Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   PvP vs Non-Pvp (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=116183)

Keel 18-02-2007 19:41

Moim zdaniem sie expi tylko po to, zeby moc w przyszlosci sie bawic, a nie dla cyferek..

@Dron

Fortera, tylko trza uwazac na skull hunterow.

Plaski93 19-02-2007 00:25

Dla mnie lepszy swiat to non-pvp(choc aktualnie gram na pvp) latwo jest zaczac i zrobic duzy lvl jedyna jego wada i to bardzo duzo sa... nooby ktorym nic nie da sie zrobic

wystarczy wspomniec o jednej posatci na Harmoni[CHAR]Mateusz Dragon Wielki[/CHAR](NAJWYZSZY LEVEL ale z kims bo ktos tez ma 290 ;/) jezu brawa dla niego 290 elder druid 82mlvl (dziwne ze nie najwiekszy na tym swiecie:confused: :confused: )

i gdzie jest tera Bubble howa sie z tym swoim 233 elite knight

Rootkit 19-02-2007 00:56

Cytuj:

i gdzie jest tera Bubble howa sie z tym swoim 233 elite knight
Nom, howa sie.

janek@ 19-02-2007 11:17

Nie wiem co o tym myslec, ale sprobuje:
NPVP:
Na tym serverze sie tylko expi i wykopnuje questy. Brak wojen i ciagle expowanie sa monotonne lecz w expowaniu z przyjaciolmi jest jeden duzy plus: przyjaciele nie otrzymuja luty z gfb. To nie jest spokojny swiat poniewaz na kazdym duzym free respie, na kazdym kroku znajdziesz "napa", ktory bedzie ci przeskadzal. Nie mozesz go zabic, a zsumowane stworki tracisz gdy ten ci je zabije -.-. "Itanki" sa drogie na mlodych non-pvp i raczej nie zdobedziesz w pol godziny k arma (expiac). Gorzej jest z treningiem. Tutaj tez sie spotyka noobow, ktorzy zabijaja sumony itp.
Jaki jest tego swiata plus? Napewno nie jest to spokojny swiat (noby), ale za to mozesz "napic" do bolu i niezle na tym zarobic. ;p

PVP:
Tutaj jest spokojne zycie gdy masz oczywiscie plecy. Treningi sa spokojne (z plecami), a expo staje sie przyjemnoscia. Jest to swiat, w ktorym pierwszy boi sie drugiego choc niektorzy mysla, ze swoim 100 sorkiem, ktory wali z "Ruszczki" pokonaja wszystkich. Nie dostaniesz free hunta za nic gdy odpowiednio sie dostosujesz i uzyjesz "musku". Taki hunt w moim przypadku byl czesto zapominiany i bardziej od niego grozniejsze sa random pk. Tutaj zeby expic z przyjaciolmi nie mozemy dopuscic do oddania luty z gfb jakiemus kumplowi i dlatego party exp jest tutaj trudny. O "Itanki" na tym servie latwo i tanio co daje duzy plus+ dla tych, ktorzy stracili na wojnie.
Bez plecow newbie nie ma po co lazic poniewaz latwo oberwie.
Uogolniajac: Tutaj panuje klimat.

Ktory z nich jest lepszy? To zalezy jezeli chcesz zmudne i nerwolamne expowanie czy spora dawe adrenaliny i strachu.

P.S.
Ja proponuje zaczac od pvp. < To jest nauka jazdy.

@up
Ja tez bym sie schowal swoim 200 knightem gdybym zobaczyl jak duzo dostali sorcerzy/druidzi.

Bartek11 19-02-2007 11:35

Non Pvp Sux Pvp Rox

NON PVP SUX PVP ROX ;], już objaśniam dlaczego na non pvp jest duzo noobów (kradna lootbagi pyskuja sa itp) na pvp można to śmiało zwalczać i nikt nie bendzie miał do ciebie pretensji. Na pvp można skilwoać na monkach itp na non niestety nie. Na pvp można sie zabijać robić wojny trenować na sobie NA NON PVP NIE, jedyna zaleta na non pvp ze nie dostaniesz z explo gfb exoti (czaró obszarowych ) od własnego kumpla czy jego summona. Sam widzisz że PVP JEST ROX a NON PVP SUX

..::QRAS::.. 19-02-2007 12:07

umiecie tylko mowic ze na non pvp noby nooby i jeszcze raz nooby, w tym wzgledzie jestescie w bledzie poniewaz nooby na pacc arena bardzo zadko wystepuja gdyz na premium arena wszyscy maja do siebie jakis szacunek.

Edier Master 19-02-2007 12:10

Hum co do sprawy o noobach... Jak patrze na wypowiedzi ludzi grajacych na pvp i non pvp wiekszym noobostwem wykazuja sie gracze pvp np. N-pvp jest dla ciot.. Jak ktos gra na pvp to jest lepszy? - NIE!!! Oswiadczam ze swiatow pvp jest wiecej tym samym graczy pvp jest wiecej, chce powiedziec rowniez ze to PvP predzej jest dla ciot niz npvp!!! Gram na harmonii i na wyzszym lvlu takie cos jak zabijanie potworkow, wrycie sie na respa wystepuje dosc rzadko czesto 60+ lvle po prostu umawiaja sie kto po kim expi..Miejsc do skilowania sa setki i bardzo zadko zdarza sie zeby noob w tym przeszkodzil.. Na pvp mozna stracic dorobek w kilka godzin a npvp mozesz grac ile ci sie podoba jak ci sie podoba i expic gdzie ci sie podoba...

Piotrek Marycha 19-02-2007 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scorpio (Post 1260793)
Ty za to pewnie śmiejesz się jak padasz 2x dziennie na tym swoim pvp, nie?

Jak padam 2 x przez pół roku to się smieje a co?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Keel (Post 1276181)
Moim zdaniem sie expi tylko po to, zeby moc w przyszlosci sie bawic, a nie dla cyferek..

i to tez wazny punkt, ja osobisicie nie mam zamiaru tracic życia, dopie***ć po kilka godzin dziennie tylko dlatego zeby podniecać sie ze w okienku "lvl" masz trzy cyrfową liczbę...

@Events
Fakt musze przyznac ze pierwszenstwo maja tu non pvp, atutem no-pvp jest tez to ze nie ma tego wyscigu i rywalizacji

Volshio 19-02-2007 16:24

Ja gram na Non-Pvp. wole spokojną gre a nie tak jak na PvP ide sobie i nagle mnie ktos za nic nawala, potem mi pisze hunted. Wole pograc w spokoju, a jak brakuje mi jakies akcji daje loga i logoje sie na Pvp i sobie cosik pekne ;) i potem znowu na non-pvp i spokojna gra

masterkamilus 20-02-2007 00:09

JA osobiscie wole swiaty non-pvp poniewaz jezeli ktos nie gra dobrze w tibie lub lubie spokojna gre bez zadnych incydentow :D lub dorobienia sie dobrego eq bez mozliwosci zabicia przez ludzi i latwego wzbogacenia sie to proponuje non-pvp :D

Rootkit 20-02-2007 00:56

Bo na pvp trzeba miec uklady i wiedziec z kim trzymac, nie stac zbytnio na uboczu, tylko dzialac. Nie mozesz zrobic niczego glupiego, bo tego pozalujesz. Musisz tez cos soba reprezentowac - osoba, z ktora masz uklady, zaprosi Cie do gildii i mozesz byc nietykalny na serwerze.

Non-pvp? Robisz co chcesz. Nikt Cie tu nie zabije.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:16.