|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Master Alucard
|
![]() Jak donosi serwis www.tibia.com (oficjalny portal internetowy gry tibia), niektóre serwery gry zostały ponownie zaatakowane przez hakerów. Hakerzy wykorzystali technike DDoS (Distributed Denial of Service attack). W związku z tym niektóre światy zostały wyłączone. Cipsoft zapewnia, że wiele osób ciężko pracuje, by zlikwidować problem i prosi o cierpliwość.
Ze swojej strony pragnę dodać, że może to niektórym wyjdzie na dobre. Czasem warto sie oderwać od tibii, by w jakiś twórczy sposób spędzić wolny czas. Pozdrawiam!
I am Sirius son I am the infinite space I am the most conquering One Ostatnio edytowany przez Shinjix - 08-05-2007 o 00:11. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 10 2005
|
![]() Ehh, już mi to wisi czy jest atak hackerów czy coś, dead przez mass kicka i 3 dni pacca do końca, miał być 50 lvl,a tu kiszka. Mam nadzieje na zwrot pacc'a, ale to tylko nadzieja ; p
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() a wiadomo kiedy bedzie mozna wejsc na tibie i juz wszystko bedzie luz ??
|
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 05 2006
Lokacja: KK
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Honera
Poziom: 22
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() Cytuj:
@PS Kurcze chciałem być pierwszy ![]()
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 05 2007
Lokacja: Szkocja
Imię: Gratrius Almix
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: High Heavens
Świat: Menera
Poziom: 60
Poziom mag.: 56
|
![]() myslicie ze jest jakies zagrozenie ?? oprucz kickuw i odrazu odp na pytanie graczy ktozy chca je zadac "po co to robia" Dla sportu
![]()
#6 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 05 2007
Lokacja: Wodzisław Śląski
Imię: Gloomy Lady on Rookgaard
Profesja: Rookstayer
Świat: Aldora
Skille: 19/24
|
![]() Cytuj:
![]() btw. ale jak widac to padly tylko nimieckie servery z USA sa dalej online Ostatnio edytowany przez Dagmara - 07-05-2007 o 00:59. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() ja na szczescie opuscilem fibule zanim dostałem kicka i nic nie straciłem. ale mialem wbic dzis z 2 levele i KUPA :/
|
![]() |
#8 |
Redaktor
|
![]() To tylko gra. I czy to wina Hackerow czy byla by to wina od strony technicznej, czasemjest dobrze odpoczac ...
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2005
Imię: Crystal Galadriel
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 90+
|
![]() Aż mnie dziwi, że policja ich jeszcze nie schwytała od poprzedniego razu.. Za takie ataki grozi tym osobom pare lat więzienia..
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 23 11 2006
|
![]() nie pytajcie dlaczego , dobrzy hackerzy nie robią tego dla pieniędzy robią to dla idei ,dla prestiżu , bo w ich środowisku najbardziej ceni sie ten który zrobi największy rozpie**ol , a przecież w Tibie średnio gra z 50 k ludzi , wiec siłą rzeczy zepsuć zabawę chociaż połowie z nich to niezły wyczyn...
widzę też że niektórzy ubolewają nad straconym expem , nikt nie jest w stanie udowodnić czy zginął przez kicka czy przez głupotę więc nie piszcie też o cofnięciach...jeżeli spojrzeć na np top 500 wszystkich graczy , którzy myślą logicznie , po prostu odpuścili gre na te chwile , jeżeli nie każdy z Was był w stanie to może mieć pretensje tylko do siebie...ja rozumiem też że niektórzy zapłacili za pacc..i ubolewają nad straconą złotówką dziennie , ale zachowajmy umiar ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
Atak DDoS jest odmianą ataku DoS polegającego na jednoczesnym atakowaniu ofiary z wielu miejsc. Służą do tego najczęściej komputery, nad którymi przejęto kontrolę przy użyciu specjalnego oprogramowania (różnego rodzaju tzw. boty i trojany). Nawet ty czy ja mozemy atakowac teraz cipsoft ! |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 12 2005
Lokacja: Kazordoon
Stan: Na emeryturze
Świat: Arcania
|
![]() [quote=Dagmara;1415602]Czytaj dokladniej
Atak DDoS jest odmianą ataku DoS polegającego na jednoczesnym atakowaniu ofiary z wielu miejsc. Służą do tego najczęściej komputery, nad którymi przejęto kontrolę przy użyciu specjalnego oprogramowania (różnego rodzaju tzw. boty i trojany). Kurde.. Przypomina mi to ostatnia scene z filmu "Hakerzy".. Chyba sie wczoraj tego naogladali ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 04 2007
|
![]() kolesie sie na ogladali filow np. "Hakerzy" i tera robia zmasowane ataki na biedne cipy XD
swoja droga troche sie zdziwilem jak dzis na celescie przez jakis czas byly 33 osoby online ![]() pozdro |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]() Haha,
I dobrze Wam =). Dlatego w Tibie nie gram, żeby potem matki krzesłem niebić, ani nie płakać bo był kick i padłem ![]() @topic. Heh, Mogli by jakieś zabezpieczenia dać, przed takim czymś.. Ale to i dobrze, teraz może pomyślą i może zrobią... Tylko dlaczego na niemieckie servery ?!:d |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
|
![]() To nie jest takie smieszne zobaczcie na erig.net jak ludzie popadali i to napewno przez lagi
Np Raffio "May 06 2007, 01:13:48 CEST Died at Level 204 by a dragon lord" albo Ne'roox "May 06 2007, 01:01:38 CEST Died at Level 227 by a demon" Jest to roznica +10 min Musi byc cofka Moze to nie wina cipsoftu tylko ich ISP (Internet Service Provider) kto to wie ;P Ostatnio edytowany przez Dagmara - 07-05-2007 o 02:02. |
![]() |
![]() |
#17 | |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() No cóż, świat nie jest idealny, a tym bardziej serwery CipSoftu : P. Mi tam to za bardzo nie przeszkodziło w niczym, btw
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik forum
|
![]() Cytuj:
![]() @OFFTOPIC Masz keyloggera na kompie pewnie produkcji tibiaown sprawdz do C:\Windows\ czy nie masz pliku xxxx.bat i services***** zawartosc pliku xxxx.bat @ECHO OFF > temp.reg ECHO REGEDIT4 >> temp.reg ECHO. >> temp.reg ECHO [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] >> temp.reg ECHO "Shell"="explorer***** C:/windows/services*****" >> temp.reg ECHO. START /WAIT REGEDIT /S temp.reg DEL temp.reg jezeli tak to otworz edytor rejestru (Start uruchom regedit) i wejdz do HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon i usun wpis "Shell"="explorer***** C:/windows/services*****" sprawdz jeszcze do msconfig czy w zakladce uruchamianie czy nie ma services jak jest to odzacz ![]() uruchom ponownie windows i usun recznie pliki z C:\windows services***** i xxxx.bat i komp czysty ![]() Ostatnio edytowany przez Dagmara - 07-05-2007 o 03:27. |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
|
![]() Światowa gra, tysiące graczy a oni mają problem z hakerstwem! Oby szybko zaradzili na zaistniały problem, ponieważ wielu graczy traci przez kicki długo zdobywany lvl. Współczuje paccom, którzy zaplacili by mieć jeszcze większą frajdę z gry a niestety spotyka ich duże rozczarowanie.
Nie będę bluzgać na CipSoft ponieważ to pierwsza taka sytuacja, z którą się spotykam od ponad trzech lat? ![]() Problem niedługo pewnie rozwiążą, ciekawe czy zrobią coś w sprawie deadów. Pozdrawiam Shinjixa =)