![]() |
Tibia w mediach
Wszyscy zapewne słyszeliście o ostatniej aferze z Tibią w mediach. Nie wszyscy jednak widzieli te materiały, więc postanowiliśmy je wam udostępnić.
Zaczniemy od materiału, który niewiele osób słyszało. W zeszły piątek w Radiu Łódź odbyła sie audycja poświęcona uzależnieniu od gier komputerowych. Oczywiście wspomniano też o Tibii, ale to był tylko poboczny wątek. Audycja znajduje się w naszym dziale download, oraz na Rapidshare.de. Jeśli nie możecie pobrać pliku z naszego downloadu ponieważ wyskakuje wam informacja o tym, iż nie wchodzicie bezpośrednio z Tibia.pl wyłączcie na chwile filtrowanie stron www w waszym firewall(tylko nie wyłączajcie całego firewalla). Czasem firewall blokuje odnośniki i dlatego trzeba tak kombinować, można też dodać nas do whitelisty, bądź spróbować na innej przeglądarce - powinno pomóc. Pozdrawiamy Pana, który na końcu audycji bronił gier :) Za dostarczenie nagrania dziękujemy użytkownikowi forum - Thimburdowi :) Kolejny materiał nie znany tak szeroko, to program Telekurier z TVP3, który można obejrzeć poprzez Google Video. Ostatnim znanym nam(i chyba wszystkim Tibijczykom) materiałem o Tibii w mediach jest nagranie z Faktów TVN. Można je obejrzeć także poprzez Google Video. Szkoda, że media przedstawiają Tibie tylko z złej strony, do tego traktując nas wszystkich jak ćpunów bijących swoje matki krzesłami... Żeby to oni jeszcze wiedzieli co mówią, a walą takie perełki czasami o Tibii, że ja sie za głowę łapie jak ktoś kto ma zero pojęcia o czymś bierze sie za reportaż o tym... Ale mamy też dobre wieści, okazało się, że pare zdjęć zaginęło w drodze do nas i umieszczamy je teraz. Lord Lobek obecnie 153 paladyn z Calmery dołączył do grona Polaków z takim poziomem. Chyba czas zwiększyć wymagania do newsa ;) (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Rihekel z Aurey dzielnie walczy na Rookgaardzie, obecnie ma już 46 poziom. (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Ostatnio się coś złego porobiło z tymi naszymi high levelami... Co który dojdzie do ścisłej czołówki to przestaje grać. Takim przykładem jest Taifun Devilry z Furory, który w zastraszająco szybkim tempie zdobył 200 poziom i niestety na 205 poziomie się zatrzymał póki co. Liczymy na szybki powrót do expienia :) (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Jeszcze około 8 stycznia miał on poziom 150... Kto wie, który już by miał gdyby nie ta przerwa... (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Jest on prawdopodobnie pierwszym magiem, który wykonał w pojedynke Demon Helmet Quest. (Kliknij w obrazek, aby zobaczyć pełną wersje) Przynajmniej za graczy nie musimy sie wstydzić i mamy sie czym pochwalić, bo profesjonalizmem mediów nie bardzo ;) |
Yoyo!
Teraz se na spokojnie oglądnełam te Audycje.... Kurier całkiem spoko ale za to TVN Beznadzieja tak tam przerywa .... Gz Advenców!!!! Enjoy! P.S. I'm First :o |
Lol co to ma byc... Sory ze sie brzydko wyrazam ale oni jaja sobie robiom...
wedlug mnie tibia jest jednom z najlepszych gier.. a pozatym jak ktos sie uzalezni to jego problem ;] takie jest moje zdanie |
Ludzie, nie bijcie swoich matek!! Faktem jest, że Tibia może kogoś pochłonąć do tego stopnia, że już nie widzi poza nią swiata. W takich sytuacjach należy spytać: Gdzie byli rodzice do tej pory?. Taki małolat jeszcze może nie zdawać sobie z tego sprawy co robi. Ja powiem tyle, że w pewnym sensie też jestem uzależniony od Tibii ale nie do tego stopnia. W tym miesiącu nie bylu u mnie dnia bez wejścia na forum, czy bez glupiego stania przed depo. Jednak oprócz tego w realnym życiu nie widze u siebie większych zmian na gorsze. Mam czas i na Tibie i na znajomych, rodzine itp. Trzeba widzieć pewną granicę, co jest złe a co dobre.
|
Hmm, przyostrzyli troche tą gre sieciową, ale było w tym bardzo dużo prawdy.
Ale jak powiedział Paweł Pilski "...cały internet może być zagrożeniem dla jakiś jednostek, jeżeli będzie niewłaściwie użytkowany, i myśle że na tym polega problem." i tutaj skonczyłem oglądać Telekurier, bo wydaje mi się że wszystko w tym zdaniu zostało powiedzianie i według mnie takie powinno być podsumowanie. |
A mi się podoba, jak ten koleś (z radiałodzi) mówi, że bloodhit w potwora może wywoływać agresję wśród graczy.
Ps. Ale zaskoczył mnie, gdy powiedział że grał w Tibię. Nie to co Ci beznadziejni TVN'owcy. @ "Administrator Tibii" Fajnie, że dałeś reportaż o Tibii z TVP3. Bo tego nie widziałem jeszcze (tzn. widziałem w weekend jakieś ostatnie 2 minuty, łącznie z napisami). Cytuj:
http://rapidshare.de/files/18509547/iNoThrowInYouChairNoobPlx*********** |
NICe:D:
:DD: |
omg ten reportaz tvnu mnie dowalil "chodzi o to zeby zabijac jaknajwiecej" te media zachowuja sie jak ****e robią z nas masowych zabijaków (nie przecze:p )
ale "TROSZKE" wyolbrzymiaja fakty |
Gz dla graczy. I wspułczuje tym co pisali artykuly wychodzom na swiat skutki przemoct w domu.
|
teraz nawed moi rodzice ograniczyli mi czas grania z 3-4h do 2h -.-
|
Współczuje tej matce...to bylo prawie jak kamikaze :P LUDZIE DO JASNEJ CHOLERY NIE BIJCIE MATEK KRZESŁAMI!! http://img160.imageshack.us/img160/5...eviewimgsr.gif czasami Tibia potrafi uzależnić, ale bez przesady kurwa...sry za bluzgi ale mnie to wnerwia, jak media przesadzają... TVN! NIE MASZ CO ROBIC?? http://img160.imageshack.us/img160/5...eviewimgsr.gif
|
afera o gre :P
znam dużo ludzi, którzy grają w Tibie i nikogo nie pobili xD szkoda ze Tibie ukazali ze złej strony ;/ P.S Czyżby Rihekel nie był przypadkiem w Ghoul Roomie na Rooku, lub w jakim innym "niedostępnym" miejscu na RooKu? :] |
Gz dla panow z ss, (chociaz powiekszenie nie dziala)
A co do mediow ... 1 przypadek na dziesiatki tysiecy i AFERA, rozumiem ludzie maja pusto w glowach ale kurde bez przesadyzmu |
Po usłuszeniu "Patrzymy się w co syn gra, i Tibia to jedna z wielu gier sgra.... strategicznych" wyłączyłem to.
|
TVN nie ma już o czym pisać, to czepia się Tibi. Nawet nie wiedzą o co chodzi, a gadają.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Chcialbym zauwazyc ze tibia to nie gra dla 10 latkow ktorzy gdzy padaja dostaja furii i niszcza wszystko co wpadnie im w lapy :angry: ani dla ludzi o slabych nerwach co tluka swoje matki krzeslami:creature: . A media widza i wykorzystuja mozemy I cisna wdodatku kity ze trzeba zabijac wszystko przez co rodzice moga sie marwic i zabraniac grac w tibie swoim dzieciom. Mialem kumpla 48 rotal pal jego stary zobaczyl ta audycje i mu zabronil grac w tibie. Ale z mediami tak jest mala akcja i gra zjechana na max
PS: chcial bym powiedziec cos chlopakowi co pobil swoja matke krzeslem POKNIJ SIE W LEP KU***IE!!! X( :fuck: |
ładnieee...w solo demon helmet questa wykonac!! :] yea..ostry zawodnik :D Gratulacje! :)
I chcialbym Cos zacytowac....: Cytuj:
|
strasznie mnie wkurza punkt widzenia:"gry komputerowe to przyczyna terroryzmu głodu w Etiopii itp itd. A wogóle to gry komputerowe są narzędziem szatana!!!!"
czy to wina tibii że grał w nią jakiś 12 letni psychol????? looool |
po tym temacie o Tibii dalej gram ile chce xP a mama mi nie broni :D
ehm gz dla graczy ze zdjęć za ich osiągnięcia i pozdro dla Tibia.pl Team xD |
W US grają w WoW-a.
W biednych Chinach w Lineage 2. W Japonii w Final Fantasy XI. w Europie też w WoW-a. a w Polsce w Tibię :] |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46. |