Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Serwery tibii ponownie zaatakowane! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=128303)

Sorcer_Pips 07-05-2007 11:25

Ja se odpuściłem exp aż do naprawienia wszystkiego w 100% a gdy zaczęły się mass kicki akurat robiłem HMM :P Ja cofnięcia serwerów bym nie chciał jeżeli ktoś expił z mass kickami to powinien mieć pretensje sam do siebie a nie prosić o cofkę, pamiętam że kiedyś serwy padły na jeden dzień to Cipsoft oddał wszystkim Paccom ten jeden dzień Pacca ale cofki nie było.

Ghand 07-05-2007 11:32

Wbiłem się cudem na Celestę o0

Russel 07-05-2007 11:40

Nie smućcie się tak, takie przerwy w dostępie do gry wychodzą na dobre. Jak już wszystko naprawią to odpalacie power gaming ;) .

Swoją drogą, gratuluje wszystkim hackerom którzy tego dokonali :)

CIPsoft może wkońcu postara się o lepsze zabezpieczenie serwerów.

Petrus-Elite 07-05-2007 12:14

Kicki

Ehh ;/ rano da sie grac ale wieczorem to już kompletnie - masa kicków, lagów, nawet w odstępach czasu 2 min lub krócej. Obawiam sie tylko resetu servera do jakiegoś określonego momentu ;/ wiele graczy sraciło by cenne expo itp.:(

Lleyton35 07-05-2007 12:24

Heh ale sie chlopaczyna zbulwersowal hehehehehe :baby: Faktycznie macie lipe z tym Pacckiem :D bo tracicie 3 pln na dzien :p

Wezcie zastanowcie sie sami:
- Jeden pieprzy ze mu Pacc leci
- Drugi ze padl
- Trzeci ze nie zebral C arma 8o
-Czwarty zeby z SD Hackerow pociagnal huahaua:D

A ja wam radze...
Do tych mlodszych :D - malo macie gierek??? Musicie w tibie lupac?? Odpalcie Heroesow 3 i bedziecie mieli 1/3 potworkow takich samych hehehe :)

A do ty starszych :D - Dzwoncie po znajomych i robice melanze a nie kisicie sie w domu jak stare próchna.

P.s: Nie jedzcie ołówków bo bedziecie srac deskami buahahahahahaha 8o

Petrus-Elite 07-05-2007 12:37

LOL czy to miało być do mnie??? zastanów sie... ja wyobraź sobie na kickach nie expie. I weź sie nie wydurniaj z takimi ikonami typu:baby: 8o i ze smiechem <hahahah> bo to pokazuje tylko ze ty jesteś dzieckiem a nie Ci co tak panikują. Ps.jesteś śmieszny.

owntibia.exe 07-05-2007 12:44

Cytuj:

Do tych mlodszych - malo macie gierek??? Musicie w tibie lupac?? Odpalcie Heroesow 3 i bedziecie mieli 1/3 potworkow takich samych hehehe
Zapomniałeś że Heroes III wymaga myślenia, umiejętnego planowania i odpowiedniej strategii ^^ (oczywiście, jeżeli chce się wygrać =) ).

@do nienormalnych
skończcie ten spam i czekajcie cierpliwie =/

Elder Nagan 07-05-2007 13:00

Jeden idiota ktory sobie poprzeklinal i mu odrazu samoocena o 3 pkt w gore poleciala...moze i nie jestes dyslektykiem ale na bank nie jestes normalny ;) jest juz koniec roku dlatego mowia wszyscy zeby sie pouczyli troche...wsumie to ja watpie ze ty jescze do szkoly chodzisz ;)

Ushka 07-05-2007 13:16

Omg, ludzie co wy tak płaczecie... Tak samo jak na jednym forum o ots, ot nie chodził kilka godzin to tam spam że gm jest fe. Tak samo tutaj, cipsoft jest fe bo nie moge pograc w maja ukochana gierke...

Super_Stefan_PvP 07-05-2007 13:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serowy (Post 1415659)
Właśnie jak ta je... awaria była to shakowali nas mnie i kumpla parę itemów znikło!! jeśli możecie to napiszcie do cip żeby cofnęli tibie! i wszystko na to wskazuje że to przez ten atak!!X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

lol :)
mi jakoś nic się niedzieje (gram na saphirze ;) )

Elder Nagan 07-05-2007 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ghotred (Post 1416188)
A no tak bo ty sie uczysz dla ocen a nie po to zeby byc madrym czlowiekiem. Na sile zakuwasz bo chcesz zeby mamusia cie pochwalila i dala kaske na nowego pacca. Boze, gdzie tacy sie rodzą...

Uczyć się trzeba przez CAŁY rok jednakowo systematycznie a jesli tego nie rozumiesz to jestes debilem. Zachowujesz się jak siusiumajtki z gimnazjum co dody słuchają i na ostatni miesiąc liżą dupę nauczycielom a przez caly rok nic nie robily tylko bawily sie z psiapsiolkami na placu zabaw.

Moja samoocena obnizyla sie o 4 punkty po przeczytaniu twoich postów, bo wstyd mi jest byc czlowiekiem skoro wsrod tej rasy sa tacy debile...

Takich rzeczy o sobie jeszcze nie slyszalem ;P Wszystko przeciwnie co napisales jest ;)

1.Nie ma madrych ludzi, sa tylko cwansi
2. Mialem 9 PACCow ani jedneog nie kupilem za rl kase
3.Z nauka trzeba sobie dac spokoj przez rok tylko na koncu sie pomeczyc
4.Nigdy nie lizalem dupy nauczyciela i tego dalej nie robie
5.Zadziwia mnie fakt ze obnizyla Ci sie samoocena po przeczytaniu cudzych postow, no widzisz wyszlo na ta ze jestes idiota bo nawet nie wiesz o czym mowie ;/

Widze ze mam PW nowe zapewne warn

hah nie warn!:)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ghotred (Post 1416188)
...tylko bawily sie z psiapsiolkami na placu zabaw.

nie wiem jak ty ale ja nie mam "psiapsiolek" przyjaciol i kolezanki mam ale "psiapsiolek" niestety nie :( Moze zostaniesz jedna z nich? Plosi...wez jak juz masz takie glupoty pisac i uzywac tego "pi$ma" to zamilcz;)

Twoj_Miszcz 07-05-2007 15:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix (Post 1415494)
Ze swojej strony pragnę dodać, że może to niektórym wyjdzie na dobre. Czasem warto sie oderwać od tibii, by w jakiś twórczy sposób spędzić wolny czas.

no nie? 10 evul znakow

Kenixia 07-05-2007 15:34

;o, a ja wlasnie czytam ksiazke o takiego typu atakach ;o ;d

AnArAki 07-05-2007 15:36

kicki ?

Ja sobie gralem i nie mialem ani jendego kicka , ale wywalilo mnie wczoraj bo cipy wylaczyly server. Czy li mialem sczescie nie trafiajac na kicka xD.

Driger 07-05-2007 15:36

Zadnych cofniec

Zadnych cofniec serva restartow itp.

Przez ten czas atakow wbilem z 30 na 35 skilla i nie chce stracic tych cierzko zarobionych 100 gp :( ..

A do tych co popadali .. Kazdy widzial co sie dzieje to nie trzeba bylo grac .. A ze sa maniacy to juz niczyja wina tylko ich ..

Tibia tylko gra .. tylko nie skaczcie z mostu z tego powodu xD

Ghand 07-05-2007 15:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Driger (Post 1416449)

Przez ten czas atakow wbilem z 30 na 35 skilla i nie chce stracic tych cierzko zarobionych 100 gp :( ..

A do tych co popadali .. Kazdy widzial co sie dzieje to nie trzeba bylo grac .. A ze sa maniacy to juz niczyja wina tylko ich ..

Dodam, że cipki same radziły zostać w bezpiecznym miejscu (sami sobie naszkodziliście :/)

Aneviv 07-05-2007 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Driger (Post 1416449)

Żal...

No cóż ataki były są i będą... nic na to nieporadzicie ;)
a swoją drogą ciekawe czy złapią tych hackerów...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghand (Post 1416493)
Dodam, że cipki same radziły zostać w bezpiecznym miejscu (sami sobie naszkodziliście :/)

To też racja...

Xeonis 07-05-2007 16:32

Wygląda na to, że celem jest HUB, który przekierowuje połączenia z login serwera do niemieckich serwerów dlatego tylko niemieckie sie posypały.
Co do ukarania "hakera". Bardzo możliwe, że komputer-matka należy do całkowicie niewinnego człowieka, który nawet nie wie, że jego komputer kieruje wielkim BotNetem :P
Rozśmiesza mnie tylko niekompetencja administratorów Cipsoftu.
Kiedyś serwer pewnej firmy (nazwę przemilczę) został zaatakowany DDoSem.
Po godzinie przyszedł mail z żądaniem bodaj 50 tys. zł, a po 2 godzinach admini przejęli kontrolę nad komputerem-matką i wyłączyli botnet, a cipsoft sie już 2 dzień męczy ;s

Pacz_mag 07-05-2007 16:34

Wiecie kiedy bedzie mozna normalnie i bezpiecznie sie zalogowac?

Marionus 07-05-2007 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 1416637)
Up
Zabij matke chakerke i bedziesz mogl grac

co za "kuópje " pytanie

Twoja "gatka" wydaje mi się "Kuópja" -.-"

@topic:

Moim zdaniem pewnie CIP napisze kiedy uporają sie z tym;).

DoS (ang. Distributed Denial of Service) - atak na system komputerowy lub usługę sieciową w celu uniemożliwienia działania poprzez zajęcie wszystkich wolnych zasobów, przeprowadzany równocześnie z wielu komputerów (np. zombie).

Atak DDoS jest odmianą ataku DoS polegającego na jednoczesnym atakowaniu ofiary z wielu miejsc. Służą do tego najczęściej komputery, nad którymi przejęto kontrolę przy użyciu specjalnego oprogramowania (różnego rodzaju tzw. boty i trojany). Na dany sygnał komputery zaczynają jednocześnie atakować system ofiary, zasypując go fałszywymi próbami skorzystania z usług jakie oferuje. Dla każdego takiego wywołania atakowany komputer musi przydzielić pewne zasoby (pamięć, czas procesora, pasmo sieciowe), co przy bardzo dużej ilości żądań prowadzi do wyczerpania dostępnych zasobów, a w efekcie do przerwy w działaniu lub nawet zawieszenia systemu.

Ataki DDoS bywają czasami używane do szantażowania firm, np. serwisów aukcyjnych, firm brokerskich i podobnych gdzie przerwa w działaniu systemu transakcyjnego przekłada się na bezpośrednie straty finansowe firmy i jej klientów. W takich przypadkach osoby stojące za atakiem żądają okupu za odstąpienie od ataku. Działanie takie jest przestępstwem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:21.