![]() |
Fajnie tutki, wreszcie się czegoś nauczyłem. Daj więcej plax!!!!11oneoneraz
PS. Greatest Image Manipuation Program ? A nie GNU Image Manipulation Program? |
Nie jestem pewien, ale no wiesz dla mnie jest Greatest
Następnego tutka zrobię, będzie coś konkretnego a nie żadne efekty. |
Zrobisz ale kiedy??
PS. ładne ci efekty wychodzą ja tez niektóre zrobilem i qumpel który zna sie na grafice muwil ze mam to super |
Kiedy? Jak będą komenty (i notki, notki dawać te notki :P) i oczywiście kiedy będe miał więcej czasu.
Tak btw. jakby ten kolega żeczywiście znał się na graficę, nie mówiłby, że to fajne. No chyba, że dopiero zaczyna. |
Przydało mi się. Skorzystałem i się pobawiłem : O
|
Ma ktos jakas karykaturke? Bo ja swoja usunalem z pewnych powodow (no wiecie kto tam byl)
|
Powiem tak, zarombiscie. Poczytam troche i moze cos zrobie ciekawego :P
|
Interesuje się grafiką, chce zrobić coś sam... próbowałem ściągnąć tego Gimpa 2.2.10 ale potrzebuje on środowiska GTK+ i który to jest??
@Topic Turtorial jest super, bardzo się przyda początkującym i może nie tylko ;)! @down Okej, może zadziała. |
Wszystkie potrzebuja srodowiska GTK a sciagnij najnowszy z oficjalnej strony (praktycznie nie ma miedzy nimi roznicy)
|
@UP
Sławćiu Doskonaly tututorial dzieki tobie coraz lepsze grafy robie i 1 avatara wykonalem i pochawale dostałem od tej osoby thx...... ps-w podpisie są moje pirwsze.... ps2-ale cyfry i litery kiepsko mi idą :( |
Mam jedno pytanko. dlaczego jak chce coś napisać i wciskam obojętnie jaką literę gimp mi się wyłącza? Czy ktoś wie jak na to poradzić??
|
Chyba tylko przeinstalowanie/zmiana wersjii pomoze.
|
Cytuj:
|
ta twoja planeta jest taka jak by mało 3D , a ja znalazłem metode by cos z tym zrobic ;> w nastepnym poscie napisze co ustawic zamiast tego co ty nam pokazales albo w8 zara edytne tego posta
@edit nie otwierac nowego dokumentu wchodzimy w script-fu > desenie > renderowanie mapy > ustawiamy wedlug uznania > flitry > stworz bezszfowy > odwzorowanie obiektu >zaznaczamy sfere i ustawiamy tak jak chcemy > i mamy ładniejszą planetke ;p |
Co trzeba zrobić w gimpie aby wklejał nieprzeźroczyście?? I jaka czcionka jest najepsza do userbarów??
|
@Up: Robisz ręcznie, literki 5x5 pikseli to chyba nie problem? ;)
|
Ja tam biore opcje>watsta>ehhh...
albo filtry>odwzorowanie>...obiektu:) |
Potrafie tylko taki szajs :/ LKIKNIJCIE TU A ZOBACZYCIE :/
A moj avatar i sygnaturka to po prostu znalazlem tapete na necie i ja przerobilem tak jak umialem :/ |
A ja mam takie pytanie. Jaka czcionke uzywac w usebarahc, jak rowniez jak ja otoczyc czarna obwodka? Oczywiscie w gimpie ;).
|
Witam myśle, że zrobiłem postępy, teraz moje prace wyglądają tak xD
http://img177.imageshack.us/img177/4649/daveeewj6.jpg oraz ta trojwymarowa xD http://img72.imageshack.us/img72/4370/daveyw7.jpg |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:31. |