|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2006
Lokacja: Olsztyn
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Mokotowiec
Profesja: Knight
Świat: MYTHERA
Poziom: 90
Skille: 85+/85+
Poziom mag.: 6
![]() |
![]() Siema! Gram knightem. Przed nim miałem każdą profesję oprócz druida. Knight tak, jest nudny jak ma slabe skille. Ale przecierz jezeli masz qupla druida sorca prosisz o ghoula i trenisz. Ja tak na 20 lvl wbilem po 75 skille
![]() ![]()
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 05 2006
Świat: Xerena
|
![]() No właśnie oto chodzi, że hunt na dragach nie zawsze sie zwraca. Pozatym był już chyba taki temat. Inna sprawą jest to, że wytrenowanie skilli 75 75 też trwa i to własnie trening jest najnudniejsza sprawa u knighta. Bo siedzenie przy komputerze i gapienie sie na roty/slimy/ghoule etc nie jest przyjemne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() ![]()
JLB wszystko uda sie. Ostatnio edytowany przez Yrk91 - 21-05-2006 o 11:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak poleca Draggy shieldy i wandy to sie zwróci.
Zostawiasz na afku i botcie przychodzi GM/albo PK i masz problem.. Pozatym na 80lv nie wiem czy nie bardziej oplacalne jest np. cyclopolis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Jezeli nie masz kasy na zainwestowanie w uhy to nie idz na dragi tylko exp na cyclopolis, ale jak zainwestujesz masz duzo hp dobre skille i umiesz blokowac dragi to zycie nie bedzie ci tak szybko leciec i nie koniecznie musze ci wandy wylatywac albo d shieldy moga takze serpent swordy w wiekszych ilosciach ja bedac w venore dragon lair na 2 godzinnym hunciku to zawsze mi cos wypadlo i mialem na uhy
![]()
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Lokacja: Gdańsk
Imię: Szalony Edzio
Świat: Guardia
|
![]() knight rox
![]() Dobre skile i fast exp |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2004
Profesja: Elite Knight
Świat: Keltera
Poziom: 87
Skille: LIPNE:P
![]() |
![]() Cytuj:
jak sobie pomyślę, że w końcu dobiję te j*bane skille i zakupię pacca i będę biegAĆ po scarabach, to mine motywuje ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 07 2006
Imię: Arcano Vampire
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Flow
Świat: Morgana
Poziom: 187
Skille: 109/94
Poziom mag.: 25
|
![]() @up
Motywacja to podstawa ^^ @topic Absolutnie tak nie uwazam poniewaz gralem juz druidem(29lvl) pallem(23lvl) (Wiem ze nie sa to interesujace osiagniecia ale wystarczy zeby "cos" wiedziec o tibii) Ale najbardziej spodobal mi sie knight bo pallkiem wpadlem w rutyne cyce/depo/cyce/depo..... druid to nuda a knight ani nie jest nudny ani raczej nie wpadne nim w rutyne dlatego ze knight moze sobie spokojnie chodzic w ciasnych korytarzach jaksiniach itp. wiec zawsze zwiedzam inne miejscówki jak mi sie nudzi to tyle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 08 2005
Stan: Aktywny gracz
Gildia: Underground Warriors
Świat: Refugia
Poziom: 31
Skille: 62/60
Poziom mag.: 5
|
![]() czytam sobie pierwszy post i nasuwa [ó?] mi sie szybka odpowiedź, że nie możesz expić wszędzie, bo masz za mało HP i te skile nie są potrzebne, bo wcale nie expisz szybciej.... ale Vil mnie ubiegł
![]() przełamać lody, nabić skile... ale te skile w c***a wolno lecą... w ogóle się ten zielony paseczek nie zwiększa... masakra. jak można mieć 100+/100+ ? O.o mi juz chyba nawet szkoda prądu na skilowanie ![]()
17:13 aaa: a juz mialem bohy kupowac :/ 17:14 bbb: nie radze 17:14 aaa: czemu? 17:14 bbb: nie widac ruznicy 17:14 aaa: o to nowosc 17:14 bbb: jak kupilem to myslalem ze sa zepsute --- Cytuj:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Cytuj:
Knight nie jest nudny? Opowiem wam moja historie rozwoju postaci w skrocie: -zalozenie knighta, nie granie nim przez ponad 1 rok (lol) -wbicie skili 50/50 i expienie do 15 lvla (lol) -wbicie 63/63 i expienie do 35 lvla -wbicie skili 70/70 i expienie non stop w miejscach takich jak : elf fortress, cyce oraz slimy na pohu, senja. W ten sposob uplywal czas od 35lvla do 50lvla... tibia zaczynala sie robic nudna (jeden lvl wpadal w jeden dzien, gora dwa dni) -wytrenowanie skili 76/74 -zakupienie PACC -expienie na dworcach do 59 lvla (300k~ expa wbilem na tombach i ukrytych scarabach) Po tym wszystkim poczulem okropna monotonie-co mi z tego, ze expie z niezla predkoscia i zarabiam przy tym 4-6k na godzine jesli to nudne! Kolejena sprawa: gdzie bende teraz expil? Co mam wbic skile 85/85 i leciec na dragi? Nie chce mi sie... a gdybym mial dalej te dworci meczyc to by mnie szlag trafil (moze nie trafil, bo wiadomo... szlag ma zeza...). Scaraby i tomby jeszcze gorsze-niedosc , ze nudne rundki w koleczko to jeszcze zyski sa mizerne. Elf fortress-mam dosc, chociaz dobre. Dragi-nie dziekuje za slaby jeste.
![]() |
![]() |
#12 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2006
Stan: Usunięty
Świat: Furora
|
![]() Cytuj:
![]() I cierpliwości, gra knightem zaczyna się dopiero po ~80lvl ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Guardy-za czasow dinozaurow byly dobre dla knioghta-teraz to waste i exp 2x nizszy niz gdzie indziej. OF-probowalem, ale wychodzilem na 0 robiac ledwo 20k/h, a jak chodzilem na wieksze respy wewnatrz to ledwo uchodzilem z zyciem. Czasem jak dobrze sie halbardy syply to mozna zarobic, ale exp porownywalny ze scarabami a ryzyko wieksze. Mintwail-zajete 23h na dobe, kolejki czasem na 2 dni do przodu. Dobre ale jak mozna wywalic ekipe albo wbic po ss-a ja gram nawet w lecie tylko po nocach. Caly PoH-raczej waste jesli chodzi o bicie rowniez dsow i gsow, tam oplacalne jest dla knighta: cyce, slimy i dragi (moze jeszcze ghoule i skieletony ![]() Pozatym na Eternii, ktora jest dosyc stara a ludzie wciaz nie potrafia zmienic nawykow jest tam niezly tlok. Tomby-nawet dobre ale wkurzaja mnie stalkery i ghoust, na ktore trzeba miec zawsze troche hmmow a te najtansze nie sa. Zobaczymy po update pewnie znowu bende gral przez pare tygodni po 3h+ dziennie i expil na nowych terenach jak na moich dworcach. ![]() Uprzedzam: Kryjowka piratow, fanatycy i te ochydne robale zajete do grudnia-potem znowu bende narzekal na monotonie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @up
Na Stalkery lepiej używać LMM. Są o wieeeleee tańsze, a efekt jest taki sam jak przy HMM - Stalker się pojawia, a o to chyba nam chodzi :> |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Guest
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
![]() |
![]() @up
Wybacz, ale jak nie trafisz z LMM to próbujesz jeszcze raz, masz 8 możliwości do wyboru. Nie jest w praktyce trudno trafić. GFB jest cholernie drogi w porównaniu do LMM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
![]() |
![]() Cytuj:
Aha i jeszcze jedno: Soldier of Harlen juz nie przesadzaj z rozbijaniem kazdego posta z calego tematu na pojedyncze zdania i omentowaniem ich z osobna. Wiem ze trendy i cool wyglada schemat: cytat>komentarz>cytat>komentarz>cytat>... ale tutaj lekko przegiales.
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 02 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Bradwen Hellscream
Świat: Isara
Poziom: 96
Skille: ogromne
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() niestety.. knight jest nudną postacią ; ] żenująco monotonnne i nudne expienie ( wręcz masochizm bez odpowiednich skilli ) + brak możliwości wykazania się w pvp
to tyle ; )
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Jaroslaw
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |