|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Administrator
Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
|
![]() Wspólnie z serwisem Gry.linux.pl postanowiliśmy stworzyć petycje do CipSoftu w sprawie stworzenia klienta Tibii pod Linuxa.
Z racji, iż CipSoft zaimplementował w klienta Tibii obsługę OpenGL, łatwo będzie im przystosować klienta do środowiska Linuxowego. Prosimy wszystkich chętnych o podpisanie się pod petycją. Nawet, jeśli nie używacie Linuxa, pomyślcie o innych graczach, którzy muszą sporo kombinować, aby uruchomić Tibię pod Linuxem. Klient Linuxowy pozwoliłby im łatwiej grać w Tibię. Podpis pod petycją nic was nie kosztuje poza chwilą czasu, a może naprawdę pomóc. Petycja znajduje się pod adresem: Petycja Petycja jest po angielsku, dla ludzi słabo znających ten język zamieszczamy oryginalne tłumaczenie autora petycji – Braqoon'a – redaktora naczelnego Gry.linux.pl MMORPG Tibia jest bardzo znaną grą również wśród użytkowników Linuksa. Od momentu kiedy CipSoft zaprzestał rozwijania klienta dla Linuksa, użytkownicy tego systemu byli zmuszeni grać na innym systemie operacyjnym lub używają programów firm trzecich (Wine/Cedega), które niestety nie dają pełnej wydajności na Linuksie. Ostatnia techniczna aktualizacja 7.7 klienta Tibii wprowadza obsługę OpenGL i DirectX 9. W naszej skromnej opinii stworzenie portu Tibii dla Linuksa jest teraz łatwiejsze niż kiedykolwiek. Z pomocą potężnego i multi platformowego OpenGL, użytkownicy Linuksa mogą teraz w 100% cieszyć się z ich ulubionej gry online z pomocą innych wielo-platformowych narzędzi do tworzenia gier, takich jak SDL lub PyGame. W związku z tym prosimy o pełnego natywnego klienta Tibii. Prosimy o danie szansy być równym w stosunku do innych graczy oraz dać nam radość z grania w Tibię. Aby podpisać się pod petycją należy na dole w polu "Name" wpisać swoję imię, albo przynajmniej nick z Tibii/RL, w polu "e-mail" wpisujemy adres e-mail, nie będzie na niego nic wysyłane, nie musi on też by prawdziwy, ważne żeby na taki wyglądał, wybieramy kraj, czyli Poland i naciskamy przycisk "Submit". Jeśli ktoś chce, może dopisać swój komentarz do tego, najlepiej po angielsku w polu "Comment". Prosimy nie zaznaczać pola "Display my name as anonymous on the signatures list" gdyż wtedy petycja może nie zostać poważnie potraktowana przez CipSoft. Podpisy pod petycją możemy oglądać po kliknięciu w zakładkę Signatures Zespoły Gry.linux.pl i Tibia.pl dziękują za każdy podpis pod petycją ![]() Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 19-05-2006 o 20:49. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.
Imię: Soru Halton
Profesja: Rookstayer
Gildia: Boy Better Know
Świat: Antica
Poziom: 43
![]() |
![]() Uważam, że Tibia powinna też być pod Linuxa. Ja nie mam, ale kolega tak
![]() Popieram. |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 11 2004
Lokacja: Siedlce
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Niat Luza
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 89
Skille: 78/76
Poziom mag.: 7
|
![]() Tak jest.
Jestem za klientem pod Linuxa. Mam dosc "Wine"
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec
|
![]() Tez sie pod tym podpisalem ... Tibia pod Linuxa jest wielce przydatna , ja chcialem przejsc na linuxa lecz z powodu braku tibii pod linuxa zrezygnowalem.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
|
![]() No no no
![]() ![]() ![]() proszę wszystkich userów na forum o podpisywanie się ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Imię: Rothes Tavelon
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Uważam tę petycję za wspaniały pomysł. Oczywiście podpisałem się, bo zdarza mi się grać w Tibię pod Linuxem i byłoby dla mnie dużo wygodniejsze, gdybym nie musiał używać Wine'a.
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Wrocław
|
![]() Linuksowcow trzeba wspierac, wiec petycja poslana.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Newcastle
Imię: Zeff Dragon
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Poziom: 176
Poziom mag.: 76
![]() |
![]() Tez wyslalem ze sie zgadzam
![]() Oby CipSoft potratowal to powaznie ![]()
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Lokacja: Warszawa
Imię: Paleon
Profesja: Paladin
Świat: Danera
Poziom: 95+
Skille: 95+/71+
Poziom mag.: 19
|
![]() Trzymam WINDOSA na dysku tylko dlatego że Wineźle emulował Tibie.
Mam nadzieje że wreszcie zrobią ją pod LINUX'a bo zapotrzebowanie jest duże. Osobićście znam przynajmniej 10 osób które po zmianie systemu przestały z oczywistych względów grać. |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Lubin
Imię: Phoelerius
Gildia: Ruthless Hordes
Świat: Antica
Poziom: 134
Skille: 93/88
Poziom mag.: 7
|
![]() Done.
Down with Windows!
#11 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 04 2006
Lokacja: Elbląg
|
![]() Ja tez pomoge =D
Wyslane |
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
Data dołączenia: 25 01 2006
Lokacja: Brzeg
Stan: Niegrający
Imię: Lord Duszlik
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
Poziom: 120
Skille: 95
Poziom mag.: 21
|
![]() Jupi mam nadzieje że zrobią bo tylko tibia mnie narazie do windowsa trzymała
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
![]() Ponadto Linux jest wiele bezpieczniejszy niż Widnows, ponieważ mało kto robi viursy pod Pingwinka (Linuxa), firewalle są dostępne za free w pełnych wersjach
![]() Czy ktoś się orientuje ile kosztuje system Linux w zł/euro ? ![]() |
![]() |
#14 | |
Książe Cieni
Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław
Imię: Rothes Tavelon
Gildia: Tranquilibrium
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
|
![]() Cytuj:
![]() Obrazy płyt większości z nich są dostępne za darmo w internecie, aczkolwiek niektóre dystrybucje są płatne/posiadają płatne wersje. A co do wirusów na Linuxa... wiadomo dla chcącego nic trudnego (czyli gdyby komuś zależało to by znalazł jakiś sposób, aby to ominąć), ale jak narazie w Linuxie panuje taka zasada, że raczej za twoimi plecami nikt nic zrobić nie może. Czyli potencjalny wirus raczej musiałby być czymś w stylu "Czy chcesz zainstalować wirusa? Tak/Nie" ![]() @Conrado_161190 Lagi i freezy to wina łącza internetowego, tak więc sam system nic do tego nie ma. Jednakże gra chodzi dużo płynniej (przynajmniej u mnie w porównaniu z Windowsem). No ja mam na szczęście neostradę od samego początku i takich problemów nie mam. A radiówki w naszym mieście (i nie tylko) to ogólnie porażka - na takim necie w Tibię nie pograsz.
~~~ Proud to be bestowed the honorary title of Senator by CipSoft ~~~ Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji. Ostatnio edytowany przez Rothes - 20-05-2006 o 08:04. |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() Podpisałem, choć sam z Linuxa nigdy nie korzystałem.
Swoją drogą, niektóre komentarze przy podpisach są zabawne ;d
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. |
![]() |
![]() |
#16 |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 04 2006
|
![]() Nawiazujac do tematu. Czy to prawda ze na linuxie sa mniejsze lagi, nie ma freezow itp.? Tak mi kolega mowil. Plz nie krytykujcie
![]() @rothes A muj admin muwi ze mam cos zje****** w windzie (formata nawet robilem), i polecal mi linuxa. Niestety mam radiowe i lagi ;/ . Naszczescie niedlugo zmieniam na neo~ ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Conrado_161190 - 19-05-2006 o 22:50. |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2005
Stan: Niegrający
|
![]() Ludzie, nie pisze się "Linuxa" tylko "Linuksa".
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: xedhgyr zezathyn
Profesja: Knight
Gildia: gildie poszukam na 30lvl
Świat: Pandoria
Poziom: 21
Skille: 60/59
Poziom mag.: 3
|
![]() Ja też jestem za!!
mimo iż linuksa nieużywam ani nieznam nikogo kto by go używał(w comencie napisałem tak tylko żeby było bardziej przekonująco ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 25 10 2005
|
![]() Ja już podpisalem. Sam nie mam Linuksa, ale innym to może sie przydać.
|
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 04 2006
Lokacja: ehonder][quote=behonder]ackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackhackh
Profesja: Knight
Świat: ehonder][quote=
Poziom: eho
Skille: ehonder
Poziom mag.: eh
|
![]() ![]() |
![]() |