Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Tibia w mediach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=74510)

Kkotekk 28-04-2006 09:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayman1994
Tibia ma grafike do dupy (tak sie wyraze) ale jest w niej cos co jest piekne !

byc moze grafika do dupy ale to wlasnie caly urok tej gry ona jest jedyna w swoim rodzaju jak cipsoft zmieni grafike tibi to moge sie zalozyc ze polowa a moze i nawet wiekszosc ludzi przestanie w nia grac

Omg co za lolek ten z TVN Moj kolega jest kngihtem i wali z axe a ja jestem druidem i wale z rozdzki

Aaracon 28-04-2006 11:59

:(((

ludzie jak ktos ma niepoukladane w glowie to do tibi nie powinien sie zabierac, teraz sie robi wielka afera bo jakis kolo pobil matke ale czy za to trzeba odrazu obwiniac gre??? jak ktos jest niezrownowarzony to nawet jak bedzie gral w harrego pottera to moze mu odbic, wszystko jest dla ludzi, trzeba nauczyc sie grac z umiarem, a to, ze komus odbilo kuku to nie wina tibi! ponadto tibia ma tez sporo zalet np: rozwija znajomosc jezykow obcych, jak slysze te kometarze w tv ze tibia to internetowy narkotyk to mi sie niedobze robi!

Wsk 28-04-2006 12:44

Tibia zostala stworzona do tego, aby uzalezniac. Przeciez TVN nie ocenia Tibi. Mowia ze gra jest dla ludzi, ale z umiarem. Wiec nie wiem czemu sie spinacie. Jezeli ktos walnal matke krzeslem, to maja to olac?? TO NIENORMALNE ZACHOWANIE, i chca uswiadomic was(lub rodzicow) zeby pilnowali zeby ich dziecko nie uzaleznilo sie. Sa pewne granice.
Jak wg was mieliby przedstawic o co biega w Tibi?"Chodzi o to aby skillowac, expic i robic UHy"? -.- Nikt by tego nie zczail. Albo "Dopiero po zniknieciu krzyzykow mozesz dac loga"? TVP3 dobrze powiedzieli ze trzeba zakonczyc walke. Ta Zielinska to pierwszy raz Tibie zobaczyla. Jak ja pierwszy raz gralem w 2003 r gdzie na tibia.gery.pl wynikalo ze Morning Star to najlepszy club jendoreczny, bo nie bylo tam skull staffa ani c mace. Oni nie siedza w tym po uszy zeby wiedziec o co biega -.-

Ziutek666 28-04-2006 14:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kali tajfun of Astera
tibia(piszę z majeł litery bo nie mam szacunku do tego szajsu,za przeproszeniem)
jest jednym wielkim robalem wyżerającym mózgi tak jak robak jabłko.alternatywą dla tibii powinna być rozrywka na świeżym powietrzu.
P.S. da sie zmienić nick bez robienia nowego konta??

aj law nóóps
:D

TaJemniczy 28-04-2006 14:37

Tvn----mój kumpel jest knaitem i wali axami,ja jestem druidem i wale różdźkami ---the best
Tvp3--------mały specjalista i jego ded na bezerku buhahhahahah
radio-------- niesłuchałem bo już niemogłem się śmiać8o

luk_12345 28-04-2006 17:02

plx pomocy

plz [powiecie jak wlonczyc audycje z radia

sasza 28-04-2006 17:06

normalnie ściągasz z dowloanda na tibia.pl i w w winampie odpalasz

Zapewapu 28-04-2006 18:24

Ehh,totalny przesadyzm w mediach widac w prawie kazdym reportazu.Po raz pierwszy zauwazylem to,gdy wyemitowano program o rzeszowskim osiedlu "baranoiwka IV".W reportazu tym osiedle zostalo przedstawione jako rzezna na kolkach.Pokazywali jakichs kiboli z siekierami,baseballami etc,byl tam takze wywiad z jakas "terroryzowana" przez "blokersuff" babka.Kiedy to obejrzalem,to sie zwyczajnie zalamalem.Od wielu lat b.czesto bywam na baranowce i jakims cudem jeszcze zyje,i mam cala glowe.-Fart?-Nie,po prostu media,jezeli cos przedstawiaja,staraja sie rozpetac afere-bo o to tu chodzi.Czynia to poprzez przedstawianie sprawy w jak najgorszym swietle-Tak jak to bylo np z baranowka.Jesli ktos nie siedzi w danej sprawie, i obejzy reportaz-widzi ja po prostu strasznie.I TO WLASNIE NAZYWAMY M A N I P U L A C J A

Zapewapu 28-04-2006 18:33

Ehh,totalny przesadyzm w mediach widac w prawie kazdym reportazu.Po raz pierwszy zauwazylem to,gdy wyemitowano program o rzeszowskim osiedlu "baranoiwka IV".W reportazu tym osiedle zostalo przedstawione jako rzeznia na kolkach.Pokazywali jakichs kiboli z siekierami,baseballami etc,byl tam takze wywiad z jakas "terroryzowana" przez "blokersuff" babka.Kiedy to obejrzalem,to sie zwyczajnie zalamalem.Od wielu lat b.czesto bywam na baranowce i jakims cudem jeszcze zyje,i mam cala glowe.-Fart?-Nie,po prostu media,jezeli cos przedstawiaja,staraja sie rozpetac afere-bo o to tu chodzi.Czynia to poprzez przedstawianie sprawy w jak najgorszym swietle-Tak jak to bylo np z baranowka.Jesli ktos nie siedzi w danej sprawie, i obejzy reportaz-widzi ja po prostu strasznie.I TO WLASNIE NAZYWAMY M A N I P U L A C J A.Na przykladze tibii,sami widzi my,jak latwo sterowac opinia nie znajacych dobrze danego tematu osob,jak latwo kogos przeciwko komus zbuntowac etc.To samo jes np: z tymi konmi,wywozonymi niby w tragicznych warunkach do zezni w np wloszech.Po co przedstawia sie ta sprawe tragicznie?-ano poto,by wzbudzic litosc i wydrzec kase.Bo osobom uczuciowym lubiacym konie[a takich nie brak] ciezko patrzec na przedstawione w taki a nie inny sposob obrazy,nie wzruszajac sie.Nawiasem mowiac,caly ten cyrk z konmi uwazam za paranoje,bo dlaczego nikt nie wykupuje np swin czy kur?,ale to juz offtop,i nie bede sie w ten temat wglebial.Jednak ze wzgledu na w.w czynniki,ostatni raz kanal inny niz discovery ogladalem moze z 5 miesiecy temu[powaga].

Ps:Nie wiem,o co chodzilo z tym deadem na zerku,wszedl tam jakis low lvl,strzelil w orka z hmm/rozdzki i padl na 3 hity-ktos poswiecil postac,czy co?

Arthevariel 28-04-2006 18:56

Nieiwem czy ktos juz to mowil czy nie ale chcialbym skomentowac obrzek numer 2 gdzie jest niby tak duzo , otoz nie jest to na katana room, wiec gdzie sa 2 ciala z ktorych sa itemy ?
Fake plx?

Zapewapu 28-04-2006 19:21

Re up:Nie do konca rozumiem tresc twojego posta...To przeciez jest catana room-.-.Powieksz sobie screena,a zobaczysz dalszy plan,z ghoulem,ktory jest przeciez obok cata.room.Poza tym,jest taka opcja jak PRZESZUKAJ TEMAT.Na przyszly raz z niej skozystaj.A cialka[bo chyba o nie sie pytasz],zostaly najpewniej przykryte zlotem"zeby ladnie wygladalo "

Ps:Niech ten post nie zostanie odebrany jako spam,ale piszac go,chcialem uniknac dzesieciu kolejnych postow w stylu "No flasnje,a coto za ruum na tym skrinje?powjeccie pliks!11!1!1"

PsII:Zachecam do przeczytania mojego wywodu na gorze strony ;].

Prosba na modow:Na przyszly raz,nie umieszczajcie 2 watkow w 1 temacie,gdyz prowadzi to do powstania bajzelu,tzn wymieszania sie komentarzy dot*****eenow z komentami dot. mediow i tibii.

RGC 28-04-2006 19:21

fajna gierka.. zaczolem niedawno.. jest ok fajni ludzie i niezla atmosfera. ale!
staram sie byc fair i nie utrudniac graczom ich dzialalnosci w grze.. czy jak ktos gra na rookgardzie to po to zeby pomagac innym?? koles z dopiero 11 poziomem podawal sie za pomocnego itd ale jak zginalem w plomieniach to zabral mi wszystko <700 gp> i potem jeszcze wyzywal od najgorszych jak go prosilem o chociaz czesc.. jestem rozczarowany.. tez zaczac krasc?? :O:O

osaell 28-04-2006 20:20

Lool

Nie wiem czy ktos zauwazyl, ale kazdy ale to kazdy mial LIGHT HACKA !!! :D :D :D
A ten pan co gra druidem i macha różdżką i ma kolege knighta z "aksem" to gratz ! :D
Ma także lighthacka xD.
A TVN oraz TVP3 to musza najpierw w to pograc, bo przedstawiaja to jako masowego mordercę...
Noob plx -.-"

luk_12345 29-04-2006 09:34

plx

plx opiszcie jak sie wlancza tom autycje z radia bo nieumeim co trzeba wcisnonc dowload potem media radio.. a potem co dalej ??:lolo:

Rosi 29-04-2006 09:59

Nierozumiem żeby matke swoją udeżyc ? słuchałem radioludz:P kurde teraz to ja prawie wcale mam na kompie nie siedziec :(

Nico 29-04-2006 10:18

Wedlug mnie te artykuly posiecone Tibii sa przesadne...
Przedstawiaja Tibie jako grę, gdzie roi sie od sam nie wiem czego..., a przeciez wcale tak nie jest
To prawda Tibia uzaleznia, ale mimo to reportezy nie powinni "az tak" krytykowac tej gry..., ale bywa.

Draggy Lord 29-04-2006 16:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taka patologia
Wszyscy mówicie że źle jest że była taka afera a ja mówie że dobrze a dlaczego ? Dlatego że teraz połowa 12'sto letnich noobków niebedzie mogła grac w Tibie bo im Mama zabroni xD I to jest teraz tak jak wszyscy chcieli "Żeby grac w Tibie powinno się mieć jakiś ustalony wiek żeby dzieci nie psuły przyjemności z gry normalnym graczą" I teraz macie o jakieś 50% noobów mniej

Ja mam 10 lat a wcale nie jestem noobem myślisz że dlatego że jesteś starszy jestes big master a to nieprawdaX( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

xSaiNTx 29-04-2006 18:24

człowieku zgadzam sie z tobom ale tesz sie niegadzam poniewasz mój bardzo dobry kumpel trzebie niezlom kase z tibi. Ja gram w tibie dla przyjemnosci i zabicia czasu ;]

Venderer 29-04-2006 18:33

Reasumując:

Wypowiedź chłopaka z TVNu:
Nie zapominajcie, że może był troche zestresowany pozatym to dziennikarze mogli mu zadać jakieś debilne pytanie, a on wypowiedział się slangiem tibijskim...
jednak nie przeczę... jego wypowiedź przdstawia nas w złym świetle...

jesli jakiś rodzic zabroni dziecku tibii po obejżeniu tej audycji to jedynie będzie świadczyć o jego zaufaniu do własnego dziecka. Moja matka oglądała ze mną te reportaże i jakoś nic mi nie zrobiła. Jednak od zawsze powtarza, że za dużo gram na kompie :P

TVN czy tam TVP3 mógłby przeprowadzić jakiś wywiad z prawdziwym, normalnym i co najważniejsze dorosłym graczem tibii (Zaprzeczyć nie można, że dorosły bardziej sobie poradzi i raczej mniej się zestresuje niż jakiś 10-cio latek z kafejki...). Mogłoby to być w formie debaty wraz z "genialną" panią psycholog (Gdzie ona dostała dyplom z psychologii? Na bazarze?) Wtedy by to trochę inaczej wyglądało ;)

Teraz tylko czekamy na Tibie w Interwencji oraz Uwadze ;]

osaell 30-04-2006 01:40

loool,
ten pan z telekuriera to poprostu rox !
"trzeba dojść do pewnego lvl zeby zasave'owac bohatera" 8o
niech sie nauczy co to tibia a potem gada....
prawo dla naczelnego gazetki... ;)

Mirek Paladyn 30-04-2006 15:51

wszystko zaczelo sie o pobicio matki krzeslem dac patoligii cos takiego jak tibie.

nazgool89 30-04-2006 23:11

Dać dziecią:baby: Tibie(i przez to sporo osób cierpi) no comment

Senseal 01-05-2006 08:03

1.TVN już teraz SUX!
Oto mój list do nich :)
29.04.06r. w programie Dzień Dobry TVN została zaproszona pani psycholog, który stwierdziła, że kiedy wyjdziesz z Tibii postać nadal tam zostaje, oraz że ludzie, którzy stworzyli Tibię nie zarabiają nic na tym. Chciałbym sprostować i jedno, i drugie. Po pierwsze: kiedy chcesz wyjść z Tibii czasami faktycznie nie możesz tego zrobić, ale przez symboliczny czas 1 minuty. Natomiast ludzie, którzy stworzyli Tibię mają z tego pieniądze, ponieważ stworzyli "ulepzenia", ale to już co innego.
Zatem TVN proszę: najpierw sprawdzaj informację (swoją drogą to, że jedna osoba uderzyła matkę krzesłem, to nie znaczy, żę my wszyscy jesteśmy jaskiniowcami, którym gdy odłączy się prąd napadają na pierwszego w okolicy. I proszę, nie kompromitujcie się w oczach polskich Tibijczyków, oraz innych osób.

Troche niezręcznie pisany, ale mam w końcu 10 lat.

2. Nie obrażajcie dzieci. Ja nie twierdze, że większość nOObów w Tibii to dzieci właśnie 10-letnie, ale obrażacie je wszystkie (mnie też X( )

3.Moi rodzice od zawsze zresztą wiedzieli "cos" o Tibii i sami się dziwili, że takie głupoty można pleść.

mwlodi 01-05-2006 11:34

-=LoL=-

czepiliście się TVN'u jakby nie wiem co Wam zrobili, mówią o problemach jakie występują w naszym kraju, a to, że dzieciak zaczął okładać swoją matkę krzesłem to niby nie jest problem? spowodowane to było jak wiemy tym, ze wyłączyła mu kompa, chłopak albo ma chorą psychę albo był tak wciągnięty w grę, że dostał szału i jej przy..... krzesłem......dla mnie to jest ne do pomyślenia

sami widziecie co Tibia robi z ludźmi, ale się tego wstydzicie :confused:
nie potraficie przyznać się do błędu, tylko szukacie winnych, w tym wypadku TVN, który to chciał pokazać wszystkim do czego może doprowdzić uzależnienie od takich gier jak ta :evul:

Nie żadna Tibia SuX, nie żaden TVN suX, ale zastanówcie się co się dzieje w Waszych głowach a potem starajcie się coś z tym zrobić :)

MaveriC 02-05-2006 02:34

Najbardziej kozackie to bylo...ten gosc..na tvp3....'' ile pan gra....kolo 12 h.... ble ble ble...a potem to takie szybkie wycofanie sie ...aha dziekuje ;]...
Chyba ktos zrobil cos przeciwko scenariuszowi programu :PPP

Pozdro dla ....Knajta z Axem...i Rozczkaza ;]
- i o co chodzi z tym dziadkiem......co jest uzaleznioony od internetu....
cholera ciekawe ile mu zaplacili....za te bzdety

yhhhhhh.....padam...;] tesh jestem uzalezniony......ale nie myslalem o tym zeby zabic moich domownikow....za to ze spuznili sie o minute...w oddaniu mi kompa ;P

Aroonia 02-05-2006 13:15

Ja też musze przyznac ze dosc dlugo siedzę na tibii (4-6 godz...) ale nie wciągneło mnie to tak mocno żeby do tego stopnia oszalec jak ten synek co pobil matke. Powoli nasuwa mi się pytanie "no wszystkie czary juz mam eq dobre to co dalej...?" w nauce sie nie opuscilem na dwor wychodze... ale te kłamstwa co oni tam gadali to mnie wściekają... X( :confused:

Darek vader 02-05-2006 14:05

nie chcacy zrobilem 2 takie same posty i prosze o usuniecie tego !!!!!!!!!!!!!!!!

Darek vader 02-05-2006 14:07

Wy wszyscy jestescie wlasnie najgorszymi nalogowcami!!!! Gorszymi niz narkomani , bo narkoman zdaje sobie sprawe ze jest uzaleziony a wy nie!! I to caly wasz problem. A ci z tvn mimo ze nie przedstawili tibi relanie , to i tak mieli spro racji. TIBIA UZALEZNIA. I wiem ze zaraz piedzciesieu ludzi nazwie mnie debilem i , ze sie nie znam. Moze jakis moderator usunie te wypowiedz. A to tylko dlatego ze mam racje ! Powiedzcie sobie szczerze! Ile razy zrezygnowaliscie z tibi dla flimu, ile razy nie uczyliscie na sprawidzian zeby zrobic lvl, ile razy nie poszliscie z kolezanka/kolega do kina bo "musze byc mlvl". I darujscie se komentaze "ja nie jestem uzalezniony", "jestes debilem", bo to zalosne. A jesli uwazacie ze sie mysle to udowodnijcie mi to sensownymi argumentami. A i to zdanie: "po wylogowaniu sie postac jest bezbronna" tu tez mieli racje bo nie bylo to tlyko o tibi ale ogolnie, w ogniesieniu do ogame, x wars, bt to zdanie pasuje jak ulal.

Tarantallegra 02-05-2006 14:27

to są właśnie wypowiedzi "fachofcóf co sie znajom na żeczy".

ech, szkoda gadać. A jak widzialem tego ziomka co bije z różdżki to zaiczylem rofla xD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:47.