|
|||||||
| Notki |
| Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 |
|
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
Wszyscy zapewne słyszeliście o ostatniej aferze z Tibią w mediach. Nie wszyscy jednak widzieli te materiały, więc postanowiliśmy je wam udostępnić.
Zaczniemy od materiału, który niewiele osób słyszało. W zeszły piątek w Radiu Łódź odbyła sie audycja poświęcona uzależnieniu od gier komputerowych. Oczywiście wspomniano też o Tibii, ale to był tylko poboczny wątek. Audycja znajduje się w naszym dziale download, oraz na Rapidshare.de. Jeśli nie możecie pobrać pliku z naszego downloadu ponieważ wyskakuje wam informacja o tym, iż nie wchodzicie bezpośrednio z Tibia.pl wyłączcie na chwile filtrowanie stron www w waszym firewall(tylko nie wyłączajcie całego firewalla). Czasem firewall blokuje odnośniki i dlatego trzeba tak kombinować, można też dodać nas do whitelisty, bądź spróbować na innej przeglądarce - powinno pomóc. Pozdrawiamy Pana, który na końcu audycji bronił gier ![]() Za dostarczenie nagrania dziękujemy użytkownikowi forum - Thimburdowi ![]() Kolejny materiał nie znany tak szeroko, to program Telekurier z TVP3, który można obejrzeć poprzez Google Video. Ostatnim znanym nam(i chyba wszystkim Tibijczykom) materiałem o Tibii w mediach jest nagranie z Faktów TVN. Można je obejrzeć także poprzez Google Video. Szkoda, że media przedstawiają Tibie tylko z złej strony, do tego traktując nas wszystkich jak ćpunów bijących swoje matki krzesłami... Żeby to oni jeszcze wiedzieli co mówią, a walą takie perełki czasami o Tibii, że ja sie za głowę łapie jak ktoś kto ma zero pojęcia o czymś bierze sie za reportaż o tym... Ale mamy też dobre wieści, okazało się, że pare zdjęć zaginęło w drodze do nas i umieszczamy je teraz. Lord Lobek obecnie 153 paladyn z Calmery dołączył do grona Polaków z takim poziomem. Chyba czas zwiększyć wymagania do newsa ![]() ![]() (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Rihekel z Aurey dzielnie walczy na Rookgaardzie, obecnie ma już 46 poziom. ![]() (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Ostatnio się coś złego porobiło z tymi naszymi high levelami... Co który dojdzie do ścisłej czołówki to przestaje grać. Takim przykładem jest Taifun Devilry z Furory, który w zastraszająco szybkim tempie zdobył 200 poziom i niestety na 205 poziomie się zatrzymał póki co. Liczymy na szybki powrót do expienia ![]() ![]() (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Jeszcze około 8 stycznia miał on poziom 150... Kto wie, który już by miał gdyby nie ta przerwa... ![]() (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Jest on prawdopodobnie pierwszym magiem, który wykonał w pojedynke Demon Helmet Quest. ![]() (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Przynajmniej za graczy nie musimy sie wstydzić i mamy sie czym pochwalić, bo profesjonalizmem mediów nie bardzo ![]() Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 27-04-2006 o 02:04. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
Yoyo!
Teraz se na spokojnie oglądnełam te Audycje.... Kurier całkiem spoko ale za to TVN Beznadzieja tak tam przerywa .... Gz Advenców!!!! Enjoy! P.S. I'm First ![]() |
|
|
#3 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Stan: Na emeryturze
Imię: XxXxX
Profesja: Elite Knight
Świat: Premia
Poziom: 79
Skille: 88/87
Poziom mag.: 7
|
Lol co to ma byc... Sory ze sie brzydko wyrazam ale oni jaja sobie robiom...
wedlug mnie tibia jest jednom z najlepszych gier.. a pozatym jak ktos sie uzalezni to jego problem ;] takie jest moje zdanie |
|
|
|
|
#4 |
|
eX Moderator
Data dołączenia: 07 08 2005
Lokacja: www.tibiaspy.com
Wpisy bloga: 2
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Almighty Friends
Świat: Secura
Poziom: 170
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
|
Ludzie, nie bijcie swoich matek!! Faktem jest, że Tibia może kogoś pochłonąć do tego stopnia, że już nie widzi poza nią swiata. W takich sytuacjach należy spytać: Gdzie byli rodzice do tej pory?. Taki małolat jeszcze może nie zdawać sobie z tego sprawy co robi. Ja powiem tyle, że w pewnym sensie też jestem uzależniony od Tibii ale nie do tego stopnia. W tym miesiącu nie bylu u mnie dnia bez wejścia na forum, czy bez glupiego stania przed depo. Jednak oprócz tego w realnym życiu nie widze u siebie większych zmian na gorsze. Mam czas i na Tibie i na znajomych, rodzine itp. Trzeba widzieć pewną granicę, co jest złe a co dobre.
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 02 2006
Poziom mag.: 5
|
Hmm, przyostrzyli troche tą gre sieciową, ale było w tym bardzo dużo prawdy.
Ale jak powiedział Paweł Pilski "...cały internet może być zagrożeniem dla jakiś jednostek, jeżeli będzie niewłaściwie użytkowany, i myśle że na tym polega problem." i tutaj skonczyłem oglądać Telekurier, bo wydaje mi się że wszystko w tym zdaniu zostało powiedzianie i według mnie takie powinno być podsumowanie. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
A mi się podoba, jak ten koleś (z radiałodzi) mówi, że bloodhit w potwora może wywoływać agresję wśród graczy.
Ps. Ale zaskoczył mnie, gdy powiedział że grał w Tibię. Nie to co Ci beznadziejni TVN'owcy. @ "Administrator Tibii" Fajnie, że dałeś reportaż o Tibii z TVP3. Bo tego nie widziałem jeszcze (tzn. widziałem w weekend jakieś ostatnie 2 minuty, łącznie z napisami). Cytuj:
http://rapidshare.de/files/18509547/iNoThrowInYouChairNoobPlx*********** |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Carlin, a dokladniej jezeli chodzi o miasto to zminiam je jak skarpetki
|
NICe
: D:
|
|
#8 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2005
|
omg ten reportaz tvnu mnie dowalil "chodzi o to zeby zabijac jaknajwiecej" te media zachowuja sie jak ****e robią z nas masowych zabijaków (nie przecze
)ale "TROSZKE" wyolbrzymiaja fakty |
|
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 07 2005
Lokacja: Gliwice
Imię: Mag nad Magami Tomasz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Tibia holigans
Świat: Astera
Poziom: 45
Skille: 19/25
Poziom mag.: 49
|
Gz dla graczy. I wspułczuje tym co pisali artykuly wychodzom na swiat skutki przemoct w domu.
|
|
#10 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Tarnowskie Góry Postów: 1002
Imię: Palek Koszalek
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Saint
Świat: Guardia
|
teraz nawed moi rodzice ograniczyli mi czas grania z 3-4h do 2h -.-
|
|
#11 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2005
Lokacja: Szczecin
Profesja: Knight
Świat: Refugia
|
Współczuje tej matce...to bylo prawie jak kamikaze
LUDZIE DO JASNEJ CHOLERY NIE BIJCIE MATEK KRZESŁAMI!! czasami Tibia potrafi uzależnić, ale bez przesady kurwa...sry za bluzgi ale mnie to wnerwia, jak media przesadzają... TVN! NIE MASZ CO ROBIC?? ![]()
|
|
|
#12 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Kazordoon
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Świat: Refugia
Poziom: 20
Skille: magiem?
Poziom mag.: 17
|
afera o gre
![]() znam dużo ludzi, którzy grają w Tibie i nikogo nie pobili xD szkoda ze Tibie ukazali ze złej strony ;/ P.S Czyżby Rihekel nie był przypadkiem w Ghoul Roomie na Rooku, lub w jakim innym "niedostępnym" miejscu na RooKu? ![]()
|
|
|
#13 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2004
Lokacja: Siedlce
Imię: Niat Luza
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 89
Skille: 78/76
|
Gz dla panow z ss, (chociaz powiekszenie nie dziala)
A co do mediow ... 1 przypadek na dziesiatki tysiecy i AFERA, rozumiem ludzie maja pusto w glowach ale kurde bez przesadyzmu
|
|
#14 |
|
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
|
Po usłuszeniu "Patrzymy się w co syn gra, i Tibia to jedna z wielu gier sgra.... strategicznych" wyłączyłem to.
|
|
|
|
|
#15 | ||||
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 11 2005
Lokacja: Wrocław, Polska
Imię: Immortal'Eye
Profesja: Rookstayer
Świat: Antica
|
TVN nie ma już o czym pisać, to czepia się Tibi. Nawet nie wiedzą o co chodzi, a gadają.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
|
|
|
#16 |
|
Guest
|
Chcialbym zauwazyc ze tibia to nie gra dla 10 latkow ktorzy gdzy padaja dostaja furii i niszcza wszystko co wpadnie im w lapy
ani dla ludzi o slabych nerwach co tluka swoje matki krzeslami . A media widza i wykorzystuja mozemy I cisna wdodatku kity ze trzeba zabijac wszystko przez co rodzice moga sie marwic i zabraniac grac w tibie swoim dzieciom. Mialem kumpla 48 rotal pal jego stary zobaczyl ta audycje i mu zabronil grac w tibie. Ale z mediami tak jest mala akcja i gra zjechana na maxPS: chcial bym powiedziec cos chlopakowi co pobil swoja matke krzeslem POKNIJ SIE W LEP KU***IE!!! ![]() |
|
|
#17 | ||
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 04 2006
Lokacja: Żory => Osiny ;D
Imię: Tukan pogromca sebka
Gildia: Theos
Świat: Samera
Poziom: 74
Skille: 86/84
|
ładnieee...w solo demon helmet questa wykonac!!
yea..ostry zawodnik Gratulacje! ![]() I chcialbym Cos zacytowac....: Cytuj:
Popieram.Ostatnio edytowany przez Tukan pogromca sebka - 26-04-2006 o 10:41. |
||
|
|
|
|
#18 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 12 2005
|
strasznie mnie wkurza punkt widzenia:"gry komputerowe to przyczyna terroryzmu głodu w Etiopii itp itd. A wogóle to gry komputerowe są narzędziem szatana!!!!"
czy to wina tibii że grał w nią jakiś 12 letni psychol????? looool |
|
|
|
|
#19 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 03 2005
Lokacja: Śląskie :P
Stan: Na Emeryturze
Imię: Leen Thor
Świat: Nerana
|
po tym temacie o Tibii dalej gram ile chce xP a mama mi nie broni
![]() ehm gz dla graczy ze zdjęć za ich osiągnięcia i pozdro dla Tibia.pl Team xD |
|
|
|
|
#20 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2004
Lokacja: Żary
|
W US grają w WoW-a.
W biednych Chinach w Lineage 2. W Japonii w Final Fantasy XI. w Europie też w WoW-a. a w Polsce w Tibię ![]() |
|
|