Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Tibia w mediach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=74510)

Gracz Tibijski 26-04-2006 12:37

.....

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rinnaroc
Niektóre zdania są zarąbiste..... "Oni" mieszają Tibie z błotem. Nie grali, nie wiedzą, a gadają głupoty. To, że jeden dzieciak na xxx jest chory psychicznie, nie znaczy, żeby z Tibi robić taką sensacje. Przecież większość ludzi gra 4fun. Zdania na temat agresji są poprostu śmieszne. Ciekawe, że nieuczepili się np. gier z serii GTA, czy GodFather gdzie agresja jest naprawde pokazana "na żywo", a nie lecące literki nad postaciami...=.=' Osobiście pokazałem wszystkie filmiki, relacje mojej mamie, która wie, że grałem w Tibie i też dziwi się tym ludziom, bo u mnie takiego zachowania nie było.
Co nam jeszcze zostało ? "Pod napięciem", "Uwaga", ew. "Interwencja"...
X( X( X( X( X( X( X(

Zgadzam sie! w 100 %! Ale tu chodzi okase ...
Tak samo jak ze smiercia Papieza polaka miala byc żałoba przez 7 dni a oni gadali ciongle to samo bo miali z tego ""zniwo""X(

Aggro 26-04-2006 12:59

Teraz tak sie wnerwilem ze na gg ustawilem opis:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aggro:
WTF JEBAC TVN >.<
Taka prawda, robią tanie sensacje.
A mnie dobiło zdanie 'Mój kolega jest knightem i wali z axa, a ja jestem druidem i walę z różdżki' ][_ ([]) ][_
TVN = :baby:

chesek 26-04-2006 13:10

Przecież to jest śmieszne i żałosne.
Media robią coś z niczego, grają w grę, o której nie mają pojęcia.
Gdybym nie znał Tibii i wysłuchałbym TVN, kurier czy inne media, które przedstawiają tak tibię, zrozmiałbym tak: "Logujesz do gry, wchodzisz na kolejny etap, zdobywasz kolejne etapy, sprzedajesz postać i znowu od nowa."

btw: Podobała mi się wypowiedź naczelnego gazety "Click". :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurier
Bezpieczne dla postaci przerwanie gry możliwe jest tylko po ukończeniu kolejnego etapu.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurier
Jak to się dzieje, że np. programiści nie zrobili tak, że można sobie zasave'ować swojego bohatera w dowolnym momencie gry i wyjść, tylko trzeba np. ukończyć jakiś poziom bo jak nie to śmierć.

Żal.pl ;)

Thimburd 26-04-2006 13:12

Jeśli chodzi o aducyje z radia, to coś mnie zaciekawiło. Na końcu rozmawiają z psychologiem który zna się na rzeczy - co było dla mnie szokiem. Koleś mówił naprawdę mądre rzeczy, szkoda, że TVN lub TVP3 brało jakis "specjalistów" którzy nic na ten temat nie wiedzieli i gadali same głupoty. No i sorry, że nie załatwiłem jej wcześniej i macie ją dopiero teraz, ale wystąpiły pewne problemy i Drom dostał to odemnie dopiero wczoraj wieczorem. :P Pewnie jakieś wyższe siły które walczą z tą "złą grą szatana spod ręki Niemieckich satanistów" sprawiły mi takie trudności z szybkim dostarczeniem mp3. No, i teraz zacząłem inaczej patrzeć na media - widać tutaj, jak oni potrafią przekręcać, kłamać, gadać głupoty i w jaki sposób ci "psycholodzy" potrafią manipulować ludźmi. Teraz jakoś inaczej mi się ogląda wiadomości w TV. No i straciłem zaufanie do TVN.
Ciekawe czemu Ojciec Imperator jeszcze nie zakazał gry w Tibię. Ale to raczej dobrze, bo ja nie chcę tracić kompa albo wisieć na szubienicy w centrum miasta :P

Ponuras 26-04-2006 13:13

Co to Jest?

"Mój kolega jest knightem i wali z axa, a ja jestem druidem i walę z różdżki"

Media zawsze się czegoś czepią żeby wyszło na wierzch. Ja już gramrok a się tak nieuzależniłem i nie mam zamiaru. :) B)

Śmigiel 26-04-2006 13:50

Cale to zamieszanie w mediach olalem z gory na dol ;] to ich problem nie moj...

Pramus 26-04-2006 13:53

W kazdym razie wielkie gratulacje dla redaktora Clicka i "Administratora Tibii" (to mnie rozwalilo hrhr) Bartosza Przyszlak(a)[Srry Drom..Nie bij mnie, ale nie wiem jak odmieniac twoje nazwisko]!!

Pior'firebladde 26-04-2006 13:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Śmigiel
Cale to zamieszanie w mediach olalem z gory na dol ;] to ich problem nie moj...

Tak trzymaĆ!! tak trzymać.... jestem tegosamego zdania co TY
dr.om onu muszą sie czymś zająć te medja zamiast pużczać filmy puszczają jakieś idjotyczne programy.... ale już 16 lat w pl. można przywyknąć :P

Realm 26-04-2006 14:13

Siemka, ej mam pytanko, w tym mp3 , pod koniec profesorek mowil, ze jakis gracz "Fatality" jest podobno najlepszy ;] wie ktos w jakie on gierki gra? moze ma swoja stronke internetowa? poda ktos? albo zna jakies szczegoly o nim?

rads0n 26-04-2006 14:19

A ja sie bede powtarzac do bólu :P W te wakacje tibia bedzie brechtana jak Codename panzers a za rok okaze sie ze ma wiecej uzytkownikow z polski :P
W chinach ktos umarł przed kompem i nic z teog nie zrobili... w polsce znerwicowany dzieciak pobił matke idiotke i odrazu tibia=smierc xD tylko w polsce takie fixy, a co do demon helmet solo << RESPEKT >>.

PS. jezeli te kupki czerwonych pixeli to brutalnosc to niech sobie dziennikaze z TVN ( Złoooo :P ) pograja w D2...

@edit po obezjzeniu materiałow napizse jeszcze

Konrad Kępa - Powinien raczej grac w smerfy niz w tibie -.-....
Tvn i Tvp 3 upadły jeszcze nizej niz zawsze były xD. a całe zamieszanie mam w dupie poniewaz moja mama umie myslec i na pewno nie da sie przekonac Tefałuenowi i Tvp :P. Aha jeszcze niektore wypowiedzi naprawde mnie załamały... mam nadzieje ze te "materiały" telewizyjne nie wyjda poza kraj bo nie bedzie mozna mowic na tibi " PL ?" " TAK "

Evens 26-04-2006 14:43

LoL

TVN Rox :P a te wypowiedzi pierwsza klasa :D "...Wylaczyla Komputer i nieswiadomie usmiercila wirtualnego macho, tym samy prawie wydala na siebie wyrok..." <-- Hunted ?? "..Kolega jest tym no knightem i wali z tego axa a ja jestem tym.. druidem i wale.. z rozdzki.." <-- Ktory masz lvl 8 ?? co za profesjonalisci ;) powinni robic wywiady z ludzmi ktorzy maja minimum 50 lvl bo ci raczej sie znaja ;)

Jest on prawdopodobnie pierwszym magiem, który wykonał w pojedynke Demon Helmet Quest. <--- Nemtor tez juz robil DH solo przed Taifunem bodajze ;)

~Mine PL rox :D~
~English tez zreszta ;)~

Toowreck 26-04-2006 14:47

xd

najlepsza jest scena z artykulu tvp3 jak typek pada na berku ;)

gargamiel11 26-04-2006 14:49

gz

gz odpowiedź w radiu rozjaśniłeś im umysły

Vrael 26-04-2006 15:00

Afff przez jednego psychola taki syf :|...

Vilgefortz 26-04-2006 15:03

hehehehe-już to widzę międzynarodowa afera "naród niemiecki wypaczającą psychikę grą tibia chcą zniszczyć świat i rożpocząć IIIwojnę światową. trzeba zniszczyć Tibię!!!!"

Hegemmon 26-04-2006 15:11

Jeśli chodzi o materiał z TVP3 to moim zdaniem na uwagęzasługuje jednie wypowiedź tego filozofa, który chyba jako jedyny dokładnie zobrazował ten "problem". No jeszcze na uwagę zasługuje wypowiedź naczelnego "Clicka".

Patologia patologią, ale szukanie problemu w narządziu, to nawet nie można nazwać tego pójściem na łatwiznę, to jest próba rozwiązania problemu nie badając zagadnienia. Innymi słowy- amatorszczyzna.

Nie rozumiem czemu oni tak się czepiają faktu, że można zabić posać innej osoby, to pzecież nie jest atak fizyczny tylko wynik jednej z podstawowych stron ludzkiej natury- rywalizacji. To, że niektóre parapety widzą w tym coś więcej to wynik ich JUŻ uszkodzonego mózgu.

PS. Drom i znowu nie dałeś zdjęcia z moim advancem..... już cię nie lubię :P

Bolexus 26-04-2006 15:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Realm
Siemka, ej mam pytanko, w tym mp3 , pod koniec profesorek mowil, ze jakis gracz "Fatality" jest podobno najlepszy ;] wie ktos w jakie on gierki gra? moze ma swoja stronke internetowa? poda ktos? albo zna jakies szczegoly o nim?

No zawsze jak gadają o grach to dają przykład że to najlepszy gracz na świecie. W co jest najlepszy to do konca nie wiem. Wiem ze kiedyś na MTV leciał jakiś program i Fatality wygrał jakiś międzynarodowy turniej w Unreala. To ze jest dobry w strzelanki np. znowu nie oznacza ze w każdą gre bedzie zaj*bisty.

Hunter Of Mystery 26-04-2006 15:42

Zrozumcie! Do matek takze kieruje te wypowiedz! To jest nauczka dla naszych rodzicow, nie dla nas. Zeby nie my przestali grac w tibie, a to oni nam nie moga przerywac!:p Juz wyobrazam te kartki na drzwiach "Uwaga! Wejscie grozi obciem krzeslem/pretem/kijem/niewazne! Jesli nie wierzysz to przeczytaj artykul podany ponizej!"B) :evul: A tak serio to moja mama nie czyta gazet... wiec nie wie o co chodzi... Powinni sie razej przyczepic do SSS czy GTA:SA...

Gracz Tibijski 26-04-2006 16:19

Next plaaax?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hunter Of Mystery
Zrozumcie! Do matek takze kieruje te wypowiedz! To jest nauczka dla naszych rodzicow, nie dla nas. Zeby nie my przestali grac w tibie, a to oni nam nie moga przerywac!:p Juz wyobrazam te kartki na drzwiach "Uwaga! Wejscie grozi obciem krzeslem/pretem/kijem/niewazne! Jesli nie wierzysz to przeczytaj artykul podany ponizej!"B) :evul: A tak serio to moja mama nie czyta gazet... wiec nie wie o co chodzi... Powinni sie razej przyczepic do SSS czy GTA:SA...

Spoko! Przyczepia sie i do Sa ^.^
Potrzeba żródła dochodów co nie? -.-":p

Rayman1994 26-04-2006 16:19

W Faktach ten gostek co mowil o ze jego kolega jest knightem i wali z axe
doprowadzil mnie do smiechu . On powiedzial Moj kolega akurat jest knajtem i wali z axa . LoL . Powinno byc tak . oj koleka akurat jest najtem i wali z ax.
Polacy , polacy K jest nieme przed spolgloskami .
A co do bicia matki to juz przesada . Ludzie uzaleznieni powinni byc zamknieci w klatkach =P. Tibia ma grafike do dupy (tak sie wyraze) ale jest w niej cos co jest piekne !

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:27.