Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Palladyn z Mieczem (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=28479)

Goox 11-11-2005 11:15

no to potrenuje rok i bedzie mial sens! 70 melle i 100~ shielda
bedzie to postac shooter- i bloker w jednym
exura vituje sie i sdkuje

paw3 11-11-2005 13:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
Potrenuje 6 miesiecy i bedzie miec cos na ksztalt jednomiesiecznego knighta z mniejsza iloscia hp i slabiutkimi sdkami. Robienie palka na melee jest pozbawione jakiegokolwiek ( powtarzam: JAKIEGOKOLWIEK ) sensu. To nie Diablo2, w ktorym w 2-3 dni mozna zrobic kompletnego chara.

Rownie dobrze mozna powiedziec zeby dotrenic sorcem ~35 melee, wziac w lape sca i tez sie bedzie dobrze expic... na dwarfach..

Dlaczego pozbawione sensu? Zrobienie skili melee na poziomie 50 nie jest wcale takie trudne, a przy takich skilach można juz zadawać całkiem sensowne obrażenia np. z war hammera (przynajmniej na tyle aby w miare sprawnie expic). Do tego przy okazji treningu wskoczy przyzwoity mlvl, dzięki czemu na wyższych levelach bedzie w miare opłacalne wspomaganie się podczas expienia runami. Oczywi¶cie taki Palek będzie sporo słabszy niż Palek prowadzony w tradycyjny sposób, ale to jeszcze nie oznacza że jest to bez sensu. Gra takim palkiem mogłaby być nawet ciekawa, taki magiczny rycerz. :)

Vil 11-11-2005 19:42

no ba..

Z 70 melee nie bardzo jest sens wybierac sie na guardy. Z 50 melee nie bardzo jest sens wybierac sie na soldki. Mlvl i tak nie przekroczy 20-22 ( bo nie ), wiec dla sily czarow jest to bez roznicy. Wspomaganie sie podczas expienia runami to idiotyzm, ze wzgledu na to na czym bedziesz expic ( patrz wyzej ).

Chcecie koniecznie skomplikowac sobie gre ? Grajcie sobie knightem opartym na discie. Ma duzo hp, duzy udzwig boltow i "wcale tak wolno" nie awansuje w discie, a ze skillem 40 moze z kuszy zadawac calkiem sensowne obrazenia...

Bez jaj.

Goox 12-11-2005 09:58

70 melle- cyclopolis, czasem mozna podczas expa wpasc na kilka behemotow z sdkami :)

Texterus 12-11-2005 10:47

Ja tam popieram Kamila, według mnie jest to dobry pomysł bo jak już bedziesz miał skille 50/70 pallem to wymiatasz a wiesz czemu bo możesz blokować dużo potworków a poza tym walisz z sd. Ogladałem filmik z hunta na Grolamie pall shield 76 + tarcza (chyba) demon shield blokował Grolama i walił go z sd Grolam padł bardzo szybko, w ten oto sposób mogłby solować najsilniejsz estworki a uhów nie musi używac bo ma exure vite.:cup:

Drazharm 20-11-2005 00:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez U$er
Może sie zdziwicie ale ja moim pallem mam juz 55/53 w clubach (dluzej od knighta ale zawsze cos) i dzieki temu jestesm "magiem bitewnym" i trenowanie pallem broni typu axe, sword jest dobrym pomyslem a patrzac na wasze posty widac ze wogole sie nie znacie -.-

to o czym mowisz ma sens jak masz lvl 150 i walisz sd po 300 :)

Vil 20-11-2005 11:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Texterus
Ja tam popieram Kamila, według mnie jest to dobry pomysł bo jak już bedziesz miał skille 50/70 pallem to wymiatasz a wiesz czemu bo możesz blokować dużo potworków a poza tym walisz z sd. Ogladałem filmik z hunta na Grolamie pall shield 76 + tarcza (chyba) demon shield blokował Grolama i walił go z sd Grolam padł bardzo szybko, w ten oto sposób mogłby solować najsilniejsz estworki a uhów nie musi używac bo ma exure vite.

To samo mozna robic ze skillami 10/70.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Goox
70 melle- cyclopolis, czasem mozna podczas expa wpasc na kilka behemotow z sdkami

Bylem w cyclo moim knightem 72/72. Nie zwracalo sie za uhy, expo srednie ( znam znacznie lepsze miejscowki ). Roznica polega na tym, ze zrobienie takiego knighta zajmuje miesiac, a zrobienie takiego palka przynajmniej 3-4 razy tyle.
Policz sobie ile bp sd pojdzie ci na "kilka behemotow".

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:27.