Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   ,,Dziewczyna” – Pełny artykuł o Tibi (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=87483)

Dwalin 23-08-2006 10:55

Bez przesady...kto by gral w to cala dobe. Az tak to nie jest wciagajaca.:] Przynajmniej dla mnie :D

Miszczoslav 23-08-2006 12:51

niektóre rzeczy to prawda, a niektóre nie. np. prawda jest : . „ Zawalony rok w szkole, zniszczone relacje z rodziną i przyjaciółmi… nie opłaca się „ Wie, co mówi, bo nietakt dawno sama spędzała przed komputerem praktycznie cały swój wolny czas i pamięta, jakie były tego skutki w domu i w szkole… i jeszcze :U niemal wszystkich dochodzi do pogorszenia ocen z wielu przedmiotów (z wyjątkiem angielskiego, ponieważ dialogi z innymi graczami prowadzi się właśnie w tym języku).
a niektóre to brednie.
to tyle...

Xeradus 23-08-2006 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duke Dran (Post 915352)
W Azji kilu pasjonatów Tibi umarło przed komputerem z wycieńczenia[/b]. Gdy tak właśnie stało się z pewną młoda Chinką, Inni gracze zorganizowali jej pogrzeb… wirtualny. Pojawili się w jednym umówionym miejscu wirtualnej przestrzeni o tej samej porze.

Może już ktoś to napisał - nie chce mi sie czytac całego tematu

To sie zdażyło w World of Warcraft a nie w Tibi.....

MiodUs 24-08-2006 18:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Selvior Roibles (Post 946419)
(poza tym kto z was zna jakis azjatow grajacych w tibie^^omg).

Bubble....

@topic: Prawda tibia uzaleznia. Ale przeciez wszystko dla madrych... A juz wypisywanie takich bzdur jak Azjaci umierajacy przy tibi... zal sie ich robi. Chyba sie wysile i wysle im maila/list.

Ciufcia 24-08-2006 19:01

...........

Lukaas 24-08-2006 19:09

Hahahahahahahahahaha. Najlepsze było to z Azjatami. Ale odjazd:D

Zenuś 24-08-2006 19:24

Do Boju Dzielni Polscy Gracze!!!

PAnie i panowie to co tutaj jest napisane jest czysta prawda i nie rozumiem waszej agresji...
sam widze siebie i innych graczy ktorych znam z rl w tych slowach.
Jawiem ze jestem narkomanem a tibia jest moja dzialka... :P no moze juz nie tak bardzo :D jak kiedys ale zawsze bo narkomanem pozostaje sie na zawsze!!!
ALE! powiem wam szczerze ze mam to gdzies ze jestem uzalezniony od tibi jak i rowniez mam gdzies to ze ktos umarl przed kompem czy zaje***l stara krzeslem (husiaihasuhias)

Co mnie to obchodzi??
ja chce grac!!!!!!! ja chce swoja dzialke!!!!!!!!
i niech nikt nie probuje mi jej odebrac bo krzeslem bede dzielnie jej bronil!!!!

SZANUJ ZIELEN !! SZANUJ CHARA!!!

Xeradus 24-08-2006 21:05

Jak wyżej /\

carlos_pl 26-08-2006 00:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xetor (Post 915371)
cała prawda o dzieciach neo :/ , nie ma co się śmiać , bo tak jest .... fora tematyczne o tibi -- to dzieci góra 10-14 lat ....

Wiesz co oznacza stwierdzienie "dzieci neo" widze ze nie.
nie oznacza to ze ktos w wieku 14 lat ma neostrade to jest dzieckiem neo mzoe byc to zarowno inna kategoria wiekowa a potencjalne "dziecko neo" mzoe miec rowniez chello czy siec osiedlawa wiec zanim cos napiszesz przeczytaj co znaczy to stwierdzenie

carlos_pl 26-08-2006 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xetor (Post 915371)
cała prawda o dzieciach neo :/ , nie ma co się śmiać , bo tak jest .... fora tematyczne o tibi -- to dzieci góra 10-14 lat ....

Wiesz co oznacza stwierdzienie "dzieci neo" widze ze nie.
nie oznacza to ze ktos w wieku 14 lat ma neostrade to jest dzieckiem neo mzoe byc to zarowno inna kategoria wiekowa a potencjalne "dziecko neo" mzoe miec rowniez chello czy siec osiedlawa wiec zanim cos napiszesz przeczytaj co znaczy to stwierdzenie

Keel 26-08-2006 01:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Selvior Roibles (Post 946419)
(poza tym kto z was zna jakis azjatow grajacych w tibie^^omg).

Bubble i GM Nietzsche czy jak mu tam.

Oskar111 26-08-2006 10:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zenuś (Post 952634)
PAnie i panowie to co tutaj jest napisane jest czysta prawda i nie rozumiem waszej agresji...
sam widze siebie i innych graczy ktorych znam z rl w tych slowach.
Jawiem ze jestem narkomanem a tibia jest moja dzialka... :P no moze juz nie tak bardzo :D jak kiedys ale zawsze bo narkomanem pozostaje sie na zawsze!!!
ALE! powiem wam szczerze ze mam to gdzies ze jestem uzalezniony od tibi jak i rowniez mam gdzies to ze ktos umarl przed kompem czy zaje***l stara krzeslem (husiaihasuhias) ...

uzaleznienie ? spoko fakt tez jestem uzalezniony ... gram kiedy mam wolny komputer zwykle wiekszosc dnia ( w nocy spie ;p ) odkad wrocilem od babci spedzam przed kompem srednio 7h (4-10h) we wrzesniu bedzie 2 rocznica mojego rozpoczecia gry w tibie <rotfl> dumnie brzmi ;P

nie zgodze sie jednak z reszta "faktow" szkola , zycie prywatne itp. to jest sprawa prywatna kazdego gracza to ze jedne osoby sie lepiej ucza a inne gorzej to kwestia priorytetow, jedni sie ucza na lekcjach a w domu maja tibie inni nie ucza sie w szkole - musza w domu, a ze wola grac w tibie to wlasnie widac skutki.
2 rzecz to zycie prywate - znajomi itp znowu "kwestia priorytetow" = wirtualni znajomi - rl znajomi | rl znajomi przez tibie - rl znajomi w czasie rzeczywistym face 2 face : D

ludzie sa rozni i mylne jest ocenianie wszystkich wedlug tego samego szablonu wszyscy mamy inne priorytety charaktery i poglady.

i to na tyle ;P moze nie jestem dumny z uzaleznienia ale i tak bardziej jestem uzalezniony od gier koputerowych niz konkretnie od tibii ;p

THE END

Jerkov Thundersword 18-09-2006 18:39

Cytuj:

Pewnego razu przez kilka dni nie jadł i nie pił, ciągle tylko grał.
Jeżeli człowiek nie je to przeżyje około 30-40 dni, a jeżeli nie pije płynów to przeżyje nie dłużej niż 20 godzin więc to niemożliwe, aby nic nie pił przez kilka dni... :confused:

Tahrus 18-09-2006 20:20

@up z tym 30-40 dni to troche przesadziłeś miałem to na biologii jakieś 20-30 dni a z tym że płynów by niepił to wielka prawda.

eerion 18-09-2006 20:49

@Up:
Bez jedzenia można przeżyc 30 dni, ale w ostanitch dniach organizm zaczyna rozkałać swoje własne komórki na pożywienie, wiec później można nie powrócić do wcześniejszego stanu, a nawet jeślit o po długiej rekonwalescencji.
Bez wody człowiek jest w stanie wytrzymać około 3 dni.

Materiał jest bzdurą i tanią sensacją jak reszta, większość dzieciarni która w to gra jest uzależniona, ale to jest oczywiste.
Co tutaj dużo dyskutować?

Blaczek 18-09-2006 21:00

50% to prawda o Tibi ...

ripper 18-09-2006 22:11

@up
Myślę, że kiepsko policzyłeś ; )

Kumulus 18-09-2006 23:03

Te czasopismo to jeden wielki shit, ale aż tak bardzo się nie mylą. 70% ludzi grających w tibie to półmózgi, gram od 3 lat i wiem co mówie, wystarczy popatrzeć na niektórych brazoli lub polaczków :P
Nie wiem czemu przez 10 stron co drugi post jest o tej Chince co kopneła w kalendarz przy WoW'ie -.-

BROŃMY TIBII KRZESŁEM,TABORETEM CZY INNYM DREWNEM KTÓRE MAMY POD RĘKĄ PRZED TAKIMI LUDŹMI JAK KAJKO!!!

Vil 19-09-2006 00:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kumulus (Post 994268)
70% ludzi grających w tibie to półmózgi

obstawialbym <90%, przy ostroznych szacunkach >80%.

Zamne 19-09-2006 07:44

Omg, w teleexpresie puszczali o tej chince, i ona grala w WoW

Ktos skrajnie uzalezniony pobil matke krzeslem, to od razu czlowiek, ktory gra w Tibie=Narkoman

i tyle

Kolidos 19-09-2006 07:57

Powiem tylko tyle:
Tibia to kolejny tani, sensacyjny temat więc się rozpisują na jej temat. Nie długo (pewnie już0 więkość dziennikarzy nie będzie nawet o tym pamiętać, bo sobie znajdą jakąś nową gre.

k0z4k 19-09-2006 08:15

Cytuj:

Raport

Dla 16-letniego Grześka ten dzień był taki sam jak inne, może tylko różnił się stopniem trudności lewemu, jaki był aktualnie do pokonania. Budowana przez niego od dwóch lat postać miała przynieść mu spory zysk. W odpowiednim momencie wystawiłby ją na aukcji w sieci – tak robią niektórzy. Podobno jakiś gość zgarną ze swojego bohatera 2700zł! I nie były to żadne fikcyjne pieniądze, ani wirtualne punkty. Żywa kasa.
jejku >.<" obczaili, ze na allegro ludzie sprzedaja chary i juz sie wszystkie media od TVN'u Przez TV4 az po takie "dziewczyny" zucily na to, ze gosc gral dla kasy. a z tego co slyszalem to w dniu tego glosnego wydarzenia jego postac miala 30 lvl (!). a jego reakcja to juz jest skutek DUUUZego uzaleznienia (jak kiblowal kilka razy i z cafe wracal po polnocy) no i faktu ze padl.

Kumulus 19-09-2006 15:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zamne (Post 994351)
Omg, w teleexpresie puszczali o tej chince, i ona grala w WoW

Ktos skrajnie uzalezniony pobil matke krzeslem, to od razu czlowiek, ktory gra w Tibie=Narkoman

i tyle

no fajnie, tylko że już ze 30 osób to pisało... Czemu w tym temacie co drugi post jest taki sam?

Blooder 19-09-2006 23:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Palladyn von hellgate (Post 915411)
o kurwa co za bzdury -.- 11 lat tibia ma 9 lat a tak na serio to tylko male dzieci sie uzalerzniaja i chinczyki ja gram sobie po 6-10 h(zalerzy od pogody) ale w wakcje czesto siedze na dworze lub na silce i nie ma sie co podniecac tym artykulem -.-

To bardzo ciekawe....nie przeszkadzaj sobie...... :p

Etoric 19-09-2006 23:20

tak jak pisał kazdy tak i ja napisze-sposob na tanią sensacje.Jeden koleś pobił matke stołkiem to tylko szkoda mi jego matki ze takiego cymbała urodziła. Troche w tym racji , ale nie popadajmy w skrajności.Przeciez nie kazdy tibijczyk bije swoją matke.

Rose~ 20-09-2006 07:36

Co do raportu, osobiście wiem że jak grałem na Kyrze, najlepsza postać na serwie to była, Tetro Aurelius została sprzedana za 4 tys. złotych, a są jeszcze 71 innych serwerów, więc...

Fire glutek 20-09-2006 12:09

Żal tego co napisali ale no cóż wczesniej byl szum o gta san andreas przez mod hot coffe ze dawal sceny erotyczne rok minol i se dali spokoj ztym wiec o tibi tez niedluga zapomna.

Blaczek 20-09-2006 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 994193)
@up
Myślę, że kiepsko policzyłeś ; )

Hyhy wogóle nie liczyłem, po prostu trochę prawdy trochę yyy nie prawdy :P
Tak jakoś mi się palneło :]

Xetasi 22-09-2006 22:55

mam klasówke/kartkówke? ucze sie , nie gram wtedy w tibie... Nie mam ochoty ? Nie gram w tibie... K***** w czym problem

Slivi 23-09-2006 09:04

W tym artykule jest cala prawda o Tibi!!

Ja sam przez Tibie zawalilem dwa lata nauki :D:D kumple ktorzy grali ale, juz skonczyli, nazywaja mnie "Tibia" bo nie robie nic innego tylko gram.

Ale to z azjatami to dobre jest ale az dziwne ze nie napisali o weselach w tibii.

Tahrus 23-09-2006 10:49

@up czyli jesteś nałogowym graczem. Dla mnie tibia to zwykła gierka. Gram w niom jak mi sie chce a tak to w Cs'a albo Et.

shoq 23-09-2006 17:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slivi (Post 999772)
W tym artykule jest cala prawda o Tibi!!

Ja sam przez Tibie zawalilem dwa lata nauki :D:D kumple ktorzy grali ale, juz skonczyli, nazywaja mnie "Tibia" bo nie robie nic innego tylko gram.

Ale to z azjatami to dobre jest ale az dziwne ze nie napisali o weselach w tibii.

I przez takich jak ty kupa ludzi uważa graczy tibi za narkomanów i dużo ludzi zabrania dzieciom grać w tibie... ;]

Trichondrius 23-09-2006 18:12

Ja to już dawno czytałem ,siora przyniosła do domu ,:p niewiedziałem że w to grają azjaci xDD Ale takie bzdury są w tym artykule....

Metoxis 24-09-2006 09:38

czemu oni o nas tak mysla?? moze my napiszemy cos w tym stylu: "slecza noc i dzien by napisac jeden bzdurny artykul, by sie osmieszyc..." X(

Z tymi azjatami - chyba kogos po*ebalo...

No i sprzedac postac za 2000zl - chlopak sie przeliczyl troche, a matka dostala w ryj bo chlopak chyba byl z trudnej mlodziezy.

Ja mam srednia 5,3 , gram w Tibie 2 - 4 godziny dziennie, chodze do normalnej szkolny, kujonem nie jestem, a ludzie jeszcze cos chca do Tibi...

Slivi 24-09-2006 09:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq (Post 1000587)
I przez takich jak ty kupa ludzi uważa graczy tibi za narkomanów i dużo ludzi zabrania dzieciom grać w tibie... ;]

Nie jestem nalogowym graczem i przez wakacje ani razu nie gralem bo mialem inne plany zeby spedzic lato. A jak bym byl nalogowym graczem to bym sie nie ruszyl na krok sprzed kompa.

A szkola nie jest najwazniejsza widocznie mialem ciekawsze zajecia niz szkola.
A teraz pracuje, mam wiecej wolnego czasu niz bym chodzil do szkoly i chcem go spedzic przy tibii.
To nie jest nalog.

Dr.Unknown 24-09-2006 10:01

Najśmieszniejsze jest akurat to, że to jest prawa. Może nie mają pojęcia o grze i pomieszali niektóre pojęcia, ale co do większości graczy to się już nie mylą.

Kumulus 26-09-2006 21:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Metoxis (Post 1001450)
Ja mam srednia 5,3 , gram w Tibie 2 - 4 godziny dziennie, chodze do normalnej szkolny, kujonem nie jestem, a ludzie jeszcze cos chca do Tibi...

wjeżdżają tak na tą gre bo grają w nią głównie debile...

9-NINE 27-09-2006 21:25

Opowiem wam cos moi drodzy.Mieszkam na hmmm... zadupiu, internet taki szybki jak Kubica w swoim pojezdzie bez silnika i bez opon.W Tibie nie gram nalogowo,wystarczy ze powiem ze tylko raz stamina spadla mi o 1h( w czasie expowania).No wiec odnosnie "Dziewczyny",sama prawda.Czemu?
Jade przez wies i widze pod sklepem dwoch kumpli.Jade dalej i mnie olsniewa,jeden z nich ma ksywe "Lewy" a drugi "Wladza".I co z tego?A to ze pod sklepem stoi "Lewa wladza",czyli.... komunisci.Cos takiego jak interpretacja istnieje,no wiecie.Sam artykuł do kitu, jak to w tych gazetach,szacowanie ile % to prawda jest niepotrzebne bo zawsze mozna tam znalezc prawde i tylko prawde.
I wszyscy juz wiedza ze to WoW a nie Tibia.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:58.