08-01-2007 01:41

@up
a skad wiadomo, ze holota z nonpvp pojdzie grac na nowy serw?

ripper 08-01-2007 07:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Soul's (Post 1181005)
sam jestes blad ....

O rly? Na epvp gra mało kto, stoją dwa servy i w zasadzie nie wiadomo po co. Jeden by wystarczył w zupełności. Już pomijam fakt, że jest tam niesamowity bajzel.

Asthan 08-01-2007 08:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez M@trixs (Post 1179387)
Jestem za wprowadzeniem serwerów pvp(niemieckiego ofc).Ludzie ktorzy nie chca nowych serwerow nie powinni miec zadnych pretensji jesli takowe powstana...im to nic nie robi.Wypowiadanie sie w stylu "obecnie jest 72 serwow etc." jest dla mnie bezsensu, poniewaz nie obchodzi mnie ile servow jest obecnie.Wiekszosc tych serverow jest opanowana przez pewna grupe ludzi, ktorzy nie pozwalaja grac "normalnie" innym gracza.Na nowym przewaznie pierwsze 3 miechy sa dla wszystkich, potem jest to samo co na innych, ale zawsze jest szansa ze to Ty bedziesz tym, ktory "rzadzi".

Zacznijmy od tego ze utrzymanie serverow kosztuje wiec po co Cipsoft ma robić sobie dodatkowe koszty tylko dlatego ze ty chcesz sie wybić normalnie pograć można na każdym innym serverze a jak juz zrobią powinny to być servery non-pvp. Dla mnie bezsensu jest pisanie co miesiąc kolejnych tematów czy będą servery pvp czy nie bo i tak nie macie na to ZADNEGO wpływu. Błędne kolo servery są opanowane przez pewna grupce ludzi i nie można na nich grac dlatego ty chcesz nowe servery żeby sie w takiej grupce ludzi znaleźć innym również nie dać szansy normalnie pograć?

Shein Silvershadow 08-01-2007 08:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez XIII (Post 1182249)
@up
a skad wiadomo, ze holota z nonpvp pojdzie grac na nowy serw?

Sam jesteś hołota. Hołota odpowiadająca na każdy temat na horyzoncie.

@Szkut
Jeżeli nie chcesz spotykać tylu "Polaczków" to wystarczy odsunąć się o kilka kratek od depo.
Co do płacenia - płacę, ale to nie zmienia sytuacji, że serwery non-pvp są wrednie przeludnione.

Światy non-pvp wyglądają tak jak powinna wyglądać ta gra, jest na nich większy odsetek ludzi, którzy umieją czerpać korzyści z elementów RP tej gry. Nie każdy lubi walkę z innymi graczami, ba - widać, że coraz więcej osób przestaje to lubić - światy non-pvp są przepełnione.

Dziewkaa 08-01-2007 09:15

Uwazam ze kazdy kto gra na non-pvp traci swoj czas. Moim zdaniem te servy powinny zostac dla 11 latkow zaczynających grac w tibie, a nie dla 'chyba' doswiadczonych graczy, ktorzy osiagaja tam wspaniale wyniki. Teraz mozna cytowac mojego posta i mnie disowac, komon:*

Dwimenor 08-01-2007 09:16

Z ekonomicznego punktu widzenia, najlepiej dla cipsoftu postawić jest własne servery non-pvp. Jeżeli mają już dbać o komfort graczy, to większe korzyści przyniesie im zlikwidowanie przepełnienia na serverze. Im bardziej jest obciążony, tym drożej kosztuje jego utrzymanie. Dodanie 4 światów pvp(2Ger, 2NA), spowoduje odpływ graczy z starszych światów pvp(tych, "co dostali w dupę, a teraz chcą rządzić") i będą one generować mniejszy zysk, w postaci abonamentów.
Czysty rachunek-server nie jest pełny-nie ma sensu tworzyć takiego samego.
Gdyby pvp-e były przepełnione, to by właśnie takie zrobili-bo ludzie tam chcieliby grać.

Zagłosowałem na nie. Osobiście uważam, że nie są potrzebne nowe światy. Lepiej by się zajęli czym innym.
Jeżeli ostatecznie miałby powstawać, to oczywiście non-pvp

wrogonastawiony 08-01-2007 09:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Me$z (Post 1179141)

Topic@
Nowe światy nie powstaną. Nie ma sensu robić nowych. Już to ktoś kiedyś pisał na forum: MASZ 72 ŚWIATY, NIE WYSTARCZY CI?! -.-

Ależ oczywiście, że nie ! Jesli nie zauwazyles to od dawna wypisuje tu masa ludzi ktorzy zamierzają opanowac nowego servka :baby: bnuahua myślicie ze to takie proste ? Napatrzyli sie teraz na xerene oraz inne światy i zamarzylo wam sie władanie serverem -.-
ps. i tak nie bedzie nowych servow a jezeli juz beda to nonpvp.

Dziewkaa 08-01-2007 09:23

Mowisz, ze na pvp poszli by ci ze starych servow co dostali. Wiesz ilu ich jest? Na kazdym servie okolo 200 osob pujdzie na nowy serv z powodu hunta/przegranej wojny. Co daje taki sam wynik jak w przypadku non pvp. Zwroc uwage jaki zapych byl na ostatnich serverach pvp - xerena i keltera. Teraz servery nie sa zapelnione ale gra tam bardzo duzo ludzi. Moja propozycja to 1pvp/2non.
@osoby, ktora sa za non
niedawno dostaliscie candie;]

Ya'Shais 08-01-2007 13:55

Wszystko się okaże. Bardzo bym chciał, żeby powstały nowe światy, ale coś mi się wydaję, że CipSoft'y nie mają zamiaru jakichkolwiek zrobić na czasie.

Eron544 08-01-2007 14:00

Heh tez bym chciał aby powstały nowe serwy cieszył bym sie. ;]]]]]

alkoOholik 08-01-2007 17:51

nowych servów nie ma =). I nie bedzie... Czekamy do lata a w międzyczasie trzeba orać szwedów na Selenie xD

rastamarian 08-01-2007 18:00

wielu czeka na nowe servery, polowa arcani chce sie przeniesc, o nie da sie tam nic zrobic, turtle rzadza, tyle, a jesli podskoczysz, to po tobie... sam zaczalbym grac na nowym swiecie (pvp) ale takie nie powstana, bo wiele swiatow jest pustych...

Jah bless

Inqognito 08-01-2007 19:18

Nowych serverów niebędzie i koniec kropka ;]
a jeśli by wyszły... no to daliby jakieś no-pvp ponieważ
prawie wszystkie światy(myślę o Niemieckich) są
przepełnione od ludności i powstają duże kolejki.

Shadi1928 08-01-2007 22:19

Nowe servert na 10 urodziny?

wg. mnie to dobry pomysł. Znudziła mi sie juz Candia, pograłbym se na jakimś pvp.;P

Lovah 08-01-2007 23:23

Cytuj:

Zakładanie nowych światów (szczególnie pvp) to dla mnie bezsens. Jak już ktoś tam wyżej powiedział, że pierwsze 3 miechy są dla wszystkich. Jaka jest szansa, że grając w pojedynkę wbijesz się w top10 i będziesz rządzić? Żadna.

Więc po chu* zakładać nowe serwery, jak po wspomnianych już 3 miesiącach ludzie, którzy "przegrali" będą mówić: "Kiedy będą nowe serwery, bo na tym dostałem po dupie..." Tibia się zmieniła, już 50 lvl to nie jest coś, a 100 lvl robi się w 20 dni. Więc po co zakładać co 3 miesiące nowe serwery skoro na każdym z nich będzie taka sama sytuacja?
Hmmm, raczej nie masz racji. Raczej na pewno ;)

Jeśli masz czas, by grać 8h+ dziennie to nie musisz sharować, żeby coś osiągnąć, bo jest przecież stamina, która uniemożliwia PG w stylu Tetro na Kyrze. Jak będą wakacje to każdy będzie mógł się wybić na niu servie.

Odnośnie liczby ludzi, która poszłaby na niu serv byłoby prawdopodobnie tak jak z Kyrą/Xereną, poszłaby ogromna ilość osób, a po pół roku zostałyby tylko pustki z uwagi na PA, 130 lv+.

Fajnie bybyło jakby zrobili tak, że przez pierwszy tydzień stamina spada 2x szybciej ;)

neen 09-01-2007 13:24

Wie ktoś może czemu tibia nie działa ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:01.