![]() |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
To jest nieskazitelna moc i potęga tego forum- wszystkie dyskusje znieść do Boga i człowieka...
|
Albo do perwersji, szczególnie w Anime & Manga.
|
Cytuj:
Coś takiego jak dusza musi istnieć, jest to niepodważalne - dlatego każdy ma swój charakter, i swoją osobowość. Wiele zjawisk paranormalnych również może przekonać do istnienia duszy... Dlaczego odczuwamy strach, radość, wściekłość, miłość itd. ? Moim zdaniem wykracza to poza nasz organizm. I nie, nie mam najmniejszej ochoty wdawać się w głupią dyskusje, pozdrawiam. |
@up
najpierw piszesz, że jest to niepodważalne, a potem, że 'twoim zdaniem'... gdzie tu sens?;s imo religa to temat rzeka i zdecydowanie odbiega od tematu tego wątku |
Cytuj:
Cytuj:
Czemu jest kilka ustalonych występujących typów charakterów ludzkich, przecież każda dusza jest inna, czyż nie? >:0 |
doubleeeee
|
Cytuj:
@: Hmm... nie wiem, ale mi się nie podoba robienie taki rzeczy na zwierzętach... Trochę dziwi mnie też że niektórzy uważają że my jesteśmy bardzo mądrzy, skoro zwierzęta często ratowały ludzkie życie, na co nie srać było w danej sytuacji ludzi? Strach?... I nie wiem, dla mnie najwyższa "wyższość" to uznanie równości między wszystkimi... Cytuj:
Zresztą "ich" cywilizacja może istnieć, tyle że nie są one zdolne do zostawiania po sobie śladów. @down: Dla Ciebie. Dla takich mrówek jest to JAKAŚ cywilizacja... |
Cytuj:
To jest poprostu element świadomości. No i pytanie - skąd niby miałaby się ta "dusza" wziąść, i czemu wg. was np. psy ich nie mają, skoro też odczuwają np. miłość ? Jeśli powiesz że od boga, to nawet nie będę widział sensu na odpisywanie na takie coś. Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cywilizację można poznać po tym, że stworzyła np. naukę - dyscyplinę badającą i opisującą świat. Ale chyba najlepszym wyznacznikiem rozwoju jest skala Kardaszewa - klasyfikacja cywilizacji wg ilości zużywanej energii. |
@up
This joke was stolen from Wikipedia. Nie bierz tego dosłownie, nie o to im chodzi. Jak dla mnie to raczej było o czymś na deseń strukturach społecznych czy hierarchii, proszę mnie wyprowadzić z błędu.. @Edit O kurde, ale się flametop zrobił. ;D |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Moim zdaniem, nasz charakter i osobowość wykracza poza organizm. Naucz się czytać ze zrozumieniem, już za 7-8 lat matura - a tam możesz sporo pkt. zdobyć za samo czytanie ze zrozumieniem. Tak swoją drogą, to dla sporej ilości osób jestem dzisiaj wredny, przepraszam :p. Cytuj:
Get out. Poza tym, to cała socjonika jest TYLKO i WYŁĄCZNIE teorią. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
P.S: Nie cytujcie Wikipedii. Równie dobrze możecie mówić "a tata Marcina powiedział". |
Cytuj:
|
A tata Marcina powiedział, że niezły flametop się tu zrobił.
|
KIRA DOMINATE!!! Po przeczytaniu tych postów tylko jedna myśl przyszła mi do głowy - myślicie jak KIRA, lol?
|
Za dużo Death Note :S
|
@2up: za dużo DN, lol.
@edit: up, szybszy :P @topic: nie wiem, czy już ktoś myślał podobnie, ale według mnie ściema. Kiedyś w USA pokazano podobny 'trick'. Tyle, że była to kobieta po wypadku i też była niby stymulowana. Cały dżołk polegał na tym, że po prostu przechyliła głowę, a reszta ciała została sprytnie zakryta dzięki odbiciu luster. (Nie mam zdolności do rysowania obiektów 3d, ani żadnej masy plastycznej w pobliżu, więc tego 'nie pokażę' ;p). Całość została pokazana w filmie dokumentalnym dotyczącym największych tricków. Dobra, to teraz - jak to ma się do psa? Według mnie mogli dać mu morfinę a potem ten środek na ~p (poltofina? coś takiego?) na przebudzenie. Ten, kto był pod narkozą wie, że nie jest w stanie racjonalnie myśleć, czy sprawnie działać, ale normalnie reaguje na wszelkie bodźce. Lata 50-60 był okresem wyścigów w nauce, między USA a ZSRR. Także imho jest to zwykła prowokacja ze strony ruskich. Ogól psu łeb (sterczące włosy zakrywają 'to, co jest dalej', włóż resztę ciała do skrzyni), przyklej mu kable, podaj środek i smyraj. Taka moja teoria. Kwestia, czy powinni robić to na ludziach; otóż, nie. Mamy prawo (a raczej powinniśmy mieć prawo) decydować o własnym życiu (mam tu na myśli zakaz aborcji, czy hc modyfikacji ciała typu amputacje), ale nie mamy prawa decydować o życiu innych. Oni=/=my. Nie wierzę, że istnieją duszyczki odpowiedzialne za osobowość (patrz: kognitywistyka), transcendencyjne, wszystkowiedzące bezkręgowce czy cuś w tym stylu. Ale nie skracajmy życia nawet najgorszemu 'złoczyńcy', że tak to ujmę. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Uczucia może i ma ale większosc zwierząt jest głupia jak but...
na przykładzie mój szczurek którego mam 1 rok gryzie mnie w uszy choc za każdym razem szczelam go palcem w nos (tak mi polecono na forum o szczurach) ale ten głupi but nadal gryzie nie wiem czy on jest masochistą czy jest tak durny że po 100 razie nie rozumie że po ugryzieniu dostaje w nos... |
Cytuj:
omfg Każdy ma prawo do życia i jeżeli ktoś jest skazany na śmierć to powinien opuścić świat w humanitarny sposób. A jeżeli jest skazany na dożywocie to już inna bajka, on ma prawo do życia wiec za co ma tak cierpieć? eMa o/ |
Cytuj:
Żeby nie marnować masy kasy na takich sk***li, a zamiast tego np. wybudować jakąś sensowną drogę? Dać kasę na szpitale? Jak Ci np. dzieciaka zgwałci i zabije jakiś pedofil to zrozumiesz zapewne. Spójrz na różne sprawy z innych perspektyw. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
I tak mi na mysl przyszlo. Uwazacie, ze wszystkie zwierzeta + czlowiek sa rowne, to dlaczego pozwalacie sobie na rozdeptanie pająka czy pacnięcie muchy. W czym te zwierzeta sa od pieska, kotka, chomika gorsze? |
Cytuj:
To sa owady... |
Cytuj:
|
@up - Acha. Dzięki za wyczerpujaca odpowiedz. (z kim ja dyskutuje...)
Cytuj:
Domena eukarioty Królestwo zwierzęta Podkrólestwo tkankowce Nadtyp pierwouste Typ stawonogi Podtyp sześcionogi Gromada owady Rozumiem, ze tylko gromada ssaków jest uprzywilejowana i ich nie wolno krzywdzic; tylko one potrafią, myśleć i kochać? |
Cytuj:
To nie jest uczucie... To jest przywiązanie, ten zwierz wie że jeśli będzie ci posłuszny i ciebie ochroni to ty mu dasz jedzenie i schronienie(tzn. dom/buda itp.)... @Topic Ciekawy eksperyment... I nie widzę powodów aby nie użyć do niego kilku głupich kundli lub innego zwierza... Choć w sumie jak na to patrzę to mógłbym użyć do tego eksperymentu jakieś homo spiensa skazanego na śmierć... |
Dowodem może być to, że kiedy wracam ze szkoły widzę zadowolenie u psa tzn. skacze, liże, macha ogonem itd.
To nie ja daję mu jeść, więc dlaczego się cieszy z mojego powrotu? Przecież ja z nim tylko mieszkam. Według mnie pies się przywiązuje nie dlatego, że widzi w tym korzyść, ale dlatego, że kogoś poprostu lubi. A jak chcecie dowodów potwierdzonych przez amerykańskich naukowców, to znalazłem takie coś. http://viva.eko.org.pl/art11.htm http://paulaagro.webpark.pl/inteli.html Uważam, że psy nie tylko mają uczucia, ale też są bardziej inteligentne niż myślicie. @down Pewnie uważa, że jest ładna -.- |
Nie chcę być złośliwy, ale czy ten pan piszący czcionką 2x mniejszą niż normalna chce być fajny, czy używa jej po to aby każdego denerwować..?
Cytuj:
|
Cytuj:
Nawet jezeli dalo by sie w ten sposob ratowac zycie ludzkie, to ja wolal bym umrzec niz zyc jako takie cos głowa + słoik < śmierć A jak jestes taki madry to zglos sie na testera. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Zawsze tak było, że silniejszy, wyższy ewolucyjnie, eliminował słabszego. Taka natura istot żywych. Insekty eliminujemy, bo nam zawadzają, a gatunek psów zniewoliliśmy. Zostaje tylko pytanie czy będziemy je traktować lepiej czy gorzej. Cytuj:
|
Cytuj:
Dowody były przedstawiane ~~3 razy już. A, dlaczego czasem na ustach zwierząt widnieje uśmiech? Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
t.pl jest niesamowite. Każdy temat w którym jest możlimy więcej niż jeden sposób myślenia zamienia się w flejmwar....
Cytuj:
Nipah~! Corgar Frizz |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:10. |