|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Witam, poszukuje osób(osoby) która wie to i owo o połączeniu tibii.
Chodzi mi głównie o transfer pakietów pakietów - czyli jak kodowane, struktura, itp. Pracuje aktualnie nad pewnym projektem (nie, nie botem ![]() gg: 8020215 lub odpisujcie tu. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
![]() |
![]() Czy chodzi ci o to ?
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=22543&page=3
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() O kodowaniu póki co wiem niewiele. Do połączenia z serwerem logowania wykorzystany został RSA. Polecam gotowe kody by poznać szczegóły. Sama gra, z tego co słyszałem wykorzysuje XTEA. O tym niestety nie wiem nic.
Po odkodowaniu struktura pakietów jest prosta: 2 bajty - długość pakietu 1 bajt - id pakietu (...) - reszta pakietu Wszystkie łańcuchy znaków są poprzedzane 2 bajtami na długość. Jeśli potrzebujesz dokładnych i aktualnych danych polecam kody OTS'ów, jeśli nie - daj znać to wyśle Ci na PW moje staaaare notatki.
![]() Ostatnio edytowany przez Gniew Mroku - 15-01-2007 o 17:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() @2 up
Nie @up Dzięki, zlookam to. Ostatnio edytowany przez 31337 - 15-01-2007 o 17:12. |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() Lol gość chce po prostu zrobić program, który będzie sam wysyłał pakiety do servera z informacjami np. o expie którego nie ma itd.
Raczej się przestań trudzić, bo to jest na pewno szyfrowane ![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2004
|
![]() A ja Ci mówie, że on wykorzysta tą wiedzę na temat protokołu. A ty zrobiłeś na mnie niepozytywne wrażenie, oskarżając o coś bez posiadania wystarczającej wiedzy. Tym bardziej, że on pytał się właśnie jak szyfrować pakiety...
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Smetana to raczej powinno być bez znaczenia do jakiego celu chce użyć tej wiedzy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Btw nie wystarczy szyfrowanie, trzeba jeszcze pokapować w jaki sposób dane są przesyłane. Nie powiesz mi chyba że te rzeczy są ogólnie dostępne, albo że ktoś to rozgryzł?
... Ostatnio edytowany przez Smetana - 15-01-2007 o 18:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
Tiaaa... a jak oni korzystają z własnego szyfrowania? Wspartego czymś jeszcze? To jest praktycznie nie do rozwikłania. Jakbyś miał wiadomości na temat ułożenia danych w pakietach mógłbyś chociaż puścić bruta i mieć nadzieję, że cośtam się uda...
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
![]() |
![]() Pogięło cie ? Myślisz ze CipSoftowi chce sie robić własne szyfrowanie =pp Im sie nie chce pozbywać czitów, to co dopiero własne szyfrowanie robić. A panu 31337 życzę powodzenia, czego by tam nie tworzył. ;-)
![]() |
#13 |
Zbanowany
|
![]() Im dłużej coś szyfrujesz tym trudniej to potem rozszyfrować. Podobnie jest z samą techniką kodowania. Cipsoft po prostu może mieć własny język do szyfrowania wysyłanych wiadomości. Mogą mieć swój kompilator, który potem przekształca tekst w bardzo niezrozumiały bełkot. Tylko po co? Słyszałeś może kiedyś o tym, jak to łatwo przechwycić rozmowę na gg? Wystarczy się troszeczkę pomęczyć i gotowe. Tak samo może być z np. wysyłaniem fałszywych informacji o np. zdobytym expie do serwera. Nic nie jest niemożliwe, po prostu nad niektórymi rzeczami trzeba po prostu dłużej popracować.
Na logikę rzecz biorąc, Skoro klijent sam wysyła informacje o expie, to można tym sterować. Trzeba po prostu wykombinować sposób. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() Na logikę:
Masz programy do obsługi konta w banku. Czemu sobie sam nie wyślesz kasy? Wszystko się da, jest tylko kwestia czasu. Rozgryzienie takiego szyfru banków w sposób brutalny na najszybszym znanym komputerze potrwa dłużej niż istnieje wszechświat. Oczywiście w grach nie jest to tak skomplikowane, ale i tak powinno to trwać długo. No chyba, że Ciposoft o takich zabezpieczeniach nie pomyślał, w co nie wierzę.
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jakoś muszą być podłączone skoro są wykorzystywane.
Btw nie chcę was jakoś specjalnie dołować, ale po co się oszukiwać. Gdybyście mieli w tym chociaż jakieś doświadczenie i wiedzę matematyczną o kryptografii, to może istniałaby mała szansa na sukces. W końcu polscy matematycy rozgryźli enigmę ;P.
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Sugeruję gg.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
![]() @do tych co mówią że się nieda... Słyszeliście o magebomb?
|
![]() |