|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
Pokaż wyniki sondy: Do jakiej postaci czujesz najwiekszy respekt? | |||
Knight |
![]() ![]() ![]() ![]() |
64 | 15.31% |
Paladyn |
104 | 24.88% |
Sorcerer |
216 | 51.67% |
Druid |
34 | 8.13% |
Głosujących: 418. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych
|
![]() Zdecydowanie Knajt
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
Imię: Cors Ent // Tegax
Profesja: Royal Paladin
Gildia: DoF - always in our memory
Świat: Azura
Poziom: 111
![]() |
![]() 100lvl+ palek to maszyna.
moze i sorcek bije mocniej - ale ma malutko hp łatwo go zabic, moze i rycek ma wiecej hp - ale co z tego jak hity za 50-70 max bedzie robic. 100lvl Paladynek to maszyna co bije po 200hp+ z SD, i przy 1100hp i duzej predkosci biegania naprawde niełatwo go ubic. Palek Ownz ![]()
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: W bloku ;p
![]() ![]() |
![]() 8-15 knight(mimo że ma niski mlvl i uhow nei mzoe uzywac bo ja gram palkiem wiec zazwyczaj laze bez tarczy :| a wtedy wiadomo jakei hity) a potem hm...raczej sorc- sorc pk jak walnie kombo nagle to prawie pewny zgon :|
![]() |
#5 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Lubin
Stan: Na emeryturze
Imię: Qki bro'war
Profesja: Elite Knight
Świat: Aurea
Poziom: 66
Skille: 87/85
Poziom mag.: 6
|
![]() hmm... master sorc ^^
Cytuj:
![]() Poz, który pall weźmie więcej SD niż knight UHow? : P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Gildia: Defenders of Fangorn
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2004
|
![]() Cytuj:
Zreszta kiedys widzialem jak 2 palkow 60+ bilo knighta 80+ nie dawal rady sie uhac od ich SD i wkoncu polegl.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2005
Lokacja: in ur Nightmare
![]() |
![]() Pierw zrob 100lev palkiem :S
A co do sorca to go nie tak latwo ubic bo istnieje cos takiego jak mana shield wiec co Ty tu *******isz? ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Lokacja: Destabilizacja
Stan: Na emeryturze
|
![]() Omg... kolejny temat typu "kto wygra duela pal czy knight?"
Jak chcecie sie kłócic od tego są odpowiednie tematy. Ja największy respekt czyje do Knighta bo najtrudniej go zabić.
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Carlin
Stan: Aktywny gracz
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() master sorc
co podejdzie do ciebie na 100+ lvlu sorcek walnie ci z ue i dobje z Sd i duzo hp ci nie zostanie a on sam w miedzy czasie zregeneruje sie mana fluidami i rzuci mana shield i juz masz praktycznie zgon na miejscu |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Nie chcesz wiedzieć...
Imię: Vitacius son of Xenothis
Profesja: Sorcerer
Poziom mag.: 43
|
![]() Cytuj:
Nie jestem tego taki pewien: jak palek sie zamachnie z boltow czy hitnie SD-kiem to raczej nikt takiej masakry nie przeżyje ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Carlin
Imię: Knight Simon Dark lord
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
![]() |
![]() @up
ale i tak jak ma cie walnonc za 700 to i tak boli szczególnie low lvla albo jakiegos knighta bo mag włączy mana shielde poczeka te 2 sekundy i walnie ue knightowi zostaje malo zycia ale ten go z sd bije za 300 pozatym na 100 lvlu mag ma 2795 many wiec moze walnac 3 razy Ue a z tego juz boli ![]() p.s wszystkie obliczenia co do siły i ilości many6 zostały sprawdzone na tibia.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Lokacja: Hrubieszów
|
![]() Cytuj:
@topic Ja czuję respekt dla ms, jego ue dosłownie zwalają z nóg ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 01 2005
![]() |
![]() Ja nic nie mówie, ale całe swoje życie (tzn odkąd gram w Tibie)gram magami.
Mag, niewazne czy Druid czy Sorcerer, potrafi zabic z łatwościa gracza z wiele wiekszym levelem. Oczywiście licza sie umiejetnosci. Powiem tyle...nie łatwo jest zabic dobrze uzbrojonego sorca, chyba ze sorc jest jeden a idzie na niego team. Moim zdaniem Magowie to najpoteżniejsze postacie w świecie Tibii. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() Proszę o ocene tego termatu to mnie zachęci i zmobilizuje mnie do pisania nowych tematów.
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 12 2004
|
![]() master sorc
zawsze jak przechodzi jakiś 30+ obok, kursor automatycznie przechodzi mi na uhy xD (kidedyś widziałem akcję "ue test" pod dp, całkiem nieźle to wyszło ![]() nie to żebym się bał ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ludzie sorki to poteżni magowie takiego maga na 80 lvlu z dobrym PvP naprawde trudno ubić dlatego tak trudno sie nim zaczyna poniewaz pozniej nagroda jest smiercionosny czar Ue właśnie dlatego zrobilem sorca to właśnie sorek jest maszyną do zabijania a jak mu się skończą runki utani gran hur........ i zegnaj
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
|
![]() @Muriel: Prosisz o ocenę tematu, żeby cię zmobilizować do dalszego pisania tematów.
Proszę obecnych tu forumowiczów o negatywną ocenę dla tego pana. Tak, wiem, że to jest troche chamskie, ale ostatnio obserwuję tego pana i ze smutkiem stwierdzam, że większość tematów, które są kasowane, jest autorstwa ww pana Muriel'a. Jeżeli chcesz napisać coś sensownego, albo napisać jakiś poradnik to bardzo proszę, ale szczerze mam już dość twoich tematów typu: Help!, Przygody Jeżeli chcesz zaistnieć/pokazać się na tym forum to rób to w trochę subtelniejszy sposób, nie narzucaj się. Nie wiem, czy to cię pocieszy, ale respekt to ja czuję nie przed Master Sorcererem, czy Elitem, ale przed niektórymi z tu obecnych forumowiczów. BTW: Nie rób tematu: Do którego forumowicza czujesz respekt |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Lokacja: Warszawa
Imię: Cors Ent // Tegax
Profesja: Royal Paladin
Gildia: DoF - always in our memory
Poziom: 111
![]() |
![]() Czas rozwiac kilka mitów
Mana Shield przydaje sie na huntach - w walce PvP to mit. walnie taki -dajmy na to 70-80lvl mana shield i co mu z tego? przez chwile ma spokuj z uhaniem i moze spokojnie walic sdki - ale za moment ma gorzej- na polu walki sorc to cel nr 1 - zalorzymy ze bije go 2 palkow - po 4-5 sdkach zjada mu mana shilda i sorcek zostaje bez many - co za tym idze bez ue i bez UTANI GRAN HUR - brak utani to najgorsze co go moze spotkac. teraz powolny i bez mozliwosci ucieczki musi przyjmowac sdki od innych i uhac sie po kazdym hicie bo z jego hp ma swiadomosc ze nie przezyje 3sd na twaz. testowane w praktyce -w wojnie na azurze Drazharm[wtedy110lvl palek] zabil Treveliana[83lvl druid] na piramidach gdzie uciekanie jest banalne- treve rzucil mana shield i kiedy shield sie skonczyl to sorc druid byl bezradny. picie mana fluidow podczas bitwy odpada -po prostu nie ma czasa zeby sobie stanac z boku i spokojnie wydudlic 2 bp mf - nie ma takiej opcji dobrze grany sorc potrafi wymiesc - 90lvl+ sorcka daje hity po 300+ z sd i 500+ z ue - potega. Ale zawsze na polu walki jest mu masakrycznie ciezko- wystarczy 3 sdkerow ktorzy nieszczesliwie wstrzela sie sorcowi w moment kiedy ma exasted i sorcek z swoim malym hp jest bezradny i pada. palek na tym samym lvlu bije sporo slabiej - ale ma duzo wiecej hp i moze sobie pozwolic na wieksza swobode w walce. rycek niestety - zabic go strasznie trudno - przy rycku 100lvl+ zabicie to tylko trapie z 5-6sdkerami minimum - inaczej praktycznie bez szans. ale w srodku bitwy taki rycek tak jak Gimli powiedzial to jak chodzacy mwall. niech stopi i blokuje i generalnie nei przeszkadza- taka prawda ![]() podsumowujac uwazam ze dobrze grany sorc wymiata. ale glosuje na palka - bo to profesja ktora naprawde poza tym ze mocno bije to jeszce da rade uciec przed 10 scigajacymi jak dobrze zagra, i ciezko go zabic. palek ownz