Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 08-02-2007, 21:55   #1
Krakers
Zbanowany

Data dołączenia: 16 09 2005
Lokacja: Forum

Strzałka PvP vs Non-Pvp

Chcialbym sie was spytac, czemu gracie na Non-pvp/Pvp.
Nie moge sie zdecydowac na jakim grac, Non-pvp czy Pvp.
NoN PvP nie jest az takie zle, ale brakuje wojen, walk itp. Jak ktos sie do ciebie rzuca to mozna mu zrobic prawie nic.
Ale na PvP nie chce stracic postaci w sekunde, jezeli jakis 150 lvl zacznie mnie huntowac ...
Moze dacie swoje argumenty? Prosze nie pisac postow typu "graj tam gdzie uwazasz bo to ma byc twoja postac".
Pozdrawiam
Krakers jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 08-02-2007, 21:56   #2
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

Npvp morduje i tak nikłe RPG w tej grze. Only Pvp.
Bastash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2007, 22:18   #3
Memku
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 01 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Memku ma numer GG 9490711
Domyślny

up:
bullshit!!
jezeli ktos lubi spokojna gre na non pvp to ma isc na pvp bo tam jest bardziej rpg? -.-

topic:
ja gram na non pvp
i uwazam ze to fajny typ swiata, ale swiat-harmonia, neistety sux... ale zmienic nie ma jak... tutaj pacc, friends, etc
Memku jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2007, 22:23   #4
Anatoil666
Guest

Domyślny

Powiem tak: gdyby Tibia był non-pvp nie grałbym w nią na pewno. Osobiście nigdy nie pkuje bez powodu, badź za to, że "on zabił mi stworka", ale niestety czasami trzeba uzyć siły

Po za tym wojny ... wspaniale to się ogląda
  Odpowiedz z Cytatem
stary 08-02-2007, 22:33   #5
Thanal
Użytkownik Forum

Thanal's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: /Wrocław/Breslau/Vratislavia

Imię: ---
Profesja: Sorcerer
Świat: Szukam:P
Domyślny

Masz sporo czasu na grę i RL kumpli w nią grających? Idziesz na pvp. Będziesz miał plecy i, co najważniejsze, zły dzień jakiegoś high-lvla nie będzie oznaczał dla Ciebie zmarnowania X czasu na rozwój postaci (oczywiście z powodu jego hunta na Tobie), bo będziesz miał "plecy" w postaci znajomych. Nie lubisz tracić lvli, nie bawi Cię pkowanie? (z resztą, main char na serwerze n-pvp nie oznacza, że nie możesz mieć postaci do pkowania na serwerach pvp), nie masz zbyt wielu znajomych grających w Tibię, jest to dla Ciebie tylko jedna z rozrywek? Wybierasz n-pvp.
@Bastash
Grałem sporo czasu na serwerach pvp, od kilku miesięcy moim main charem jest char na serwerze n-pvp - moje odczucia w związku z klimatem RPG są dokładnie odwrotne do Twoich. Serwery pvp (prawda, nie zawsze i nie wszystkie) to często tylko i wyłącznie PA i PG, jakiekolwiek eventy rpg itd organizowane są b. żadko i raczej na naprawdę starych serwerach, natomiast n-pvp wybierają gracze, którzy nie mają ochoty na rozwiązywanie wszelkich konfliktów siłą, skala iventów i ogólnie - "dorosłości" graczy jest tu w moim odczuciu o wiele wyższa. Pozdrawiam.

[x]- mi sie 2 dni temu snilo ze na przejsciu przez jezdnie bylo ukryte wejscie na basnhee , a ja mailem 1 sdka i 900 many
[x]- odstawilem banshee hunty
Thanal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2007, 13:32   #6
Gholit
Użytkownik Forum

Gholit's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2006

Domyślny

Ja na poważnie grałem tylko na non-pvp. Czemu? Spokój, mogę sobie chodzić gdzie chcę, mogę zostawić postać na 10 minut bez obawy że coś się jej stanie. Raz chciałem zagrać na pvp, lecz mam jedno wspomnienie: szedłem z kumplem na 8 lvl na trolle, zaraz po wyjściu z miasta jakaś babka na 30+ lvl zaczęła walić w kumpla z różdzki... Dobiegł do świątyni z 11 hp. Dlatego gram na non-pvp, bo nie ma pk.
19:56 You see Jogurt Naturalny (Level 10). He is a knight.
19:56 You see Czlowiek Drewno (Level 9). He is a knight.
Gholit jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2007, 16:03   #7
Jecht
Zbanowany

Jecht's Avatar

Data dołączenia: 23 09 2006
Lokacja: Polska

Domyślny

Powiem tak: na początku się wydaje, że pvp jest ciekawsze i znacznei lepiej sie tam gra, ale jak cie ubiją na 40lvlu i stracisz BOHy i G Armor lub jak cie 2 h-lvli zaczne huncic bez powodu, to będziesz żałować, że nie grasz na non-pvp. Jednak non-pvp też ma sowje minusy: np jak ci ktoś zabija ciągle potwory, lub blokuje przejście, to nic mu nie mozesz zrobić. Jedyny sposób zabijania na non-pvp to blokowanie na silnych potworach, lub długie UHanie średnich potworów. Jest jeszcze jedna duza wada: na serverach non-pvp jest znacznie drozsze eq, np porównując Morgane (pvp) i Luminerę (non-pvp), to na luminerze ceny są 2 razy wyższe, więc na takich serverach napewno nie będziesz mieć szybko rzeczy typu BS, albo Crown Armor (chyba że kupisz kase na allegro )
Jecht jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2007, 17:24   #8
Scorpio
Użytkownik Forum

Scorpio's Avatar

Data dołączenia: 07 02 2007

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Guardia
Poziom: 86
Skille: 85/80
Poziom mag.: 6
Domyślny

Większość chwali sobie serwery pvp do czasu wyłapania hunta za nic. Potem i tak spieprzają na non-pvp albo kończą z grą.
A tak wogóle to taki temat już był.
Scorpio jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2007, 17:40   #9
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jecht Pokaż post
Powiem tak: na początku się wydaje, że pvp jest ciekawsze i znacznei lepiej sie tam gra, ale jak cie ubiją na 40lvlu i stracisz BOHy i G Armor lub jak cie 2 h-lvli zaczne huncic bez powodu, to będziesz żałować, że nie grasz na non-pvp.
Gadasz..miałem 45 EK na Julerze, wkręciłem się w "wojnę" dwóch gildii. Z tym, że pierwsza była jedną z lepszych na serverze (Bronca, Safado etc) a druga - moja (highest lvl - 72 MS) Uwalili mnie nie raz nie dwa. 8 lvli w dół i strata skilli a każdy wie, jak ciężko jest wbić knightem skille na wyższych poziomach, ponad 300k w plecy i co? Mam dość Pvp? Nie. Żałuję, że nie gram na Npvp? Nie i nigdy nie będę.
Bastash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2007, 19:24   #10
DratrisDxx
Guest

Domyślny

Chcesz wojen, pk i tanich itemow ? To choć na pvp

Jak chcesz spokoju, 0 huntów, wojen i nieco drogich itemów dawaj na non pvp. Wybór należy do ciebie
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2007, 19:35   #11
szymon287
Użytkownik Forum

szymon287's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2005

Imię: Plotek
Profesja: Royal Paladin
Świat: Harmonia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DratrisDxx Pokaż post
Jak chcesz spokoju, 0 huntów, wojen i nieco drogich itemów dawaj na non pvp. Wybór należy do ciebie
Raczej nieco tanich itemow;p
stary 09-02-2007, 20:05   #12
Andrealfus
Zbanowany

Andrealfus's Avatar

Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Żory

Imię: Andrealfus
Świat: Trimera
Poziom: 106
Skille: 87/84
Poziom mag.: 7
Andrealfus ma numer GG 8673236
Domyślny

pvp

+mozesz zabic kogos jak ci zwina loota itp
+masz plecy? mozesz czuc sie bezpiecznie
+wojny itp
+mozna skillowac na summonach
+ nikt nam nie zabija naszych potworkow

- mozna zalapac hunta za nic
- niemozna zabardzo afk'owac bo duze ryzyko ze ktos cie ubije
- PA
- trzeba uwarzac na to co sie robi i mowi jesli niemasz porzadnych plecow

Non pvp

+ nikt cie nie zabije
+ mozesz afkowac
+ jestes bezkarny

- swiaty non pvp sa zazwyczaj przeludnione
- niemozna zabic denerwujacego nas gracza
- nudy, 0 wojen itp
- niemozna skillowac na summonach
- ludzie atk. nasze potwory

Ostatnio edytowany przez Andrealfus - 09-02-2007 o 20:08.
Andrealfus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2007, 21:37   #13
Chomiczak
Użytkownik Forum

Chomiczak's Avatar

Data dołączenia: 16 01 2007

Świat: Titania
Domyślny

Ja grałem na non-pvp ale jak obejrzalem ten filmik
http://video.google.pl/videoplay?doc...&q=tibia+black
to sie przeniosłem na pvp i gra mi się całkiem ciekawie. I tak wogule to hunta "za nic" ciężko zlapać (tzn. ja przez pól roku takiego nie złapałem)...
stary 09-02-2007, 22:40   #14
slimaczek
Użytkownik Forum

slimaczek's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kościan

Imię: Topork
Świat: Nerana
Poziom: 87
Skille: 84/83
Poziom mag.: 7
slimaczek ma numer GG 1217938
Domyślny

Zawsze lubiłem i grałem na PvPach, gdyż granie na Non-PvP uważałem za nudne i pełne noobów. Na PvP bardzo łatwo się idzie z lootbagiem czy trenuje knightem w kopalniach na jednym spawnie. Można także sobie poPKować, poskillować z przyjaciółmi, porobić duele i zabić kogoś bo ukradł ci crown armor\wepchnął ci się do cave\zabił ci raty\obraził twojego tatę.
Niestety po dłuższym czasie zrozumiałem że PvP ma ogromne minusy. Stało to się zwłaszcza w ostatnich 2 latach kiedy PG jest ogromne - niemal każdy świat PvP jest pod władzą jednej gildii która cały czas PAuje i często huntuje za nic. A bez grupy przyjaciół w RL którzy także grają w Tibię, trudno o jakieś życie na takich światach powyżej 50lv.
Ostatnio nawet zarejestrowałem sobie postać na Non-PvP, i zauważyłem że nie jest tam tak źle jak często to ludzie mówią. Trudno jest na pierwszych lvlach, zwłaszcza jako FACC i jeżeli chodzi o skillowanie (dużo noobów), ale potem gra się staje bardzo ciekawa, nie ma dedów za nic. Na non-PvP także częściej widać jakieś eventy niż na zwykłych PvP.

Dlatego polecam wam właściwie Non-PvP, chyba że masz dużo kumpli w RL którzy umieją jako taką grać w Tibię - wtedy z dużymi plecami można iść na serwer PvP gdzie powinieneś sobie jakoś poradzić.

Ostatnio edytowany przez slimaczek - 09-02-2007 o 22:41.
slimaczek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2007, 22:57   #15
Cygan Slejter
Użytkownik Forum

Cygan Slejter's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Jawor
Wpisy bloga: 1

Profesja: Rookstayer
Domyślny

wiecie...gralem tu i tu i non-pvp jest o niebo lepsze
ktoś tu się wypowiedział ze na 45 lv stracil 8 lv i 300 k itp i że nie placze...ok,ale jak bedziesz mial 100 lv i cie zaczną bić to jak ci poleci 8 lv i skile to myslisze ze szybko odrobisz albo wogule odrobisz;>
wątpie
osobiście polecam non-pvp, ponieważ na pvp jest za duzo kozaków, poswiecisz postac pol roku na pvp i zmarnujesz te pol roku.
Na non-pvp nie jest idealnie, bo jest duzo noobów, ale przynajmniej nie zmarnuje ci sie ten czas ktory poswieciles na postac przez zabawe jakis Pakerów

Ostatnio edytowany przez Cygan Slejter - 09-02-2007 o 22:58.
Cygan Slejter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2007, 22:58   #16
DziubSs
Guest

Domyślny

Ja wole No-PvP.. masz wyższy lvl lepsze eQ i mniejza możliwość że to stracisz doradzam no-pvp ;P
  Odpowiedz z Cytatem
stary 09-02-2007, 23:05   #17
Dziewitt
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 12 2006

Profesja: Paladin
Świat: Luminera
Domyślny

Przez pweien czas grałem na PvP(MOrgana Galana), ale kiedy wbilem lev, kupiłem lepsze eq to jakis pk odrazu mnie zabijał. Nikomu nie podpadłem, nie obraziłem. Teraz gram na Non-PvP i jest o niebo lepiej. Nie tracę, lv., skilli. Czasami chiałoby się ubić jakiegoś noobka, ale pozatym jest bosko.
Dziewitt jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-02-2007, 01:27   #18
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jecht Pokaż post
Powiem tak: na początku się wydaje, że pvp jest ciekawsze i znacznei lepiej sie tam gra, ale jak cie ubiją na 40lvlu i stracisz BOHy i G Armor lub jak cie 2 h-lvli zaczne huncic bez powodu, to będziesz żałować, że nie grasz na non-pvp. Jednak non-pvp też ma sowje minusy: np jak ci ktoś zabija ciągle potwory, lub blokuje przejście, to nic mu nie mozesz zrobić. Jedyny sposób zabijania na non-pvp to blokowanie na silnych potworach, lub długie UHanie średnich potworów. Jest jeszcze jedna duza wada: na serverach non-pvp jest znacznie drozsze eq, np porównując Morgane (pvp) i Luminerę (non-pvp), to na luminerze ceny są 2 razy wyższe, więc na takich serverach napewno nie będziesz mieć szybko rzeczy typu BS, albo Crown Armor (chyba że kupisz kase na allegro )
"omg help pk!"? typowe podejscie obrazonego leszcza ktory uciekl na non pvp bo go zabili raz czy dwa... zrobie ci tu podsumowanie:
-mam 52 lvl (postac zalozona w czerwcu ub. roku, od 3 miechow nie gram aktywnie) i zginalem przez innego gracza bodajze 4-5 razy, przy tym ostatni raz ZAATAKOWAL mnie random pk jakies 20-25 lvli temu...
-lacznie dedow mam 10-15 tym charem
-huntowany przez noobki bylem ze 5-8 razy, wiekszosc zapominala po tygodniu o sprawie
-hunta "powaznego" mialem tylko RAZ po tym jak zabilem z blachego powodu noobka ktory okazal sie RL friendem 120 ek ..... przy tym i tak mam zal do siebie ze zaplacilem bo koles nie wygladal na zainteresowanego huntem o.0 wiec pewnie tez by zapomnial po tygodniu

Wg. mnie jezeli ktos gra na nopvp tylko dlatego ze boi sie padania przez Pk to jest lamą i leszczem, rozumiem ze inni po prostu wola nonpvp ale ten powód jest dla mnie smieszny
stary 10-02-2007, 15:41   #19
Mimo-vader
Użytkownik Forum

Mimo-vader's Avatar

Data dołączenia: 01 11 2004

Stan: Aktywny gracz
Imię: Kahuno
Profesja: Sorcerer
Świat: Nebula
Poziom: 53
Skille: 19/22
Poziom mag.: 48
Domyślny

Ja naprawde nie wiem co trzeba robić żeby tak jak wy "za nic" załapać hunta .
A jak padniesz raz i stracisz g-armor to już płaczesz ?? Ludzie to przecież tylko gra. Zawsze jest ryzyko że padniesz, stracisz jakiś item, skille, exp. Więc jeśli padasz na 40 lv i już jesteś retired to daj sobie spokój z tą grą .

@Topic:
Na no pvp nigdy nie grałem, nie zamierzam grać. Poprostu te servy są takie ... nudne . Na PvP zawsze jest troche zabawy, pk. Dużym plusem jest także że jak wbijesz lv to sam możesz popróbować swojej siły na innych graczach. Nie umniejszając zdolności graczy grających na no pvp, przynajnmniej połowa z nich to gracze którzy większość swojego tibijskiego życia spędzają przed dp robiąc uhy. Taka prawda .
Mimo-vader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-02-2007, 17:21   #20
Elmo'Kath
Guest

Domyślny

PVP <<tylko N-pvp dla ciot . to tak jak bys gral na roku ciagle lol.
ja mialem juz 1000 razy hutna musialem placic peymenty po 200-250 k i jakos gram dalej na pvp .
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania