![]() |
2 bajty - długość
1 bajt - id pakietu, dla poruszania przedmiotów 0x78 5 bajtów - pozycja x(2 bajty), y (2 bajty), z (1 bajt) 2 bajty - id przedmiotu 1 bajt - stack pos, czyli pozycja przedmiotu na danym polu 5 bajtów - pozycja docelowa 1 bajt - ilość |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Jeśli ktoś liczy na dodawanie przedmiotów, expa i innych rzeczy z zewnątrz to go rozczaruje, serwer jest przed takimi numerami zabezpieczony. Gdyby było inaczej to cała gra nie miałaby sensu i ktoś na pewno już wykorzystałby to. Dla wprawnego programisty to nie problem. Jeśli chodzi o kodowanie pakietów. Ktoś wcześniej wspominał, że na początku wysyłane są klucze, więc OTS'y żeby działać mogą wysyłać swoje klucze, które nie muszę być identyczne z tymi od serwerów. Napisanie prostego bota to również nie problem w internecie jest pełno gotowych przykładów z hookiem do pamięci. Adresy ważnych ;) miejsc w pamięci gry też są podawane. Ja swojego mini boota napisałem z samych gotwców :). Wystarczy tylko odrobinę poszukać.
|
Cytuj:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=115358 |
mhm... mecze sie z tym od paru godzinek... pierw bawiłem sie free blackd~ lecz nie wyszło teraz ściągnąłem loginserver i ustawiłem aby przekierowywał połączenie na tibiecam, i wywala tibiecam i pokazuje debugi o złym pakiecie, typ tego pakietu zmienia sie kiedy zmieniam nazwę świata w loginserverze =P
Anyway, jak uda Ci sie ten sploitek to będzie udostępniony publicznie? ; d |
Cytuj:
2. Ja już się tym nie zajmuje - było przeczytać dokładnie posta na torg. Pozatym program musiał by obsługiwać wszystkie itemy (800+), bo przeniesienie ze slota z eq wymaga podania id itemu który właśnie tam jest :/ |
@up,
Co do id itemu, to można sprawdzać wszystkie kombinacje. Trzeba też pamiętać, że każda tekstura też ma swoje id. W rzeczywistości numerów identyfikacyjnych jest grubo ponad 5k, z czego koło 1k to tylko itemy. Trafienie id MPA to nie byłaby łatwa rzecz... Ale fajnie pofantazjować. |
@up
zawsze można odpytac server o item w slocie, ale to już jest trudniejsze :/ |
ostatnio na necie pojawił sie program który pokazuje nam resp ryb na wodzie
dzis widzimy cos niewidocznego jutro bedziemy to tworzyć wiec? czy oplaca sie inwestowac nasz czas na gre w tibie? http://i25.photobucket.com/albums/c7...nia/UO0004.jpg |
Cytuj:
Popołudniu pobawię sie z jakimś open tibia klientem : ) Anyway, łączac sie w ten sposob łączysz sie jako klient czy server ? : p Bo ostatnie pakiety jakie sie wczoraj pojawiały były wysyłane takie jak do servera (14- Logout) i troche mi pomieszały... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:29. |