Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Tibia 8.0 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=94367)

Tomcio Pall 14-09-2006 20:57

Wg. mnie Rasy na pocz±tek bardzo by się przydały. Je¶li chodzi o konie to też mogły by być ale oczywi¶cie trzeba by bylo zaplacic iles za takiego i dodatkowo nie mozna by bylo go zostawic w kazdym miejscu tylko w okraslonych. Tyle by mogli zrobic na poczatek.

Sadoch 14-09-2006 21:02

Jak wprowadza rasy to moze by napisac jakie to maly byc!! I teraz doszedlem do wniosku ze mogli by wprowadzic podzial na Charakter gracza czy jets ktos dobry zly czy np neutralny i wiazace sie z tym korzysci i wady!!
Np. kupowanie w tych sklepach a w innych nie !! W niektorych miastach byli by witani jak bohaterowie a w innych jako zdrajcy itp. !!

Pozdro for allB)

Stożek 14-09-2006 23:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sadoch (Post 987373)
Jak wprowadza rasy to moze by napisac jakie to maly byc!! I teraz doszedlem do wniosku ze mogli by wprowadzic podzial na Charakter gracza czy jets ktos dobry zly czy np neutralny i wiazace sie z tym korzysci i wady!!
Np. kupowanie w tych sklepach a w innych nie !! W niektorych miastach byli by witani jak bohaterowie a w innych jako zdrajcy itp. !!

Wiem, ze strasz sie zaistniec na forum ale dopisywanie wykzyknika/ow do kazdego zdania nie zwraca tak uwagi jak ich logiczny sens.

Rasy glupi pomysl-nie w Tibii, juz nie teraz moze 6 lat temu.
Konie-nie kupilbym go nigdy-do kaz nie wjedzie, do jaskini po linie go nie zaciagniemy-po co on komu? Chyba, ze liczycie na taki szajs jak dinorat/unikorn w MU.

Ja skupilbym sie na zmianie klasyfikacji broni-jak bijesz smoczysko z DL to powinno to dzialac jak aspiryna na bol glowy a w przypadku DSow/skeletonow to odpowiednia bronia powina sie stac ta z gatunku clubow.
Oczywiscie trzeba cos zrobic ze skilowanie knightem-problem z palkiem rozwiazali, z sorcem tez a knight dalej jest na tym poziomie co 3 lata temu z tym, ze moze kupic uhy w sklepie.
Jedyny sensowny pomysl gody uwagi to dodanie zdolnosci handlowych-przydatne przy sprzedazy loota (targowanie sie z NPC o cene) a jednoczesnie mozna zmienic najbardzie nieoplacalne expowisko w oplacalne dajac mozliwosc sprzedazy loota z polowania po lepszej cenie.

Kamchal 15-09-2006 08:14

Z tego co pamiętam, to kiedy¶ czytałem jaki¶ wywiad z kim¶ z Cipsoftu. Było tam napisane, że kolejny update(który będziemy mieli w zimie), a przyniesie sporo nowych rzeczy dla druida, by wyrównać jego szanse z sorkiem.

Kwadratowe Koło 15-09-2006 09:22

O ludzie. Cipki nie wprowadza nowych ras, bo starsze levele by sie rzucaly, ze gdy zaczynali grac to nie mieli wyboru innej profesji. To samo tyczy sie z questami. Nie zmienia terazniejszych, bo np jakby wprowadzili th do anni, to bylby bunt, bo czesc knightow uzywa clubow i zrobili anni, a 2 raz nie mozna, wiec nie wprowadza, bo byloby zamieszanie.

ahcarb 15-09-2006 13:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamchal (Post 987723)
Z tego co pamiętam, to kiedy¶ czytałem jaki¶ wywiad z kim¶ z Cipsoftu. Było tam napisane, że kolejny update(który będziemy mieli w zimie), a przyniesie sporo nowych rzeczy dla druida, by wyrównać jego szanse z sorkiem.

Moim zdaniem tych ras nie trzeba juz poleprzać, mo i tak s± dobre...
Powinni sie zaj±ć knightem, dodać mu nowe czary, runy zeby mógł lepiej atakować, bez przesady dobre ale zeby co¶ wniosły do gry.

Skrzacik 15-09-2006 14:04

Co przyniesie nie wiem napewno nowe przedmioty potwory moze nowe questy nowe wyspy dla free (np. Edron) i moze cos nowego dla pacc ale nie chciałbym aby przyniosła dzwięk przyzwyczailem sie do takiej tibi bez dzwieku moge pogadac ze znajomymi itp. a jak mam w kolko slychac kilku piosenek to odechciewa mi sie grac w tibie :( no a tak pozatym to moze jeszcze nowsza grafę i czary itp. :cup: ciekawe kiedy wyjdzie? moze za rok polroku 3 miesiace miesi±c ? nie wiadmomo a szkoda :(

Acha nie zgadzam sie z kawdratowym kołem moim zdaniem mogli by wprowadzic nowe profesie duzo osob zaczelo by grac na nowo a mieli by takiego swojego bankowca ktory by kupowal im rzeczy np nobla armor na 8 lvl :D a questy tez moga zmienic przeciez kiedys byl klucz do depo w thais teraz nie istnieje i co nikto sie nie rzuca

Nortonus 15-09-2006 14:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kwadratowe Koło (Post 987755)
O ludzie. Cipki nie wprowadza nowych ras, bo starsze levele by sie rzucaly, ze gdy zaczynali grac to nie mieli wyboru innej profesji. To samo tyczy sie z questami. Nie zmienia terazniejszych, bo np jakby wprowadzili th do anni, to bylby bunt, bo czesc knightow uzywa clubow i zrobili anni, a 2 raz nie mozna, wiec nie wprowadza, bo byloby zamieszanie.

Możnaby to rozwi±zać tym, że po takim upie mamy wszystko co mieli¶my i w ogóle, ale przy pierwzym zalogowaniu po upie nie mamy profesji i lvle poniżej 15lv mog± wybrać każd± rasę/profesję, a powyżej 15lv postaci które miały profesje niemagiczne nie mog± wybrać magicznych i na odwrót :)

Cashtan 15-09-2006 15:32

W zimie dodadza jakies tereny zimowe :P Bo rzeczywiscie malo wysp ze sniegiem jest, moze nowy kontynent :)? Taki maly
Patrzcie, gdzies byl screen jak ktos na Tibi 7.81 zmienia sie:
Utevo Res Ina "Mammoth
nie probowalem, widzialem tylko na screenie (knighta mam)
Tak samo bylo z serpent spawn, zmieniles sie, wszyscy "co to? co to?" a w nastepnym update BAH, serpent spawn, tak samo bedzie teraz :) z mammothem

Glacial 15-09-2006 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ahcarb (Post 987875)
Powinni sie zaj±ć knightem, dodać mu nowe czary, runy zeby mógł lepiej atakować, bez przesady dobre ale zeby co¶ wniosły do gry.

wg mnie knightowi brakuje przede wszystkim hitów krytycznych.

ripper 15-09-2006 16:24

A moim zdaniem Tibii brakuje braku tych wszystkich bajerów... 7.1> rox.

Kshaq 15-09-2006 18:45

Moim zdaniem nowe wygl±dy większej ilo¶ci terenów. DĽwięku raczej nie dadz± i bardzo dobrze bo Br by się darły :D

Yoh Asakura 15-09-2006 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ahcarb (Post 987875)

Jakie rasy ? Bo jedyn± grywaln± w Tibii jest człek. A knight itp. to nie rasa lecz profesja a to już kolosalna różnica.

Szkut 15-09-2006 23:49

Boze co za lole standartowo nowe tereny + nowe potwory + itemy itp
No chyba ze aimbota ulepsza no i powinni jakis skrypt napisac zeby blokowac ****** Botow do tibi

SpAyKeR 16-09-2006 00:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 987015)
Ostary widze masz pojecie co sorc ma za czary. Brawo.

1. A ja widze u Ciebie bardzo dokładny słownik i oriętacje, pisowni niektórych rzeczy razem a oddzielnie. A przede wszystkim Polskie znaki. To jest forum i albo piszesz po Polsku, z polskimi znakami, albo piszesz po polskiemu, bez polskich znaków, i zarazem idzie to, że kaleczysz swój język ojczysty. (Teraz ja Tobie wytykam Twoje błędy)
2. To była zwykła literówka, gdzie każdmu to sie może zdarzyć, więc, jeżeli by¶
uprzejmy mógłby¶ tego nie pisać, no ale skoro już to napisałe¶ to ja sie doczepiłem do Ciebie.

Felini 16-09-2006 08:10

[+] Nowe Tereny [Nad Carlin byloby super]
[+] Nowe spelle dla wszystkich profesji....
[+] Nowy skill np: Szybkosci....
[+] Grafika ++++
[+] Nowe qesty, potwory : - ))

Konradzio 16-09-2006 10:12

My się możemy tylko domy¶lać:) Ja bym chciał żeby były rasy typu dwarfy elfy ludzie xD I mogli by zrobić profesję któa by wykorzystywała jako¶ fista typu nie wiem :P jaki¶ chłop który ma jakie¶ czary fajne pare runek i wymiata xD

Visqn 16-09-2006 10:46

@co do dzwieku!
ludzie pomyslcie jakbyscie np. poszli na dragi na d lair w ven, albo ank dle + dragi to co by sie dzialo jakby kazdy drag/dl zaczal sie drzec
@kary za free items plx
buahahhahahahahha
@notornus
wiesz co to by sie dzialo jakby takie cos bylo... ja osobiscie moze na druida przeszedlbym z sorca

noobowaty mistrz 16-09-2006 10:52

Cytuj:

Nowe Tereny [Nad Carlin byloby super]
Noobom z carlin juz dziekujemy. -.-

Igrexou 16-09-2006 10:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cashtan (Post 988078)
W zimie dodadza jakies tereny zimowe :P Bo rzeczywiscie malo wysp ze sniegiem jest, moze nowy kontynent :)? Taki maly
Patrzcie, gdzies byl screen jak ktos na Tibi 7.81 zmienia sie:
Utevo Res Ina "Mammoth
nie probowalem, widzialem tylko na screenie (knighta mam)
Tak samo bylo z serpent spawn, zmieniles sie, wszyscy "co to? co to?" a w nastepnym update BAH, serpent spawn, tak samo bedzie teraz :) z mammothem

Mammotha zabito już kilka razy ... :>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:12.