Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Zlikwidować gimnazja? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=100071)

Asakura 29-10-2006 12:28

I na dodatek te dzieciaki smierdza. U mnie w podstawowce wali, ze nie da sie przezyc...

pawel The Magician 29-10-2006 14:08

Wprowadzenie gimnazjow bylo bledem. Kosztem przedluzenia nauki podstawowej (bo jak to inaczej nazwac?), skrocono liceum o 1 rok! To jest naprawde duzo! Nie idzie w 3 lata opanowac material z 4 lat. Nauczyciele jeszcze troche i zaczna na rzesach stawac. Powinno sie wrocic do starego systemu 8 klas podstawowki i 4 szkoly sredniej (5 technikum). Z tych 3 lat w LO mam niecale 4 semestry (swieta i inne a potem 3 klasa to tylko pierwszy semestr).

PrZ'eMo 29-10-2006 16:19

Gimnazja powinni zostawić , bo w gimnazjum są największe jajca!!!!!!!!!!!!

Rattus 29-10-2006 16:22

@up
Zauważ, że dyskutujemu tu o tym czy gimnazja z praktycznego względu maja racje bytu! Wydaje mi się, że gimnazjum na oczy jeszcze nie widziałeś, (no możę na filmach, stąd twoja opinia) ponieważ chodzisz zapewne do zerówki:baby:

Pani K. 29-10-2006 16:25

Powinno się zlikwidować gimnazja. Po co stresować uczniów dodatkowym egzaminem? (zagłosowałam za pozostawieniem, bo spojrzałam na tytuł tematu, nie sondy, cóż, bywa). Poza tym w czteroletnim liceum są starsi/ładniejsi chłopcy.

Abbondanzieri 29-10-2006 16:32

Nie mam zdania, Dla mnie bylo tam zajebiscie lajtowo, w ogole łatwo, ale wymienie jeden z minusów nie przygotowują do szkół średnich, Dobrze ze jestem juz w 2 Klasie Ogólniaka ;D, Ale są slabe i mocne strony gimnazjum :P

Parys 29-10-2006 16:36

Hmm, usuwać coś, co niedawno powstało? IMHO bez sensu. Przecież zachowanie nie zależy od szkoły, tylko od ludzi.

spider-bialystok 29-10-2006 16:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pani K. (Post 1053781)
Powinno się zlikwidować gimnazja. Po co stresować uczniów dodatkowym egzaminem?

W tym wieku trzeba sie juz powoli przyzwyczajac do tego. Poza tym nie wiem jak innych,ale mnie ten egzamin nie stresowal :P
Zazdroszcze tym, ktorzy maja jeszcze gim przed soba ;/

Nosferatu 29-10-2006 16:52

imho gimnazja powinny zostac, nie wydaje mi sie zeby zachowanie debili zalezalo od poziomu szkoly

JMJ 29-10-2006 16:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys (Post 1053806)
Hmm, usuwać coś, co niedawno powstało? IMHO bez sensu. Przecież zachowanie nie zależy od szkoły, tylko od ludzi.

Bardzo madra opinia ;]

To jak bedziemy nazywac szkole: czy gimnazjum czy podstawowka, nie ma az takeigo znaczenia z punktu widzenia wychowawczego(inaczej z pkt widzenia dydaktycznego). Istotne jest jak sie bedzie pracowac z mlodzieza w tzw. trudnym wieku, czyli mniej wiecej od 13-16 lat.Moim zdaniem gimnazja powinny pozostac, nasz kraj nie stac na zmiany systemu szkolnictwa co kilka lat a co za tym idze ogromne koszty. Nalezy zmienic system wychowania w szkolach.
Co z tego ze bedziemy zmieniac nazwy szkol skoro problemy w niej (ludzie) pozostana...

Stożek 29-10-2006 16:57

Zamysl bym dobry. Tylko juz w praktyce gimnazja sa naprawde dosyc sporym problemem-zdaza sie, ze do jednej szkoly chodza ludzie maksymalnie malo dojzali i prawie dorosli a nawet czasami zdazaja sie przypadki gdzie z 14-to latkiami uczeszcza do jednej klasy 19-to latek.

kaczi 29-10-2006 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 1053871)
gdzie z 14-to latkiami uczeszcza do jednej klasy 19-to latek.

Po 18 roku życia wylatujesz.

Zummer 29-10-2006 17:17

Zostawić i tyle. To że nauczyiele nie pilnują uczniów to nie gimnazja wina.
W gimnazjum napewno jest lepiej niż w pedałówie.

templeoflight 29-10-2006 20:10

Tak! Zlikwidować szkoły, będziecie mogli 24/h siedzieć przed kompem i grać w Tibie! :)

kaczi 29-10-2006 20:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez templeoflight (Post 1054399)
Tak! Zlikwidować szkoły, będziecie mogli 24/h siedzieć przed kompem i grać w Tibie! :)

A ktoś tu takie coś napisał, aby szkoły zlikwidować?

djkuter 29-10-2006 20:37

Cicho, ciemny lud to kupi...

ada1090 29-10-2006 20:45

Jak dla mnie gimnazjum to strata czasu. Przekonałam się o tym na własnej skórze niedość, że idąc do liceum miałam bardzo duże zaległości chodz moja średnia to 5.4, to nadodatek w ciągu 3 lat liceum trzeba przerobić materiał na który kiedyś mieliśmy 4 lata. I dopuki nasz kochany rząd nie zmieni nauczycieli uczących tylko dlatego żeby dorobić do emerytury to nasza oświata zejdzie na psy:) Takie jest moje zdania, a kto się z tym nie zgadza niech przejrzy na oczy8o

Dr.Unknown 29-10-2006 20:47

Trochę spaprałeś sonde. Pytanie w temacie brzmi "Zlikwidować gimazja?", więc nastawiony na to kliknąłem w sondzie "tak", a dopiero po chwili zorientowałem się, że pytanie sądy to "Czy gimnazja powinny istnieć"...

kaczi 29-10-2006 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 1054498)
Trochę spaprałeś sonde. Pytanie w temacie brzmi "Zlikwidować gimazja?", więc nastawiony na to kliknąłem w sondzie "tak", a dopiero po chwili zorientowałem się, że pytanie sądy to "Czy gimnazja powinny istnieć"...

Wiem, dopiero potem się tak nad tym zastanowiłem.
Ale w szkole ucza, aby czytać pytania ;)

joey 29-10-2006 21:01

Niech zostaną. U mnie w gimnazjum to jest o niebo lepsze zachowanie niż w podstawówce, i jak ktoś wspomniał, te dzieciaki sie nie myją (niektórzy gimnazjaliści też, pozdro666 Oli-Baba). Pozatym, w gimnazjum jest super.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:23.