Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   ,,Dziewczyna” – Pełny artykuł o Tibi (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=87483)

Ryos Lura 31-07-2006 11:03

Z tego co mi wiadomo, Azjaci nie graja zbytnio w Tibie.
Ta chinka umarła w WOWIE, a chlopak który zabił swojego kolege za 200 USD to byl przypadek z MU, wiec czemu to trafilo tutaj?

Lord Alek 31-07-2006 13:07

Dobrze wiedzieć, że jesteśmy chorymi psychicznie uzależnionymi od tibii debilami.
Ja jakoś dwa lata temu siedziałem czasem ponad 10 h przy tibii, a jednak jakoś nie byłem uzależniony. Teraz prawie o ogóle nie gram.

Link do części artykułu na stronie tego szmatławca:
http://dziewczyna.redakcja.pl/archiw...p?Artykul=3772

P0nury 31-07-2006 13:21

Misiaczki, Wy chyba nie rozumiecie na czym to polega. Oczywiste jest, że nie napisali, iż osoby te zmarły przez Tibie, ale skojarzenia same nam mówią, jak to było (tzn. osobom, które nie są w temacie). To jest swego rodzaju zabezpieczenie. W razie czego mogą się wycofać i powiedzieć, że przecież nie napisali, iż to przez Tibie.

Tomcio Pall 31-07-2006 14:57

Fajnie jestem jakimś nałogowcem bo gram w tibie. Suuper ej może odrazu jak jestem wg. tej gazety chory psychicznie to niech mnie zamkną w pokoju bez klamek(zawsze chciałem wiedzieć jak tam jest). Gram w tibie teraz bo jestem chory(grypa jelitowa) i nie mam co robić. A takto to pół dnia na dworze jestem z 3-4godz sobie pogram i to wszystko. Raz shakowali mi konto to się ucieszyłem ale i tak wruciłem. Ale się jeszcze nie zgodze z tym że wszystkie inne gry można w każdej chwili zapisać i wyjść. Dajmy na to takiego Godfathera lub GTA. Nie da się zapisać gry podczas misij.

Flisik 31-07-2006 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harven
hehe, była juz o tym mowa ale dziex że dałeś pelny artykuł :]

edit: o ile sie nie myle to pomylili Tibie z WoW'em w akapicie o Chińczykach... Sam widziałem screeny z tego pogrzebu.

EEE, to zarzucibyś nimi, też byśmy chętnie oglądneli.

Lasooch 31-07-2006 15:12

Żałosne jest to, że za pisanie artykułów o Tibii biorą się ludzie, którzy nie mają bladego pojęcia o tej grze. Co prawda Tibia uzależnia, i to jak, ale mieszanie faktów (Azjaci umierający przed WoWem nie mają wiele wspólnego z Tibią) i całkowite bzdury (postać słabnie i ginie, jak się nią nie gra? Ha ha ha.) świadczą o tym, że redaktorzy to po prostu żerujące na innych mediach (które również się mylą) bezmózgie hieny tudzież sępy. Zagrałby jeden z drugim chociaż dzień lub dwa, a potem by pisał.

Cóż, twierdzą, że Tibia ogłupia (to o słabnących ocenach) - wystarczy zajrzeć na bravo.pl (ostatnio w poszukiwaniu sporej dawki śmiechu mi się to zdarzyło, konkretniej wczoraj), czyli stronę zapewne podobnego szmatławca jak 'Dziewczyna', żeby zobaczyć, jak ogłupione są te puste wytapetowane rooshoffe ośmioletnie 'nastolatki', czytające takie gazety. Ot, temat z zagadką (pisane z pamięci): jeż idzie dookoła kwadratu, dlaczego pierwszą, drugą i trzecią część drogi (w sensie od rogu do rogu) idzie 90 sekund a ostatnią minutę trzydzieści? I co? Patrzymy - pierwsza odpowiedź 'omg nie wiem, może jabłko znalazł'. Druga - 'bo się zmęczył i szedł wolniej'. Trzecia - 'bo szedł po przekątnej'. Za siódmym czy ósmym razem nareszcie wydedukowały nasze koffane dziewczynki, że minuta i trzydzieści sekund to to samo co 90 sekund... Więc jak toto podrośnie, będzie gorzej, niż za Kaczyńskich, mówię ja wam to.

A tak zresztą, trochę się ta 'Dziewczyna' spóźniła z tym artykułem. Ale cóż, pewnie dopiero teraz usłyszeli o krzesłowej aferze.

Swoją drogą, było tam coś o zabiciu kogoś za miecz w grze. Co prawda chodziło o inną grę, ale załóżmy, że chodziło o Tibię. I co? Był kiedyś przypadek, że zabili w Polsce kogoś, żeby mu zabrać 8 (OSIEM!!) złotych. I co, grali w Tibię? Jestem przekonany, że nie! A afera była mniejsza, nikt już pewnie nie pamięta. Jeśli ten miecz był wart więcej niż 8 złotych, to równie dobrze po sprzedaniu go na allegro (NIELEGALNE!!) mógł ten koleś być zabity dla tejże kasy. Tylko, że wtedy by nie było, że przez Tibię zginął, chociaż kto wie, może by wymyślili, że w końcu stąd miał kasę.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus
A ja uwazam ze redaktorzy dziewczyny napisali prawde , oczywiscie pomijajac to o chinczykach i ze postac ginie..Tibia naprawde wiekszosc z was piszacych w tym temacie za bardzo uzaleznila , chocby widac to po tym jak jej zaciekle bronicie..Zastanowcie sie zanim dojdziecie do swiadomosci "o k .. rok zycia w plecy"

Pocieszę Cię, że mnie nie uzależnia (przynajmniej JUŻ). Od okolic kwietnia praktycznie nie gram.

Thel Heroes 31-07-2006 19:23

Powiem tylko jedno - LoL. Zwłaszcza zdania o narkomanach/alkocholikach, chińczykach, słabnięciu postaci itd. Media się uwzięły na tibię bo jakiś psychol pobił matkę krzesłem. Żenada. A jak myśle o pani "psycholog" to mi się krew gotujeX(

-Maciek Mur- 31-07-2006 19:25

Jak moja postać to usłyszała to niemogła trafić Vampa z Infernala :/.

To pewnie dlatego, że długą nią niegrałem i osłabła.

Heliwurab 31-07-2006 20:06

Napisałem do nich.. Napisałem im jakie głupoty napisali, jakie błedy, napisałem o WoW, pokrzyczałem (prawie ;P ) i mam nadzieję że się nauczą...

@Down
nie obchodzi mnei czy to opublikują. A nawet jeśli tak, to przynajmniej inni dowiedzą sie prawdy ^.-
P.S. napisałem że mam nadzieje ze nie opublikują tego, i ze napiszą do mnie, po ludzku.. Nie wiem, moze przyznają mi racje? :D

Duke Dran 31-07-2006 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heliwurab
Napisałem do nich.. Napisałem im jakie głupoty napisali, jakie błedy, napisałem o WoW, pokrzyczałem (prawie ;P ) i mam nadzieję że się nauczą...

Uważaj żeby cię nie opublikowali w następnym numerze : P lepiej przeproś heuheuehuehe.

Venee 17-08-2006 13:25

zal tych idiotów z faktów i gazet. Niech zagraja w tibie i wtedy opisuja-.- X(

Vandoz 17-08-2006 14:09

Omg.
Ci redaktorzy mogliby zadac sobie troche trudu i zapytac innych ludzi o Tibie niz np. ludzi w kafejkach typu: eeeeee,moj kolega jest knajtem... (znacie to :p). Niech poczytaja na forum co o nich sie mowi.

$corcerer 17-08-2006 19:24

Ile oni musieli szukać żeby znaleźć dziewczyny grające w Tibię? To jakaś podpucha, mówię wam :D

Royal-Nick 17-08-2006 22:09

Na pal z tą redakcją:D A co do tej Chinki to nie była tibia tylko World of Warcraftt ...... Mieszają się w nie swoje sprawy wkurzają mnie tacy ludzie .... " W tibie młodzieź ga tylko z przyjemności zabijania innych postaci" Złota myśl pani psycholog z TVN ;]

Rookstayer'ek 17-08-2006 22:21

trudności lewemu to mnie rozbawilo ..
A chinczycywogle w tibie graja? tam niema ich znakow ;) o za pojeby:D :D

Pacek 18-08-2006 13:12

Scor-coś ty to żadna podpucha to po prostu koniec świata sie zbliża a dziewczyna w tibie grająca to po prostu jeden ze naków nadzciągającej Apokalipsy

Wiecie co żal mi z wami przebywać na tym forum, to wstyd siedzieć i rozmawiać z takimi alkocholo-nikotyno-narkotyko-tibio-sexo-pederasto-uzależnieniowcami jesteśmy gorsi niż sataniśći powinno sie nas ściąć albo idąć drogą wielkich sekciarzy jakimi jesteśmy powinniśmy sie zebrać i popełnić zbiorowe samobójstwo (najlepiej drewnanym krzesłem przez łeb) jak to robią wielkie sekty tego świata albo poprośmy o izolatki, żebyśmy się do społeczeństwa nie dostali, jesteśmy zdegenerowana komórką społeczną, wrzodem na tyłku i zakałą społeczeństwa Niegodniśmy stąpać po tej ziemi po której dumnie kroczą Doda, mandaryna, bracia mroczkowie i brad Pit

Szymex 18-08-2006 13:23

O tibi to piszą, że gracze umierają przed kompem.
Ale nigdy nie słyszałem, że grając w Wowa ktoś umarł.

Kraon 18-08-2006 13:34

Tia , kolejny mądry artykuł...

Nie tylko grając w WoW'a ludzie umierali przed kompem. ODWALCIE SIE OD WOWA ! ^^ W chinach musieli wprowadzic ograniczenie na gry online ( bodajrze 4h gry i pozniej tyle samo przerwy ;] ) zeby mlodziez nie umierała przed kompami.

Kajko 18-08-2006 13:48

Ślepcy

To wszystko ma sens, może oprucz tego, że gracze tworzą postacie dla kasy, wy wszyscy jesteście juz tak uzależnieni od tego syfu, że już nic nie zmieni waszego poglądu. Ktoś tu napisał, że w tibie gra TYLKO 6-10h dziennie, to jest tlyko?? To, jak bardzo wciągneła was ta gra i jak wiele straciliście przez nią uśwaidomicie sobie dopiero jak skończycie w nią grać. Zaraz ktoś będzie usiłował mi wmówić, że nie mam racji ale mówie wam, teraz uważacie, że to nic strasznego grać w tibie i olewac wszystko ale gdy skończycie juz w to grać uświadomicie sobie ile przez to straciliście, niestety będzie juz za późno.

Yoh Asakura 18-08-2006 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kajko (Post 942271)
To wszystko ma sens, może oprucz tego, że gracze tworzą postacie dla kasy, wy wszyscy jesteście juz tak uzależnieni od tego syfu, że już nic nie zmieni waszego poglądu. Ktoś tu napisał, że w tibie gra TYLKO 6-10h dziennie, to jest tlyko?? To, jak bardzo wciągneła was ta gra i jak wiele straciliście przez nią uśwaidomicie sobie dopiero jak skończycie w nią grać. Zaraz ktoś będzie usiłował mi wmówić, że nie mam racji ale mówie wam, teraz uważacie, że to nic strasznego grać w tibie i olewac wszystko ale gdy skończycie juz w to grać uświadomicie sobie ile przez to straciliście, niestety będzie juz za późno.

Oh Dżizas, masz mnie. Jestem pieprzonym nałogowcem gram tylko 24h/7 bo doba nie ma więcej godzin :(.
A teraz poważnie, przyznaje, to jest syf. Ale nie powiem, że jestem uzależniony, bo nie gram od dłuższego czasu.
A poza tym - 6-10h to dla ciebie długo ? Człowieczku, 6-10h to ja siedzę jak chory jestem. A jak mam pełnie sił i ochotę do walki to siedzę i dłużej, taka juz dola "nałogowego" gracza.
Bajdełej, te przeżycie opisane przez ciebie doświadczyłeś na własnej skórze ? Jak tak to musiała być niezła trauma, ale nie musiałeś od razu nas przed tym przestrzegać. W końcu jesteśmy, hmm, uzależnionymi debilami którzy dnia bez syfiastej Tibii nie wytrzymają. A teraz sorry bo mnie dragon klepie i zara złapie deda xDDDD no to cya gajz.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:24.