![]() |
Ja se odpuściłem exp aż do naprawienia wszystkiego w 100% a gdy zaczęły się mass kicki akurat robiłem HMM :P Ja cofnięcia serwerów bym nie chciał jeżeli ktoś expił z mass kickami to powinien mieć pretensje sam do siebie a nie prosić o cofkę, pamiętam że kiedyś serwy padły na jeden dzień to Cipsoft oddał wszystkim Paccom ten jeden dzień Pacca ale cofki nie było.
|
Wbiłem się cudem na Celestę o0
|
Nie smućcie się tak, takie przerwy w dostępie do gry wychodzą na dobre. Jak już wszystko naprawią to odpalacie power gaming ;) .
Swoją drogą, gratuluje wszystkim hackerom którzy tego dokonali :) CIPsoft może wkońcu postara się o lepsze zabezpieczenie serwerów. |
Kicki
Ehh ;/ rano da sie grac ale wieczorem to już kompletnie - masa kicków, lagów, nawet w odstępach czasu 2 min lub krócej. Obawiam sie tylko resetu servera do jakiegoś określonego momentu ;/ wiele graczy sraciło by cenne expo itp.:(
|
Heh ale sie chlopaczyna zbulwersowal hehehehehe :baby: Faktycznie macie lipe z tym Pacckiem :D bo tracicie 3 pln na dzien :p
Wezcie zastanowcie sie sami: - Jeden pieprzy ze mu Pacc leci - Drugi ze padl - Trzeci ze nie zebral C arma 8o -Czwarty zeby z SD Hackerow pociagnal huahaua:D A ja wam radze... Do tych mlodszych :D - malo macie gierek??? Musicie w tibie lupac?? Odpalcie Heroesow 3 i bedziecie mieli 1/3 potworkow takich samych hehehe :) A do ty starszych :D - Dzwoncie po znajomych i robice melanze a nie kisicie sie w domu jak stare próchna. P.s: Nie jedzcie ołówków bo bedziecie srac deskami buahahahahahaha 8o |
LOL czy to miało być do mnie??? zastanów sie... ja wyobraź sobie na kickach nie expie. I weź sie nie wydurniaj z takimi ikonami typu:baby: 8o i ze smiechem <hahahah> bo to pokazuje tylko ze ty jesteś dzieckiem a nie Ci co tak panikują. Ps.jesteś śmieszny.
|
Cytuj:
@do nienormalnych skończcie ten spam i czekajcie cierpliwie =/ |
Jeden idiota ktory sobie poprzeklinal i mu odrazu samoocena o 3 pkt w gore poleciala...moze i nie jestes dyslektykiem ale na bank nie jestes normalny ;) jest juz koniec roku dlatego mowia wszyscy zeby sie pouczyli troche...wsumie to ja watpie ze ty jescze do szkoly chodzisz ;)
|
Omg, ludzie co wy tak płaczecie... Tak samo jak na jednym forum o ots, ot nie chodził kilka godzin to tam spam że gm jest fe. Tak samo tutaj, cipsoft jest fe bo nie moge pograc w maja ukochana gierke...
|
Cytuj:
mi jakoś nic się niedzieje (gram na saphirze ;) ) |
Cytuj:
1.Nie ma madrych ludzi, sa tylko cwansi 2. Mialem 9 PACCow ani jedneog nie kupilem za rl kase 3.Z nauka trzeba sobie dac spokoj przez rok tylko na koncu sie pomeczyc 4.Nigdy nie lizalem dupy nauczyciela i tego dalej nie robie 5.Zadziwia mnie fakt ze obnizyla Ci sie samoocena po przeczytaniu cudzych postow, no widzisz wyszlo na ta ze jestes idiota bo nawet nie wiesz o czym mowie ;/ Widze ze mam PW nowe zapewne warn hah nie warn!:) Cytuj:
|
Cytuj:
|
;o, a ja wlasnie czytam ksiazke o takiego typu atakach ;o ;d
|
kicki ?
Ja sobie gralem i nie mialem ani jendego kicka , ale wywalilo mnie wczoraj bo cipy wylaczyly server. Czy li mialem sczescie nie trafiajac na kicka xD.
|
Zadnych cofniec
Zadnych cofniec serva restartow itp.
Przez ten czas atakow wbilem z 30 na 35 skilla i nie chce stracic tych cierzko zarobionych 100 gp :( .. A do tych co popadali .. Kazdy widzial co sie dzieje to nie trzeba bylo grac .. A ze sa maniacy to juz niczyja wina tylko ich .. Tibia tylko gra .. tylko nie skaczcie z mostu z tego powodu xD |
Cytuj:
|
Cytuj:
No cóż ataki były są i będą... nic na to nieporadzicie ;) a swoją drogą ciekawe czy złapią tych hackerów... Cytuj:
|
Wygląda na to, że celem jest HUB, który przekierowuje połączenia z login serwera do niemieckich serwerów dlatego tylko niemieckie sie posypały.
Co do ukarania "hakera". Bardzo możliwe, że komputer-matka należy do całkowicie niewinnego człowieka, który nawet nie wie, że jego komputer kieruje wielkim BotNetem :P Rozśmiesza mnie tylko niekompetencja administratorów Cipsoftu. Kiedyś serwer pewnej firmy (nazwę przemilczę) został zaatakowany DDoSem. Po godzinie przyszedł mail z żądaniem bodaj 50 tys. zł, a po 2 godzinach admini przejęli kontrolę nad komputerem-matką i wyłączyli botnet, a cipsoft sie już 2 dzień męczy ;s |
Wiecie kiedy bedzie mozna normalnie i bezpiecznie sie zalogowac?
|
Cytuj:
@topic: Moim zdaniem pewnie CIP napisze kiedy uporają sie z tym;). DoS (ang. Distributed Denial of Service) - atak na system komputerowy lub usługę sieciową w celu uniemożliwienia działania poprzez zajęcie wszystkich wolnych zasobów, przeprowadzany równocześnie z wielu komputerów (np. zombie). Atak DDoS jest odmianą ataku DoS polegającego na jednoczesnym atakowaniu ofiary z wielu miejsc. Służą do tego najczęściej komputery, nad którymi przejęto kontrolę przy użyciu specjalnego oprogramowania (różnego rodzaju tzw. boty i trojany). Na dany sygnał komputery zaczynają jednocześnie atakować system ofiary, zasypując go fałszywymi próbami skorzystania z usług jakie oferuje. Dla każdego takiego wywołania atakowany komputer musi przydzielić pewne zasoby (pamięć, czas procesora, pasmo sieciowe), co przy bardzo dużej ilości żądań prowadzi do wyczerpania dostępnych zasobów, a w efekcie do przerwy w działaniu lub nawet zawieszenia systemu. Ataki DDoS bywają czasami używane do szantażowania firm, np. serwisów aukcyjnych, firm brokerskich i podobnych gdzie przerwa w działaniu systemu transakcyjnego przekłada się na bezpośrednie straty finansowe firmy i jej klientów. W takich przypadkach osoby stojące za atakiem żądają okupu za odstąpienie od ataku. Działanie takie jest przestępstwem. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:21. |