Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Dobry knight = dobry bloker (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=57733)

ziomalek463 01-05-2006 13:19

Extra poradniuk.Co tu powiedzieć hmm-o już wiem nic dodać nic ująć.:pBede się stosować

Iomer Thunderblade 01-05-2006 16:18

Sporo bledów ale dla nAAbów moze byc.
Co do blokowania smoka - na niskim lvl z Gsem lub dlanca bedziesz zbieral ostro z buta, nawet po 100 kilka czyli wieksze waste uh, a shooter dostaje mniej expa. Na wyzszym lvl (juz okolo 60) blokowanie smokow to glupota :p Bo przy mw takim samym zuzyciu kladziesz smoka sam.

Co do zerkow, glupota jest to blokowac, tak samo jak necro ktore huntuje sie przedewszystkim uzywajac DS.

Ogolnie poradnik dla FACC low lvl.
Nie wspomniales nic o przydatnym ostatio czarze Challenge (exeta res).

Colm 06-05-2006 09:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Iomer Thunderblade
Sporo bledów ale dla nAAbów moze byc.
Co do blokowania smoka - na niskim lvl z Gsem lub dlanca bedziesz zbieral ostro z buta, nawet po 100 kilka czyli wieksze waste uh, a shooter dostaje mniej expa. Na wyzszym lvl (juz okolo 60) blokowanie smokow to glupota :p Bo przy mw takim samym zuzyciu kladziesz smoka sam.

Co do zerkow, glupota jest to blokowac, tak samo jak necro ktore huntuje sie przedewszystkim uzywajac DS.

Ogolnie poradnik dla FACC low lvl.
Nie wspomniales nic o przydatnym ostatio czarze Challenge (exeta res).

Zgadzam się w 100%. Huncenie necro z blockerem jest nieopłacalne... Tak samo jak zerki z których nic nie wypada ... Blockowanie smoczków jest banalne, lecz należy blokować je z tarczą, gdyż one też czasem mogą walnąć ładnego hita z melee :evul: Popraw ten poradnik.

Pirko 06-05-2006 18:11

Mam takie oto pytanie. Jeżeli knight w czasie huntu (w którym gra trudną i bardzo odpowiedzialną rolę blokera),zużywa swoje tzw. UH'y (ultimate healing runes), ponosi duże koszty związane z ich zakupem. W takim razie, kiedy z potwora zostanie wylootowany item, bloker *POWINIEN podzielić się pieniędzmy uzyskanymi z jego sprzedaży. W takim razie, shooterzy zyskują exp (experience) oraz pieniądze. W tym wypadku bloker pozostaje nieusatysfakcjonowany, gdyż nie czerpie z owego huntu korzyści, ponosi jedynie koszty!
Więc jasno wynika: Czy knight powinien dzielić się lootem ze shooterami?

dr mgr hab Magdalena Piórkowska

@miałam natchnienie :D :P

Pirko 06-05-2006 18:23

ten głupi net dobija -.-

Ther Lionix 06-05-2006 21:43

Dobry poradnik sam z niego korzystam :cup: :cup:
Blokowalem bratu i moim kumplom dragi i szło ok 8o 8o 8o
Bardzo dobry poradnik te zdięcia i wogule jak dla mnie 10/10

Helixaw 06-05-2006 21:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pirko
[..]
Więc jasno wynika: Czy knight powinien dzielić się lootem ze shooterami?
[..]

Masz rację, ale to jedynie od knighta zależy czy się podzieli. Moim zdaniem najlepiej jest nic nie mówić o loocie zanim nie zwróci on kasy za uhy i dzielić się dopiero profitem z huntu. Przecież nikt nie sprawdzi czy wypadł ten RH czy nie ;) ewentualnie jak rycek jest hamski to wogóle się nie podzieli, ale to już patologie, no chyba, że wcześniej tak ustalił z shooterami.

Cozey 20-05-2006 11:48

Pytanko

Jesli mam elite knighta 49 level skile 76/73 to na jakie potowrki moge sie wybierac z fire axe i vampire shield ?? Hydra ?? Dragon Lord ?? B)

RybcoQ 20-05-2006 11:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cozey
Jesli mam elite knighta 49 level skile 76/73 to na jakie potowrki moge sie wybierac z fire axe i vampire shield ?? Hydra ?? Dragon Lord ?? B)

z dobrymi shooterami, to i jedno i drugie

Cozey 20-05-2006 12:24

He

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RybcoQ
z dobrymi shooterami, to i jedno i drugie

Ale ja CHCE SOLO JEDEN NA JEDEN :P8o NA CZYM EXPIC ??

Helixaw 20-05-2006 14:56

Na takich potworkach to przez długi czas jeszcze nie poexpisz ;) polecam klasycznie: guardy, tomby, scaraby... a jak ci sie nudzi to sobie zwiedzaj tiq :P

Hooliganen 20-05-2006 20:34

Spoko B) Nice PoradnikB) Powinien Zostać przeniiesionyB)

Tengo 22-06-2006 20:41

Prawde mowiac nie potrzebuje Blokera No moze na demony poniewaz jestem paladynem :D

lord bugins 25-06-2006 13:59

mam pytanie

ja mam 12lv pacca i chce isc na darame e skilami 60/60 muj kolega bendzie mial dsy i bende blokowal muj eq to c set giant sword bohy i 13bp uha czy bendzie sie to oplacalo? mam zamiar isc z shuterem 8o

Vandar Tokare 09-08-2006 20:29

Graz za prodnik. Fjanie zrobiny:cup: :cup: :cup: :cup:8o 8o 8o 8o a co do Draga mój kumpel chciał blokowac draga z tarczy i dednaoł po 3 atakach. Ale klnąłX( X( X( ;) . Lepszy jest THS.:) :)

Kubu$1995 20-08-2006 07:11

Czy na 25 lvl ze skillami 70/70 draga jest lepiej bloczyc z b swordem czy z giant swordem??

Tatasek 20-08-2006 18:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drakon Pierwszy (Post 625862)
TY HYBA NIEBORACZCZKU NIEROZUMIESZ CO JA NAPISAŁĘM
PAL NA TYM SAMYM LVL CO KNIT NIEMOŻE BYĆ TAKIM SAMYM BLOKOREM
KNIT MA WIENCEJ OBRONY
NA NASTĘPNY RAZ MYŚL ZANIM COŚ NAPISZESZ DO MNIE LACZKU

wes ty sn00bie zaglądnij czasami przed lulaniem do słownika ortografi:baby: bo jak patrze na twoje teksty i ortografie to sprawiasz wrazenie(może byc błąd xD) czysteko niezkazitelnego n00bka8o

Rodzynek 20-08-2006 18:32

Zaszalałeś :D Jestem pod wrażeniem ~~! 10/10!!

Kubu$1995 20-08-2006 18:36

Powiedzcie PLS czy bloczyc draga z bright swordem czy z giant swodem na 25 lvl ze skillami 70/70 Shooterem bedzie 26 lvl drud bedzie walic z HMM i z roda PLS o rade PLS B)

Arek Lordzik 31-08-2006 17:04

Stanowczo z Giant Swordem, jezeli chcesz stracić jak najmniej UH :P
Co do poradnika:
Spoko, moja ocena ~9/10~ 8o

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:23.