|
Notki |
Poradniki Archiwalne Poradniki napisane przez użytkowników forum, które dotyczyły poprzednich wersji Tibii i nie są już aktualne. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 11 2004
![]() |
![]() Knight jest chyba najczęściej wybieraną profesją w Tibii. Dość łatwa w expieniu i nabijaniu skilli
![]() ![]() Z tym "nic nie robieniem" niestety jest różnie, dobry bloker jest wtedy kiedy shooterzy nie muszą wiać przed potworem i zużywać uhy lub many na exure vite kiedy te je dogonią. Z kolei dobry shooter jest wtedy kiedy knight zużywa jak najmniej uh ![]() Wielu ludziom się wydaje, że co to za filozofia zblokować na przykład Draga albo Zerka. Wbrew pozorom to wcale nie jest łatwe. W tym poradniku postaram się poradzić jak dobrze blokować. Dobrze - to znaczy bez ryzyka dla shooterów. Wyróżniamy 2 główne (przynajmniej ja wyróżniam ![]()
Ostatnio edytowany przez RybcoQ - 20-12-2005 o 15:06. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2005
|
![]() Ładny poradnik ! Widać, że się postarałeś z tymi SS'ami
![]() 10/10 |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 12 2004
Lokacja: Warszawa
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Nie rozumiem dlaczego blokowac draga z bronia 2handed? przeciez jak sie blokuje to zawsze tarcza+bron chyba ze bierze sie solo...
#4 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Swietny poradnik 10/10. Zaloze sie ze zostanie przeniesiony.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 11 2005
Świat: Isara
|
![]() Spoczko poradnik Bro ( oczywiscie na Tibi
![]() ![]() Starales sie nad jakascia screeenow ![]()
#7 |
Guest
|
![]() Taaa,bardzo dobry poradnik.Powinien zostać przeniesiony.
PS. Gz ;p |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Danubia
Poziom: 25
Skille: br/pl
Poziom mag.: pl
|
![]() Swietny poradnik. Te ssy, estetyka, ogolne wrazenie. Daje 10/10.
![]()
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() Bardzo ladny poradnik.
Mimo tego, ze nie mam doswiadczenia w graniu knightem, wiekszosc tych rzeczy wiedzialem. Ale o kilku sie dopiero dowiedzialem. ![]() Oceny nie bede wystawial, bo to dla mnie troche smieszne, wystarczy jak powiem 'Dobra robota'. |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Stan: Tutor
|
![]() Słaby poradnik (może mam zbyt wysokie wymagania, bo faktem jest, że większość poradników jakie zwykle czytam uznaje za słabe;P)
Widać, że nie masz doświadczenia w blokowaniu potworów. Cała wiedza jaką tu prezentujesz jest czysto teoretyczna - czyli brana opowiadań, screenów i filmików. Daje ci jednak szanse na resocjalizacje ![]() Ponadto powinieneś przynajmniej wsomnieć o zaklęciu challenge. Co więcej powiedz mi, jaki widzisz sens w zestawieniu takich potworów jak ancient scarab czy banshee razem z potworami używającymi beam'ów/wave'ów? Następnie - czy naprawde uważasz, że porównywanie warloka do draga czy nawet demona jest dobrym pomysłem? Gdzie behemot? Faraony? (No dobra faraony możesz sobie podarować ![]() Proponuje dodać osobną grupe potworów, które swoją siłę opierają w dużej mierze na magii leczniczej (Banshee etc.). Warlocka opisać z osobna.
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Imię: pani destrukcji
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
|
![]() Poradnik bardzo dobry daje 8/10. Przyda sie przy blokowaniu ;P
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
|
![]() Może się przydać dla początkujących, mogłeś dodać szczegółowe opisy, np. z blokowaniem draga między krzaczkami itp.
Doczepię się tylko do tych broni dwuręcznych. Nie musimy brać broni dwuręcznej, trzeba wziąść NAJSILNIEJSZĄ jaką mamy do dyspozycji. Przecież mając double axa i fa lepiej jest wziąść fa+tarcze niż doubla ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Jak może zauważyłeś mam 43 lvl i raczej demona, warlocka, behemota i innych raczej sobie nie poblokuje :/ PACCa też nie mam (i nie miałem nigdy) więc też nie pokaże Nekromatów i Ancient Scarabów, a tymbardziej Faraonów. Celem tego poradnika było przedstawienie PODSTAWOWYCH zasad bloczenia. Nie chcę tu się zajmować każdym spawnem po kolei co i gdzie stać, bo na to powinien wpaść każdy w miarę inteligentny człek, a poza tym nie mam na to czasu (maturalna klasa).
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 10 2004
Lokacja: Chodzież...
Imię: Prince Xall
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 119
Skille: 100/80+
Poziom mag.: 21
|
![]() Postarales sie przy pracy nad poradnikiem , ocena jego to dobry + , uwazam ze jest on przeznaczony dla poaczatkujacych rycerzy blokerów , poniewaz bardzie doswiadoczony rycerz ma "wrodzone" nawyki dobrego blokowania . Mimo to gz
![]() ![]() edit : pozwole sobie dodac 1 zdjecie z mojego blokwoania ![]() ![]() ![]()
![]() Ostatnio edytowany przez Stachumixer - 07-12-2005 o 12:51. |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 10 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Początkujący
Imię: Wojtek Musial
Profesja: Knight
Świat: Lucera
Poziom: 37
Skille: 73/71
Poziom mag.: 4
|
![]() Poradnik ogulnie jest dobry i raczej przeznaczony do mało doswiadczonych knightów. Tylko jedno mnie boli w takich tematach , a mianowicie to ze knight jest uwazany za blokera. Przeciesz on sam jest swietnym wojownikiem i przy pomocy explozi jest w stanie solowac wszystkie potworki
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Knight zarąbiscie szybko expi, ale przeciw bardzo silnym potworom bez SD sorców nie da rady
![]() |
![]() |
#18 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Stan: Tutor
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Z twojego poradnika nie dowiedziałam się niczego nowego, oprócz tego że warloka powinnam blokować tak jak smoka lub demona... Cytuj:
Odsyłam też jeszcze raz do mojego poprzedniego posta o kwiatkach takich jak zestawianie banshee i ancientów razem ze smokami i demonami...
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 06 2005
Stan: Aktywny gracz
Imię: Blaine Vivax
Profesja: Elite Knight
Gildia: Nightwatch
Świat: Pandoria
Poziom: 33
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
![]() ![]() |
![]() Ofc screeny na lighthacku.
|
![]() |
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
BTW. Może dlatego, żebyś lepiej widział.
![]() |