Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Czy knight to oby taka nudna profesja? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=78036)

Wojciech25 18-10-2006 20:04

zalezy na jakim lvlu na 60 czy 80 to pewnie tak jak muwisz vil

Abipear 18-10-2006 20:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojciech25 (Post 1037301)
zalezy na jakim lvlu na 60 czy 80 to pewnie tak jak muwisz vil

100 lvl expi prawie tak samo jak 40 lvl na ef

Stożek 18-10-2006 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Abipear (Post 1037393)
100 lvl expi prawie tak samo jak 40 lvl na ef

Expi tak samo w sensie techniki. Expa ma troche wiencej (chyba, ze ktos jest oprocz niego w EF-wtedy resp sie blokuje i dochodzi do smiesznej sytuacji gdy nie ma co bic).

zoliax 20-10-2006 17:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1031451)
A co to za problem wstać rano, albo grac do późna? Czy nie warto poświęcić się dla zwiększenia liczby expa o kilkadziesiąt-kilkaset tysięcy?

Offtopic, wybaczcie.
Poświęcać się dla gry? Wstawać rano, najlepiej bez śniadania, żeby usiąść do gry jak najwcześniej? Grać do późna? Zamiast odpącząć po męczącym dniu, lepiej sobie gałki oczne wypalać przed monitorem? Eeehhh...
:)

Dendran 26-10-2006 19:08

Knight

Według mnie knight to najlepsza profesja8o

Hrabia_Citizen 26-10-2006 19:13

Jak każda profesja, knight ma swoje lepsze i gorze lvle. Na początku wydaje się dobry, silny, bez problemu zabije rówieśniczego druida czy sorca. Zaś h-lvlowy knight nie jest już taki dobry w stosunku do profesji o tym samym lvlu.
Uważam, że najlepiej grać palkiem. Na początku ma trudno, strzały wydają się drogie... łuk też, ale wystarczy poexpić troszkę i zdobyć kilka lvli. Wtedy nawet bolty nie są drogie, a moc dobrego palladyna zawsze sieje spustoszenie na expowiskach ;)

Cenarius 26-10-2006 19:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hrabia_Citizen (Post 1048643)
Jak każda profesja, knight ma swoje lepsze i gorze lvle. Na początku wydaje się dobry, silny, bez problemu zabije rówieśniczego druida czy sorca. Zaś h-lvlowy knight nie jest już taki dobry w stosunku do profesji o tym samym lvlu.
Uważam, że najlepiej grać palkiem. Na początku ma trudno, strzały wydają się drogie... łuk też, ale wystarczy poexpić troszkę i zdobyć kilka lvli. Wtedy nawet bolty nie są drogie, a moc dobrego palladyna zawsze sieje spustoszenie na expowiskach ;)

co do knighta to się zgadzam ale na 100+lvlu to samo spotyka pala :p

Piotrek Marycha 26-10-2006 19:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cenarius (Post 1048660)
co do knighta to się zgadzam ale na 100+lvlu to samo spotyka pala :p

nie, bo ma sd, moze jest slabe w porównaniu do sorca ale to jest jednak sd a nie jakies smieszne exori od 100 lvl ek za 150 czy ile tam wyciagnie, marnując przy tym od cholery mf

Hrabia_Citizen 26-10-2006 19:31

I to właśnie jest ciekawe, lecz dręczące w Tibii. Granie l-lvlowym druidem to koszmar, bardzo się męczysz na expowiskach, jesteś łatwym celem dla praktycznie wszystkich wyższych lvli (oczywiście racjonalnie wyższych). Można takowego druida przypodobnić do owcy, jest roślinożerna, więc musi bardzo dużo jeść, co jej zabiera masę czasu, w tym samym czasie "Wilk Knight of Aurera" przyczai się na ciebie i zabije.

Wracając do palladyna, to nie uważam, że dzieje się z nim to samo co z knightem, powiem inaczej, to samo go spotyka ale w mniejszym stopniu.

Cadonis 26-10-2006 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hrabia_Citizen (Post 1048675)
Granie l-lvlowym druidem to koszmar, bardzo się męczysz na expowiskach, jesteś łatwym celem dla praktycznie wszystkich wyższych lvli (oczywiście racjonalnie wyższych).

Używający mózgu druid/sorc koło 40-50 lvla jest "łatwym celem" dla knighta, który ma przynajmniej powyżej 100... faktycznie, racjonalnie wyższy lvl.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hrabia_Citizen (Post 1048675)
w tym samym czasie "Wilk Knight of Aurera" przyczai się na ciebie i zabije.

Zabije... chyba śmiechem.

Frapper 28-10-2006 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez =Pekin= (Post 1031158)
Lolololololool
Sorc poexpi 2mln / dzien i ma postoj bo jest na minusie ?
Czlowieku gdzie ty zyjesz Cipsoft tak zjebał te gre ze sorc expi dziennie 2mln + expa i jest na PLUSIE moze codziennie wbijac 2mln( Taifun story ) exp bez problemu naciskając hotkey z czym ?...... Exori kurwa vis

Tja..ale taki Taif z samych huntów ludzi ma w ciul kasy na te 150 bp mf/dzien a mowimy tu raczej o ~100 sorcu dajmy na starym nonpvp.

Cadonis 28-10-2006 14:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1049884)
Musze przyznac, na ostatnim test serverze zabili mnie po 20-30 minutach ucieczki... w 5 osob: paladyn na 165, sorc na 142, paladyn na 130+ i jakies tam jeszcze slabsze postaci (ktore generalnie niedadazaly za cala akcja)... gdyby nie sorc na 142 ktory z SD sciagal mnie o 2/3 zycia to by mnie chyba zabili po tym jak mi sie runy i mana skonczyla... ja wtedy mialem 115 albo 116.

To jacyś zdolni byli... taki druidek jest na proste solo sorca koło 140 lvla :) Chociaż, biorąc pod uwagę ynteligencję większości ludzi którzy pojawiają się na test serverach, to faktycznie można to zrozumieć...

Geez, schodzę na offtop.

Colard 28-10-2006 14:41

Cytuj:

Wysoko lvl rycerz expi tylko troche wolniej, ale jest tak samo dobry jak kazda inna profesja w ogolnym rozrachunku.
Expi wolniej i to nie znaczy ze jest gorszy? O_o

Ciekawe czym nadrabia knight bo na wyzszym lvlu sorc expi nie tylko szybciej od knighta ale takze bardziej oplacalnie. (i nie potrzebuje blokera)

Piotrek Marycha 28-10-2006 16:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1049884)
Chciales powiedziec 250-300.
I pozatym od czego sa GFB (glowna runa do expienia), HMM (zwiekszanie damage z broni) i explo (tam gdzie HMM nie dziala). Paladyni malo expia z SD bo sie po prostu nie oplaca, przewaznie tez tna z HMM/GFB.

.

mowilem o PvP tak jak zreszta pan któremu opwiadalem(chyba xP)

Stożek 28-10-2006 17:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Colard (Post 1051350)
Expi wolniej i to nie znaczy ze jest gorszy? O_o

Ciekawe czym nadrabia knight bo na wyzszym lvlu sorc expi nie tylko szybciej od knighta ale takze bardziej oplacalnie. (i nie potrzebuje blokera)

Jasne? Na ile wystarczy sorcowi mfow? Kto mu je doniesie jak nie knight? Jakby knight biegal caly czas do dp jak sorc to bylby gorszy ale czas w expieniu mozna nadrobic odpowiednio roskladajac czas spedzony w grze (co oczywiscie moze zrobic rowniez sorc).

Kiełek 29-10-2006 18:48

knight

wg. mnie knight naprawde wymiata:P skile mam marne ale to się da zrobić xD
i tylko sobie myśle o drag huncie :)
[CHAR]Kielek Master[/CHAR]
[GUILD]Helss Devils[/GUILD]

lajtn 30-10-2006 21:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kiełek (Post 1054182)
wg. mnie knight naprawde wymiata:P skile mam marne ale to się da zrobić xD
i tylko sobie myśle o drag huncie :)
[CHAR]Kielek Master[/CHAR]
[GUILD]Helss Devils[/GUILD]

Owned ~~.

Arthas The Keeper 23-11-2006 18:16

Huehuehue ...

Faktycznie trzeba miec łeb jak stożek żeby na OFie wyciągać 20k/h ...
tam bez wrl da sie zrobić 100k -.-.
No chyba że ty expisz na spermanach to spoko exp tak dalej, tak wogóle miałeś kiedyś rycka tak 70+
?

signed: Usar

Fagaro 23-11-2006 23:36

jeszcze mam kilka pytan, troche skierowane do Gremlina, troche teoretyczne.

1-Zakladajac ze polowales cala noc w vdl, ktos donosi Ci mf i odbiera loota itp
Nastepnego dnia masz caly dp zawalony przedmiotami z dragow, Ile zajmuje Ci sprzedanie tego
2-Czy knight nie sprzedalby tego szybciej
3- i czy suma czasu polowania i sprzedawania loota podzielona przez ilosc expa nie bedzie podobna. W sensie, przykladowo, 100 ed zrobil 90k w godzine przez 10 godzin a potem sprzedawal loota przez 5 godzin a czyli zrobil 900 expa tracac na to 15 godzin, 100 ek robil 60k expa na godzine przez 10 godzin a nastepnie sprzedal loota w jedna godizne, czyli zdobyl 600k expa tracac 11 godzin na to. Dodatkowo, knight polowal sam a druidowi donosili mf.

Pawciooo 24-11-2006 00:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fagaro (Post 1095032)
jeszcze mam kilka pytan, troche skierowane do Gremlina, troche teoretyczne.

1-Zakladajac ze polowales cala noc w vdl, ktos donosi Ci mf i odbiera loota itp
Nastepnego dnia masz caly dp zawalony przedmiotami z dragow, Ile zajmuje Ci sprzedanie tego
2-Czy knight nie sprzedalby tego szybciej
3- i czy suma czasu polowania i sprzedawania loota podzielona przez ilosc expa nie bedzie podobna. W sensie, przykladowo, 100 ed zrobil 90k w godzine przez 10 godzin a potem sprzedawal loota przez 5 godzin a czyli zrobil 900 expa tracac na to 15 godzin, 100 ek robil 60k expa na godzine przez 10 godzin a nastepnie sprzedal loota w jedna godizne, czyli zdobyl 600k expa tracac 11 godzin na to. Dodatkowo, knight polowal sam a druidowi donosili mf.

chodzi mi o to zdanie ktore pogrobilem, co za roznica jaka profesja do sprzedawania eq ??

@edit:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 1051617)
Jasne? Na ile wystarczy sorcowi mfow? Kto mu je doniesie jak nie knight? Jakby knight biegal caly czas do dp jak sorc to bylby gorszy ale czas w expieniu mozna nadrobic odpowiednio roskladajac czas spedzony w grze (co oczywiscie moze zrobic rowniez sorc).

a kto przyniesie knightowi uhy ??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:18.