|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Wszyscy zapewne słyszeliście o ostatniej aferze z Tibią w mediach. Nie wszyscy jednak widzieli te materiały, więc postanowiliśmy je wam udostępnić.
Zaczniemy od materiału, który niewiele osób słyszało. W zeszły piątek w Radiu Łódź odbyła sie audycja poświęcona uzależnieniu od gier komputerowych. Oczywiście wspomniano też o Tibii, ale to był tylko poboczny wątek. Audycja znajduje się w naszym dziale download, oraz na Rapidshare.de. Jeśli nie możecie pobrać pliku z naszego downloadu ponieważ wyskakuje wam informacja o tym, iż nie wchodzicie bezpośrednio z Tibia.pl wyłączcie na chwile filtrowanie stron www w waszym firewall(tylko nie wyłączajcie całego firewalla). Czasem firewall blokuje odnośniki i dlatego trzeba tak kombinować, można też dodać nas do whitelisty, bądź spróbować na innej przeglądarce - powinno pomóc. Pozdrawiamy Pana, który na końcu audycji bronił gier ![]() Za dostarczenie nagrania dziękujemy użytkownikowi forum - Thimburdowi ![]() Kolejny materiał nie znany tak szeroko, to program Telekurier z TVP3, który można obejrzeć poprzez Google Video. Ostatnim znanym nam(i chyba wszystkim Tibijczykom) materiałem o Tibii w mediach jest nagranie z Faktów TVN. Można je obejrzeć także poprzez Google Video. Szkoda, że media przedstawiają Tibie tylko z złej strony, do tego traktując nas wszystkich jak ćpunów bijących swoje matki krzesłami... Żeby to oni jeszcze wiedzieli co mówią, a walą takie perełki czasami o Tibii, że ja sie za głowę łapie jak ktoś kto ma zero pojęcia o czymś bierze sie za reportaż o tym... Ale mamy też dobre wieści, okazało się, że pare zdjęć zaginęło w drodze do nas i umieszczamy je teraz. Lord Lobek obecnie 153 paladyn z Calmery dołączył do grona Polaków z takim poziomem. Chyba czas zwiększyć wymagania do newsa ![]() ![]() (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Rihekel z Aurey dzielnie walczy na Rookgaardzie, obecnie ma już 46 poziom. ![]() (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Ostatnio się coś złego porobiło z tymi naszymi high levelami... Co który dojdzie do ścisłej czołówki to przestaje grać. Takim przykładem jest Taifun Devilry z Furory, który w zastraszająco szybkim tempie zdobył 200 poziom i niestety na 205 poziomie się zatrzymał póki co. Liczymy na szybki powrót do expienia ![]() ![]() (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Jeszcze około 8 stycznia miał on poziom 150... Kto wie, który już by miał gdyby nie ta przerwa... ![]() (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Jest on prawdopodobnie pierwszym magiem, który wykonał w pojedynke Demon Helmet Quest. ![]() (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Przynajmniej za graczy nie musimy sie wstydzić i mamy sie czym pochwalić, bo profesjonalizmem mediów nie bardzo ![]() Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 27-04-2006 o 01:04. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]() Yoyo!
Teraz se na spokojnie oglądnełam te Audycje.... Kurier całkiem spoko ale za to TVN Beznadzieja tak tam przerywa .... Gz Advenców!!!! Enjoy! P.S. I'm First ![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Stan: Na emeryturze
Imię: XxXxX
Profesja: Elite Knight
Świat: Premia
Poziom: 79
Skille: 88/87
Poziom mag.: 7
|
![]() Lol co to ma byc... Sory ze sie brzydko wyrazam ale oni jaja sobie robiom...
wedlug mnie tibia jest jednom z najlepszych gier.. a pozatym jak ktos sie uzalezni to jego problem ;] takie jest moje zdanie |
![]() |
![]() |
#4 |
eX Moderator
Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: www.tibiaspy.com
Wpisy bloga: 2
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Almighty Friends
Świat: Secura
Poziom: 170
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
|
![]() Ludzie, nie bijcie swoich matek!! Faktem jest, że Tibia może kogoś pochłonąć do tego stopnia, że już nie widzi poza nią swiata. W takich sytuacjach należy spytać: Gdzie byli rodzice do tej pory?. Taki małolat jeszcze może nie zdawać sobie z tego sprawy co robi. Ja powiem tyle, że w pewnym sensie też jestem uzależniony od Tibii ale nie do tego stopnia. W tym miesiącu nie bylu u mnie dnia bez wejścia na forum, czy bez glupiego stania przed depo. Jednak oprócz tego w realnym życiu nie widze u siebie większych zmian na gorsze. Mam czas i na Tibie i na znajomych, rodzine itp. Trzeba widzieć pewną granicę, co jest złe a co dobre.
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 02 2006
Poziom mag.: 5
|
![]() Hmm, przyostrzyli troche tą gre sieciową, ale było w tym bardzo dużo prawdy.
Ale jak powiedział Paweł Pilski "...cały internet może być zagrożeniem dla jakiś jednostek, jeżeli będzie niewłaściwie użytkowany, i myśle że na tym polega problem." i tutaj skonczyłem oglądać Telekurier, bo wydaje mi się że wszystko w tym zdaniu zostało powiedzianie i według mnie takie powinno być podsumowanie. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() A mi się podoba, jak ten koleś (z radiałodzi) mówi, że bloodhit w potwora może wywoływać agresję wśród graczy.
Ps. Ale zaskoczył mnie, gdy powiedział że grał w Tibię. Nie to co Ci beznadziejni TVN'owcy. @ "Administrator Tibii" Fajnie, że dałeś reportaż o Tibii z TVP3. Bo tego nie widziałem jeszcze (tzn. widziałem w weekend jakieś ostatnie 2 minuty, łącznie z napisami). Cytuj:
http://rapidshare.de/files/18509547/iNoThrowInYouChairNoobPlx*********** |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Carlin, a dokladniej jezeli chodzi o miasto to zminiam je jak skarpetki
![]() |
![]() NICe
![]() ![]()
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2005
|
![]() omg ten reportaz tvnu mnie dowalil "chodzi o to zeby zabijac jaknajwiecej" te media zachowuja sie jak ****e robią z nas masowych zabijaków (nie przecze
![]() ale "TROSZKE" wyolbrzymiaja fakty |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2005
Lokacja: Gliwice
Imię: Mag nad Magami Tomasz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tibia holigans
Świat: Astera
Poziom: 45
Skille: 19/25
Poziom mag.: 49
|
![]() Gz dla graczy. I wspułczuje tym co pisali artykuly wychodzom na swiat skutki przemoct w domu.
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002
Imię: Palek Koszalek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Saint
Świat: Guardia
|
![]() teraz nawed moi rodzice ograniczyli mi czas grania z 3-4h do 2h -.-
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2005
Lokacja: Szczecin
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
![]() Współczuje tej matce...to bylo prawie jak kamikaze
![]() ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Kazordoon
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: 20
Skille: magiem?
Poziom mag.: 17
|
![]() afera o gre
![]() znam dużo ludzi, którzy grają w Tibie i nikogo nie pobili xD szkoda ze Tibie ukazali ze złej strony ;/ P.S Czyżby Rihekel nie był przypadkiem w Ghoul Roomie na Rooku, lub w jakim innym "niedostępnym" miejscu na RooKu? ![]()
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2004
Lokacja: Siedlce
Imię: Niat Luza
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 89
Skille: 78/76
|
![]() Gz dla panow z ss, (chociaz powiekszenie nie dziala)
A co do mediow ... 1 przypadek na dziesiatki tysiecy i AFERA, rozumiem ludzie maja pusto w glowach ale kurde bez przesadyzmu
#14 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
![]() ![]() |
![]() Po usłuszeniu "Patrzymy się w co syn gra, i Tibia to jedna z wielu gier sgra.... strategicznych" wyłączyłem to.
|
![]() |
![]() |
#15 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 11 2005
Lokacja: Wrocław, Polska
Imię: Immortal'Eye
Profesja: Rookstayer
Świat: Antica
![]() ![]() |
![]() TVN nie ma już o czym pisać, to czepia się Tibi. Nawet nie wiedzą o co chodzi, a gadają.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() Chcialbym zauwazyc ze tibia to nie gra dla 10 latkow ktorzy gdzy padaja dostaja furii i niszcza wszystko co wpadnie im w lapy
![]() ![]() PS: chcial bym powiedziec cos chlopakowi co pobil swoja matke krzeslem POKNIJ SIE W LEP KU***IE!!! ![]() ![]() |
![]() |
#17 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Żory => Osiny ;D
Imię: Tukan pogromca sebka
Gildia: Theos
Świat: Samera
Poziom: 74
Skille: 86/84
|
![]() ładnieee...w solo demon helmet questa wykonac!!
![]() ![]() ![]() I chcialbym Cos zacytowac....: Cytuj:
![]() Ostatnio edytowany przez Tukan pogromca sebka - 26-04-2006 o 09:41. |
||
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2005
|
![]() strasznie mnie wkurza punkt widzenia:"gry komputerowe to przyczyna terroryzmu głodu w Etiopii itp itd. A wogóle to gry komputerowe są narzędziem szatana!!!!"
czy to wina tibii że grał w nią jakiś 12 letni psychol????? looool |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2005
Lokacja: Śląskie :P
Stan: Na Emeryturze
Imię: Leen Thor
Świat: Nerana
|
![]() po tym temacie o Tibii dalej gram ile chce xP a mama mi nie broni
![]() ehm gz dla graczy ze zdjęć za ich osiągnięcia i pozdro dla Tibia.pl Team xD |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2004
Lokacja: Żary
|
![]() W US grają w WoW-a.
W biednych Chinach w Lineage 2. W Japonii w Final Fantasy XI. w Europie też w WoW-a. a w Polsce w Tibię ![]() |
![]() |