Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Chyle czoło przed panem czyli "Respekt" (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=32636)

Khad 16-05-2005 16:51

Niezapomniajcie, że ue nie sluzy czesto do bezpośredniego zabicia, ale jako wykończeniówka;p

Herante 16-05-2005 17:05

...

..........

PalAnonim 16-05-2005 17:15

Pal, po wbiciu 15mlvl to maszyna do zabijania, przy dobrych skillach i duzej ilosci sd raczej nikt go nie przebije.

Kas 21-05-2005 11:02

Ja czuje respket przed paladynami.
Zaczynalem gre knightem jak wiekszosc i spoko bylo dobilme 15 level zaatakowal mnie 30palek bylo ciekawie :D ale sie skonczylo na dedzie. ;(
lae dzienkuje mu za to bo odkrylem przez to swoje powolanie.
Palek wymiata! :evul: :D B) :] :p :)

Thorgus 21-05-2005 11:34

@topic
najbardziej obawiam się sorców , ponieważ oni mogą poważnie zadawać obrażenia używając zależnie od sytuacji czarów mocniejszych lub troszke lżejszych
@up
jeśli zaatakuje Cię jakiś palek (nie mający 15mlvl) to można spokojnie odeprzeć jego atak , gdyż on zadaje stosunkowo równomierne obrażenia w równych odstępach czasu i można sie uhać bezproblemowo , a palek + 15 mlvl + sd to już inna bajka

Sir Duet 24-05-2005 07:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mefontic
Niezgadzam sie z tym ze sorc jest "kruchy" w wojnie poniewaz walnie sobie mana shield i ma wiecej hp niz knight o tym samym lvl. Pozatym moze wejsc w sam srodek bitwy i pare razy z UE walnac i niektorzy nawet sie niezdaza Uhnac -.-. Ile juz filmikow widzialem jak sorc zabil 2 pallow o podobnym lvl naraz. Kedys nawet sam walnolem pallka pare razy z hmm az mu sie prawie yellow hp zrobilo z energy wave i padl mialem wtedy 32lvl, 45mlvl a pallek 34 lvl -.-

PS. Widzial ktos kiedys palla na 150lvl+ oprucz antice bo to stary swiat??
albo zeby pallek byl na jakims starszym servie najwiekszym lvlem?? bo ja nie...

James Dark nova :p

Lord Karrak 26-05-2005 00:49

Ja największy respekt czuje do high level'owego Master Sorcerera. Ja jestem tylko 36 knighcikiem, więc jak podejdzie do mnie taki np. Bapupa to ja już praktycznie mogę się modlić o to, że nie miał za słonej zupy. Dwa jego ruchy i mam zgon na miejscu. Owszem, może i ma bardzo mało życia, może i nie może (hyh :]) unieść dużo UH, ale potrafi przy.... uderzyć raz, a pożądnie. Po prostu się nie czai. Dla porównania natomiast weźmy high level'owego Elite Knighta. Bije on mniej więcej jak 55~ Master Sorc z Magii i dosyć silnie "z łapy". Ma dużo capa, co się równa dużej ilości UH, więc w tej profesji jest to wyczekiwanie, aż przeciwnikowi skończą się runy, mana itp. Dla mnie, więc więc high level MS będzie profesją przed która czuję największy respekt, głównie przez jego szybkość w wykonywaniu wyroków.

dawid mag 30-05-2005 09:24

na 100% sorcer bo raz mnie złapał i wzioł z summonował fire devila i było pomnie

pokemonlol 01-06-2005 11:07

Zasada jest taka:

w walkach 1 na 1 ten sam lvl, nikt nie pokona knajta, obojętnie jakie by mięli levele. Knight zaznacza follow full atak i tylko się Uha czekając na to aż tamtemu skończą się runy/bolty. Magowie mogą tylko uciec bo mają Strong Haste, ale pallek to już ma kiepsko jak jest sam, bo co on zrobi nawet jakby miał BP boltów, to mu miejsca na Uhy nie styknie, a kn tylko Uhy, ewentualnie fire bomb.

Archdevil Tarzan 01-06-2005 12:14

Paladyn jest najlepszy niema co a knight moze i dobry ale jesli chodzi z ekipa na hunty to wlasnie nie knight zgarnia najiecej exp tylko palladyn lub ewentualnie sorc walacy z SD. Glos na palka

Memson 01-06-2005 13:22

czy walczac sorcem przeciwko ryckowi branie mana shielda ma sens?
dajmy na przyklad ze gdy rycek przyfasoli sorcowi z m shieldem hita za 100 to sie rowna -100 many. kiedy sorc nie ma m shielda i rycus zabierze mu 100 hp i po chwili tez za 100 to przeciez sorc moze sie vitnac do full hp tracac tylko 80 many a nie 200. ta mane moze przeznaczyc na strong haste i uciec od hitow najta....

nie policzylem kombo... najt daje z lapy i exori badz explo to nie zada az tak wielkich hitow...przeciez sorc nie dostaje 1hp na lv tylko 5hp (wow :D) i na 60 lv ma 445 hp...nie widzialem knighta co tyle moglby przykropic

jezeli cos mowie bezsensownie prosze mnie poprawic. tylko bez bluzgow plx:D bo czasem zal mi ludzi co bluzgaja na byle co :D

ojoj odbiegam od tematu troszeczke...wg mnie respekt for all :D

Sheverish 01-06-2005 15:05

wg mnie

Wg mnie niema najlepszej postaci,każda w jakimś stopniu się rehabilituje

PS:Ostatnio na calmie jeden gm dał wiadomość żeby głosować na nową profesję zwaną Assasin,wiadomo coś o nim?

Knight Simon Dark lord 01-06-2005 23:19

wy mówicie że pallek od 15 mlvl to maszyna do zabijania ale zauważcie że on nie ma hitów z Sd niewadomo jakich z 100-150 walnie troche wiecej azleży jaki lvl (hity już są skrócone przez 2 więc nie do mnie że one są za małe) jak już tutaj napisałem Master sorc wymiata pal mu walnie za 400 np (sd+bolt) ten sie uhnie vitą i walnie odrazu sd i już ma 2 korzyści i zdrowie i walnięcie a przed knightem sorcowi łatwo uciec gren hur i już nie ma knighta bo on nie ma tego czaru więc nie dogoni sorca a sorc może go ostrzelać z wszelakiej mąsci run puki knightowi uhy się nie skonczom bądź nie zdąży się uhnonc

Mefontic 02-06-2005 15:51

Mowicie ze UE jest złe?? może na Knightow tak ale na Palla jest dobry ;p
Jak niewierzycie zobaczcie ten filmik http://rapidshare.de/files/1161025/DIEGS.rec.html

120 Sorcer zabija 125 Pallka 2x z ue i go niema :baby:

Kumagoro 02-06-2005 17:53

Wychwalacie sorców za ich UE, którego prawie nigdy nie używają w walce, jako argument podajecie jeszcze SD, które może używać również druid.

Cytuj:

( do ludzi grajacych drutami po to zeby robic runy nic nie mam ale do tych grajacych nimi na 'stale" nie czuje respectu a zazenowanie )
W ryj?
Elderzy są bardzo dobrzy w PvP, muszą ćwiczyć celność przez co ciężko unikać ich ognia, a sorcek UE, miss SD, miss SD, SD. A na knightów druid ma 1 dobry sposób, wąski tunel plus wild growth, walimy bezlitośnie z SD i w razie czego tworzymy następnego krzaka (mądry knight zwieje, głupi będzie cekał ż zniknie)

I do wszystkich co uważają że druid to masynka do runek/leczenia:
Kij wam w pupę (one day, druids will own)

Lord Karrak 02-06-2005 18:32

@up: A przepraszam Sorcererzy to nie muszą ćwiczyć celowania?

@Gremlin: Wydaje mi się (potwierdza mi to mój kolega), że Utani Gran Hur zabiera 100 many, a nie 120, ale to taki mały szczegół. Oczywiście mogę sie mylić, więc bez obrazy, bez obrazy ;)

@all: Ej ludzie! To jest temat w którym mówimy przed jaką profesją czujemy największy respekt, a nie temat w którym dyskutujemy która profesja ma przewagę na tym i na tamtym levelu.

Waziutki 07-06-2005 21:22

SORC The best

Moją pierwszą postacią był sorc i wiem jak na początku jest trudno, ale za to na lewelu 15+ kiedy masz juz sd to sobie fajnie chulasz, ale znowu kiedy nie masz pacca to sie z deka nie opłaca grac tak na dłuzszą metę robiać sd( 8o 7.5h). Poprostu to jest postać dla cierpliwych.

Goofy Brozek 09-06-2005 20:24

Zgadzam Się z Gremlinem ...

Myślę , że Druid To najfajnieszja profesja.
Hajs zarabia o wiele szybciej od sorców ponieważ uhy są najbardziej potrzebnymi runami i chodzą czasami po 3k i zużywasz 2000 many , sorc przy sd zarabia 4,5k - 5k zużywając 220x20=4400 many.
Wiec druid wymiata według mnie , wiem że nie ma takich czarów jak ue i exevo mort hur itd.
Lecz Kogo Byś bardziej podziwiał 150 master sorca których jest bardzo dużo czy może 150 elder druida którego jeszcze nie ma .
Pytasz dlaczego?
Why?
Ponieważ druid nie ma czarów ofensywnych a wszyscy zakochani w pvp i sobie myślą ale będe wymiatał takim 50 masterem , a ja kocham stanie przy domku , dp itd itp i wypalac kochane uhy a puzniej sprzedawac.
Nie wiem jak wy ale ja bym chyba bardziej szanował 150 eldera niż mastera.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kumagoro
Wychwalacie sorców za ich UE, którego prawie nigdy nie używają w walce, jako argument podajecie jeszcze SD, które może używać również druid.

W ryj?
Elderzy są bardzo dobrzy w PvP, muszą ćwiczyć celność przez co ciężko unikać ich ognia, a sorcek UE, miss SD, miss SD, SD. A na knightów druid ma 1 dobry sposób, wąski tunel plus wild growth, walimy bezlitośnie z SD i w razie czego tworzymy następnego krzaka (mądry knight zwieje, głupi będzie cekał ż zniknie)

I do wszystkich co uważają że druid to masynka do runek/leczenia:
Kij wam w pupę (one day, druids will own)

^^ Jeden Mądry Co Mądrze Powiedział , Bardzo mi SIę Podobała Twoja Wypowiedź

Kurczaczek 09-06-2005 20:29

Hehe... zdecydowana większość za sorcem. Ja też za nim, bo SD i UE - tooo mnie kręci ;)

Sanderos 09-06-2005 21:12

Glosowalem na pala. Potem jest sorc, knight i druid (bleee).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:23.