Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Petycja w sprawe klienta Tibii pod Linuxa. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=77852)

Thero 21-05-2006 10:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez suchyxxx
Suse 10.1-niby ładny i prosty ale wlecze się strasznie mimo mojego dobrego kompa-mam 640 ram i zanim suse się uruchomi to mija jakiś czas-fakt że dużo usług jest włączonych niepotrzebnie i można je wyłączyć ale zwykły user może miec z tym kłopopty i nie wiedzieć do czego służą niektóre skrypty startowe.Co do gentoo to jest super ale trudny a instalacja programów itp to masakra bo długo trwa-kompilacja ze źródeł jest strasznie wolna niestety.Co do mandrivy uważam że jest the best-niby bajerowana taka i banalna ale nigdy nie powodowała zwiech u mnie,przejrzysta,obsłyuga mp3 i wma na dzień dobry itp.W dodatku dosyć szybko chodzi a napewnio szybciej niz suse.W suse 10.1 mam problem bo zainstaluję i wszystko ok ale robię reboot i bez powodu z mojej strony ixy robią dobranoc a gnome nie chce si uruchomić bo nawet jak ixy zaskoczą to gnome wgrywa się i wgrywa i nagle przestaje bo nie potrafi przywrócić zmian z poprzedniej sesji-kasuję pliki gdzie zapisane są zmiany sesji i żeby uruchomił gnoma od nowa ale ten dalej nie wczytuje się i się zacina i klapa i nic nie mogę zrobić-bardzo stabilny ten gnome na suse jak nie powiem co.

No to ja polecam KDE na SUSE Linux. A nie GNOME.
Btw. Ja osobiście nie mam problemów z SUSE, a mój komp wcale taki boski nie jest.
@Gentoo
Może nie jest dla początkujących, a raczej na pewno (kompilacja ze źródeł etc.). Mimo to słyszałem same komplementy pod adresem tej dystrybucji, tak więc polecam.

Dexter89 21-05-2006 11:58

Ja osobiście dla początkujacych polecam Mandrive. Jest bardzo prosta obsluga, latwa instalacja samego systemu, jak i oprogramowania na niego.

suchyxxx 21-05-2006 12:50

jak dla mnie to mandriva najfajniejsza i najlepsza zaraz obok suse-1 miejsce mandriva a drugie suse czy fedora czy ubuntu.Tylko jest problem-mandriva jest w starej wersji 2006 od jakiś paru miesięcy i nie chcę instalować czegoś aby potem kilkanaście godzin updatować za pomocą urpmi cały system prawie.Poczekam na mandrivę 2007 tylko ciekawe kiedy wyjdzie bo beta 3 2006.1 jest już od kilku miesięcy i nie idzie

Solq 21-05-2006 13:55

Bardzo sie ciesze ze nareszcie ktos pomyslal o tych osobach ktore zmuszone byly skonczyc z tibia tylko i wylacznie z tego powodu bo musialy zmieniac system.Sam jestem taka osobą.Skonczylem grac w ta gre 4 miesiace temu i bardzo bym chcial zaczac grac spowrotem...Mam nadzieje ze CipSoft nieokaze sie "leniami" i bedzie im sie chcialo zrobic klijenta Tibi na Linuxa. :):)

Varetix 21-05-2006 20:44

Też wysłalem petycję ;]. Oby CipSoft przyjął. B)

Wario 21-05-2006 21:18

Hehh.. A ja już sie wnerwiłem, bo musze mieć Linuxa(a myślałem, że sobie nie pogram) ..Ale widze, ze to sie zmiania :)

Tallorian 21-05-2006 21:36

Ja linuxa nie mam ale jesli ma to pomoc..

Pietru 21-05-2006 21:37

Ubutu!

Polecam Linux'a Ubuntu.Poniewaz jest jakby połączeniem windowsa i linuxa.Co prawda nie jest to jakis nowy linux ale mnie sie podoba.
Tak, najwyzszy czas sie podpisać pod petycją ;].Chociaz i tak wiecej korzystam z Windowsa ale jesli to ma pomoc komukolwiek to porsze bardzo podpisze sie.;)

Xantai 21-05-2006 22:06

Też się podpisałem. Nam to nic nie szkodzi a innym może pomoże :):)

alanlol10 22-05-2006 14:47

Cytuj:

Pay To: iPetitions
Payment For: Support iPetitions.com -- your donation, no matter how small, helps.
Amount: $25.00 USD
Shipping & Handling: $0.00 USD
Total Amount: $25.00 USD
lol tam pisało ze niebedziemy płacic!!

Dexter89 22-05-2006 21:09

Juz oddales glos jezeli takie cos ci sie pojawilo. To jest tylko po to gdybys chcial wspomoc ten server na ktorym jest ta ankieta. Powtarzam JUZ ODDALES SWOJ GLOS W PETYCJI B) :cup: :balwanek:

Ostry7 22-05-2006 23:57

Równouprawnienie dla wszystkich ;Pp

suchyxxx 23-05-2006 11:59

zainstalowałem suse 10.1 z kde i xglem i wszystko pięknie i stabilnie chodzi-na gnomie się wieszao i padał gnome całkowicie i nie dało się potem uruchomić.Jednak wolę kde tylko jeszcze muszę mieć repozytoria do smarta do suse 10.1 aby pościągać media playery i kodeki a będzie gitez

Thero 23-05-2006 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez suchyxxx
zainstalowałem suse 10.1 z kde i xglem i wszystko pięknie i stabilnie chodzi-na gnomie się wieszao i padał gnome całkowicie i nie dało się potem uruchomić.Jednak wolę kde tylko jeszcze muszę mieć repozytoria do smarta do suse 10.1 aby pościągać media playery i kodeki a będzie gitez

Na SUSE TYLKO KDE.
http://www.kde.org/ <- Czekerap.

Lekjam 23-05-2006 18:22

Osobiście używam WinaXP ( moim zdaniem jest stabilniejszy itd, ale nie w tym rzecz ) jednak zgadzam się w 100% z waszą akcją! Przecież musi być toleracja, jest bardzo wielu graczy, którzy bardzo by chcieli grać lecz nie moga bo mają Linuxa POPIERAM

btw. może te CiPy to rasiści,.bo nie da się być czarnym w Tibii ;p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez alanlol10
lol tam pisało ze niebedziemy płacic!!

czy ty jesteś aż tak mało inteligentny, wiesz co oznacza słowo donation, jeśli nie zapraszam- www.e-dict.pl :)

LarvaExotech 23-05-2006 18:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lekjam
może te CiPy to rasiści,.bo nie da się być czarnym w Tibii ;p

I dobrze, że nie da się być czarnym w Tibii; nie mieli by życia. (... woops zapędziłem się ;) )

Badzo 23-05-2006 19:01

Cytuj:

Osobiście używam WinaXP ( moim zdaniem jest stabilniejszy itd, ale nie w tym rzecz ) jednak zgadzam się w 100% z waszą akcją!

<krztusi sie> eeeee? WInXP stabilniejszy od Linuksa? aż sie poplułem. No ale nic, przecież to "wolność słowa i wyznania"

Thero 23-05-2006 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badzo
<krztusi sie> eeeee? WInXP stabilniejszy od Linuksa? aż sie poplułem. No ale nic, przecież to "wolność słowa i wyznania"

"Wolność pieprzenia głupot" Tak bym to nazwał! :')

@Lekjam
Wyobraź sobie, że paradoksalnie dlatego nie ma czarnych w Tibii żeby zapobiec rasizmowi jako takiemu. Co do " Przecież musi być toleracja" to kolejna głupota. Chyba nie myślisz, że CipSoft uważa Linuksa za be i dlatego nie ma Tibii linuksowych do ściągnięca z tibia.com, ech?

Helixaw 24-05-2006 00:34

Cytuj:

[..]
btw. może te CiPy to rasiści,.bo nie da się być czarnym w Tibii ;p
[..]

Rasisci? hehe, malo powiedziane ;) to faszysci! czemu nie ma polskich serwerow? czemu nie mozna pograc sobie zydem?

Wiedźmin 24-05-2006 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LarvaExotech
I dobrze, że nie da się być czarnym w Tibii; nie mieli by życia. (i słusznie!)

NIe wiem czy to żart czy nie, ale ci się nie udał. (chyba, żejakoś źle zinterpretowałem, to mnie oświeć <cenzura>)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:23.