|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy gimnazja powinny istnieć? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
114 | 49.57% |
Nie |
92 | 40.00% |
Nie mam zdania |
24 | 10.43% |
Głosujących: 230. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() W ciągu ostatnich dni pojawiło się nowe pytanie: Czy gimnazja w ogóle powinny istnieć?
Po ostatnich wydarzeniach w Gdańsku, zwiększyła się grupa przeciwników gimnazjum. Więc zwracam się do was z takim o to pytaniem: Czy waszym zdaniem gimnazja powinny istnieć? Według mnie, nie powinny. Gimnazjaliści czują się za bardzo swobodni, zero dyscypliny itp. Wymyślają różne rzeczy, myśląc, że skoro w szkole nic z tego nie robią, to policja również nic z tego nie zrobi. I powstają młodzieńcze afery. A waszym zdaniem?
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() ROTFL??
Ty naprawde myslisz,ze to co sie stalo to wina gimnazjow? * Matek zalicza gleba
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 09 2006
Lokacja: Giżycko
Stan: Na Emeryturze
Świat: Selena
|
![]() to samo jest pod koniec podstawówki.. a zamiast tych 3 lat gimnazjum to co? kopanie rowów? pf
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Mi tam sie w gim podobalo, bylo przynajmniej o wiele ciekawiej niz teraz w lo.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 01 2006
|
![]() Ciebie zlikwidować . Gimnazja zostawić .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Oczywiście, że powinny istnieć. To że czują się zbyt swobodnie, to już wina szkoły. U mnie w szkole jest bardzo dobra dyscyplina i panuje miły klimat. Stosunki z nauczycielami są bardzo dobre. Jeśliby gimnazja byłyby wraz z liceami to starsi chuligani znęcali by się nad gimnazjalistami. A gimnazjum + podstawówka to isnta masakra. Moje gimnazjum jest obok liceum, ale nikt nie przechodzi z jednego do drugiego.
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() To, że w gimnazjach jest największa bandyterka to akurat jest wiadome od kilku lat.
Rzygać się chce, że zamiast wziąć gównażerię za mordę debile kombinują nad usunięciem gimnazjów, zwłaszcza, że przypadek Ani to kropla w morzu gówniarstwa. Było myśleć jeszcze ZANIM ten oddział szkół powstał, a nie teraz, kiedy wszystko pozamiatane i w liceach za gigantyczne pieniądze powstają gimnazja. Poza tym, metoda eliminacji problemu poprzez zniszczenie bazy to najdurniejsza z możliwości. Jak podobny incydent parę lat później będzie miał miejsce w podstawówce, to co? Likwidujemy podstawówki? Kibice dają sobie po mordach na meczach - zlikwidujmy stadiony, albo piłkę nożną w ogóle? Co dwie sekundy umiera człowiek - wybijmy ludzi?
*+10 punktów do lansu Ostatnio edytowany przez Ghost Nieudany - 28-10-2006 o 18:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Soru Halton
Profesja: Rookstayer
Gildia: Boy Better Know
Świat: Antica
Poziom: 43
![]() |
![]() Niektórzy zaczynają pojmować gimnazja jako zło. I po części mają rację. Zauważcie jednak, że teraz to dużo nie da. Za miesiąc szum ocichnie i co? I ** sto. Nie można też wszystkich gimnazjalistów brać za gówniarzy, debili i co tam jeszcze chcecie. Sam chodzę do gim. i jakoś nie znęcam się nad młodszymi, mówię "Dzień doBR(?)y" i takie tam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
![]() |
![]() Tak, niech zlikwidują gimnazja, wypieprzą na zbity pysk połowę nauczycieli z gimnazjów, rozbudują podstawówki i niech 15-latkowie siedzą w ławkach przeznaczonych dla 7-latków. Tylko co z tego? Wtedy gnoje będą gwałcić 7-latki...
Już 6-klasiści zazwyczaj przypieprzają się do maluszków... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ja Szczur
Profesja: Paladin
Świat: Honera
|
![]() Na mój gust gimnazja nie powinny w ogóle powstać.
-Wprowadzają w życie młodych ludzi spory zamęt (nagła zmiana otoczenia, przyjaciół, stres) -Nie wprowadzają nic korzystnego. (Podzielili tylko podstawówkę na części i doprawili stresem) Na moją opinię nie wpłynęły w żaden sposób ostatnie wydarzenia bo z całą pewnością nie było to spowodowane istnieniem gimnazjów. Jeśli nie w gimnazjum to stałoby się to w podstawówce. Ot co.
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Lol, gdzie wy widzicie tu wine po stronie gimnazjow? Taka psychike i zachowanie maja ludzie w wieku 13-15 lat..., oczywiscie nie wszyscy. Likwidacja gimnazjow nic nie da, to samo moze sie stac na podworzu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() To nie wina instytucji, tylko idiotyzmu ludzi w wieku gimnazjalnym (tzn większości z tych ludzi). Problemem jest to, że do gimnazjum może iść każdy (tzn każdy do jakiego chce). Gdyby tak wprowadzić system punktowy już pomiędzy podstawówką a gimnazjum, to inteligenci siedzieliby razem, a debile razem. Tylko, że to by z kolei przyniosło inne problemy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() usunmy podstawowke, gimnazjum, liceum i zrobmy 14 letnie przedszkole ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() To wina prezerwatyw jest...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zbanowany
Data dołączenia: 04 10 2006
|
![]() Zlikwidowanie gimnazjum nic nieda,w podstawówce bendzie 9 klas a to co sie działo w gim bendzie sie poprostu dziać w podstawówce.Nic to nieda..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Wswzyscy patrzą na to rpzez pryzmat ostantich wydarzeń..
żałosne. Przypatrzcie się na to od strny edukacji. Jaki był pierwotny cel gimnazjów? Wyrównać poziom uczniów przed pójściem do liceów (cokolwiek...) Tylko pogłębił ten problem. Gimnazjum jest sztucznym tworem - a powstał tylko dlatego, żeby mieć podobny system szkolnictwa jak gdzieśtam. Gdyby patrzeć na to od innej i bardziej myslącej strony - gimnazja nigdy by nie powstały, a olbrzymia kasa w nie wydana by trafiła gdzie indziej - gdzioe jest bardziej potrzebna. Ale nic na to nie poradizmy... PS to jest też moja teza, ale być może gimnazja też miały za cel odciążyć podstawówkę i licea - zwłaszcza podstawówkę. No i extra miejsca pracy... Ale to juz moja teza i nie wiem ile w niej prawdy Co do patrzenia na to od strony zajść - kompletny bezsens. Na takiej zasadzie można usunać niemal wszystko
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2005
Imię: Micalt
Profesja: Elite Knight
Gildia: Last Blood
Świat: Aurea
Poziom: 70
Skille: 82/78
Poziom mag.: 6
|
![]() Taki syf jak gimnazjum powinno byc zlikwidowane bez mrugniecia okiem. Dlaczego?? Juz spiesze z wyjasnieniami :
1. Jest to zbiór gownazeri ( odrazu przepraszam normalnych 13 -15 latkow ) w najgorszym przedziale wiekowym ( zmiany hormonalne itp ). 2 Gowniaze chcac zaszpanowac przed nowymi kolesiami itp. Odpi***alaja takie rzeczy ze glowa mala, gdyby podstawowka byla jak dawniej 8 letnia, ten problem by nie istnial, bo wszyscy po 5-6 latach znajomosci by sie znali jak lyse konie, i kazdy by wiedzial kto jaki jest i na co go stac, wiec odpie***lanie glupot tracilo by sens i byl by spokoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!
Imię: Gieksa Jastrzebie
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
|
![]() Jak dla mnie to gimnazja nie powinny powstać. Nie ucze się nic, jestem w czasie przeleżakowania 3 lat pod kożuchem...
No i do gimnazjów mam osobisty uraz. Nie poszłem do mojej wymarzonej podstawówy (kumple itp.), ponieważ przemienili ją w gimnazjum...
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Chodziłem 3 lata do gima. Moje wnioski:
-pełno dresów i innej gównażerii co zatruwa życie -poziom nauki zero, nic nie musiałem robić, nie przyzwyczaiłem się do pracy ani nauki i teraz cierpię w liceum :/