Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Zdjęcia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=24)
-   -   Ancient Helmet Quest (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=20095)

Ice^Cube 10-02-2005 15:12

Nie czytalem wszystkich postow i nie wiem czy niektorzy tutaj piszacy dostali juz odp:
- Ancient Helmet zostal skompletowany juz na Eternii, Hibernii i jeszcze 2 swiatach, Brabo na Mytherze tez go chyba mial albo brakowalo mu nie wiele ale zostal skasowany za sharing
- nie z kazdego bossa zawsze wypada 1 z czesci helmu, wypadaja rowniez czesc od innych rzeczy, ostatnio na Eternii zostal wyciagniety trzonek od Pharon Sword i jak na razie jest to jedyna pewna informacja na temat tego miecza
- Ancient Helmet ma 11 defa w momencie kiedy wlozy sie do niego rubin i dziala to przez 30min, pozniej trzeba wlozyc nastepny, obecnie trwaja poszukiwania kamienia, ktory bedzie dzialal caly czas
- Jeszcze kilka lv i na Aurerze ekipa Polakow i Szwedow pojdzie :)

Yours Joixazi :)

Master Gibo 10-02-2005 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faith Keeper
Juz sie obawialem ze nikt nie znajdzie tego scryna.

A teraz kilka gorzkich slow na zakonczenie. Wiekszosc tu sie wypowiadajacych jest przykladem noobostwa u polskich graczy- sa to malolaty, ktore nie umieja grac i ciagle tylko sie uzalaja jaki to swiat jest niesprawiedliwy. Z pol roku temu najezdzali na Szwedow a teraz jada po Brazylijczykach. Stuknijcie sie w leb. Nosz szlak czlowieka trafia. Czy wy nie widzicie ze wszedzie sie zdazaja lamusy ktore nie umieja grac i psuja tylko gre innym (glownnym czynnikiem jest wiek - zazwyczaj 12-16 lat).
Odnosnie zas dyskusji wykonalne czy nie wykonalne. Boshe wszystko jest do zrobienia ogladalem filmik gdzie sorc solowal 5 demonow, uzywal ston skina , might ringa i mana shielda, mial bodajze 130 level czy jakos tak i wychodzil po UE zawsze z 700 many w zapasie wiec nie mowcie ze sie nie da jak sie da w koncu juz zrobili tego questa. Znajac zas nature ludzka to byli by go robic do upadlego aby poznac nagrode. Jezeli nawet ten chelm mial by i 2 arma to ma wieksza wartosc niz i 4 mpa bo w koncu nikt inny go nie ma a zeby go zdobyc trza przejsc przez pieklo ( nie wypada sobie ze stworka od tak ).
Teraz wiec blagam Modkow o zamkniecie tematu i wykasowanie polowy postow z dewagacjami na temat prawdziwosci scrynow oraz nad BR ( moj tez mozcie wykasowac wszystko mi jedno)
Pozdrawiam 8o

Zgadzam sie calkowicie ale czy zauwazylisice ze najwiecejtakich mlodych noobow jest wlasnie w naszej rodzimej POLSCE?:(:(:(::(ehh tylko czekac az mlodziesz ''wydorosleje'':baby:Pozdro dla ciebie keeper i widze ze na tym samym serwie gramy:]:]
Sorka za Offtopic:P

Sebuś 10-02-2005 17:56

Cytuj:

Juz sie obawialem ze nikt nie znajdzie tego scryna.

A teraz kilka gorzkich slow na zakonczenie. Wiekszosc tu sie wypowiadajacych jest przykladem noobostwa u polskich graczy- sa to malolaty, ktore nie umieja grac i ciagle tylko sie uzalaja jaki to swiat jest niesprawiedliwy. Z pol roku temu najezdzali na Szwedow a teraz jada po Brazylijczykach. Stuknijcie sie w leb. Nosz szlak czlowieka trafia. Czy wy nie widzicie ze wszedzie sie zdazaja lamusy ktore nie umieja grac i psuja tylko gre innym (glownnym czynnikiem jest wiek - zazwyczaj 12-16 lat).
Odnosnie zas dyskusji wykonalne czy nie wykonalne. Boshe wszystko jest do zrobienia ogladalem filmik gdzie sorc solowal 5 demonow, uzywal ston skina , might ringa i mana shielda, mial bodajze 130 level czy jakos tak i wychodzil po UE zawsze z 700 many w zapasie wiec nie mowcie ze sie nie da jak sie da w koncu juz zrobili tego questa. Znajac zas nature ludzka to byli by go robic do upadlego aby poznac nagrode. Jezeli nawet ten chelm mial by i 2 arma to ma wieksza wartosc niz i 4 mpa bo w koncu nikt inny go nie ma a zeby go zdobyc trza przejsc przez pieklo ( nie wypada sobie ze stworka od tak ).
Teraz wiec blagam Modkow o zamkniecie tematu i wykasowanie polowy postow z dewagacjami na temat prawdziwosci scrynow oraz nad BR ( moj tez mozcie wykasowac wszystko mi jedno)
Pozdrawiam
Czuję się urażony i uważam że jest to dyskryminacja ze względu na wiek. Intelekt nie zależy od wieku tylko od wychowania i różnych innych czynników choć większość jest jednak taka. Tylko prosze jeśli już mówicie o głupich niletnich to nie używajcie terminu "wszyscy" bo to za przeproszeniaem gówno prawda. Znam kilku 11 latków którzy przejawiają większą dojrzałość w grze niż 20 latki.

A do tematu to Ancient Helmet to już nie jest taka wielka tajemnica jak na początku (to zresztą normalne w tego typu grach). Jest to coś podobnego w sumie do anihilatora(chodzi o ograniczenia lvl'a) tylko że bardziej skomplikowane i w sumie trudniejsze :). Jest jeszcze kilka zagadek to oczywiste ale bardziej związych z faraonami i z rzeczami które z nich wypadają niż bezpośrednio z Helmetem. Choć dalej jest zagadką czy jest rubin działający przez cały czas ale myślę że już niedługo się dowiemy bo po każdym update prawie wszystkie nowe zagadki są rozwiązywane do następnego. Pozostało nam tylko czekać.

Sithius 10-02-2005 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Master Gibo
Zgadzam sie calkowicie ale czy zauwazylisice ze najwiecejtakich mlodych noobow jest wlasnie w naszej rodzimej POLSCE?:(:(:(::(ehh tylko czekac az mlodziesz ''wydorosleje'':baby:Pozdro dla ciebie keeper i widze ze na tym samym serwie gramy:]:]
Sorka za Offtopic:P

Naprawde?? Kto by pomyslal...w naszej kochanej Polsce takie lobuzy sa?? A to ci niespodzianka...

Wez juz sie lepiej nie wypowiadaj bo oslabiasz mnie...topicow takich jak Twoj post bylo w ****u i jeszcze kilka wiec nie zaczynaj kolejnej akcji uzalania sie...

Ice^Cube 10-02-2005 19:30

Nie ma co sie oszukiwac, ale i generalizowac. Mam wielu znajomych Szwedow, Hiszpanow i Brazylijczykow... wszyscy mowia, ze jako nacja jestesmy beznadziejni. Niestety ale musze sie z tym zgodzic, przyklad miasta Ab'Dendriel na kazdym servie, mieszka tam wiekszosc noob Polakow, ktorzy robia tylko runy i bluzgaja caly czas, tak wlasnie postrzegany jest Polak. Nie mowie, ze sam jestem doskonaly bo tez mam duzo na sumieniu, ale przynajmniej nie bluzgam innych narodowosci tylko za to, ze inni tez ich bluzgaja. I to nie jest kwestia wieku, tylko osobistej kultury, nigdy nie bedziesz mial wysokiego lv jesli nie potrafisz dogadac sie z innymi, bo Cie wywala z serva i na tym sie skonczy.

Yours Joixazi

-=DanieL=- 10-02-2005 19:55

jak możecie:(

mam 15 lat i niewydaje mi się, że jestem n00bem :(

..::QRAS::.. 10-02-2005 20:35

Jejej widze ze chlopcy z eterni wymiataja (sam gram na tym serverze od 2 lat). Zycze im aby skapletowali caly miecz (You see a sword hilt.It weighs 9.0oz. , to tylko trzonek miecza ) B)

Zbirr 10-02-2005 20:44

Ten temat sie nazywa "Ancient Helmet Quest" więc za przeproszeniem sończcie piepszyć o tym czy polacy to nooby czy nie !!!!!!!!!!!!!!!!

Krzysiek Eternia 10-02-2005 21:12

No wreszcie !!!

Już myslalem ze eternia sie niezaprezentuje ale Zoxis pokazal na co go stac nie tylko on wogole byliscie super i ... niepierdielcie ze to fejk po to jest prawda
Eternia Zadziiiiiii :cup:

Masat 10-02-2005 21:20

Heh te demony rzeczywiscie to nie fake ale bylem na tym qescie nie moglem wytrzymac i wlazlem tam i to z gory sa demony a tak naprawde na dole sa gobliny ;) Tak samo jak sie idzie na qest z Demon Helmetem. Chyba mam nawet ss-a jak znajde pokaze ;)

khazad 11-02-2005 01:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shog
4. Ktos zadal pytanie o Scarab Coinsy. O ile sie nie myle wypadaja z Ancient Scaraba. Nie jestem pewny.

ancient scaraba nie pykalem jeszcze, ale stwierdzic musze ze nie dosc ze scarab coiny wypadaja ze scarabow, to jeszcze czasem mozna je WYKOPAC z piasku... kilka razy mi sie juz zdarzylo ze zamiast scaraba znalazlem scarab ale coinsa... poza tym super exp jest na scarabach odkad nie truja pod gracza jak to bylo przed update. bo wtedy to bylo przerabane...

Ognisty paladyn 22-02-2005 21:21

Helmet of Ancients

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faith Keeper
Reynold jest jest zlozony jak sam napis wskazuje ale klejnot sie wyczerpal i powinien zostac wymieniony :P
"The gem of the helmet is burned out and should be replaced"-
Klejnot na helmie jest wypalony (wyczerpany) i powinien byc wymieniony.
Wskazuje to na mozliwosc kikukrotnego zaopatrzenia sie w to cudo (lub jedynie w sam kamien) 8o

Choc przy blizszym przyjzeniu wyglada on tak jak by rzeczywiscie nie mial klejnotu ( hmm moze klejnot zanika albo staje sie czarny po wyczerpaniu swojej mocy ). Bo jezeli jest on nie zlozony do konca no to powazna wpadka z opisem jest :p

Ten kamien w srodku to po prostu czesc Ancient Helmeta/Helmet of Ancients niepelny ancient helmet ma mniejszy def. Nie oznacza to ze tzeba go wymieniac czy cos

Paladinka 22-02-2005 22:48

heehehehehh

heheheh az mi chce sie sikac ze smiechu:P hehehehe powiadacie duzego lvl sorcka?:Ppotrzeba?:P
http://www.frame.pl/piecia/screnshop.../demons!!2.JPG
http://www.frame.pl/piecia/screnshop...s/demons!!.JPG
pokoj z 3 dragami i 1 dls i bossem
http://www.frame.pl/piecia/screnshoptibia/boss/boss.JPG
pokoj z demonem warlockiem i bossem
http://www.frame.pl/piecia/screnshop...boss/boss2.JPG
http://www.frame.pl/piecia/screnshop...boss/boss3.JPG

Para 22-02-2005 23:11

Omg :)

Paladinka super ss no i z tymi demonami to fajna niespodzianka^.-
Dawaj wiecej ss na forum i powodzenia z faraonami ;)

Master Of Devastation 22-02-2005 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Para
Paladinka super ss no i z tymi demonami to fajna niespodzianka^.-
Dawaj wiecej ss na forum i powodzenia z faraonami ;)

Wiem że któryś z faraonów przywołuje demony....może to ten Mahrguthis czy jakmu tam??

-=DanieL=- 22-02-2005 23:30

niezła sieczka ale żeby thunder hammer :0

niezle dawales te demony:P szybko róbcei tego Questa i nietrzymajcie mnie w niepewności:P

Evul Tibian 23-02-2005 00:08

Jeden demon, drugi behemoty, inny hero... dlugo ten helm nie bedzie wszechdostepny :p

Voyo 23-02-2005 08:47

a moze nie? jak pojdziesz na niego to sie przekonasz lolz

Tibiańczyk 23-02-2005 08:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evul Tibian
Jeden demon, drugi behemoty, inny hero... dlugo ten helm nie bedzie wszechdostepny :p

Ale nagroda jest tego warta ^^.

Arco 23-02-2005 09:12

:0 ciekawe kiedy słorzą ten hełmik nice ss UWAGA TO MÓJ 100 post !!!!!
200 postów 200postów niech zrobi zrobi nam niech zrboi nam -.- xD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:14.