Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Czy knight to oby taka nudna profesja? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=78036)

Deaf Scream 24-11-2006 00:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pawciooo (Post 1095067)
chodzi mi o to zdanie ktore pogrobilem, co za roznica jaka profesja do sprzedawania eq ??

a taka ze knight ma wiecej capa:]
podejzewam ze autor tego pytania nie dopuszcza do siebie mysli pociagniecie lotbaga z tego lota do sklepu pogrupowanego (zajmuje okolo godzniy) i sprzedaz okolo ,05h max wtedy roznicy nie ma zadnej.
jednak jesli mowimy o lataniu z dp do kslepu to knight sprzeda to szybciej..fkat ze nie bedzie to w \takich ilosciuach czasowych raczej ale knight sprzeda szybciej bo bedzie musial z 2 razy mniej isc do tego sklepu :)

Down
no fakt z kuszami moze byc problem...ale i tak jest to mozliwe:P
ale myslalem raczej o mace itp ...co sprzedajemy w sklepie niedaleko od dp :] np w venore :) nie raz ja sam lub moi znajomi brali posegregowanego lotbaga np z mace, short sword, steel shield itp i tylko przekaldali worki i wyzucali te ktore juz sprzedali..a codzenie tez zajeloby im troche:)

A co do tych kusz jeszcze najwiekszy problem to wyniesienie ich z dp..pozniej juz powinno byc gladko i oczywiscie najlepiej jak jest malo ludzi na serwie czyli rano na niemieckich serwach raczej :]

Fagaro 24-11-2006 00:54

szczerze, to nie moge sobie siebie wyobrazic ciagnacego 30k oz kusz z thais dp na fibule, przynajmniej nie na eterni

Diamonic 24-11-2006 01:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fagaro (Post 1095101)
szczerze, to nie moge sobie siebie wyobrazic ciagnacego 30k oz kusz z thais dp na fibule, przynajmniej nie na eterni

Nawet pomijając fakt, że jakimś cudem udało by ci się wyjść z nimi z depo. xD

Ukaszek0622 24-11-2006 08:30

Co do Knighta to ja mam ta postac na 37lvl skille 80/80 niewiem dlaczego ale postacia zle mi sie expi niezwraca mi sie kasa za uh czy mf :/ A co do expiena na tych lordach jak wspominasz to dluga droga przed toba i zbieranie loot bagow na Magick Sworda czy Stone Kutera :P bo ineczej mi sie niewydaje zeby ci sie oplacalo :) Sam z tego powodu zaczolem tworzyc palla, dobija mnie tylko to ze bardzo duzo kosztuje mnie trening i gdyby nie eq z knighta to niebylo by mnie satc nato :):)

GiantSpider 24-11-2006 15:04

Cap to jedyna zaleta knighta. Wolno się expi ale nie trzeba wracać do depo. Sorcem jest dużo szybciej i taniej, ale co jakiś czas trzeba wracać do miasta i uzupełniać zapasy.

Kolos from rodos 25-11-2006 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yrk91 (Post 813957)
Siema! Gram knightem. Przed nim miałem każdą profesję oprócz druida. Knight tak, jest nudny jak ma slabe skille. Ale przecierz jezeli masz qupla druida sorca prosisz o ghoula i trenisz. Ja tak na 20 lvl wbilem po 75 skille :D Moge sobie expic gdzie tylko chce, a lvl-e ida bardzo szybko no i nawet uhow nie marnuje, a exp sie zwraca bo robie lootbaga. A na h-lvl tluczesz dl'e dragi wszystko jest pieknie bo loocik na dragach prawie sie zawsze zwraca sam zysk no i nie mosisz przezywac stresu zwazanego z lagami (nie to co palek jak go guard dorwie) Trzeba tylko 1 lody przelemac jezeli chodzi o skille a potem to juz leci ;)

I gdzie jest ta przyjemność ? w monotonnym expieniu?? Dziennie 2h exp itd.. lol, raz grałem knightem, i jak pomyśle żeby znów nim grać, to drgawki mnie przechodzą... nawet do PKowania jest dupny -.-"

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:16.